Kindfarë lloj rregullash të marketingut funksionojnë në të gjitha rrjetet kryesore sociale, pavarësisht ekosistemeve të ndryshme dhe të gjitha ndryshimeve që ata pësojnë çdo vit?


Pyetje e mirë.

Ky udhëzues përpiqet t’i përgjigjet me një listë të rregullave më të rëndësishme të marketingut shoqëror që mund të përdorni në strategjinë tuaj (dhe ka 24 prej tyre), plus një listë të mjeteve të dobishme që mund të përdorni për ta bërë punën më të lehtë për ju dhe ekipin tuaj.

Si rregull, mbani mend që marketingu në mediat sociale ka të bëjë me përfshirjen me njerëzit, kështu që faktori njerëzor është akoma numri një.

Mbajeni gjithmonë në sy.

Platformat e konsideruara për këtë udhëzues janë:

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Snapchat

Por unë besoj se ju lehtë mund t’i shtrini këto rregulla në çdo rrjet tjetër shoqëror, nga Ello në DeviantART.

Paç fat! 🙂

Rregullat thelbësore: Whatfarë funksionon në marketingun e mediave sociale?

Ekzistojnë ‘rregulla’ të marketingut që funksionojnë për të gjitha mediat sociale, dhe duke vazhduar, edhe për kanale të tjera që mund të përdorni, si forume, biseda dhe lista të postave.

Disa rregulla të tjera janë specifike për platformën dhe ato nuk mund të zbatohen (ose do të ishte mjaft e vështirë) për të gjitha mediat që mund të përdorni për përpjekjet tuaja të marketingut.

24 ‘rregullat’ në këtë udhëzues përpiqen të mbledhin strategji dhe mendje që funksionojnë në të gjitha rrjetet kryesore sociale, por jo çdo rregull do të përshtatet në mënyrë të përkryer, kështu që ju do të gjeni një linjë pas çdo rregulli që përcakton se për cilat rrjete zbatohet rregulli.

Rregulli # 1. Të kesh një plan (Duh!)

Kjo është baza e parë e çdo strategjie të mediave sociale: njihni ngrohtësinë tuaj, njihni audiencën tuaj, dijeni se për çfarë do të përdorni rrjetin social për të arritur qëllimin – pastaj regjistrohuni një llogari.

Mund të duket e qartë, por shpesh nuk është ashtu. Kjo është pika e fillimit për planin tuaj të marketingut në median sociale, që ju mund të strukturoni vetëm pasi të keni pasur të qartë në mendje se çfarë doni të bëni dhe me kë dëshironi të bisedoni.

Studioni audiencën tuaj të synuar

Kush janë ata? Farë u nevojitet atyre që nuk janë tashmë të disponueshme diku tjetër? Si mund ta përmirësoni jetën, punën ose një hobi të tyre dhe t’i bëni gjërat më të lehta për ta? Kuptoni audiencën tuaj.

Pra, me pak fjalë, gjërat për të cilat duhet të keni të qartë përpara se të krijoni një llogari sociale janë:

 • Ngrohtë juaj
 • Audienca juaj e synuar
 • Shtrirja juaj
 • Qëllimet tuaja (përfshirë ROI të pritshme)

Dhe kjo është e vërtetë për të gjitha rrjetet sociale, nga më profesionistët e LinkedIn deri te SnapChat i freskët dhe i mençur.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh natyrën e ekosistemit SnapChat, është më mirë të krijoni plane afatshkurtra bazuar në ngjarje që ndodhin brenda një jave të caktuar, dhe më pas të përqendroheni në angazhim (shiko # 7 në këtë udhëzues).

Përdorni mediat sociale si një minierë ari, jo një vend hedhës për prapa dhe promovim falas. Këto platforma ekzistojnë për dialog, kështu që mos përqendrohuni vetëm te zëri juaj, por dëgjoni gjithashtu zërat e ndjekësve tuaj dhe ekspertëve të tjerë që përdorin rrjetet.

Gjeni temat dhe postimet ku përdoruesit po flasin për markën tuaj: ky është një vend i mirë për të filluar.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulla # 2. Lidhje ndërtimi

Marrëdhëniet janë thelbi i çdo përpjekje për marketing në media sociale dhe ju duhet të kaloni kohë duke folur me njerëzit për të ndërtuar një prani pozitive.

Kur ushqeni lidhje, përfundimisht ndërtoni një rrjet rreth emrit dhe biznesit tuaj.

Kjo funksionon për çdo platformë sociale dhe përmbledh deri në:

 • Përqendrimi në ndërtimin e marrëdhënieve me përdoruesit në të njëjtën ngrohtë para se të përpiqeni të gjeneroni trafik përmes promovimit
 • Angazhimi me të tjerët në përmbajtjen e tyre përpara se të ndani tuajat
 • Përdorimi i ekspertizës suaj për të ndihmuar kudo që të shihni ndonjë nevojë ose pyetje

Bashkëpunimet janë forca lëvizëse që ndihmon rrjetin tuaj të rritet. Arrijë dhe bisedo me influencuesit që kanë këto dhe interesat që kërkon: nëse shesni make-up, gjeni blogerë dhe Youtubers që janë të interesuar të sponsorizojnë produktet tuaja ose të intervistojnë.

Por mos u përqendroni vetëm në goditjen e ndikuesve të mëdhenj në kamare tuaj – të ushqeni marrëdhënie me emra të vegjël që mbajnë vlera dhe ekspertizë, si dhe cilësi njerëzore, dhe të cilët janë të gatshëm të kontaktojnë dhe bashkëpunojnë.

Angazhimi është thelbësor në çdo platformë sociale – sa më shumë të angazhoheni me audiencën tuaj dhe të krijoni marrëdhënie pozitive, aq më shumë ata do të jenë të gatshëm të ndajnë përmbajtjen tuaj (dhe jo vetëm në një rrjet social).

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulli # 3. Mesazhe private / biseda

Para se të promovoni përmbajtjen tuaj ose të dërgoni ftesa në kontaktet tuaja të reja, përdorni sistemin e integruar të bisedave dhe mesazheve që ofron platforma sociale dhe ndërtoni një raport personal me lidhjet tuaja (shiko # 1 në këtë artikull).

Qasja më e mirë është të prezantoni veten, dhe pastaj të pyesni për ta, jo për atë që mund të bëni për ta. Kjo e fundit mund të tingëllojë si një fushë për shërbime, kur thjesht doni të lidheni në nivelin njerëzor dhe të njiheni më shumë me bashkëbiseduesit tuaj.

Tregoni një interes të vërtetë, bëni pyetje.

Fitoni besimin e tyre.

Për shembull, mund të ndani mendimet tuaja për diçka interesante në profilin e tyre ose të pyesni se për çfarë kanë punuar.

Pasi personi tjetër zhvillon një interes për ju dhe fillon të bëjë pyetje se çfarë bëni, ju mund t’u thoni atyre më shumë rreth biznesit tuaj dhe të ngjallin interesin e tyre. Edhe nëse nuk janë të interesuar drejtpërdrejt për shërbimet tuaja, ata mund t’u tregojnë të tjerëve për ju (fjalë gojore) dhe të rriten në tifozë.

Si të

Në LinkedIn, ju mund të përdorni InMail për të marrë kontakte me njerëz jashtë rrjetit tuaj, por të jeni jashtëzakonisht selektiv të profilit që ju synoni për katranin tuaj për të shmangur që mesazhi juaj të gabohet si spam (dhe të jetë humbje e kohës suaj).

Twitter siguron mesazhe private (Mesazhe direkte, ose DM) për biseda një-në-një ose grup, që nuk i nënshtrohen më kufijve të 140 karaktereve si cicërimat – Twitter prezantoi ndryshimin në 2016 dhe është një lajm i madh për marketing, pasi mundeni mbani biseda më të pasura (mund të shtoni imazhe, GIF dhe emojis në mesazhet tuaja) dhe aktivizoni njoftimet për shtytje.

LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest

Rregulla # 4. Përmbajtja vizuale

Sshtë një nevojë e shekullit tonë, shumë më tepër sesa e fundit – përmbajtja vizuale (statistika, infografikë, citate frymëzuese, etj.) Për më shumë materiale vetëm për tekst, më abstrakte.

Truri ynë merr vetëm 150 milisekonda për të përpunuar një simbol dhe 100 milisekonda më shumë për t’i dhënë asaj kuptim (burimi).

Mediat sociale ju japin një mundësi për të shtuar shumë tregime vizuale – për shembull, imazhet e markës në Instagram mund të shkojnë potencialisht virale dhe të tërheqin shumë angazhim.

Instagram, Pinterest dhe SnapChat janë padyshim platformat më të orientuara vizualisht, por mos nënvlerësoni fuqinë e pamjeve në të gjitha rrjetet e tjera kryesore sociale. Për shembull, Twitter, ju lejon të përdorni imazhe të mëdha dhe infografikë për të joshur ndjekësit tuaj të klikojnë në lidhjen e përmbajtjes në cicërimë, ku ata mund të lexojnë më shumë rreth temës (më mirë nëse përdorni të njëjtën imazh në postim, gjithashtu, kështu që ndërton vazhdimësi).

Dhe nuk ka të bëjë vetëm me përmbajtjen: bëni foton e profilit tuaj miqësore dhe profesionale (për të bërë një ndikim dhe për të krijuar besim, pasi kjo është gjëja e parë që përdoruesit do të shohin në profilin tuaj) dhe logoja juaj e faqes duhet të jetë vizualisht tërheqëse për audiencën tuaj të synuar (p.sh. macet nëse jeni duke synuar pronarët e maceve).

Gjithashtu, për Pinterest, bëni postimet tuaja në blog “të mundshme” – përdorni Canva ose programe të tjera të redaktimit të figurave për të krijuar tituj imazhesh për postimet tuaja në blog që plotësojnë kriteret e madhësisë së figurës së Pinterest.

Pinterest është gjithashtu vendi më i mirë për të publikuar infografikën tuaj (për të cilën Pinterest është një mjedis shumë i natyrshëm) dhe kartat e indeksit vizual në lidhje me temat që lidhen me ngrohtësinë tuaj.

Bordi i Pinterest me emrin “Infographics” i menaxhuar nga Mashable (burimi).

Kartat e indeksit gjithashtu mund të përdoren në mënyrë efektive në Instagram dhe Facebook, dhe ato janë të dobishme për të pritur Q bazuar në imazhe&A, prezantoni ide dhe pyesni ndjekësit për feedback, njoftoni një produkt ose shërbim të ri.

Nëse rrjeti social ju lejon të ngarkoni skedarë – si LinkedIn nën çdo përvojë pune, dhe tipar profesional virtual të LinkedIn – shtoni grafikë, infografikë dhe çdo imazh që mendoni se janë të rëndësishme.

Më në fund, mos harroni të përdorni të njëjtën imazh drejtues për të njëjtin postim në të gjitha rrjetet sociale, për ta bërë atë lehtësisht të dallueshëm dhe sigurohuni që imazhet dhe videot që shtoni në postimet tuaja të jenë të markës së madhe për të qenë efektive. Kjo është veçanërisht e vërtetë për Instagramin, ku nuk mund të përdorni lidhje live në postime, kështu që shtimi i URL-ve, emrave të markave dhe CTA-ve në grafika (stili i infografikës) është thelbësore.

Gjithashtu, përfitoni nga kanalet tuaja të tjera sociale për të shkëmbyer dhe rivendosur imazhet dhe videot tuaja në Instagram. Do të jeni në gjendje të shtoni lidhje të drejtpërdrejta në kanalet tuaja të tjera, duke rritur kështu shikueshmërinë tuaj dhe të merrni më shumë konvertime për përmbajtjen tuaj të veçantë.

Më shumë për përmbajtjen vizuale në # 11, ku unë flas për integrimin e videove në planin tuaj të marketingut në media sociale.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulli # 5. Titulli i vëmendjes-Grabbing ose Bio

Ju dëshironi të tërheqni vëmendjen e duhur nga njerëzit e duhur dhe të jepni një imazh të qartë të vetvetes, atë që bëni dhe çfarë ju shtyn ta bëni atë; edhe më shumë pasi që, si fotoja juaj e profilit, titulli juaj dhe / ose bio janë gjërat e para që përdoruesit do të shohin në profilin tuaj, dhe siç e dini, përshtypjet e para numërohen.

Në të njëjtën kohë, ju dëshironi të shmangni çdo lloj formule të klikimit të karremave dhe të merrni direkt pikën – për çfarë biznesi keni? Farë ofroni?

Bëni atë për atë që bëni, jo për ju: njerëzit klikojnë sepse diçka ka për ta në faqen tuaj, dhe ata do të jenë kuriozë të mësojnë se çfarë mund të bëni për ta.

Në platformat si Twitter dhe Instagram, ku çdo personazh numërohet, sigurohuni që bio juaj të përmbajë deklaratën e misionit tuaj (cila është nofka juaj? Kush doni të ndihmoni? Si?).

Shembull i jetës reale: Bill Slwaski profili i Twitter – fjalitë koncize dhe përdorimi i mirë i hashtags (burimi).Shembull i jetës reale: Profili i Michael Kors në Instagram – Përdorimi i mirë i CTA (burimi).

Ky është hapi i parë për ta pozicionuar veten si udhëheqës i mendimit në ngrohtë ose industri tuaj në mediat sociale – ju dëshironi të jeni personi më i mirë për të kur gjërat bëhen të vështira.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter

Rregulla # 6. Profili social

Kjo është ajo ku ju doni të merrni të paktën disi personale, sepse personi që lexon atë do të dëshirojë të njohë zërin dhe mentalitetin tuaj.

Përdorni personin e parë dhe një stil bisedor: ju do të tingëlloni më shumë njerëzorë dhe do t’u jepni lexuesve përshtypjen të dëgjojnë një person të vërtetë duke prezantuar veten në një mënyrë miqësore.

Si të

Në Facebook, profili juaj personal është një pasuri e rëndësishme, sepse do të funksionojë si dera juaj për të gjetur njerëz që të angazhohen dhe të tregtojnë, si dhe të keni akses në grupe të ngrohta (administratorët shpesh do të kontrollojnë profilin tuaj për të parë se kush jeni dhe çfarë ti).

Për Instagram, Twitter dhe Pinterest, duke pasur parasysh disponueshmërinë e shkurtër të karaktereve në bio dhe asnjë profil, një çift fjalësh kyçe për personalitetin dhe vizionin tuaj do ta bëjnë punën.

Vetëm mos harroni se ky është një mjet i shitjes dhe jo një autobiografi. Qëllimi juaj është të impresiononi dhe të frymëzoni sa duhet për të marrë një vijim të vërtetë që do të angazhohet, dashuroni dhe blini.

Në Twitter, ju gjithashtu mund ta arrini këtë duke shoqëruar një Tweet të Pinned me bio tuaj.

Shembull i jetës reale: Profil i Erik Emanuelli në Twitter – përshtypje e menjëhershme me bio koncize dhe foto të mbuluar (burimi).

E fundit, por jo më e rëndësishmja, nëse një profil i rrjetit social ka disa fusha për të mbushur, plotësoni sa më shumë që të keni mundësi (brenda kushteve tuaja për sa i përket mbrojtjes së intimitetit).

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter

Rregulli # 7. Angazhimi (Komente, Përgjigje, Ngjarje)

Rrjetet kryesore në botë në mbarë botën që nga janari 2017, të renditura sipas numrit të përdoruesve aktiv (në miliona) (burimi).

Të gjitha platformat sociale lejojnë të komentojnë, dhe nuk ka mënyrë më të mirë se komentet për të ndërtuar një komunitet rreth përmbajtjes suaj ose të njiheni me përdoruesit e tjerë duke ndarë mendimet tuaja për përmbajtjen e tyre.

Kështu do të rritni një audiencë dhe gjeneroni një trafik cilësor.

Bëni pyetje në postimet tuaja për të inkurajuar përdoruesit të postojnë një koment dhe të dilni aktivisht dhe të komentoni për përmbajtjen e përdoruesve të tjerë. Bëni ato komente të zhytur në mendime, jo “Nice post! 🙂 ”të shkurtra (dhe pa kuptim) ato.

Angazhimi është aq shumë më thelbësor në një platformë si SnapChat, ku jetëgjatësia e përmbajtjes është aq e shkurtër për të bërë të pamundur të planifikoni përpara si në mediat e tjera sociale, kështu që përparësia është të qëndroni në dispozicion për bashkëveprim dhe të përgjigjeni me shpejtësi ndaj interesave që ndryshojnë përdoruesit – me fjalë të tjera, shkoni reaktive në vend të aktivizmit dhe argëtoni audiencën tuaj.

Si të

Programoni të paktën 20 minuta çdo ditë për të lexuar dhe përgjigjur pyetjeve më të ngutshme të audiencës tuaj dhe reagime. Edhe pse mediat sociale nuk ishin të dizajnuara për të vepruar si sistemet e mbështetjes së biletave, ju mund t’i përdorni si të tilla, veçanërisht Twitter, që e bën më të lehtë trajtimin e tweet-ve si pyetje dhe përgjigje dhe ju lehtë mund t’i ridrejtoni përdoruesit në burimet e disponueshme në faqen tuaj të internetit..

Sigurohuni që ndjekësit tuaj ta dinë se mund të marrin mbështetje në kanalet tuaja sociale në raste urgjence ose kur nuk keni qasje në email.

Në Facebook, mund të krijoni një Ngjarje rreth çdo gjëje të re në biznesin tuaj me të cilin dëshironi të përfshini fansat dhe miqtë tuaj. Ju mund të krijoni një në grupin tuaj, faqe ose nga profili juaj, por ngjarjet në faqe dhe në grup do të arrijnë sa më shumë, veçanërisht nëse numrat (tifozët, anëtarët) arrijnë mijëra.

Ndani ngjarjen në faqen tuaj të biznesit dhe promovoni atë në blogun tuaj, gjithashtu, për arritje të mëtejshme.

Gjithashtu, përgjigjuni njoftimeve sa më shpejt që të keni mundësi kur të merrni në internet, por mos stresoni të jeni gjatë gjithë kohës. Tifozët, kontaktet dhe anëtarët tuaj të grupit do të marrin akoma një njoftim kur t’i përgjigjeni reagimeve të tyre, kështu që mos u shqetësoni dhe mos i përmbaheni orarit tuaj të mediave sociale.

P.S. Mos blini ndjekës. Ever. Ajo do të minave besimin e përdoruesve, dhe kjo është një e vështirë për t’u rikuperuar. Arritja e synuar është alternativa juaj e sigurt.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulla # 8. Bujari

Bujari mund të marrë forma të shumta.

Në LinkedIn, ju mund të jeni bujar ndaj një profesionisti tjetër, i cili ju e dini se është i aftë në një fushë të caktuar me një rekomandim ose një miratim.

Në Facebook, mund të jetë duke shpërndarë dhe etiketuar miqtë tuaj me atë post të fuqishëm, faqja juaj e preferuar jofitimprurëse e ndarë sapo.

Në SnapChat, po shpërndan histori autentike (rreth vlerave thelbësore të markës tuaj) që sjellin ndryshime pozitive dhe frymëzojnë përdoruesit e rinj të platformës.

Veprime të ngjashme janë të mundshme edhe në platformat e tjera kryesore sociale.

Si pronar biznesi, një tregtar dhe një bloger, ju mund të ndihmoni të bëni një ndryshim, dhe të bëni një ndryshim do të thotë të krijoni një imazh pozitiv të vetes dhe markës suaj në mendjet e njerëzve.

E tëra që duhet është vërtet njerëzore.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulla # 9. Botimi i përmbajtjes së shkëlqyeshme

Kjo përkthehet në përmbajtje të vlefshme, një mbiemër që mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme për audienca të ndryshme.

Ju e dini më së miri audiencën tuaj. Ju e dini se çfarë u duhen lexuesve, përdoruesve, klientëve tuaj. Misioni juaj është të përdorni biznesin ose blogun tuaj për t’i ndihmuar ata të arrijnë qëllimet e tyre.

Postimet tuaja sociale duhet të pasqyrojnë këtë mision, dhe pa marrë parasysh sa karaktere ju lejohen të përcjellin mesazhin tuaj, bëni atë në maksimumin e mundësive tuaja.

SnapChat bën botimin e “përmbajtjes së shkëlqyeshme” të ndërlikuar për shkak të ekosistemit të platformës: mesazhet janë të pasakta, ato janë zhdukur plotësisht pas 24 orësh dhe nuk ka asnjë histori ku mund të hyni pas kësaj.

Ju mund ta kundërshtoni këtë pengesë duke publikuar mesazhe origjinale në vend të atyre të ndërtuara me kujdes, dhe mund të përfitoni nga mundësitë e promovimit të tërthortë midis të gjitha kanaleve tuaja sociale. Gjithashtu, AKT-të tuaj duhet të transmetojnë një ndjenjë të tillë urgjente që përdoruesit të ndjehen të detyruar të veprojnë tani, ose ata do të humbasin mundësinë.

Me fjalë të tjera, meqenëse përmbajtja është vetëm e përkohshme në Snapchat, ju merrni vetëm një minutë ose më pak për të qenë i paharrueshëm dhe nxitni veprimin e përdoruesit, kështu që postimet tuaja duhet të jenë diçka që përdoruesit absolutisht nuk mund ta përballojnë ta humbin – të shkurtër, interesante, pa push..

Sidoqoftë, postimet sociale nuk kanë të bëjnë me marketingun në mediat sociale – platformat LinkedIn dhe Twitter gjithashtu ofrojnë dy mundësi të shkëlqyera për publikimin e përmbajtjes tuaj:

 • Platforma botuese e vet e LinkedIn (Pulse)
 • Platforma e Mesme e Twitter

Publikimi (ose sindikimi) i postimeve tuaja në këto dy platforma mund të ju ndihmojë të ndërtoni autoritetin nëse vendosni përmbajtje që rrjeti juaj dëshiron (dhe ka nevojë) për të parë.

Por ju nuk mund të përballoni të shurdhër nëse doni të përdorni platformat për marketing të përmbajtjes: postimet që publikoni duhet të jenë me cilësi të lartë, shumë si ato që bëni në blogun tuaj dhe adresoni pikat e dhimbjes së audiencës tuaj të synuar.

Si të

Kaloni ca kohë për të zgjedhur imazhin e përsosur dhe shkruani titullin e përsosur për copën tuaj. Ju dëshironi që postimet tuaja Pulse dhe Medium të jenë po aq të shkëlqyera sa postimet tuaja në blog, të dobishme për industrinë ose vendndodhjen tuaj, dhe të përbashkëta – thjesht më të shkurtër.

Kjo është se si ju fitoni ekspozimin dhe autoritetin, veçanërisht në LinkedIn. Në fakt, nëse publikoni rregullisht, do të angazhoni rrjetin tuaj dhe rrjetet e tyre të zgjeruara, të cilët do të shohin azhurnimet e tyre. Kjo do të thotë më shumë pamje, lidhje dhe angazhim në komente.

Vetëm mbani në mend se postimet tuaja të Pulse duhet të ekzistojnë për të promovuar përmbajtjen e blogut tuaj, jo vetëm për të shkëmbyer njohuritë e industrisë me komunitetin LinkedIn. Në fund të fundit, ju dëshironi të rritni angazhimin si në profilin tuaj ashtu edhe në blogun tuaj, jo vetëm në njërën nga dy.

Në të gjitha platformat, përpiquni të mos përbuzni përmbajtjen e diskutueshme (përveç nëse keni arsye të mira për ta shmangur atë). Anydo kamare vjen me engjëj dhe demonë, dhe ata të dy janë të domosdoshëm për t’i mbajtur gjërat gjallë, prandaj bëhuni pjesë e debatit dhe shprehni me mirësi qëndrimin tuaj, duke e diskutuar atë plotësisht, edhe nëse ndjekësit tuaj fillimisht do të nxehen – ata përfundimisht do të qetësohen dhe të gjithë të përfshirë do të ecin larg me një njohuri të shtuar të temës.

Ditët e temës (p.sh. Dita Ndërkombëtare e Paqes në Facebook) janë gjithashtu të shkëlqyera për të marrë pjesë, pasi postimet tuaja janë të garantuara për të shkaktuar të paktën disa angazhime nga ndjekësit tuaj.

Në fund të fundit, përmbajtja juaj duhet të krijojë ndërveprim dhe të nxisë një diskutim depërtues.

Facebook, Instagram, LinkedIn (Pulse), Pinterest, Twitter

Rregulla # 10. Ofrimi i Nxitjeve të Mëdha

Në Instagram, Pinterest dhe SnapChat, lehtë mund të prezantoni një produkt ose shërbim të ri për ndjekësit tuaj, dhe pastaj të publikoni një datë të lëshimit. Në Twitter, nëse po përdorni një produkt ose shërbim për të tërhequr regjistrimet në buletinet e lajmeve, cicërojeni rregullisht (psh. Mujore).

Gjithashtu, është një ide e mirë për të siguruar qasje dhe përmbajtje ekskluzive për ndjekësit tuaj në një kanal specifik shoqëror – domethënë, përdoruesit mund të marrin vetëm falas në Facebook dhe Instagram vetëm përmes faqes tuaj në Facebook dhe llogarisë Instagram, jo ​​diku tjetër.

Kjo strategji gjithashtu ndihmon në shpërndarjen e ndjekësve tuaj në kanalet e ndryshme sociale që menaxhoni, dhe rrit numrin dhe angazhimin tuaj për çdo kanal. Trivia vjetore e EmritCheap në Twitter duket se funksionon për regjistruesin, i cili jep fusha, shërbime apo edhe para ose kuponë të veçantë për fituesit e vogëlsive.

Mos harroni të bëni stimulimet tuaja specifike për audiencën: për shembull, pasi përdoruesit e SnapChat bien brenda intervalit të moshës 18-24 vjeç, ka kuptim të ofroni pagesa falas në kolegj dhe jo plane pensioni!

Si rregull, mbani mend se mënyra më e mirë për të bindur përdoruesit të kujdesen për përmbajtjen tuaj është të vendosni një kufi në të – të krijoni mungesë për të ngjallur interes dhe të bindni “tifozët” për t’u bashkuar me komunitetin tuaj.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulla # 11. Videot Integruese

Kur bëhet fjalë për përmbajtjen, mos u ndalni tek postimet në blog dhe media e shkruar – videot janë gjithashtu një pasuri e shkëlqyeshme për marketing.

90% e përdoruesve thonë se videot e produkteve janë të dobishme në procesin e vendimit (burimi).

Instagram ju lejon të regjistroni dhe të ndani videoklipe 60 sekondëshe, në mënyrë që t’u tregoni ndjekësve ‘shije’ të vogla të asaj që bëni.

Facebook ka një veçori të ngarkimit të videove për profilin dhe faqet, dhe ju mund të jetoni në rrjedhë për ndjekësit tuaj. SnapChat gjithashtu siguron një mundësi të gjallërimit.

Një strategji e mirë për SnapChat dhe Facebook është përdorimi i jetesës për të zhvilluar besimin e markës.

Në SnapChat, ju mund të jetoni në punën e ditës në kompaninë tuaj, kështu që shikuesit e dinë se si gjërat bëhen dhe ato lidhen në një nivel më personal me markën tuaj dhe njerëzit e ekipit tuaj, duke përmirësuar gjithashtu besimin.

Ju mund të promovoni videot e YouTube, Vine dhe Vimeo duke përdorur Twitter, sepse përdoruesit mund të luajnë një video direkt nga cicërimi, në vend që të klikojnë lidhjen për ta parë në një dritare të re.

Facebook (Live), Instagram (videoklipe), SnapChat (livestreaming), Twitter

Rregulla # 12. Faqja e Biznesit

Kjo është ne në Facebook – vizitoni dhe si ne!

Faqet e biznesit nuk janë më pak të rëndësishme sesa profili juaj – në fakt, ato janë një mjet i shkëlqyeshëm falas për të përfshirë tifozët dhe njerëzit tuaj në ngrohtë ose industri tuaj të përfshirë në azhurnimet specifike në lidhje me blogun tuaj, jo vetëm veten.

Ju mund të regjistroni një faqe për biznesin tuaj në Facebook dhe një faqe kompani në LinkedIn.

Një faqe biznesi ju lejon të:

 • angazhohuni me ndjekësit tuaj në biseda rreth përmbajtjes tuaj
 • të jetë burimi i vlefshëm për ndjekësit tuaj
 • promovoni produktet dhe shërbimet tuaja në një vijim besnik
 • ndajeni çdo bashkëpunim ose hapje pune në kompaninë tuaj
 • siguroni lidhje në faqen tuaj të internetit që gjenerojnë trafik shoqëror

Mbani në mend se, megjithatë, një faqe biznesi do t’ju sjellë rezultate vetëm nëse i azhurnoni rregullisht dhe në mënyrë të vazhdueshme, dhe që përmbajtja që ndani në faqen tuaj duhet të jetë e përqendruar në konvertim për të gjeneruar trafik në faqen tuaj të internetit..

Promovimi i faqes është gjithashtu i rëndësishëm – përdorni sistemin dhe reklamimin e Post Boost të Facebook, ndërsa LinkedIn ju ofron një mundësi Targeting për të arritur një audiencë specifike bazuar në demografinë dhe filtrat e tjerë.

Më shumë rreth reklamave në rregullin # 24.

Facebook, LinkedIn

Rregulla # 13. Lidhje Affiliate (Por Trajtoni Me Kujdes)

Që nga maji 2016, Pinterest lejon përsëri lidhjet e bashkëpunimit – pasi ajo kishte njoftuar një ndalim të ID-ve në shkurt 2015 për të luftuar spam dhe abuzim – kështu që ju mund të shkoni përpara dhe të ndani lidhjet tuaja përsëri si Pins.

Gjithashtu, Facebook është plotësisht i qartë me lidhjet e bashkëpunëtorëve (por mos lejoni që t’ju tërheqë duke postuar spam në Newsfeed, lidhje mashtruese dhe ‘inkurajim’ për pëlqime dhe rivlerësime, ose ata do të veprojnë kundër tij), ashtu si Instagram (ku janë lidhjet jo live, por ata ende shfaqin si tekst që përdoruesit e interesuar mund të kopjojnë / ngjitur në shfletuesit e tyre).

Sidoqoftë, mbani në mend se media sociale, ashtu si motorët e kërkimit, luftojnë luftën e tyre për të spam në mënyra të ndryshme, kështu që nëse doni ta luani atë të sigurt në rast se rregullat mund të ndryshojnë në të ardhmen, shtoni një shtresë të përmbajtjes midis shoqërisë rrjeti dhe lidhja juaj e bashkëpunimit; domethënë, shkruani një postim shqyrtimi, shtoni vizuale dhe dëshmi për të dhe promovoni atë post në vend.

Dhe nëse akoma planifikoni të ndani lidhje shoqërore direkt në kanalet tuaja sociale (nëse rrjeti social i lejon ato), të paktën t’i bëni ato të pakta dhe efektive.

Mos harroni të përqëndroheni së pari në ndërtimin e një komuniteti të fortë rreth markës suaj: ndjekësit tuaj do të jenë më simpatikë ndaj lidhjeve tuaja nëse ata e dinë së pari vlerën tuaj – dhe ata do të jenë më të etur për t’ju ndihmuar në blerjet e bashkëpunëtorëve.

Si një shënim i fundit (me kujdes) gjithmonë, zbuloni lidhjet tuaja të bashkëpunimit. Rregullat e FTC zbatohen për lidhjet e bashkëpunimit si çdo formë tjetër e lidhjes së paguar.

Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter

Rregulla # 14. Lidhja ose lidhja me blogun tuaj dhe kanalet e tjera sociale

Përdorni kanalet tuaja të mediave sociale për të gjeneruar vetëdije dhe interes për një kanal tjetër tuajin me mjete më pak promovuese të disponueshme. Për shembull, mund të përdorni Facebook dhe Instagram për të promovuar masivisht ofertat tuaja SnapChat, pasi SnapChat fshin të gjithë përmbajtjen pas 24 orësh nga pritja.

Promovimi kryq funksionon si një bukuri si kjo. Disa platforma, si Facebook dhe Twitter, lejojnë gjithashtu lidhjen e aplikacionit midis rrjeteve (duke përdorur OAuth ose një protokoll tjetër), ose llojet e tjera të integrimit për të përmbajtur automatikisht në mes, kështu që me të gjitha mjetet përfitoni nga mundësia.

Lidhur me lidhjen përsëri në faqen tuaj të internetit ose në blogun tuaj, Instagram ju jep vetëm një lidhje live në bio, dhe do të dëshironi ta kombinoni atë me një CTA të fortë për të inkurajuar Instagrammers ta klikojë atë. Kjo do të thotë që ju duhet ta vendosni CTA-në pranë lidhjes (në bio), dhe se një lidhje gjenerike në faqen tuaj nuk është një ide e mirë – një nga postimet tuaja është një zgjedhje më e mirë, veçanërisht nëse ndiqni postimin nga analitika juaj suite (ose një shërbim falas si bit.ly).

Shtë një ide e mirë për të përmendur lidhjen edhe në postime, edhe pse nuk do të jetë live sipas parametrave në Instagram.

Rrjetet e tjera sociale e bëjnë më të lehtë lidhjen në faqen tuaj të internetit ose blogun nga profili dhe postimet tuaja, dhe ju mund të eksperimentoni pak për të parë se çfarë funksionon më mirë për markën tuaj.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulla # 15. Komunitete dhe grupe

Bashkohuni grupeve dhe komuniteteve – me të paktën 500+ anëtarë aktiv, por mundësisht 1k + – dhe përgjigjeni në sa më shumë tema ekzistuese të jetë e mundur.

Në mënyrë të veçantë, shikoni për grupe që mund të drejtojnë trafikun e synuar në profilin dhe blogun tuaj – domethënë, grupe që lidhen me ngrohtësinë ose industrinë tuaj. Ju keni shanse më të larta për të vendosur emrin tuaj përpara njerëzve të duhur, pavarësisht nga ndikuesit ose blerësit e mundshëm.

Grupet e inteligjencës janë gjithashtu të shkëlqyera për të ndarë dhe për të marrë njohuri të përditshme se si të përmirësoni blogun tuaj dhe praktikat e biznesit. Gjithashtu, bashkohuni Q lidhur me industrinë&Një seancë ku mund të ndani ekspertizën tuaj dhe të ndërtoni lidhje të fuqishme.

Përkushtoni të paktën 10 minuta çdo ditë për t’u angazhuar me komunitetet tuaja, duke dhënë këshilla dhe mbështetje kur është e nevojshme. Shtë më mirë të investoni më shumë në fejesë kur filloni – 1 orë deri në 30 minuta në ditë – atëherë gradualisht mund të zvogëloni kohën e fejesës derisa të bëheni një emër që bashkësia ju pëlqen dhe vlerëson.

Një shënim kujdes: shmangni vetë-promovimin derisa të keni bërë një emër për veten tuaj, dhe kur të filloni të ndani përmbajtjen tuaj (sipas rregullave të grupit), bëni këtë me kursim dhe gjithnjë ndajeni përmbajtje që është e vlefshme për anëtarët e grupit dhe jo duke shitur drejtpërdrejt shërbimet tuaja.

Si një alternative, bashkohuni në grupe promovuese, krijuar posaçërisht për të gjithë anëtarët për të promovuar punën e njëri-tjetrit, të bashkohen me konkurset dhe të bashkëpunojnë në një numër mënyrash për të rritur trafikun në blog. Për shembull, Instagram Posse është një nga komunitetet më të mëdha (9K + anëtarët) dhe më aktivët e promovimit të Instagramit në Facebook, i krijuar për përdoruesit për të ndihmuar njëri-tjetrin të rritet në angazhim dhe numërim të ndjekësve përmes komenteve Pods, sfidat 30-ditore dhe kritikat e llogarisë.

Sidoqoftë, kini kujdes me kërkesat dhe rregullat që sjell çdo komunitet: për shembull, Instagram Posse ka rregulla kundër vetë-promovimit, ‘më ndiqni kërkesat’ dhe kërkesat e biznesit, ku komunitetet e tjera do të lejojnë disa vetë-promovim, por ju do të keni akoma të ndjekin rregullat e administratorëve.

Facebook, LinkedIn

Rregulla # 16. Bordet e përmbajtjeve të miqve dhe grupet për audiencën tuaj

Përveç anëtarësimit në grupet e të tjerëve, dhe kur rritni një rrjet në njëqind apo mijëra, mund të krijoni bashkësitë tuaja, gjithashtu.

Bordet e ftuar në Pinterest, grupe të hapura në Facebook – ju i emëroni ato. Lejoni audiencën tuaj të shprehë mendimet, idetë, sugjerimet e tyre – ndërsa i përfshini ata, ata do të bëjnë pyetje dhe do të angazhohen me postimet tuaja.

Vitalshtë thelbësore që të angazhoheni në mënyrë aktive me anëtarët që bashkohen në grupin tuaj (et) dhe që t’u përgjigjeni pyetjeve të tyre duke siguruar informacion të dobishëm, të vlefshëm – madje edhe më mirë nëse është këshilla dhe ekspertizë unike që vijnë direkt nga përvoja juaj, në mënyrë që ata të mos mund ta gjejnë tjetërkund.

Ju gjithashtu mund të përdorni grupe dhe bashkësi për të promovuar postimet tuaja, por sigurohuni që të mos e bëni atë aq shpesh sa që errëson postimet e anëtarëve tuaj të grupit dhe për të ndryshuar perceptimin e grupit në atë të një spam muri.

Facebook, LinkedIn

Rregulla # 17. Kontaktet e tua sociale

Kur një rrjet social ju jep një mundësi për grupimin e kontakteve tuaja në kategori, etiketa ose lista të personalizuara, me çdo mënyrë sigurohuni që të përfitoni shumë nga kjo mundësi.

Si të

Ju mund të organizoni kontaktet tuaja të ndjekura dhe të ndjekura në Lista dhe të dërgoni tweet-et e synuara ose udhëzuesin tuaj të marketingut të përmbajtjes vetëm anëtarëve dhe jo një tjetër.

Në Facebook, ju lejohet të shtoni miqtë tuaj në listat e personalizuara – një shembull është më poshtë, ku unë ju tregoj se si shtova Lori Soard të WHSR në listën time të punës:

Facebook, Twitter

Rregulla # 18. #Hashtags dhe Fjalë kyçe

Ndonjëherë hashtags dhe fjalë kyçe mbivendosen, në kuptimin që ju mund të hashtag fjalët tuaja më të rëndësishme në trupin e tekstit. Përdorni ato – strategjitë – trendet dhe hashtagët e trafikut të lartë – dhe shmangni përdorimin e tepërt.

Si të

Twitter ofron një mënyrë krijuese për të përdorur hashtags – bisedat Twitter – që mund të përdorni për të bashkëvepruar me përdoruesit aktivë të Twitter në të njëjtën ngrohtë, për të gjeneruar përmbajtje cilësore për bloget tuaja dhe njerëzit për të anketuar në lidhje me një trend të caktuar të industrisë. WHSR ka një në #WHSRnetChat dhe ka qenë një sukses deri më tani.

Ju gjithashtu mund të filloni një meme të hashtagut ose të bashkoheni me një aktiv aktual aktual në sektorin ose industrinë tuaj. Ajo që është e rëndësishme është që të përfshini komunitetin tuaj. Nëse drejtoni një grup në Facebook, ose merrni pjesë aktive në atë që lejon memet e hashtagut, sigurohuni që të përhapni fjalën në lidhje me memen tuaj. E njëjta gjë vlen edhe për bordet e Pinterest, edhe pse hashtags nuk do të jenë të klikueshme në përshkrimet e bordit.

Hashtags përfundimisht bëjnë që bashkësitë në platformë të bashkohen lehtësisht dhe ekzistojnë mjaft për blogerët: #mondayblogs, #bloggerslife, #problogging, #businessbloggers, #bloggingbootcamp etj..

Por hashtags gjithashtu luajnë një rol qendror në Instagram: ju mund të shtoni deri në 30 në postimet tuaja për të maksimizuar ekspozimin, dhe kërkimi në Instagram është krejtësisht i bazuar në hashtag (kjo është se si ju gjeni influencues në kamare tuaj në Instagram), kështu që tani ju e dini me siguri që nuk ka asnjë marketing në Instagram pa hashtags.

Një këshillë: bashkëveproni me Instagrammers të tjerë duke përdorur një hashtag para se ta publikoni postimin tuaj duke e përdorur atë – do të funksionojë më mirë për tu gjetur dhe për të krijuar lidhje.

Gjithashtu, përpiquni të shmangni hashtags gjenerik (#travel, #food, #cats, etj.), Hashtags të palidhur (kush kujdeset nëse janë të njohura nëse nuk janë për markën tuaj?) Dhe veçanërisht hashtags të mbushura me njerëz, ashtu si ju do të shmangit fjalë kyçe të konkurrencës së lartë për SEO – nuk ka gjasa që ju të vini re në turmë. Thjesht futni një hashtag në fushën e kërkimit në Instagram dhe platforma do t’ju tregojë se sa postime ekzistojnë për atë hashtag / fjalen. Zgjidh hashtags me jo më pak se 1.000 postime, por edhe jo më shumë se 10K, dhe sigurohu të dish se çfarë postojnë njerëzit nën atë, në mënyrë që edhe postimet e tua të futen në.

Si rregull i përgjithshëm, provoni hashtags popullore që lidhen me biznesin përpara se të krijoni tuajin – rezervoni që kur kur më poshtë juaj është rritur në numër dhe angazhim, ose të paktën përfshini tuajin me hashtags të tjerë që do ta ndihmojnë atë të arrijë ekspozimin.

Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter

Rregulla # 19. @Mentions

Pothuajse të gjitha rrjetet kryesore sociale lejojnë @ komentet në komente, tweet dhe postime, dhe ata do të njoftojnë rrjetin tuaj dhe do të përfshihen në përmbajtjen tuaj për pothuajse asnjë përpjekje.

Ajo që bëjnë @ përdoruesit është goxha shumë “thirrje” përdoruesve në postimin tuaj dhe i ftoni ata të marrin pjesë.

Si të

Në Facebook dhe LinkedIn ju mund të “telefononi” si në profilet ashtu edhe në faqet e kompanive në komente, azhurnime dhe tema, por jo në postimet e Pulse (të cilat mund të punoni rreth e rrotull me një koment në postin tuaj të Pulse ku përmendni burimet që cituat në pjesë).

Në Twitter, mund të filloni një cicërimë të re me një emër @usus dhe ta transmetoni atë në të gjithë rrjetin, i cili ndihmon për të ndërtuar një fije që përfshin më shumë sesa thjesht bashkëbiseduesin tuaj. Sidoqoftë, përgjigjet e @mention u tregohen ende vetëm atyre që ishin përfshirë në bisedë, kështu që ju duhet t’i kushtoni vëmendje fillimit të një cicërimë të re dhe jo të goditni ‘përgjigjen’ nën tweet-in e personit tjetër.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter

Rregulla # 20. Ndarja e përmbajtjeve tashmë të njohura

Përsëritni imazhe të njohura, ndani postime në Facebook me qindra ose mijëra komente dhe pëlqime, rivendosni tweet-a të paharrueshëm, ndajnë përmbajtje të shkëlqyeshme dhe të njohura në rrjedhën tuaj të Lidhur me Ndihmimet.

Me fjalë të tjera, bashkohuni në diskutim dhe bëjeni të rëndësishëm.

Kërkoni në rrjetet sociale për fjalë kyçe që lidhen me ngrohtësinë tuaj dhe zgjidhni përmbajtjen më interesante dhe shumë të angazhuar.

Rregulla e marketingut në mediat sociale # 20 - Ndarja e përmbajtjes tashmë populloreShembull i postimit popullor nga Neil Patel, me pamje 31K, reagime 1.1K dhe 221 aksione.

Gjithashtu, shtoni një koment për përmbajtjen që ndani: do t’ju japë kontakteve tuaja një arsye pse keni zgjedhur këtë pjesë të veçantë të përmbajtjes dhe pse mendoni se ia vlen ta ndani me ta.

E fundit, por jo më e rëndësishmja, një këshillë ‘mburrëse’: shfrytëzoni mirë opsionin e Twitter për të rikthyer tweet-et tuaja. Që nga viti 2016, Twitter e bëri më të lehtë për të rishikuar përmbajtjet e vjetra por ende të mira dhe duke i dhënë asaj jetë të re me ‘ego-retweets’ – dhe duke qenë se ju mund të shtoni komente tek ata, mund të përdorni një CTA shtesë për të përzënë fejesa dhe regjistrime.

Facebook, LinkedIn, Pinterest, Twitter

Rregulla # 21. Të jesh miqësor dhe i dobishëm, jo ​​i shitur

Thirrja e ftohtë nuk funksionon në mediat sociale, sepse nuk janë ato që përdoruesit janë atje. Nëse merrni shitje, do të humbni besimin dhe mundësitë.

Përkundrazi, përmbajtja e mirëfilltë, miqësore, që është gjithashtu e dobishme dhe frymëzuese përveç argëtimit, është një fitore.

Vendosini duke u dhënë përdoruesve tuaj atë që u duhen dhe duan të shohin së pari, dhe vetë-promovimin si të dytë. Përqendrohuni në krijimin e bisedave përkatëse në ngrohtë tuaj dhe përfshirjen e komunitetit, duke prekur tema dhe kënde që lidhen me thelbin e blogut tuaj ose mesazhit të biznesit dhe përmbajtjes.

Gjithashtu, mos kini frikë të “shpërndani” pak me përmbajtjen tuaj: nëse faqja juaj ose marka juaj ka të bëjë me lodra arsimore parashkollore, patjetër që mund të ndani përmbajtje për artin miqësor ndaj mjedisit & materiale artizanale, sepse kjo është ende e rëndësishme për audiencën tuaj të synuar dhe i përshtatet gjithashtu filozofisë së markës suaj.

Ju mund të promovoni shërbimet tuaja, natyrisht, por bëni kështu me kursim. Ajo që kam shkruar në lidhje me lidhjet e bashkëpunimit vlen edhe këtu.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulla # 22. Analiza e mediave sociale

Rregulla e marketingut në median sociale # 22 - Analitika e mediave socialeAnalizë Twitter për llogarinë Twitter WHSR (ndiqni ne).

Kam shkruar një artikull të thelluar në Nëntor 2016 se si të analizoni përpjekjet tuaja sociale, por mbani në mend se mund të bëni një punë të mirë me mjetet e analitikës, që vetë rrjetet sociale ju ofrojnë falas.

 • Facebook Insights – përfshirë me faqen tuaj në Facebook (p.sh. https://www.facebook.com/PAGENAME/insights/), ju lejon qasje në të gjitha të dhënat e trafikut dhe angazhimit për postimet tuaja dhe nxjerrjen e statistikave që mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni përmbajtjen tuaj të përbashkët dhe fushatat
 • Analitika e faqeve të ndërmarrjeve të LinkedIn – përfshirë me faqen e kompanisë dhe ju mund t’i shihni statistikat si një administrator faqesh
 • Analitika e Pinterest – ju mund të mbani gjurmët e rritjes së ndjekësve, përshtypjet, përmbajtjen tuaj më të penduar dhe mënyrën se si kanali juaj po largohet nga Pinterest, në përgjithësi
 • Analizat e Twitter – për të matur performancën dhe ndikimin e profilit tuaj në Twitter. Availableshtë në dispozicion në https://analytics.twitter.com/user/USERNAME/home

Gjithashtu, Google Analytics i mirë është gjithmonë miku juaj.

Mënyra më e lehtë për të matur suksesin tuaj në Instagram është regjistrimi për një llogari falas në WEBSTA, një suitë e plotë e analitikëve në Instagram për t’ju ndihmuar të kuptoni komunitetin tuaj dhe të gjeni njerëz të rinj për t’u angazhuar; si një alternative, ju mund të përdorni SimplyMeasured për të marrë një raport në pamje të performancës së llogarisë suaj në Instagram (dhe media të tjera sociale).

Për SnapChat, ndërsa nuk mund të mbledhësh të dhëna në platformë, mund ta bësh këtë në faqen tënde të internetit: cakto një ID ose kod në secilën fushatë të Snapchat për suitën tuaj të analitikëve për të gjetur dhe kthyer si të dhëna që mund të përdorni, si numri i klikimet dhe shpërndarja e tyre gjatë kohërave të ditës.

Nëse e shihni numrin e ndjekësve tuaj dhe nivelet e angazhimit nuk rriten pas 3-6 muajsh pasi filluat të punoni në strategjinë tuaj të mediave sociale, mos hiqni dorë – shanset janë që ju mund të jeni akoma duke punuar në zhvillimin e zërit tuaj dhe të publikoni më në mënyrë të vazhdueshme, kështu që vazhdoni të angazhoheni me audiencën tuaj, merrni pjesë në biseda dhe uebfaqe, dhe gjeni ‘fise’ për të cilat jeni i gatshëm t’i kontribuoni (ose krijoni tuajin).

Në SnapChat, në veçanti, llogaritja e ndjekësve është një e dhënë e vlefshme e marketingut për t’u marrë parasysh gjatë vlerësimit të performancës së markës në platformë. Kjo për shkak se përdoruesit kanë nevojë për një kod QR ose një emër përdoruesi për të ndjekur një markë, kështu që çdo ndjekës është, në të vërtetë, i qëllimshëm dhe jo dikush që vendosi të ndiqte rastësisht. Të thuash histori të shkëlqyera ndihmon në fitimin e ndjekësve të rinj në SnapChat.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Rregulli # 23. Butonat e mediave sociale

Rrjetet sociale, si dhe një numër shtojcash për WordPress dhe suita të tjera CMS, ofrojnë butona dhe kode shënjestrash që përdoruesit të shtojnë në faqet e tyre të internetit, që vizitorët mund t’i përdorin për t’i ndjekur ato ose pëlqejnë / promovojnë përmbajtjen e tyre me një klikim në vend.

Butonat pak të dobishëm ndihmojnë patjetër në promovimin e përmbajtjes suaj pa përpjekje!

Sidoqoftë, jini të kujdesshëm kur kërkoni promovime dhe pëlqime, veçanërisht në Facebook – në fakt, rrjeti zbatoi rregulla më të rrepta në vitin 2014 për të luftuar spam (dhe mashtrimet), dhe kjo mund të penalizojë profilin ose faqen tuaj nëse ju kap juve hapur duke kërkuar për pëlqime , pavarësisht nëse e bëni atë direkt në platformë ose në faqen tuaj në internet.

Mënyra më e sigurt për të arritur këtë (me Facebook dhe me çdo rrjet) është të kujtoni butësisht përdoruesit tuaj që nuk ju intereson një gjest vlerësimi.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter

Rregulla # 24. Reklamimi dhe Promovimi

Nëse nuk mund të ndani shumë kohë dhe burime për marketing në hyrje, ose doni të arrini përdoruesit jashtë qarqeve dhe komuniteteve tuaja, gjithmonë mund të zgjidhni reklamat.

Kjo është edhe më e vërteta e SnapChat, një platformë që kërkon më shumë kohë dhe burime për t’u përdorur si një aktiv marketing, kështu që reklamimi është një zgjidhje shumë më e thjeshtë për të gjeneruar shitje dhe trafik.

Përdorimi i gjeofiltrave në fushatat e reklamave SnapChat është padyshim një ide e mirë, veçanërisht nëse dëshironi të bashkoheni në ngjarje lokale ose kauza sociale në një javë të caktuar, që ndihmojnë në zhvillimin e njohjes së markës dhe intrigave të produktit. Në krahasim me sponsorizimin e një ngjarje, gjeofiltrat janë të lira, dhe ata sollën Alex Kehr mbi 200k pamje të synuara me vetëm 15,33 dollarë.

Në Pinterest mund të shkoni me këmbët e promovuara (të synuara nga grupi i reklamave), dhe LinkedIn ju ofron reklama bazuar në interesa, demografikë dhe kategori pune.

Filloni me një audiencë të ngushtë reklamimi dhe më pas rritni mundësinë tuaj kur provoni suksesin e reklamave tuaja – kjo është një mënyrë e mirë për të trajtuar buxhetin tuaj, pasi reklamimi nuk vjen kurrë i lirë. Gjithashtu, rritja e fuqisë së trafikut të posteve tuaja tashmë të forta është një ide më e mirë sesa të përpiqeni të ndërtoni angazhim në poste krejt të reja, që vijnë me rrezikun e një ROI të ulët ose zero.

Në Facebook dhe LinkedIn, ju gjithashtu mund të blini postime të sponsorizuara, dhe të rritni postimet tuaja tashmë të angazhuara në Facebook për të marrë më shumë tërheqje dhe norma më të larta të klikimit. Nota e Relevansitetit e Facebook do t’ju ndihmojë të matni se sa efektiv është një reklamë për sa i përket angazhimit të përdoruesit (pëlqime, komente, shikime, etj.), Në ​​mënyrë që të mund të buxhetoni në mënyrë efektive kohën dhe paratë e shpenzuara në fushata.

Shfrytëzoni mundësinë që të ndani postimet e faqes tuaj në Facebook në profilin tuaj për t’u dhënë atyre një shtesë shtesë falas – do të rritni arritjen dhe reagimet, sepse postimet e profilit tuaj shfaqen më shpesh në Newsfeed të miqve dhe ndjekësve tuaj në krahasim me faqet e biznesit ( dhe ju mund të etiketoni miqtë tuaj, gjithashtu).

Një formë tjetër e promovimit është rekomandimet e LinkedIn: këto janë në thelb rishikime të profesionalizmit dhe performancës suaj që do t’ju ndihmojnë të vendosni një dritë të mirë me perspektivat dhe profesionistët e tjerë. Sidoqoftë, rekomandimet funksionojnë vetëm nëse ato janë origjinale (po, dikush në të vërtetë mund të shkojë dhe të kontrollojë nëse ajo që thuhet është e vërtetë).

Në Instagram, përpara se të vendosni të shpenzoni para për reklamat standarde, dilni dhe gjeni llogari në Instagram për tu reklamuar për të rritur trafikun tuaj dhe përpjekjet tuaja për markë. Do të dëshironit të kontaktoni me influencues dhe llogari më të vogla me një ndjekje besnike dhe aktive, në mënyrë që të jeni të sigurt për të marrë një ROI (qasje në shënjestër).

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Kutia e mjeteve të mediave sociale

Ju nuk duhet të bëni gjithçka me dorë! Këtu janë disa mjete që do të gjeni të dobishëm në marketingun e mediave sociale.

Qëndrimet e markës

BrandMentions ndihmon në monitorimin dhe matjen e markës suaj (dhe të konkurrentëve) dhe fushatës së marketingut në media sociale.

Buzzsumo

Kjo ju ndihmon të gjeni tema për marketing në Facebook në bazë të asaj që funksionon për kamare tuaj në rrjet. Për t’i përdorur ato, thjesht shkruani fjalë kyçe dhe shiko se çfarë përmbajtje ka kryer më mirë gjatë muajve ose vitit të kaluar.

Hootsuite, Buffer, Klout

Planifikoni me lehtësi postimet tuaja dhe merrni një përmbledhje të statistikave tuaja sociale, kështu që ju e dini kur është koha e duhur e ditës për të publikuar përmbajtje të re, dhe për cilën pjesë të audiencës tuaj.

Pixabay

Gjetja e imazhit të duhur të domenit publik për postimet tuaja sociale mund të bëhet e ndërlikuar … kështu që këtu është një uebsajt i bukur që ofron vetëm imazhe CC0.

Përfundime

Marketingu i mediave sociale është një lojë me përpjekje të vazhdueshme për të kapur ndryshimet e mediave sociale, ashtu si SEO-të duhet të arrijnë me azhurnimet e algoritmit të motorit të kërkimit dhe ndryshimin e praktikave më të mira.

Ndërtimi i marrëdhënieve, angazhimi me audiencën tuaj dhe prodhimi i përmbajtjeve të freskëta, argëtuese, miqësore janë gjithmonë fituesit tuaj të mëdhenj kudo, në çdo kohë – ato janë aspekte të uebit që nuk ndryshuan asnjëherë me vite. Dhe gjithmonë, gjithmonë shtoni vlerë në bisedë.

Unë shkrova një artikull për të rritur trafikun tuaj në blog me grupe në Facebook dhe të ngjashme, nëse doni ta kontrolloni. Sidoqoftë, këtu është një rekomandim nga fundi i zemrës sime: mos u mbështetni kurrë në rrjetet e vetme sociale për trafikun tuaj, si nuk do të përdorni në Google – është shumë e thjeshtë të ndahesh kur ndryshimet e rregullave, tiparet vdesin dhe zëvendësohen dhe modelet e biznesit rriten në diçka tjetër (si MySpace dhe Friendster i vjetër).

Mos harroni se media sociale është një pako mjetesh: pasuritë tuaja më të mira janë media juaj – lista juaj e postimeve, blogu juaj dhe (nëse keni një të tillë) komuniteti juaj i vetë-pritur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me