Si të bëni grafikë të bukur dhe infografikë për faqet tuaja?

papëlqyer: _usort_terms_by_ID është papëlqyer që nga versioni 4.7.0! Përdorni wp_list_sort () në vend. në /home/218053.cloudwaysapps.com/wmdtwanpyt/public_html/wp-includes/functions.php në linjë 4713


Nëse Interneti është një gjë, është vizive.

Njerëzit e duan informacionin e shpejtë, lehtësisht të arritshëm dhe infografikat ofrojnë pikërisht atë lloj vizualizimi të të dhënave. Edhe të dhënat komplekse janë më të lehta për tu kuptuar kur kombinohen me një grafik pie, grafik ose fotografi.

Sipas një infografi nga Top Marketing Schools, një infografik ka potencialin të arrijë në rreth 15 milion njerëz.

Pse Infografikë?

Kompania e marketingut, Bell Pottinger, pa një rritje prej 55% të buxheteve të biznesit për artikuj dixhitalë si infografikë.

Në një infografikë në lidhje me infografikën, Unbounce shprehet se numri i personave që kërkojnë infografikë ka parë një rritje prej 800% në dy vitet e fundit. Me statistika si kjo, është e vështirë të mohosh që vizualizimet e të dhënave në formën e infografikës janë një përmbajtje / marketing i mirë për faqet e internetit dhe blogjet..

Përfitoni # 1- Vizitorët e rinj

Shtimi i infografikës tërheq vizitorët e faqeve të reja në disa mënyra.

 • Kërkime në internet: Përdoruesit e Internetit mund të bëjnë hulumtime mbi temën tuaj që është infografike. Nëse ju jeni faqja e vetme që keni një infografikë pse boronica ju bën më të zgjuar, atëherë do të merrni trafikun nga kushdo që kërkon një infografikë në atë temë. Ata që po kërkojnë posaçërisht për imazhe mund të vijnë gjithashtu në infografikun tuaj.
 • Mediat sociale: Infografi nga Shkollat ​​Top Marketingu që tregon se një postim tradicional merr rreth 75 tweet, ndërsa një infografik merr gati 600. Meqenëse njerëzit kanë shumë më shumë gjasa të ndajnë infografinë tuaj në Twitter sesa një postim të thjeshtë, potencialin tuaj për të arritur vizitorë të rinj përmes social media është shumë e madhe.

Nielson / Norman Group vlerëson se vizita mesatare e faqeve zgjat nën një minutë. Në qoftë se nuk kap interesin e lexuesit, ajo do të shikojë faqen tuaj dhe të shkojë në faqen tjetër.

Vizitorët e sitit janë në zakon të lëvizin për informacion dhe lajme. Kjo është një arsye tjetër pse infografika funksionon kaq mirë për të rrëmbyer interesin e lexuesit. Një paraqitje vizuale e një fakti interesant është një mënyrë më e shpejtë për të paraqitur informacionin sesa paragrafët e tekstit. Lexuesit mund të skremojnë infografinë tuaj shpejt, të thithin informacionin e nevojshëm dhe do të qëndrojnë pak më gjatë për të parë se çfarë tjetër keni për të ofruar, ose mund të shënojnë faqen tuaj për përdorim të mëvonshëm.

Sfida teknike për të shërbyer infografikë të pasura me informacion

Sidoqoftë, një gjë tjetër që duhet të mbani në mend është se ndërsa infografikët shtojnë vlerë, imazhet e rënda që kërkojnë një kohë të gjatë për t’u ngarkuar mund të shërbejnë për të larguar vizitorët. Hulumtimi nga Pew Internet vlerëson se vizitori mesatar i faqes pret që një faqe të ngarkojë në më pak se tre sekonda. Sa më shpejtë të ngarkohet faqja juaj, aq më të mira do të jenë normat e konvertimit.

Quiteshtë mjaft akti balancues për të siguruar që faqja juaj të ofrojë një përvojë të pasur vizualisht ndërsa ende ngarkon rrufenë shpejt. Mënyra më e mirë për ta arritur këtë është me serverë të shpejtë dhe imazhe të optimizuara. Do të vini re në rishikimet tona të hostimit në internet, ne theksojmë shumë shpejtësinë dhe bëjmë teste të shumta të shpejtësisë kur vlerësoni një host të uebit.

Përfitoni # 2- Mbani Vizitorët

Nielson / Norman Group vlerëson se vizita mesatare e faqeve zgjat nën një minutë. Në qoftë se nuk kap interesin e lexuesit, ajo do të shikojë faqen tuaj dhe të shkojë në faqen tjetër.

Vizitorët e sitit janë në zakon të lëvizin për informacion dhe lajme. Kjo është një arsye tjetër pse infografika funksionon kaq mirë për të rrëmbyer interesin e lexuesit. Një paraqitje vizuale e një fakti interesant është një mënyrë më e shpejtë për të paraqitur informacionin sesa paragrafët e tekstit. Lexuesit mund të skremojnë infografinë tuaj shpejt, të thithin informacionin e nevojshëm dhe do të qëndrojnë pak më gjatë për të parë se çfarë tjetër keni për të ofruar, ose mund të shënojnë faqen tuaj për përdorim të mëvonshëm.

Sidoqoftë, një gjë tjetër që duhet të mbani në mend është se ndërsa infografikët shtojnë vlerë, imazhet e rënda që kërkojnë një kohë të gjatë për t’u ngarkuar mund të shërbejnë për të larguar vizitorët. Hulumtimi nga Pew Internet vlerëson se vizitori mesatar i faqes pret që një faqe të ngarkojë në më pak se tre sekonda. Sa më shpejtë që të ngarkohet faqja juaj, aq më të mira do të jenë normat e konvertimit.

Quiteshtë mjaft akti balancues për të siguruar që faqja juaj të ofrojë një përvojë të pasur vizualisht ndërsa ende ngarkon rrufenë shpejt. Mënyra më e mirë për ta arritur këtë është me serverë të shpejtë të pritjes në internet dhe imazhe të optimizuara. Ju do të vini re që ne theksojmë shumë shpejtësi në përshtypjet tona të hostimit – shihni për shembull përmbledhjen e A2 Hosting ose shikoni përshtypjet tona të tjera për të parë se cili host në internet plotëson më së miri nevojën tuaj për shpejtësi.

Përfitimi # 3 – Shtoni Autoritetin

50% e trurit tonë është i përfshirë në përpunimin vizual (burimi).

Shumica e njerëzve janë nxënës vizual. NeoMam ka përpiluar hulumtime nga burime të tilla si Google Trends, Nielson dhe Pearson që sugjerojnë se 70 përqind e receptorëve ndijor janë të vendosur në sy dhe njerëzit mund të marrin brenda dhe të kuptojnë një skenë vizuale në pak më pak se 1/10 e sekondës.

Njerëzit priren të besojnë atë që shohin sepse e kuptojnë më mirë. Bërja e hulumtimit dhe mbështetja e tij në infografinë tuaj mund të shtojë autoritetin në markën tuaj. Sigurohuni që:

 • Ofroni statistika të qëndrueshme
 • Shtoni burime të respektuara mirë në fund të infografisë
 • Shtoni grafikët dhe grafikët që tregojnë ato statistika në një mënyrë vizuale

Kur kombinoni shqisat vizuale me tipare interaktive, siç është infografia NeoMam nga të cilat vijnë këto statistika, ju jo vetëm që kap interesin e lexuesit tuaj, por e përfshini atë.

Youfarë vini re më shumë? A vini re një grafik të thjeshtë në faqe ose një që lëviz, ndezet ose mbase fillon një video?

Farë e bën një infograf të mirë?

Duke ecur përpara, ne do të shqyrtojmë disa nga burimet dhe mjetet më të mira për vizualizimin e të dhënave sot. Pavarësisht që ju jeni një bloger rastësor që thjesht dëshiron të krijojë disa infografikë të bukur për qëllime markeje ose një projektues grafik karriere, i cili duhet të gërmojë më thellë në këtë fushë; Jam i sigurt që do ta gjeni të dobishëm këtë postim.

Arkitektura e informacionit

Në përgjithësi, një pjesë e mirë e vizualizimit të të dhënave përbëhet nga tre elementë kryesorë:

 1. Të dhëna domethënëse,
 2. Hartimet e duhura të informacionit, dhe
 3. Grafika të bukura.

Mbani në mend se megjithëse infografikat dhe tabelat kanë tendencë të tërheqin vëmendjen nga blogspfera dhe përdoruesit e mediave sociale; ata duhet të bëjnë më shumë sesa thjesht promovim të markës – Infografika dhe tabelat supozojnë se ofrojnë të dhëna të mërzitshme dhe të çrregullt në një mënyrë miqësore në radhë të parë.

Prandaj, para se të krijoni një grafik ose një infografik, do t’ju duhet të 1) Organizoni, filtroni dhe rafinoni të dhënat tuaja; 2) Vendosni se si të paraqisni të dhënat tuaja (aka, planet e vizualizimeve të të dhënave).

Minierat e të Dhënave

Vendosni OpenRefine – Një mjet i fuqishëm i minierave të të dhënave që na shpëton nga organizimi i rreshtit tonë të të dhënave me radhë në Excel Works. Më parë i njohur si Google Refine (dhe Freebase Gridworks), ky mjet ndihmon përdoruesit të eksplorojnë dhe pastrojnë të dhënat, duke shndërruar të dhënat nga një format në një tjetër dhe duke i shtrirë ato me shërbime të ndryshme në internet.

Në rast se ju jeni duke punuar me disa të dhëna masive të pakontrolluar, OpenRefine është padyshim që duhet të ketë në kutinë tuaj të mjeteve. Mjeti aktualisht është i pritur në GitHub, ju mund të vizitoni këtë faqe për të gjitha informacionet dhe ndihmat e nevojshme. Për përcjellje të mëtutjeshme dhe lajmet e fundit, Ju gjithashtu duhet të shikoni në faqen e saj të sapo lëshuar në http://openrefine.org/

Prezantimi i të dhënave

Pasi të jeni gati me të dhënat tuaja, është koha që të vendosni se si do t’i paraqisni ato tek shikuesit.

Ekzistojnë mënyra të panumërta për ta bërë këtë: Grafiku i byrekut, diagrama, grafiku i linjës, histogramet, hartat e nxehtësisë, grafiku i rrjedhës, tabela periodike, etj. Secila prej këtyre qasjeve përshtatet në mënyrë të përkryer për një lloj të caktuar të të dhënave (dhe keqësohet nëse keqpërdoret).

Si duhet të paraqisni të dhënat tuaja, në mënyrë që statistikat tuaja të jenë të bukura, tërheqëse për sytë dhe të kuptueshme?

Për këtë çështje, Literacy Visual ndërtoi një tabelë periodike jashtëzakonisht të dobishme për të gjitha opsionet që mund të përdorni për të vizualizuar të dhënat tuaja (shikoni më poshtë).

Vini re se tabela periodike tregon një numër shembujsh interesante kur rrokullisni miun, prandaj sigurohuni që shikoni tabelën aktuale në sit.

Tabela periodike mbi vizualizimin e të dhënave

Në rast se po kërkoni për qasje jo-tradicionale, atëherë duhet ta shikoni këtë artikull të mrekullueshëm në Smashing Magazine. Postimi është publikuar disa kohë më parë por akoma, e shoh shumë të dobishëm.

Mjete infografike dhe tarifuese për t’u përdorur

Sapo të keni mbaruar me arkitekturën e informacionit, është koha për një prodhim të vërtetë. Bërja e një grafiku me pamje të mirë nga të dhënat e papërpunuara nuk është kurrë një detyrë e lehtë, për fat të mirë ka mjete të panumërta për të kryer punën.

Po, numri i panumërt i mjeteve për vizualizimin e të dhënave. Ekzistojnë mjete gjithëpërfshirëse që gjenerojnë grafikë interaktivë nga të dhëna komplekse; ka edhe aplikacione të thjeshta në internet që nuk bëjnë asgjë, por gjenerojnë grafikë të thjeshtë të linjës 2-aksesh.

Për arsye praktike, ne do të shikojmë në të dy palët dhe do të rendisim mjete të shumta grafike si për përdoruesit paraprakë ashtu edhe për ata të rastësishëm.

Mjetet e avancimit të charting

Së pari, le të shohim disa nga gjërat paraprake.

1. ggPlot2 dhe R

R dhe ggplot2

R është një gjuhë kompjuteri dhe një mjedis për manipulimin e të dhënave, llogaritjen dhe shfaqjen grafike. ggplot2, nga ana tjetër, është një sistem komplotimi për R që ndihmon në prodhimin e grafikave komplekse me shumë shtresa. HeatMap më lart, për shembull, është ndërtuar duke përdorur ggplot2 dhe R.

Nëse jeni të etur për të mësuar R dhe ggplot2, LearnR është një blog i shkëlqyeshëm për të lexuar më tej (megjithëse blogu nuk është aktualizuar për ca kohë).

2. jqPlot

jqPlot

jqPlot është një plugin komplotimi dhe vizatimi për kornizën e jQuery Javascript. jqPlot prodhon grafika të bukura linjash, shiritash dhe byrekësh. Mjeti vjen me disa karakteristika të këndshme siç është gjenerimi i pikave interaktive që mund të rregullohen nga përdoruesit në shfletuesit e uebit. Sidoqoftë, vlen të përmendet se ky mjet nuk është testuar plotësisht dhe nuk mund të mbështetet nga disa shfletues të uebit – domethënë, Chrome dhe IE nën 7.

3. Grafiku JP

Grafiku JP

JP Graph është një mjet vizatimi i drejtuar nga PHP që mbështesin lloje të ndryshme komplotesh. Në rast se ju jeni duke shkruar një program PHP që ka nevojë për një bibliotekë për krijimin e grafëve, kjo është diçka që duhet të shikoni. Unë nuk do të thoja që JP Graph është një mjet i lehtë për fillestarët por mjeti (ose, biblioteka PHP) vjen shumë i dobishëm kur duhet të gjeneroni grafikët dhe grafikët nga serveri juaj në internet. JP Graph është falas për përdorim jo komercial dhe do t’ju duhet një server në internet që mbështet PHP 4.3.x ose më lart.

4. Paketa Vegël JS InfoVis

Udhëzuesi i Informacionit JavaScript JavaScript

JavaScript InfoVis Toolkit është një bibliotekë e zhvilluar nga Nicolas Garcia Belmont. Biblioteka vjen me një gamë të gjerë zgjedhjesh vizualizimi dhe është plotësisht e lirë për t’u përdorur.

 5. IBM Analytics (e njohur më parë si Shumë sy)

IBM Analytics është një mjet falas që i mundëson një përdoruesi të krijojë vizualizime nga pothuajse çdo lloj grupi i të dhënave.

I pritur në serverët IBM, Shumë sy nuk bën më shumë sesa vizualizimi i të dhënave – lejon përdoruesit të ngarkojnë grupin e tyre të të dhënave, si dhe të gjenerojnë një model të ri vizualizimi bazuar në çdo të dhënë të ruajtur në server..

6. Grafiku Google

Grafiku Google

Google Chart është falas, i fuqishëm, fleksibël dhe mbështetet nga shumë mjete të tjera zhvilluesish.

Grafizimi në Google Chart bazohet thjesht në teknologjinë HTML5 / SVG; mjet ndihmon në krijimin e grafikëve në formate të ndryshme me animacion të bukur dhe kontrolle interaktive.

7. Aksi

aks

Axiis është një kornizë vizualizimi e të dhënave me burim të hapur të zhvilluar nga Tom Gonzalez dhe Michael VanDaniker. Mjeti është krijuar posaçërisht për zhvilluesit fillestar dhe ekspertë njësoj. Axiis ofron të dy komponentët e paramenduar të vizualizimit, si dhe modelet e paraqitjes abstrakte dhe klasat e bërjes që ju lejojnë të krijoni vizualizimet tuaja unike.

Mjete të Lehta Infografike për fillestarët

Padyshim që, shumica e blogerëve (përfshirë edhe unë) nuk kanë nevojë për mjete gjithëpërfshirëse të hartimit më sipër për operacionet e tyre të rregullta të blogeve. Më shpesh, gjithçka që na nevojitet është një aplikim i thjeshtë në internet ose një mjet i thjeshtë për të bërë punën shpejt.

Me këtë që u tha, këtu është lista e mjeteve të krijimit që kërkojnë shumë pak përpjekje mësimore dhe miqësore ndaj përdoruesve.

1. Visme

visme

Visme është një platformë DIY që lejon përdoruesit të krijojnë prezantime profesionale dhe infografikë.

Më shumë se 350,000 individë dhe organizata (përfshirë përdorues nga kompani të mëdha si IBM dhe Disney) përdorin mjetin për të komunikuar më mirë përmes grafikëve interaktivë dhe prezantimeve.

2. Zemërimi

Venngage është një mjet vizual miqësor ndaj përdoruesit që ka qenë rreth e rrotull që nga viti 2011. Mjeti ofron një mënyrë të thjeshtë për të krijuar infografike me një redaktues zvarrë dhe lëshues, kanavacë me formë të lirë dhe 1.000+ shembuj dhe shëmbuj të paravendosur.

3. Easel.ly

Easel.ly

Easel.ly ndihmon në krijimin dhe ndarjen e të dhënave vizive lehtësisht në internet. Aplikacioni në internet vjen në një ndërfaqe të thjeshtë me disa shabllone të paracaktuar dhe veçori tërheqëse. Edhe pse Easel.ly është akoma aktualisht në modalitetin beta, por ajo tashmë ka më shumë se 130,000 visuals krijuar nga përdoruesit në serverin e saj.

4. Vizualize.me

VIsualize.me

Vizualize.me ndihmon në krijimin e një infografike të bukur për individët (po, kështu që emri Vizualize Me). Shtë një mjet argëtues për të luajtur me të dhe krijon një rezyme të bukur ose profil në vetëm disa klikime. Në rast se jeni në LinkedIn, duhet ta provoni me të vërtetë – mjeti është në gjendje të lidhet me profilin tuaj të LinkedIn dhe gjeneron grafikë mahnitëse bazuar në të dhënat tuaja.

5. Hohli

Hohli

Keni nevojë për një ndërtues të thjeshtë grafikësh? Atëherë Hohli është vendi për të vizituar. Këto aplikacione në internet mbështesin lloje të ndryshme të tabelave në dymbëdhjetë madhësi të ndryshme – të gjithë përdoruesit duhet të shkojnë është të vendosni në të dhënat dhe detajet e projektimit.

6. Piktochart

Piktochart është një mjet infografik me bazë shabllon që ndihmon jo projektuesit të krijojnë grafikë dhe tabela të bukura.

Mjeti mbështet tipare tërheqëse dhe tërheqëse dhe siguron një përzgjedhje të gjerë në shabllone të paravendosur, ikonë, vektorë dhe imazhe. Nëse jeni duke kërkuar një mjet të lehtë grafik dhe nuk keni mend të paguani një tarifë të vogël për shërbimin, Piktochart është padyshim një nga zgjedhjet tuaja më të mira.

Para se të Filloni: Frymëzimet e Infografikës

A jeni gati për të krijuar disa nga infografikat tuaja? Prisni. Ende kemi pak më shumë për të shkuar këtu.

Këtu janë disa nga infografikat dhe tabelat më të njohura të kapura nga Interneti.

Unë jam goxha e sigurt që keni parë disa prej tyre në rrjetet e mediave sociale në të kaluarën – gjë që dëshmon se grafika të bukura me shkopinj të dhënash kuptimplote!

Gjithashtu, ka arsye që galeritë e infografikëve trafikohen kaq rëndë këto ditë.

Duke iu referuar veprave të të tjerëve, duhet të mësojmë se çfarë funksionon mirë me audiencën.

 • Cila është madhësia mesatare për një infografik popullor?
 • Typefarë lloj teme është më e mirëpritur nga shikuesit?
 • Nëse duhet të përfshini sa më shumë të dhëna që mundeni në tabelat tuaja?
 • Sa pika plumbash duhet të përfshini në infografikën tuaj?
 • Farë e bën popullor këtë infografik?

Shembuj të jetës reale: Llojet e Infographic

Këto janë pyetjet që duhet të bëni kur jeni duke kërkuar rreth mostrave.

Pijet kafe ilustruara

Pijet kafe ilustruaraburimi: lokeshdhakar.com

Udhëzues në terren Për djemtë fanatikë 

Udhëzues Fusha për Boys Fan Bota për PCburimi: Bota e PC

Birra më e mirë në Amerikë 2008

Birra më e mirë në AmerikëBurimi: Mikewithart.com

Tabelat periodike të fytyrave

Tabela e fytyrave

Gjurmuesi i shpëtimit

Gjurmuesi i shpëtimitBurimi: New York Times

Evolucioni i telefonit

Infographics TimelineBurimi: Pow Wow Tani

Kontrolloni në Grafik

grafik infografikBurimi: Katër Sheshi

Gërmimi më i thellë

Kam përplasur në dhjetëra bloge interesante dhe faqe në internet që lidhen me temën tonë kur bëra studimin tim për këtë post. Seriozisht, ka kaq shumë për të lexuar dhe mësuar dhe për të luajtur me të! Asnjëherë nuk kam ditur që ka aq shumë të dhëna në dispozicion lirshëm në Gap Minder dhe Better World Flux; Kam lexuar shumë në faqet / bloget informuese si UX Booth (jo të lidhura plotësisht me vizualizimin e të dhënave, por ka shumë artikuj të dobishëm se si vizualizimet përmirësojnë përvojën e përdoruesit të uebit), Diagramat Dinamik, Të dhënat që rrjedhin; dhe unë i admiroj thellësisht të gjitha veprat mahnitëse të shfaqura në tabelën Randy’s Pinterest dhe Chart Porn.

Nëse thjesht po filloni me vizualizimin e të dhënave, ju rekomandoj të vizitoni faqet dhe bloget e listuara më lart.

Nëse nuk keni shfrytëzuar fuqinë e vizualizimeve të të dhënave në fushatën tuaj të marketingut, tani është koha për të filluar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map