Maya wasta Network (VPN): Průvodce Pohara wincikan pikeun Newbies

Maya Network wasta (VPN) jasna anu rada topik panas Kiwari saprak privasi Internet datang dina seuneu tina loba arah. Pausahaan nyobian pikeun ngumpulkeun deui data dina pamaké maranéhna pikeun rozsah yen eta anu jadi overus intrusive (Hayang conto? Tempo ieu, ieu, ieu, sarta ieu) Bari nagara dibagi kana cara ngatur kaayaan.


* Peta Panas lokasi dimana NSA online data online Make euweuh watesna informan, anlat analisis data badag dipake ku Badan America Nasional Kaamanan (NSA). sumber: nu Guardian

Pikeun taun kami geus ngagunakeun produk utama kayaning software Facebook, Google, Microsoft sarta leuwih tapi téhnologi postupující gancang geus cocoba pausahaan ieu mun squeeze akun pamaté tina unggal bit informasi aranjeunna tiasa pikeun tujuan komérsial.

Sarta bari pamaréntah bisa bajoang ngadalikeun situasi, dina sababaraha kasus éta maranéhna sorangan anu kaliru ngeunaan dosa sarua yén corporates lalaki di kasulitan pikeun – intrusion pribadina tur kempelan ilegal data pribadi.

Vše, co chcete udělat jednotlivce, aby vám pomohl online? jawaban nu jadi marga urang deui topik kami tina VPN.

Contents

tipy ahli

Sababaraha panyadia dina pasaran anu tiasa waé henteu jujur ​​sareng kurban layanan. Aranjeunna ngaku nawiskeun server fisik di lokasi-tempat anu beda, tapi sawatara di antarana sabenerna virtual. Kalayan kecap sanésna, anjeun tiasa nyambung ka server anu aya di salah sahiji nagara, tapi nampi alamat IP anu ditugaskeun ka nagara anu sanés. Contona, pangladén di Cina saleresna tiasa janten ti AS.

Hal ieu parah sabab ieu hartosna data anjeun ngaliwat sababaraha pangladen di bagean nu sejen dunya sateuacan ngahontal tujuan akhir. Teu aya garansi yén cybercriminals, agensi kecerdasan rusiah atanapi hak cipta anu ngalanggar hak cipta gadh panangan di salah sahiji pangladén panengah.

Pikeun nyingkahan masalah ieu, pangguna kedah uji coba pikeun leres pikeun parantos leres lokasi VPN. Ieu opat pakakas anu tiasa dianggo ku –

  1. Alat Ping Test na CA App sintétik Monitor
  2. Alat Traceroute ku CA App sintétik Monitor
  3. BGP Toolkit ku Hurricane Layanan Electric
  4. Alias ​​Prompt Tool alias CMD dina Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

kaamanan

Loba jasa VPN kiwari ogé dimimitian pikeun nerapkeun ukuran kaamanan gede kauntungan pamaké maranéhanana. Iim dimimitian kaluar utamana mah pikeun ngabantu meungpeuk pendataan online tur nyukcruk tapi kiwari geus dimekarkeun pikeun ngawengku ad-meungpeuk jeung dina sababaraha kasus malah solusi anti virus.

Kumaha VPN funguje

Ieu mangrupakeun saeutik hésé ngajelaskeun kumaha hiji VPN gawéna iwal hiji jéntré teknis saeutik anu aub. Najdi kitu, pikeun jalma anu ngan hayang konsép dasar, hiji VPN nyiptakeun torowongan aman tina alat Anjeun ka server VPN lajeng ti dinya kaluar ka web lega dunya.

Dina gede jéntré, VPN kahiji ngawangun hiji protokol komunikasi ti alat Anjeun. protokol ieu bakal nangtukeun data z kumaha data bakalář ngarambat ti alat Anjeun ka server VPN. Aya sababaraha protokol VPN utama nu umum, sanajan masing-masing boga kaunggulan jeung nevýhoda sorangan.

VPN Protokol-protokol umum

Sanajan aya sababaraha protokol komunikasi, aya sababaraha leuwih mainstream nu ilahar dirojong bez ohledu na značku VPN jasa. Sababaraha nu gancang, sababaraha nu launch, sababaraha leuwih aman, kirang kitu. pilihan kasebut Horký muž sasuai ka nu Anjeun, ji bisa jadi hiji bagian alus keur anjeun nengetan lamun nuju bade ngagunakeun VPN a.

Ringkesanana –

  • OpenVPN: Buka protokol sumber nu tina speed rata acan nawarkeun rojongan enkripsi kuat.
  • L2TP / IPSec: Ieu rada umum ogé sarta nawarkeun speed santun tapi gampang diblokir ku sababaraha loka nu teu migawe kahadean pamaké VPN.
  • SSTP: Teu kitu ilaharna disadiakeun jeung kumisan ti enkripsi alus teu boga loba nyarankeun sorangan pikeun.
  • IKEv2: Sambungan Pohara saum sareng utamina alus keur alat nu bagerak sanajan maturan standar enkripsi lemah.
  • PPTP: Pohara gancang tapi geus poked pinuh ku loopholes kaamanan leuwih taun.

Protokol VPN ngabandingkeun –

1 – OpenVPN

OpenVPN mangrupa s otevřeným zdrojovým protokolem VPN jeung nu duanana kakuatan on ogé kelemahan mungkin anak. bahan Buka sumber tiasa diakses ku saha, Nu hartina teu ngan bisa pamaké sah make jeung ningkatkeun ka dinya, tapi maranéhanana jeung karsa teu jadi pinunjul oge bisa scrutinize eta pikeun kelemahan sarta mangpaatkeun maranéhanana.

Leungit, OpenVPN geus jadi pisan mainstream jeung tetep salah sahiji protokol paling aman aya. Ieu ngarojong tingkat enkripsi pisan luhur kaasup naon dianggap paling sakumaha enkripsi konec ‘unfreakable’ 256-bit merlukeun 2048-bit persà auténtikasi, sarta algoritma SHA160 Hash 1-bit.

Je otevřený zdrojový kód, otevřený zdrojový kód, otevřený zdrojový kód, který je nainstalován na platformě pro platformu Windows, Windows Windows Sarta a platforma pro platformu ang sapertos routery je to mikro micro kawas buah prambus Pi.

Conto – Sababaraha ve hře NordVPN – Catetan kumaha unggal alat ngarojong set sorangan tina protokol

Hanjakal, kaamanan tinggi boga downsides sarta OpenVPN mindeng katempo salaku mahluk pisan slow. Ieu kitu anu leuwih ti hiji trade-off, saprak éta normal yén luhur ongkos enkripsi dipake, beuki waktu eta bakal but but pikeun ngolah data aliran.

2- Lapisan 2 protokol Torowongan (L2TP)

Protokol Lapisan 2 Torowongan (L2TP) nyaéta panerus de facto tina Titik mun Tuduhkeun Tunneling Protocol (PPTP) jeung Lapisan 2 Neraskeun Protocol (L2F). Hanjakal, saprak éta teu dilu pingun nanganan enkripsi dinya ieu mindeng disebarkeun babarengan jeung protokol kaamanan IPSec. Pikeun tanggal, kombinasi ieu geus katempona paling aman tur teu mibanda zranitelnosti acan.

Hiji hal piikeun anta protocol ieu migunakeun UDP on port 500, no hartina situs nu teu ngameunangkeun lalulintas VPN bisa ngadeteksi na meungpeuk dinya gampang.

Protokol o tunelování 3 aman stop kontak (SSTP)

Ngamankeun stop kontak Tunneling Protocol (SSTP) nyaeta salah sahiji nu geus Lesser dipikawanoh diantara jalma biasa, tapi ieu pohara kapaké saukur sabab geus pinuh diusahakeun, dites isung dihijikeun kana unggal titisan Windows saprak poé SP1.

Pta ogé pisan aman, maken kenop SSL 256-bit na 2048-bit SSL sertipikat / TLS. Éta ogé hanjakalna proprietární pikeun Microsoft, který je nyní k dispozici pro kontrolu umum – deui, duanana alus sarta goréng.

Vérsi 4- Internet Key Exchange 2 (IKEv2)

Internet Key Exchange vérsi 2 (IKEv2) dikembangkeun ku Microsoft sareng Cisco sareng awalna dimaksudkeun ngan ukur minangka protokol tunneling. Ku sabab éta ogé nyababkeun IPSec kanggo enkripsi. Agilitasna pikeun nyambungkeun deui sambungan anu leungit janten pisan populer di kalangan an ng ngkkabkeunnana pikeun nyebarkeun VPN mobile.

5- tunelovací protokol bod-bod (PPTP)

Protokol Titik-ka-titik (PPTP) nyaeta salah sahiji dinosaurus antarana protokol VPN. nu protokol VPN pangkolotna. Sanajan aya kénéh sababaraha instansi pamakean, protokol ieu geus sakitu legana padlý ku wayide alatan badag, sela do očí bijící dina kaamanan na.

Cai mibanda sababaraha zranitelnosti dipikawanoh tur geus dieksploitasi ku boh guys alus jeung goréng lila pisan, sahingga teu aya žádoucí. Kanyataanna, ayauna nyimpen kurnia anu speed na. Salaku I disebutkeun tadi, beuki aman sambungan hiji, anu leuwih gampang speed nyaeta ningali turunna hiji.

Métode enkripsi jeung Kakuatan

Cara pangbasajanna pikeun ngajelaskeun enkripsi yen abdi tiasa mikir ieu sugan messing up informating sahingga ngan hiji jalma anu boga pituduh kana kumaha anjeun messed eta up tiasa narjamahkeun eta deui harti aslina.

Candak contona kecap tunggal – kat.

Mun kuring nerapkeun enkripsi 256-bit pikeun nu salah kecap, éta bakaláři lengkep shambled on undecipherable. Kompaktní superpočítač zpěvák bakalářské práce děvčata taun nyoba otrávení yen kecap tunggal kalawan enkripsi 256-bit dilarapkeun ka eta.

Ogé, anu tingkatan enkripsi anu eksponensial, jadi enkripsi 128-bit henteu nawiskeun satengah kaamanan enkripsi 256-bit. Sanajan masih impozantní, para ahli yakin yén enkripsi 128-bit baris geura-giru jadi pegat.

métode jeung kaunggulan enkripsi ieu kasebar normal dilarapkeun otomatis, gumanaung kana anu aplikasi ieu kami nganggo, kayaning email, panyungsi, atawa program lianna. VPN si můžete prohlédnout na miliony na rupu, kteří jsou na cestě k senátu, ti jenis kami milih bakalářské mangaruhan kinerja VPN urang.

Ku cara kieu urang tiasa ‘nyaluyukeun’ kinerja laanan VPN urang. Contona, sababaraha bisa resep enkripsi ekstrim na jadi rela berkorban speed. Batur bisa resep speed na sangkan nampa hiji tingkat handap enkripsi.

Kabelové iu perlu turbo kangaun sabab lamun nu nuju asup ka Layanan VPN, data no dikirim lamun nyobian pikeun ngotektak Internet mana ngaliwatan sambungan VPN énkripsi.

Osobní VPN Abdi Garapan

Kuring ayeuna geus nalungtik, uji coba jeung experimentuje na VPN keur bagian hadé tina sataun. Bari kuring teu janten ahli teknis ve společnosti VPN acan, abdi geus pasti kapanggih kaluar leuwih ti Kuring geus kantos bener hayang ngeunaan jasa ieu.

Experkspérimén kuring dilebetkeun VPN platforma dina sagala rupa platforma, kaasup aplikasi mobile Android maranéhanana, plugins browser sareng sareng model pamakean béda. Sababaraha Abdi gumbira pas, tapi sababaraha rongkah.

Kuring kudu disebutkeun yen di ahir poé, euweuh urusan kamampuhan sahiji produk a, aya kacida euweuh alesan keur naon pausahaan ieu geus layanan palanggan goréng. Na enya, zabíjení meunteun neschopnosti na lenochodě salla ‘layanan palanggan goréng’.

Vybavení nu

Keur bagian paling, the abdi anu dilumangsungkeun ngagunakeun boh mangrupa open source VPN klien atawa aplikasi VPN dipasang dina mesin based Windows. Iias biasana rupa, tur kuring geus kapanggih yén éh téh biasana kasus where hardware kami kudu di imah watesan VPN urang leuwih ti nu jasa sorangan.

Pořádek kuring diajar ngeunaan alat-alat éta lamun diniatkeun nyebarkeun VPN no langsung kana router, anjeun kudu jadi sadar salah faktor faktor pohara penting – Anjeun VPN kudu boga procesor tajongan-burit. Ieu téh biasana dugi ka ‘dzat-abdi-Gusti’ rentang harga routery nirkabel konsumen, jeung malah lajeng, no rada diwatesan.

Salaku conto, abdi diusahakeun sababaraha VPN na nízké Asus RT-1300UHP nu lamun rupa pikeun kalolobaan imah. Pasti tiasa ngadamel malah zrychluje pinuh gigabit (přes LAN), což je 400 + Mbps na WiFi. Acan eta ngan junun a propustnost sítě 10 Mbps sakali VPN tj. Nyetél. Dina laju nu, prosésor ieu geus napínání 100% terus.

Jenis router nu peryogi we nuju ngawangkong ngeunaan anu dina rentang ti ROG Suka bungah GT-AC5300 nebo Netgear Nighthawk X10 – Mahal teu standard pikeun paling rumahtangga. Malah terasa, upami zrychluje Internet Anjeun téh gancang – úzký profil bakalářských routerů.

Připojení k internetu

Kuring ngamimitian kaluar nguji VPN dina garis 50 Mbps nu méré kuring deukeut jeung speed diémbarkeun – I biasana ngagaduhan sabudeureun 40-45 Mbps. Ahirna kuring bergeser ka garis 500 Mbps for dimana at me meangang sabudeureun 80% tina speed diémbarkeun – ilaharna 400-410 Mbps.

Ieu ngan lamun kuring bergeser ka garis speed luhur yén kuring sadar loba VPN bajoang pikeun ngatur di speed misalna alatan kombinasi factor. Měsíc naděje na eta, jaro antara anjeun server VPN anjeun milih, naon ongkos enkripsi Anjeun hoyong, sareng nu sanesna.

Naon geus I Dipaké a VPN Pikeun

1 – Streamování

Awalna ieu lolobana nguji speed, ngan tetep rékaman lagu ogé percobaan. Sakali I tos had hiji, abdi mimiti nguji séjén stáhnout loka atawa video streaming. Keur bagian paling, abdi kapanggih yén ampir sakabéh VPN nu bisa ngalirkeun video 4k UHD.

2 – Torrenting

Torrenting diuji ogé, tangtu, sarta kuring manggihan yén hiji nguciwakeun saeutik. Jigana nu sakali speed Internet asal anjeun ngahontal hiji titik no tangtu, anjun nimu yén kinerja laanan VPN Animeun packait nyirorot iwal mun investasi nyata kana infrastruktur hadé.

kaulinan 3-

Kuring teu bener Game teuing (sahenteuna teu kaulinan nu masalah keur pagelaran VPN) tapi pevná butuh catetan tina kali ping. Mun anjeun anu kesel hoping ngagunakeun VPN ngakses kaulinan éta kaluar tina nagara, anjeun bisa jadi kuciwa. Ping kali ngaronjatkeun pisan nu salajengna anjeun ti server VPN, sanajan speed anu gancang sarta stabil.

VPN Patarosan Remen tanya (FAQ)

Nahrávání peryogi sambungan internét pikeun nganggo VPN?

A VPN dirancang pikeun topéng sarta ngajaga lokasi anjeun sarta data, tapi anjeun masih merlukeun hiji sambungan Internet.

Síť Sabaraha harga jasa VPN?

Sapertos sadayana panyadia jasa, perusahaan VPN hoyong anjeun tetep sareng aranjeunna salám, saprak éta aliran pendapatan. Kaseueuran panyadia ladénan VPN nawiskeun sababaraha istilah pamayaran sapertos bulanan, saparapat jeung saterusna. Seringna langkung lami rencanana, langkung murah tingkat bulanan anjeun bakal, tapi anjeun kedah mayar sadayana kontrak sateuacanna. Nyangka mayar antara 9 $ dugi 12 $ za párty rata-rata kanggo kontrak bulanan, kalayan diskon dugi ka 75% kanggo kontrak jangka panjang.

Ieu daptar ladenan VPN pangalusna dimana urang ngabandingkeun harga sareng fitur.

Bakalářské VPN VPN a kacepetan internét kuring?

VPN dirancang heula sareng pangpayunna pikeun ngajagi idéntitas anjeun sareng jaga data anjeun aman. Hanjakalna, salah sahiji efek samping énkripsi anu dianggo pikeun ngajagi data anjeun nyaéta ngalambatkeun konéksi Internét anjeun. Salaku aturan jempol, harepan ngahontal henteu langkung ti 70% tina kacepetan garis anjeun saleresna nalika nganggo VPN. Faktor anu sanés sapertos jarak tina server VPN, beban server sareng sateuacana ogé bakal mangaruhan kacepetan Internét nalika anjeun ngagunakeun VPN.

Sakumaha gancang sambungan VPN tiasa angkat?

Kaseueuran panyadia ladénan VPN bakalář nyarios yén anjeun moal ngawates laju anjeun. Sanajan kitu, aya kaayaan sanésna ogé ditimbang. Sakumaha aneb kasbut di luhur, ngarepkeun moal nyandak langkung ti hiji tina jalur anjeun saleresna.

Sabaraha hike pikeun nyetél sambungan VPN?

Ku leresna kedah sapertos saderhana masang aplikasi sareng ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap konec anjeun. Teras sadaya anu anjeun kedah lakukeun nyaéta klik tombol sareng anjeun bakal nyambung ka server VPN. Hanjakalna, tj. Mangrupikeun solusi anu pangsaéna sareng sababaraha koneksi kedah dibutuhkeun kanggo pagelaran optimální. Seueur panyadia layanan VPN sapertos kitu NordVPN, Surfshark jeung ExpressVPN bakalářský tutoriál ngeunaan cara ngalakukeun ieu, gagal anu waktuna pikeun berhubung sareng staf layanan palanggan na.

Alat naon anu kuring tiasa ngajalankeun VPN?

Přidat k VPN panyadia ladénan VPN anjeun ngadaptarkeun. Ampir sadaya panyadia bakal ngadukung Windows, MacOS, sareng Linux sareng platforma mobilní mainstream. Seueur bakal ogé ngadukung penyebaran router () samentawis sababaraha obstarávat pikeun alat anu langkung aheng sapertos Raspberry Pi.

Kusabab enkripsi 256-bit bakalářský sambungan kuring jauh, esa aman pikeun kuring ngagunakeun énkripsi 128-bit?

Ieu mangrupikeun sakedik, saprak cukup kuat. Patarosan anu anjeun kedah naroskeun ka diri anjeun kedah janten, ‘Sabaraha privasi kuring sareng kaamanan online pikeun kuring?’

Nahrajte aya terang yén kuring maké VPN?

Sababaraha jaba coba tetep kaluar pamaté VPN VPN gaduh cara pikeun ngadeteksi lamun hiji sambungan asup téh ti server VPN. Naštěstí VPN sadar ieu sareng tos datang Nepi ka countermeasures nu mantuan. Tingali kaluar pikeun panyadia ladenan nu nawiskeun Stealthing, atawa Obfuscation serveru.

Nahrávání ngan ukur nganggo penyambungan prohlížeče VPN?

Kuring geus diusahakeun kaluar hiji extension sababaraha panyungsi VPN sarta geus kapanggih yén pikeun bagian paling, tj. Digolongkeun kana dua kategori utama. Aya jalma nu meta salaku proxy for saukur bounce sambungan anjeun kaluar server, sarta sababaraha nu meta salaku control browser pikeun aplikasi pinuh VPN. dimungkinkeun hartina anjeun masih gé perlu aplikasi VPN dipasang dina urutan nganggo extension nu. VPN ekstensi browser anu biasana moal jasa VPN pinuh.

Naha VPN dianggo sacara sah?

Sanaos sareng henteu. Sanajan kalolobaan nagara henteu gaduh undang-undang anu ngalawan VPN dianggo, sababaraha anu leres-leres nyaram. Dina kasus anu ekstrim, sababaraha nagara henteu ngan ukur nyaram panggunaan VPN tapi ogé berpotensi ngabui pangguna VPN. Hatur nuhun, ngan ukur sababaraha nagara anu VPN parantos dilarang dugi ka ayeuna.

Naha kuring leres-leres teu tiasa dipercaya sareng VPN?

Měl jsem kana sabaraha aman anjeun ngagunakeun sambungan VPN sareng panyayun anu anjeun pilih. Aya seueur kasus dimana para pangguna VPN daiswak saatos imanna dina panyadia layanan anu pamustunganana ngancik log pamaté ka penguasa.

Kacindekan: Naha anjeun ngabutuhkeun VPN a?

privati ​​online pribadi sahandapeun ngepung ti kitu loba arah na sigana geus kajadian sapeuting. Isro anu poé nalika urang ngan kungsi salempang ngeunaan penjahat cyber, tapi ayeuna urang ogé kedah salempang ngeunaan pausahaan jeung pamaréntah anu hoyong maok data kami keur alesan nu sami – mangpaatkeun pikeun tujuan sorangan.

Alami, kabutuhan pikeun VPN umývání kana nagara mana anjeun dina, saprak masing-masing ngagaduhan tingkat ancaman anu béda. Pertanyaanana sanés mangrupikeun anu tiasa dijawab ku enya basajan atanapi henteu.

nilai global VPN pasar (milyar, USD) – Sumber: statista

Sanajan kitu, tina laju kanaékan nilai pasar VPN global, Abdi moal disebutkeun yen et pisan dipikaresep anjeun gé butuh salah dříve atanapi engké. Přidat k oblíbeným přátelům dimimitian nyokot privasi sarta kaamanan maranéhanana online for teu dibales jeung néangan cara pikeun ngamankeun informasi maranéhanana.

Simkuring geus spokojeně spouští internet teuing cara sarua nu urang salawasna kudu, ngan ngotektak sakumaha senak sakumaha tiasa. Leres, virus jeung Malware geus dijieun kami leuwih opatrný, tapi teu pira geus robah.

Pribadi, zabíjení ngarasa yén nyoko laik VPN VPN kedah lengkah saterusna unggal pamaké Internet se zavazuje. Aya anu peryogi mencét megatkeun kaluar ti mindset yen kami teu kaancam ku naon kami ngalakukeun online.

Candak contona jalma anu ngan ukurong on-line sareng milari sababaraha gambar tina ucing lucu. Nalika ngalakukeun éta, inpormasi sapertos kabiasaan procházení na, resep / henteu resep, lokasi, sareng seueur deui anu dimaksud dikumpulkeun ku otoritas atanapi organisasi. Nahrát další přednáška pikasieuneun pikeun ngadorong sababaraha jinis tindakan?

Ku kituna, abdi nyebutkeun enya, malah lamun diplomové animeun butu butu VPN a – Anjeun bener ngalakukeun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map