Krijimi i blogut tuaj është hapi numër një.


Për të qëndruar përpara konkurrencës tuaj në çdo vend, duhet të rriteni dhe përmirësoni në mënyrë aktive blogun tuaj.

Ka shumë faktorë që fillojnë të ndërtojnë një blog të suksesshëm. Përdorimi i grupit të duhur të të dhënave, zgjedhja e mjeteve më të mira dhe aplikimi i strategjisë më të mirë, të gjitha ndikojnë në sa i suksesshëm do të jetë blog-u juaj.

Contents

Farë ka në këtë udhëzues?

Në këtë udhëzues, ne do të shikojmë në një numër të gjërave që mund të bëni për të përmirësuar dhe rritur vazhdimisht blogun tuaj.

Qasja jonë është e ngjashme me “Kaizen” – term që zakonisht i referohet procesit statistikor që përmirëson cilësinë në çdo aspekt të një biznesi (fillimisht, prodhimi). Ne do të përqendrohemi në përdorimin e të dhënave / metrics specifike të internetit për të përcaktuar veprimet tona.

Disa nga këshillat që përmenda kërkojnë shumë pak përpjekje dhe mund të krijojnë rezultate pozitive të menjëhershme; ndërsa të tjerët marrin më shumë kohë dhe aftësi për të përfunduar. Likeshtë si të luani lojëra me video RPG – disa nivele janë të lehta, ndërsa disa marrin kohë / përpjekje më të gjatë për të zotëruar aftësitë dhe përparimet e nevojshme.

   Të dhënat janë miku juaj, por cili?

   Ne e dimë se të dhënat janë thelbësore për të matur progresin tuaj dhe për të nxitur përmirësim në blogging.

   Por çfarë lloji të të dhënave duhet të shikoni?

   Nëse nuk përdorni metrics e duhur të internetit për të ndjekur progresin dhe rregulluar mirë faqen tuaj, atëherë mund të bëni dy hapa prapa në vend të një hapi përpara.

   Në varësi të natyrës së ngrohtë tuaj dhe nivelit të të kuptuarit, ju mund të shikoni në lloje të ndryshme të të dhënave statistikore.

   Në vështrimin e parë, raporti i Google Analytics mund të jetë dërrmues. Kaq shumë numra! Dhe ju mund të mos jeni të njohur me disa nga metrics ose konceptet.

   Epo mos kini frikë sepse…

   1. Numrat / konceptet nuk janë aq të komplikuara, dhe
   2. Sinqerisht nuk mendoj se blogerët duhet të kalojnë shumë kohë në bluarjen e raporteve të Google Analytic.

   Prandaj, unë jam duke sugjeruar vetëm katër numra Google Analytics për të gjetur. Dhe këtu janë katër statistikat thelbësore në Google Analytics që çdo bloger – pavarësisht nga madhësia e blogut tuaj ose vendndodhja në të cilën gjendeni – duhet të kuptojë dhe të mbikëqyr.

   1- Sesione / Përdorues të Fituar

   Sipas përkufizimit të Google: Një seancë është një grup ndërveprimesh të përdoruesve me faqen tuaj të internetit që zhvillohen brenda një afati të caktuar kohor.

   Imagjinoni që një seancë si enë për veprimet që një përdorues merr në blogun tuaj. Enë mund të përmbajë pamje të shumta të faqeve, ngjarje dhe veprime.

   Kuptoni që ka një ndryshim të madh midis një seance dhe një përdoruesi në raportin Google Analytic.

   Një shpjegim i thjeshtë (për më shumë hollësi, lexoni këtë) për këtë është se: Një përdorues është një person që vjen në blogun tuaj dhe lexon përmbajtjen tuaj. Një përdorues i vetëm mund të regjistrojë seanca të shumta në ditë në raportin tuaj të Google Analytics. Për shembull, nëse ai / ajo vjen në faqen tuaj të lexoni disa postime në blog 8 të mëngjesit në mëngjes dhe të ktheheni përsëri pas drekës 1:00 – kjo është dy seanca të regjistruara.

   Ekzistojnë dy metoda me të cilat përfundon një seancë:

   • Skadimi i bazuar në kohë: Pas 30 minutash pasiviteti / Në mesnatë
   • Ndryshimi i fushatës: Nëse një përdorues arrin përmes një fushate, largohet, dhe pastaj kthehet përmes një fushate të ndryshme.

   Ndjekja e seancave / përdoruesve që blini blogu juaj është një mënyrë për të matur rritjen. Nëse blogu juaj po fiton më shumë seanca këtë muaj sesa më parë, atëherë me siguri duhet të bëni diçka të drejtë.

   Për të parë numrat tuaj në blerjen e seancave / përdoruesve, identifikohuni në Google Analytics, Dashboard > përvetësim > Përmbledhje.

   2- Kanalet / Referencat e Trafikut

   Google Analytics grupon burimet e trafikut në kanale të shumta, ato të zakonshme janë Kërkimi i Paguar, Kërkimi Organik, Direkt, Social, Referimi, etj..

   Shumica e këtyre termave janë vetë-shpjegues, përveç për:

   • Termi “Referencë” i referohet vizitorëve që vijnë nga lidhje në faqet e tjera të internetit;
   • “Direkt” i referohet përdoruesve që vizitojnë blogun tuaj duke shtypur adresën tuaj të internetit në shiritin e adresave.

   Për të marrë numrat, identifikohuni në Google Analytics, Dashboard > përvetësim > Gjithë Trafiku > kanalet.

   Shembull (Blerja > Gjithë Trafiku > kanalet).

   Shikoni mirë se nga po vjen trafiku juaj.

   A ka një sit apo një blog që dallon nga cila platformë sociale po dërgon më shumë trafik në blogun tuaj? A po merrni shumë trafik organik të kërkimit (me fat që keni!)? Effortsfarë përpjekjesh harxhohen për sa i përket trafikut?

   Dhe pyetja e parave: Whatfarë mund të bëj për t’i bërë këto shifra më të larta muajin tjetër?

   (Ne do të gërmojmë në disa nga gjërat që mund të bëni në pjesën e mëvonshme të udhëzuesit tonë.)

   3- Shkalla e fryrjes

   Një kërcim është një seancë me një faqe në blogun tuaj. Një përdorues i kërrusur vjen në blogun tuaj dhe largohet pa vizituar një faqe të dytë.

   Shkalla e kërcejve është një matje e mirë e përmbajtjes tuaj ose cilësia e trafikut:

   • A po i shërbeni përmbajtjes së duhur audiencës suaj?
   • A po synoni audiencën e duhur me përmbajtjen tuaj?

   Një normë e lartë fryrje nuk është e nevojshme një gjë e keqe.

   Nëse suksesi i blogut tuaj varet nga përdoruesit që shikojnë më shumë se një faqe – për shembull, përdoruesit vizitojnë faqen tuaj “filloni këtu” dhe ata supozojnë të klikojnë në një lidhje për të lexuar postimet tuaja të tjera, atëherë, po, një normë e lartë e kërcimit është keq.

   Sidoqoftë, ka raste të tjera kur shkalla e lartë e fryrjes është e preferueshme. Për shembull, nëse blogu juaj varet nga të ardhurat nga bashkëpunëtorët, atëherë një normë e lartë e fryrjes ndoshta një gjë e mirë – përdoruesit tuaj vizitojnë blogun tuaj, klikoni në lidhjet e anëtarëve tuaj dhe largohen.

   Shkalla e fryrjes është një metrikë e rëndësishme sepse nxit “pse-pyetjen”.

   Pse ka një rritje të papritur (ose rënie) në nivelin e fryrjes së faqes tuaj?

   A ka një lidhje të prishur të imazhit? A po ngarkon faqja ekstra i ngadaltë? A është shtrirja e projektimit të paprekshme? A ka ndryshuar ndjeshëm burimi i trafikut në blog?

   4- Koha mesatare në faqe

   Mbikqyrja e kohës që një person kalon në faqen tuaj ju ndihmon të kuptoni mënyra për të përmirësuar përmbajtjen tuaj dhe ngjitjen e blogut.

   Ka mënyra të ndryshme për të matur kohën mesatare në faqe, por për referencë të thjeshtë, ne thjesht do të përqendrohemi në atë më të lehtë.

   Koha mesatare në faqe Hyni në Google Analytics, Paneli i pultit > Sjellje > Përmbajtja e faqes > Të gjitha faqet.

   5- Qëllimet (opsionale)

   Në termin laik, Qëllimet në Google Analytics matin sa mirë blog-u juaj i arrin objektivat tuaj të synuar.

   Këto objektiva mund të jenë:

   1. Regjistrohuni në buletinin tuaj, ose
   2. Vizitoni dhe lexoni një pjesë të përmbajtjes në blogun tuaj, ose
   3. Shkarkoni ebook tuaj, ose
   4. Bëni një blerje (nëse jeni duke përpunuar transaksionin).

   Vendosja e Qëllimeve në Google Analytics nuk është e domosdoshme – por rekomandohet shumë nëse po lexoni për të kapërcyer kurbën e të mësuarit.

   Duke pasur qëllime të konfiguruara siç duhet lejon Google Analytics t’ju sigurojë informacione kritike, të tilla si numrin e konvertimeve dhe shkallën e konvertimit për sitin tuaj – të cilat, nga ana tjetër, ju ndihmojnë të vlerësoni efektivitetin e përmbajtjes tuaj ose fushatës së marketingut..

   Ne do të flasim më shumë rreth asaj se si përdoren Qëllimet .

   Duke bërë përmirësime…

   Pasi të keni kuptuar llojet e ndryshme të të dhënave në dispozicion për faqen tuaj, këtu janë disa nga gjërat praktike që mund të bëni që do të përmirësojnë blogun tuaj.

   Taktika # 1: Njihni më mirë audiencën tuaj

   Kush është audienca juaj, me të vërtetë? Cila është mosha e tyre e përgjithshme? Levelfarë niveli arsimimi kanë ata? Do specifikë kulturore?

   Dhe më e rëndësishmja: PSE janë ata në sitin tuaj? Si mund të bëni më mirë për t’i shërbyer atyre?

   Nëse nuk e dini se kush janë lexuesit tuaj në blog, jeni duke qëlluar në errësirë.

   Këtu janë tre mënyra për ta njohur më mirë audiencën tuaj.

   Filloni me njerëz që njihni, pastaj zgjerohuni në emra në kamare tuaj. Mblidhni informacione, bëni statistika dhe grafikë. Si një bloger, ju mund të gjeni sondazhe dhe sondazhe mjete të dobishme në dispozicion. Votimi i audiencës suaj në blog ndihmon në përcaktimin e demografisë suaj.

   Përdorni sondazhe, sondazhe dhe intervista për të zbuluar se kush lexon, si dhe kush mund të lexojë – moshat e tyre, gjinitë, profesionet, interesat, sferat e jetës, etj. Ftojini ata të kontaktojnë me ju dhe të prezantojnë veten dhe të flasin për ato që u pëlqen blogun tuaj. Pse zgjodhën të të ndjekin ty? Whatfarë lloj postimesh janë të preferuarat e tyre? Farë ka të bëjë me ju dhe përmbajtjen tuaj që ju jep besueshmëri në sytë e tyre?

   Unë gjithmonë i ftoj pajtimtarët e WHSR që të shtypin “përgjigje” në buletin, në mënyrë që të kem mundësinë të lidhem. Ju duhet të bëni të njëjtën gjë.

   Këtu janë tre mjete për t’ju ndihmuar të krijoni sondazhe falas:

   • Studim i majmunave
   • Forma Google
   • Hulumtimi i Zoho

   Ka shumë informacione në faqen tuaj në Facebook (supozoj se keni një për blogun tuaj, nëse jo – shkoni krijoni një asap). Thjesht duhet të dini se ku t’i gjeni.

   Facebook Audience Insights, lidhni faqen tuaj për të mësuar më shumë rreth audiencës suaj: mosha dhe gjinia, faqet që u pëlqen, dhe blerjet në internet (vetëm në SHBA).

   Forumet janë të mira për të parë se çfarë po vlon në fushën tuaj dhe çfarë shikon audienca juaj interesante dhe e rëndësishme në një kohë të caktuar.

   Biseda për Webmaster World dhe Web Hosting janë dy shembuj tipikë se si një forum i ngrohtë mund t’ju japë një sasi të jashtëzakonshme të inputeve për të kuptuar se për çfarë shqetësohen njerëzit në industrinë time.

   Një paralajmërim para se të hidheni në mendime – mos lejoni që zhurma t’ju largojë nga qëllimet tuaja. Forumet strehojnë mollën e mirë dhe të keqe të bazës së përdoruesit, prandaj sigurohuni që të filtroni çdo diskutim të parëndësishëm dhe të përqendroheni vetëm në ato që kanë rëndësi – veçanërisht temat që janë në thelb kërkesa për ndihmë, pasi ato ju japin materiale në sfond për të shkruar një përgjigje.

   Taktika # 2: Derdhni vaj në zjarr: Përqendrohuni te fituesi

   Tani ju jeni të armatosur me të dhënat e duhura për blogun dhe audiencën tuaj, është koha për disa veprime.

   Gjëja e parë që duhet të bëni është të kuptoni se çfarë po funksionon dhe çfarë nuk është për blogun tuaj.

   1. Investoni më shumë para dhe përpjekje në burimet e trafikut që shndërrojnë më të mirët.

   Në shembullin e mëposhtëm (shiko imazhin më poshtë), Shkalla e Konvertimit të Qëllimit për Facebook Mobile dhe Google Organic trafiku po shndërrojnë 7x në 20x më mirë. Ajo që duhet të bëjmë këtu është të harxhojmë më shumë përpjekje, kohë dhe para për të marrë më shumë trafik nga këto dy burime.

   Për të hetuar trafikun tuaj në blog, hyruni në Panelin e Google Analytics > përvetësim > Gjithë Trafiku > Burimi / Mesatarja.

   2. Dyfishohuni në një fushatë reklamuese që funksionon.

   Nëse po shpenzoni 50 dollarë në muaj në një shpallje në Twitter që po sjell shumë trafik, shpenzoni 100 dollarë në muaj dhe arrini edhe më shumë njerëz.

   3. Zgjeroni përmbajtjen tuaj (në vend që të krijoni postime të reja gjatë gjithë kohës)

   Zgjeroni përmbajtjen që jep nivelet më të mira të angazhimit.

   Cilat tema duket se janë më të njohura tek lexuesit tuaj? Mund të shtoni më shumë informacion në postim? Jini krijues – intervistoni një ekspert të industrisë, shtoni në disa tabela të reja, bëni video mësimore, etj. Theelësi është që të përqendrohemi te fituesit dhe të përfitojmë sa më mirë prej tyre.

   Përdoruesit po kalojnë më shumë kohë në këto faqe (numrat e nënvizuar). Mund të zgjeroni ato përmbajtje që japin nivelin më të mirë të angazhimit? Për të parë këtë numër, hyruni në Panelin e Google Analytics > Sjellje > Përmbajtja e faqes > Të gjitha faqet.

   Taktika # 3: Korrni frutat me varje të ulët

   Frutat e varura të ulëta janë mjaft të lehta për të rrëmbyer një pemë frutore, dhe për fat të mirë shumica e faqeve në internet kanë fruta të varura të ulëta edhe për marrjen. Detyrat themelore që mund të bëni në disa minuta në ditë mund të ndikojnë shumë në suksesin e përgjithshëm të blogut tuaj.

   Disa detyra themelore që mund të bëni tani përfshijnë:

   1. Përdorni IFTTT për të promovuar postimet tuaja të fundit në blog në media sociale.
   2. Vendosni një profil të mediave sociale posaçërisht për blogun tuaj.
   3. Shtoni butona për ndarjen sociale në faqen tuaj të internetit.
   4. Krijoni një faqe kontakti, në mënyrë që vizitorët e faqes të dinë si t’ju arrijnë.
   5. Instaloni një sistem të komenteve të palëve të treta, të tilla si Disqus. Kjo do të përmirësojë shkallën e angazhimit të përdoruesit.
   6. Shkruani një faqe mohimesh, në mënyrë që lexuesit të dinë se mund t’ju besojnë që të jeni në front.
   7. Ndani përmbajtjen më shumë se një herë; përdorni mjetin e automatizmit për të ri-ndarë kontinentin tuaj të vjetër. Duke rivlerësuar përmbajtjen më të vjetër, ju e mbani atë në vëmendjen e publikut.
   8. Krijoni mbledhje që përmbajnë disa nga përmbajtjet tuaja më të mira.
   9. Krijoni një infografik që shpjegon më tej një artikull popullor.
   10. Bëni disa teste A / B për të parë se sa mirë funksionon gjithçka nga lundrimi tek butonat Thirrja në veprim.
   11. Krijoni një faqe Fillimi Këtu për të shërbyer vizitorëve tuaj të rinj.
   12. Shikoni se cila është tema juaj kryesore për blogun tuaj dhe sigurohuni që të gjitha përmbajtjet përputhen me temën / qëllimet tuaja.
   13. Kontrolloni për gabime të gabuara, gabime gramatikore dhe shënime në blogun tuaj. Asgjë nuk e bën një blog të duket më joprofesional sesa gabimet e shumta dhe të qëndrueshme në këtë fushë.
   14. Zhvilloni një ekip rrugësh. Ky është një ekip individësh që ndihmojnë në përhapjen e fjalës në lidhje me blogun tuaj. Në kthim, ju mund t’u dërgoni atyre një T-shirt falas ose të mira të tjera.
   15. Krijoni një kalendar editorial.
   16. Programoni kopje rezervë që të mos e humbni të gjithë blogun tuaj në një shkrirje katastrofike të shkrirjes së faqes.
   17. Studioni etiketën tuaj? A e rrëmben interesin e lexuesit? A e shpjegon atë në mënyrë efektive se çfarë jeni në lidhje?
   18. Ndiqni bloge të tjera në ngrohtë tuaj dhe lidheni me ata pronarë të blogeve.
   19. Komentoni bloget e tjera dhe shtoni mendime të vlefshme.
   20. Gjeni një mentor që ka pasur sukses me blogun e tyre. Kërkoni nga mentori që t’ju ndihmojë të bëni një sukses në blogun tuaj.
   21. Bëni formulimin e thirrjes suaj për veprim (CTA) sa më qartë që të jetë e mundur. Zëvendësoni fjalët si “klikoni këtu” me komanda më të forta të tilla si “merrni ebook falas”.
   22. Sigurohuni që ekziston një ekuilibër midis imazheve dhe tekstit, por që imazhet janë të rëndësishme për postimin.
   23. Fix çdo lidhje të prishura. Ju mund të instaloni një shtojcë që lehtë do t’ju lejojë të gjeni lidhje të thyera në një blog të WP.

   Taktika # 4: Ndërtoni një listë, mbledhni email të vizitorëve

   Personat që vizitojnë faqen tuaj kanë zbritur atje sepse janë të interesuar për temën që ju mbuloni. Ky është aq i synuar për një audiencë sa mund të takoni. Shtë e rëndësishme që të mblidhni informacionin e tyre të kontaktit, në mënyrë që të vazhdoni të tregtoni te këta individë.

   Mediat sociale janë të mbingarkuara, por me email po dërgoni materialet tuaja për një audiencë shumë specifike, e cila tashmë ka vendosur që ata janë të interesuar për ato që keni për të thënë.

   91% e njerëzve kontrollojnë kutitë e tyre të postës elektronike çdo ditë të vetme.

   Krahasoni atë me faqet si Facebook, ku postimi juaj mund të shtyhet poshtë lajmet nga të gjitha zhurmat.

   Për fat të mirë, ka disa mjete të marketingut me email që mund t’ju ndihmojnë të mblidhni dhe të qëndroni të organizuar me marketing me email.

   • Kontakt i vazhdueshëm
   • GetResponse
   • AWeber

   Për më tepër, do të dëshironit të përdorni një formular optik të dizajnuar profesionalisht, kështu që nuk ka asnjë dyshim që përdoruesi të regjistrohet në listën e postimeve. Gjëja e fundit që ju dëshironi është të akuzoheni për spam ata që janë në listën tuaj të postës. Disa nga mjetet e listës së postës elektronike të përmendura më sipër kanë forma të integruara të zgjedhjes ose shtojcave që sinkronizohen me blogun tuaj.

   Si të synoni dhe rritni zgjedhjen tuaj të emailit: Këshilla nga Adam Connell

   Adam Connell

   Një nga teknikat e mia të preferuara [ndërtimi i listave] është duke përdorur opt zgjedhjet e synuara të kategorisë ’.

   Shtë një ide e ngjashme me azhurnimet e përmbajtjes, por është shumë më e lehtë për tu menaxhuar.

   Ideja është që ju të përdorni forma optike për të ofruar përmbajtje ekskluzive që janë të rëndësishme për një temë që dikush po lexon në atë kohë.

   Për shembull, nëse jeni duke përdorur një blog në lidhje me ushqimin, do t’u ofroni një magnet tjetër ‘plumbi’ për njerëzit që lexojnë kategorinë për recetat e vaktit sesa do të shikonit kategorinë e recetave të mëngjesit.

   Whatshtë ajo që kemi përdorur në Linkology në Mbretërinë e Bashkuar për të rritur regjistrimet e regjistrave në email me mbi 300%:

   Këtu është një përshkrim i shpejtë i procesit që kemi përdorur:

   1. Re-organizuar & kondensoni kategoritë tona të blog-ut në 4-5 tema kryesore
   2. Krijuar një magnet plumbi për secilën temë thelbësore
   3. Instaluar plugin Thrive Lead WordPress e cila mund të synojë format e zgjedhjes në kategori specifike
   4. Vendosni format e zgjedhjes për të promovuar secilën magnet të plumbit (ne jemi përqëndruar në format anësore të zgjedhjes, në përmbajtje dhe në popover)
   5. Synimi i kategorisë së aktivizuar për të siguruar secilën formë të zgjedhjes do të shfaqet në kategorinë e saktë

   Theelësi këtu është të ofrojmë një magnet plumbi që është i lidhur ngushtë me atë që dikush po lexon në atë kohë.

   Në këtë mënyrë, ata kanë shumë më tepër gjasa të abonohen.

   – Adam Connell, Adam Connell më vendosin.

   Taktika # 5: Rreth faqes

   Një faqe me të vërtetë e mahnitshme për Rrethanat duhet të ketë më shumë sesa fakte për kompaninë tuaj. Ajo duhet të jetë histori për ju dhe si e keni rritur biznesin tuaj, cilat janë besimet tuaja kryesore dhe çfarë ju bën më të ndryshëm se sa konkurrentët tuaj. Këtu janë disa elementë kryesorë të një faqe të mirë Rreth.

   Ideja # 1: Drejtoni me një goditje hapëse që kap lexuesin.

   Hammocks me gjethe të verdha rrëmbejnë lexuesin me këtë rresht në faqen e tyre rreth: “N ADD SHTES ndaj ndryshimit të qëndrueshëm shoqëror, ne besojmë me pasion në udhëtime, sy gjumë, ushqim të mirë, miq të shkëlqyeshëm, bisedime të gjata, horizonte të zgjeruara + një frymë aventure.” Si mund të ndihmoni, por lexoni më tej?

   Ideja # 2: Mbajeni personale.

   Dita e Tetë Ore është një shembull i një faqe në internet që e bën këtë mirë. Ai thjesht fillon me “Përshëndetje! Ne jemi Nathan Strandberg dhe Katie Kirk … “Toni i fortë, bisedor e tërheq lexuesin brenda.

   Ideja # 3: Ndani historinë tuaj.

   Brian Clark në Copyblogger fillon faqen e tij About About duke folur për historinë e kompanisë.

   Faqja juaj e Rrethit duhet të jetë një pasqyrim i deklaratës së biznesit tuaj dhe personalitetit tuaj. Bëni interesante dhe lexuesit do të ndjehen sikur ju njohin në një nivel personal.

   Taktika # 6: Përmirësoni blogun tuaj vizualisht

   Duhen personi mesatar 0,05 sekonda për të gjykuar në lidhje me faqen tuaj të internetit. Kjo përkthehet në 50 milisekonda për të bërë një përshtypje të mirë të parë për vizitorin tuaj. Në 50 milisekonda, është e dyshimtë që personi ka kohë të lexojë shumë nga teksti juaj. Cfare do te thote ajo? Kjo do të thotë që përshtypja e parë e njerëzve në faqen tuaj të internetit bëhet në bazë të modelit dhe imazheve, të cilat truri i përpunon më shpejt sesa teksti.

   Në përgjithësi, ja çfarë sugjeroj me elementet vizuale të blogut tuaj:

   Mos:

   • Përdorni foto të parëndësishme, të shëmtuara të aksioneve që nuk bëjnë asgjë për ta bërë markën tuaj të duket e veçantë
   • Përdorni fotografi me modele të pozuara keq

   Këtu janë tre mënyra për të gjetur, nuk keni pse të punësoni një fotograf dhe ekuipazh për të marrë fotografi të bukura për faqen tuaj të internetit.

   1- Krijoni veten

   Me kaq shumë burime falas dhe aplikacione në internet në internet, është shumë e lehtë të krijosh imazhe mahnitëse nga vetja – edhe nëse nuk je një dizajn grafik me profesion.

   Redaktorët e fotografive

   Dëshironi grafika origjinale për postin tuaj të ardhshëm në blog? Krijojeni vetë duke ndjekur këto hapa:

   1. Bëni fotografi duke përdorur telefonin tuaj,
   2. Gjeni ikona falas dhe arte vektoriale në WHSR Icons, Icon Finder ose Freepik,
   3. Bashkoni dhe modifikoni këto elemente duke përdorur një redaktues në internet si Pic Monkey, Canva ose Design Wizard.

   Shembull – Krijimi i një imazhi në Facebook Post duke përdorur redaktorin pa pagesë Design Wizard. Mjeti ofron më shumë se 17,000 shabllone të projektimit dhe 1.200.000 imazhe në bazën e të dhënave të tyre – .

   Softuer i shkarkueshëm (falas)

   Regjistroni ekranin tuaj dhe shndërrojeni në imazhe GIF. Mjet falas – ScreenToGif (Windows) dhe Kap (Mac).

   Shembull – Imazhi GIF Unë e bëra këtë post personal të koleksionit të faqes në internet duke përdorur ScreenToGif.

   2- Punësoni një stilist të pavarur

   Në rast se xhirimi grafik dhe fotografia nuk është vërtet gjëja juaj, ju gjithmonë mund t’i lini punën një projektuesi të pavarur.

   Kostoja e dizajnit grafik dhe web është ulur ndjeshëm vitet e fundit falë softuerit të lirë dhe konkurrencës së ashpër. Bazuar në studimin tim të fundit – një projektues tarifon rreth $ 26 / orë mesatarisht dhe ju mund të shkoni aq pak sa 3 $ / muaj.

   Jo shpallje: Chee Ching është personi im i përsosur kur kam nevojë për shërbime të dizajnit profesional. Ajo është dizajneri i “paketave të plota” që vjen me një talent të madh dhe sens biznesi – nuk mund ta rekomandoj sa duhet.

   Kostoja e faqes në internet dhe dizenjimi grafik bazuar në 100 profile të pavarur të Upwork. Shkalla mesatare për orë = 26,32 $ / orë; më e larta = 80 $ / orë, më e ulta = 3 $ / muaj (burimi).

   3- Pixabay (ose direktori të tjerë që ofrojnë imazhe të bukura)

   Nëse duhet të shtoni foto të parëndësishme në postimin tuaj – më e pakta që mund të bëni është të shmangni fotografitë e shëmtuara të aksioneve. Jo vetëm që ato janë të çuditshme dhe të dallueshme, por ato mund të shfaqen në shumë site të tjera në çdo kohë të caktuar, duke e bërë blogun tuaj të duket më pak unik.

   Ka direktori të panumërta të imazheve ku mund të merrni foto falas, mahnitëse. Pixabay është e preferuara ime për shkak të fleksibilitetit të saj. Nuk ka kërkesa për atribut, që do të thotë se ju mund të bëni gjithçka që dëshironi me imazhet që merrni nga ky burim.

   Për më tepër, është jashtëzakonisht e thjeshtë për t’u përdorur – ekziston madje një e drejtë kërkimi e thjeshtë në faqen kryesore, përpara se të regjistrohesh. Do të kesh qasje në foto, imazhe vektoriale dhe ilustrime dhe mund të filtrojë poshtë sipas nevojës. Shkarkimi i pamjeve aktuale është jashtëzakonisht i lehtë dhe, përsëri, vjen me opsione për madhësinë e figurës (pixel dhe MB) në mënyrë që imazhi që keni në dorë të jetë i qartë dhe cilësor për çfarëdo qëllimi juaj (në rastin tim, ka shumë të ngjarë në internet për blogu juaj – nuk ka nevojë për madhësinë e madhe të skedarit).

   Shembull – imazh i gjetur në Pixabay.

   Shembuj të jetës reale

   Shembulli # 1: Mos e shtypni të gjithë përmbajtjen tuaj së bashku

   Duhet të ketë një ekuilibër të hapësirës së bardhë dhe elementëve të tjerë. Hapësira e bardhë nuk ka pse të jetë ngjyra e bardhë. Vini re se si Freshbooks përdor hapësirë ​​negative për të krijuar një pamje të hijshme. Ulja e rrëmujës në faqe. Fshini sendet e panevojshme ose lëvizni ato diku tjetër. Rritni hapësirën e bardhë për të zvogëluar zhurmën.

   Shembulli # 2: Përdorni një dizajn të thjeshtë për të minimizuar shpërqendrimin

   Përdoruesit duhet të përqëndrohen në përmbajtjen tuaj. Mint bën një punë të mirë duke e përqendruar lexuesin drejt qëllimit të sitit – për t’ju bërë që të regjistroheni për një llogari.

   Shembulli # 3: Përdorni më pak artikuj në menunë tuaj të lartë të navigimit

   Pastaj mund të krijoni nën kategori nën ato më të mëdha. Një shembull që tregon se si ju mund të organizoni shumë kategori mund të shihet në Amazon.com. Ata kanë shpërndarë artikuj në kategori, të tilla si Libra, por më pas zbërthejnë më tej kategorinë sipas nënkategorive shtesë për t’ju ndihmuar të renditni dhe të gjeni artikullin specifik që dëshironi nga mijëra. Nëse keni shumë kategori, përpiquni të gjeni vetëm disa kategori kryesore. Ulja e përdorimit të popup-ve. Në një maksimum shtoni vetëm një shfaqje.

   Taktika # 8: Optimizimi i motorit të kërkimit në faqe

   Kur keni renditje më të mirë të motorëve të kërkimit, do të shihni një rritje të trafikut dhe të ardhurave. Të kuptosh gjendjen e shenjtë se si të renditesh më lart në motorët e kërkimit mund të duket tepër e madhe. Ndërsa është e vërtetë që hulumtimi dhe përmirësimi i faktorëve jashtë faqes (siç është marrja e lidhjeve) janë natyrisht të rëndësishme, ka shumë fruta të varura në SEO që shumë blogerë i anashkalojnë.

   Google ndryshon rregullisht algoritmet e tyre, kështu që mund të jetë e vështirë të kuptosh vetëm atë që dëshiron Google. Ka tre gjëra për të cilat duhet të përqendroheni nëse doni të renditeni mirë në motorin e kërkimit të Google: Përmbajtja, autoriteti i performancës dhe përvoja e përdoruesit.

   Të gjithë këta faktorë bashkohen dhe kombinohen në atë që Google e konsideron një blog “të mirë” i cili është i denjë për një renditje më të lartë në rezultatet e kërkimit të tyre.

   Rritni trafikun e kërkimit tuaj me 321% me SEO në fillim

   Kohët e fundit, unë kam studiuar mënyrat e rritjes së trafikut organik të kërkimit vetëm përmes ndryshimit dhe formatimit të përmbajtjes (SEO në faqe).

   Dhe kam marrë rezultate të këndshme.

   Trafiku i kërkimit i një prej postimeve të mia është rritur për 321%!

   Këtu janë hapat themelorë SEO të On-Faqe që do t’ju ndihmojnë të merrni më shumë trafik:

   1. Ndiqni lidhje të jashtme për të zgjeruar përmbajtjen tuaj me informacionin që audienca juaj është e interesuar.

   Për shembull: Në artikullin tim në lidhje me postimin e parë në blog ka lidhje me burime të tjera me dhjetëra ide për postime në blog.

   Sapo shtova kodin për gjurmimin e lidhjeve jashtë, zbulova se lexuesit e mi klikojnë në këto lidhje si të çmendura. Cfare bera? Unë e zgjerova përmbajtjen time me 57 ide për postimin e parë në blog. Dhe tani kjo është fjala ime më e njohur që sjell më shumë trafikun e Google.

   2. Krijoni një s nëse keni shkruar më shumë se 2,000 fjalë.

   Kjo do t’ju ndihmojë të merrni lidhje të shpejta me Google SERP dhe të rritni CTR-në tuaj.

   3. Gjeni pyetjet që bëhen nga audienca juaj në temën e artikullit tuaj dhe jepni përgjigje.

   Mund të bëni pyetje nga Google në bllokun “Njerëzit gjithashtu pyesin”.

   Këto veprime do të rrisin shanset tuaja për të hyrë në copëzën e paraqitur.

   4. Mundohuni të përfshini fjalë kyçe me bisht të gjatë në H2 tuaj.

   Por mos e teproni!

   5. Përdorni listat me numra dhe plumb për të pasur një shans për të goditur copëzën e paraqitur.

   Sapo isha atje, klikimet në artikullin tim për këtë pyetje u rritën me 20%!

   6. Gjithmonë provoni një Titull të ri për faqet tuaja nëse nuk jeni të kënaqur me rezultatet e trafikut tuaj nga Google.

   Ndryshoje. Eksperiment! Shtoni modifikues dhe fjalë kyçe të rinj.

   Për artikullin tim më të popullarizuar, kam ndryshuar etiketën Titulli më shumë se 20 herë këtë vit 🙂

   Dhe, si rezultat, e rrita trafikun me 321% falë këtyre hapave të thjeshtë të SEO në faqe.

   – Michael Pozdnev, Unë dua të jem një bloger.

   Disa gjëra të thjeshta që mund të bëni për të përmirësuar renditjen e kërkimit janë:

   • Përdorni etiketa përshkruese në të gjitha imazhet
   • Rregulloni të gjitha 404 gabimet dhe lidhjet e prishura
   • Përfshini fjalë kyçe në H1, H2 dhe H3 tuaj
   • Lidhja e brendshme – sigurohuni që faqet tuaja të rëndësishme të jenë të lidhura mirë brenda
   • Përdorni përmbajtje origjinale, të dobishme që i përgjigjet nevojave të përdoruesve – Google Panda penalizon faqet me shumë faqe me përmbajtje shumë të hollë
   • Përdorni artikullin e bukës dhe sitin për të ndihmuar Google të kuptojë strukturën e faqes tuaj dhe rrjedhën e përmbajtjes
   • Përdorni një nëse përmbajtja juaj është më e gjatë se 2,000 fjalë
   • Testoni titujt e faqeve tuaja për të përmirësuar CTR-in e rezultatit të kërkimit – studimet e rasteve treguan se CTR ndikon në renditjen e faqeve.
   • Përmirësoni shkallën e angazhimit të faqes – shkalla e fryrjes dhe koha në faqe ndikojnë në renditjen e faqeve.

   Taktika # 9: Lexoni shkrimin tuaj

   Një mënyrë e thjeshtë për të përmirësuar blogun tuaj është të merrni kohë për të punuar në përmbajtjen e vjetër. Lexoni rregullisht postimet e vjetra në:

   • Gjeni dhe korrigjoni gabimet e gramatikës. Edhe pjesët që kanë kaluar nëpër redaktime të shumta mund të përmbajnë tipe.
   • Shkruaj tituj më të mirë dhe tituj nën. Kontrolloni që këto të synojnë fjalët kyçe që dëshironi dhe se ato janë mjaft interesante për të kapur interesin e një lexuesi.
   • Gjeneroni ide të reja për të promovuar postimet e vjetra në mediat sociale. Për shembull, a mund të organizoni një bisedë në Twitter që përdor disa nga postimet tuaja të vjetra për të filluar një diskutim?
   • Përsërisni përmbajtjen e vjetër dhe prezantojeni atë në një mënyrë të freskët dhe interesante, siç është një shfaqje me një shfaqje fotografike ose video.
   • Krijoni përmbledhje të postimeve tuaja më të mira që përqendrohen rreth një teme të veçantë.
   • Bëni postime të njohura lehtë për tu gjetur.
   • Ricikloni dhe azhurnoni përmbajtjen tuaj të vjetër në diçka edhe më të vlefshme se më parë.

   Taktika # 10: Përmbajtja e mirë nuk është e mjaftueshme

   Nuk ka asnjë mohim se përmbajtja e mirë, e shkruar mirë është e rëndësishme nëse doni të angazhoni audiencën tuaj. Por thjesht nuk është e mjaftueshme për të drejtuar trafikun në faqen tuaj në vetvete.

   Ju duhet të krijoni përmbajtje që audienca juaj e synuar më së shumti dëshiron të lexojë.

   Si e dini se çfarë duan të lexojnë?

   1. Google Analytics

   Shikoni përsëri në Google Analytics. Zbuloni se çfarë lloji të përmbajtjes i pëlqen audienca juaj. Me cilat pjesë janë bashkëveprimi ose ndarja më shpesh? Krijoni më shumë nga ato tema dhe më pak nga ato më pak të njohura (ose ripërcaktoni ato më pak të njohura për t’i bërë ato më shumë si postimet popullore).

   Për shembull, këto janë 10 postimet tona më të mira në internet për Secrets Web Hosting Revealed për Janar 2016. Postimi në lidhje me shtojcat në Facebook po e mban audiencën më gjatë se mesatarja. Kjo do të thotë që audienca i gjen të dobishme këto informacione. Në fakt, ata po shpenzojnë 100% më shumë kohë në atë post sesa për disa të tjerë. Koha për të zbuluar se çfarë e bën atë të funksionojë kaq mirë dhe “të forcojë” përmbajtjen.

   2. Platforma të tjera mediatike

   Frymëzohuni nga përmbajtja popullore në Podcast, kanalet në YouTube, SlideShare, etj. Kjo është një dritare në atë që njerëzit në kamare tuaj duan të dinë më shumë rreth. Ekziston një arsye që përmbajtja e caktuar është më e popullarizuar në çdo kohë të caktuar.

   Për shembull, iTunes lejon përdoruesit të shfletojnë podcast në bazë të popullaritetit. Vini re shënimin e temës, si dhe mënyrën e paraqitjes së saj para audiencës.

   Përdorni YouTube për të parë se çfarë po bëjnë vloggerët në kamare. Gjeni se cilat video janë më të njohura në kanalet e tyre. Shndërroni ato video të njohura në ide me përmbajtje në blog.

   Në SlideShare, mund të shkoni te faqja më e njohur për të zbuluar se cilat rrëshqitje po tërheq interesin e vizitorëve të sitit.

   Shembull i jetës reale: Podcast-e me para, të renditura sipas popullaritetit.

   3. Trendi në Twitter

   Cilat janë tendencat në Twitter? Kjo mund të ofrojë pasqyrë në temat aktuale për të cilat lexuesit tuaj mund të dëshirojnë të dinë më shumë. Mbani në mend:

   Jo gjithçka që bie në sy në Twitter është e rëndësishme për kamaren tuaj. Gruaja e Brad mund të ketë marrë flakë nga Cracker Barrel, por a ka të bëjë kjo me të vërtetë ndonjë lidhje me biznesin tuaj të stërvitjes? Ndoshta do të ndodhë nëse do të dëshironit të flisnit se si të kapërceni një zhurmë të madhe në mediat sociale.

   Gjithmonë mund të gjeneroni ide të reja për blogeacionin nga ’farë është Trending në Twitter – edhe nëse nuk është saktësisht ngrohtë e juaj. Në WHSR – një pjesë e rritjes sonë vjen nga strategjia e përmbajtjes, ku ne bashkojmë ngrohtë tonë thelbësore (blogging, web hosting, marketing në media sociale) me tema të tjera të trendit (World of War Craft, Master Dungeon, Seria Shark Tank TV, kopshtarisë, etj.) ). Martesa me dy tema shumë të ndryshme zgjeron lexueshmërinë dhe ofron kënde të reja shkrimesh në temën tënde.

   Sitet ku njerëzit bëjnë pyetje për një temë, siç është Quora gjithashtu mund të jenë një burim i mirë për të parë se çfarë duan njerëzit të dinë më shumë.

   Taktika # 11: Krijoni një faqe shpërndarëse dhe shfaqni përmbajtjen tuaj më të mirë

   Shikoni kategoritë e ndryshme në faqen tuaj të internetit. A ka ndonjë kategori që mungon? Mund të krijoni një faqe qendrore (disa e quajnë atë “faqe me shirita”) dhe të shfaqni përmbajtjen tuaj më të mirë në atë kategori? Ose, ndoshta thjesht doni të nënvizoni një temë specifike mbi të tjerët sepse analiza e të dhënave tuaja ka treguar që vizitorët e faqes tuaj janë më të interesuar për XYZ.

   Ju mund të krijoni tabela që lidhen me temat, elementët e grupit në një tabelë bazë dhe shtoni ngjyrën dhe interesin në faqen tuaj. Disa nga llojet e përmbajtjes që mund të dëshironi të përfshini do të jenë:

   • Si të udhëzoni për një temë të veçantë
   • Studimet e rasteve
   • Temat e përparuara
   • Temat më të njohura në një kategori specifike
   • Temat që janë në trend për momentin

   Taktika # 12: Përmirësoni shpejtësinë e ngarkimit të sitit

   Ne biseduam pak më parë për rëndësinë e kohës së ngarkimit të shpejtë për faqen tuaj të internetit dhe sa njerëz të padurueshëm mund të jenë. Marrja e faqes tuaj të ngarkimit më të shpejtë kërkon që të shikoni shumë elementë të ndryshëm.

   Mjete për të provuar

   ShortPixel ndihmon në kompresimin dhe optimizimin e imazheve pa rrezikuar cilësinë e figurës. Ju mund të futni këtu URL-në tuaj të faqes dhe të kontrolloni se sa më shumë ju mund të kompresoni imazhet e faqes tuaj me ShortPixel.

   Taktika # 13: Lidhu me të tjerët në kamare

   Shumica e udhëzuesve të blogjeve që do të gjeni sot në internet përqëndrohen në përmirësimin e shkrimit tuaj ose shtimin e më shumë përmbajtje.

   Sidoqoftë e vërteta është se më shumë, ose edhe më shumë përmbajtje, nuk janë gjithmonë përgjigja.

   Ndonjëherë, është më e zgjuar të largohesh nga krijimi i më shumë përmbajtje dhe të kërkosh gjëra të tjera që mund të bësh për të nxitur rezultate më të mira nga blogimi, siç është rrjetëzimi me bashkëmoshatarët e tu.

   Në fillim mendimi, mund të mos duket si një ide e mirë për të biseduar me blogerët e tjerë në kamare tuaj. Ju të dy po luftoni për trafik të ngjashëm, në fund të fundit.

   Sidoqoftë, lidhja me ndikuesit e tjerë mund të ju sjellë në të vërtetë dobi. Ka mjaft trafik për të shkuar rreth e rrotull dhe kur blogerët rekomandojnë njëri-tjetrin, vizitorët e faqeve të tyre priren të marrin vëmendje.

   • Arrij dhe lidhu me blogerët e tjerë. Ju të dy jeni duke synuar një audiencë të ngjashme, kështu që do të përfitoni të dy. Ju gjithashtu mund të lidheni me blogerët në niches të lidhura. Për shembull, nëse bëni shenja prej druri dhe i shisni ato, do të dëshironi të lidheni me një blog që flet për dekor të DIY.
   • Ndani informacione me blogerët e tjerë. A keni gjetur një vend për të reklamuar që është veçanërisht i suksesshëm? Mos kini frikë t’i tregoni të tjerëve. Ata, nga ana tjetër, do t’ju tregojnë se ku reklamojnë.
   • Shkëmbeni postimet e miqve me njëri-tjetrin për të arritur audiencën e njëri-tjetrit.
   • Prezantoni miqtë tuaj të blogerit para lexuesve tuaj duke paraqitur një intervistë, duke vendosur një artikull në lidhje me ta në gazetën tuaj, ose thjesht duke u dhënë një britmë në media sociale.
   • Ndani idetë rreth shkrimit dhe redaktimit.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me