Pse Krijimi i një procesi të kthimit është kritik për Dyqanin tuaj të Shopify

A keni marrë kohë për të vendosur një proces kthimi për dyqanin tuaj Shopify? Nëse nuk e keni ende, është koha e kaluar që keni bërë! Ky artikull do t’ju përshkojë pse keni nevojë për një proces kthimi dhe t’ju japin rekomandime për aplikacionin për dyqanin tuaj.


Si të vendosni një proces kthimi në Shopify

1- Krijoni një politikë kthimi

Para se të vendosni procesin e kthimit tuaj, së pari duhet të krijoni një politikë kthimi. Këtu janë opsione të ndryshme për politikën tuaj:

 • Kthejeni ndonjë gjë në çdo kohë për para (Nordstroms)
 • Kthejeni ndonjë gjë në çdo kohë për kredi në dyqan (Macys)
 • Rimbursim i plotë brenda 90 ditëve (Costco)
 • Rimbursim i plotë brenda 30 ditëve

Mendoni për produktin tuaj dhe konsideroni sa i dobishëm është. Po shisni veshje të stilistëve të lartë? Nëse kështu, me siguri nuk mund të keni mundësi të krijoni një politikë kthimi të stilit të Nordstrom (madje edhe Nordstrom i trajton veshjet ndryshe nga procesi i tij standard i kthimit). Fillimi me një politikë 30-ditore që ju bëni të spikatur në faqen tuaj, do të ishte një përmirësim i madh mbi asnjë politikë.

 Lexoni gjithashtu – Shqyrtimi i thelluar i Timothy në Shopify

Faqe Kërkimi Rendit

Të dy aplikacionet krijojnë një faqe Shopify me një formë të thjeshtë që klientët të paraqesin kërkesa për kthim. Ne pak preferojmë pamjen e aplikacionit Bold Return Manager (fotografia e parë), këtu ata të dy janë:

faqja e kërkimit të porositjes

Kjo faqe lejon klientët të shkruajnë një adresë emaili dhe numrin e porositjes dhe të marrin akses në të gjithë porosinë e tyre të mëparshme me dyqanin tuaj. Me sistemin e menaxhimit të kthimit, së pari duhet të klikoni një buton për të futur ID tuaj të porosisë ose emailin tuaj (një hap shtesë).

kthimet

Formularët e Kërkesës për Kthim

Të dy aplikacionet përmbajnë fusha shumë të ngjashme për format e kërkesës për kthim: llojin e kthimit, sasinë, arsyen e kthimit, shënimet e klientit dhe të dyja ju lejojnë të përfshini një imazh. Përveç kësaj, klientët mund të krijojnë etiketa të transportit ose ato mund të dërgohen automatikisht tek klienti.

aplikacioni i kthimit

Aplikacioni Bold (figura më lart) përdor një dritare mbi dritaren dhe kjo mund të jetë problematike për pajisjet e lëvizshme. Shfaqjet e pop-ups mund të jenë të vështira për tu stiluar (ndonjëherë ato nuk do të futen në një ekran) por më e rëndësishmja Google ka njoftuar që faqet me reklama të bezdisshme shfaqen mund të presin trafik organik të zvogëluar.

kërkesë për menaxhimin e kthimit

Sistemi i Menaxhimit të Kthimit ka të gjitha fushat e njëjta me aplikacionin Bold, përveçse ekziston mundësia shtesë për t’u kërkuar klientëve të pranojnë Kushtet dhe Kushtet e dyqanit tuaj.

Paneli i aplikacionit

Të dy pultet përfshijnë shumë lëndë të njëjta: krijimin e një kthimi, cilësimet e përgjithshme, grupet e kthimit (mund të krijoni politika të kthimit për koleksione të ndryshme të produkteve), cilësimet e ekranit, cilësimet gjuhësore dhe shumë më tepër.

kthen aplikacionin e menaxherit

Ne me të vërtetë na pëlqen se si ju mund të Kthyesit Menaxher (foto më sipër) ka krijuar pllaka për secilin nga funksionet e administratorit në pultin e tyre.

të gjitha raportet

Sistemi i Menaxhimit të Kthimit ka zgjedhur shiritin e navigacionit të lartë, plus listat e gjata të uljeve. Zbulojmë se klientët tanë humbasin karakteristikat sepse ato janë varrosur nën menutë dhe kjo ndikon në përdorshmërinë e sistemit të menaxhimit të kthimit.

Karakteristikat e rëndësishme të përbashkëta midis 2 aplikacioneve

Të dyja këto aplikacione integrohen me aplikacione të tjera të transportit nga palë të treta si Shippo, EasyPost dhe ShipStation. Kjo është e dobishme nëse doni të vendosni një integrim me porosi për të treguar tarifat e transportit për kthimet me transportin e llogaritur të transportuesit ose nëse doni të lejoni klientët të ndjekin statusin e kthimeve në kohë reale.

Si tregtar, ju mund të krijoni një kornizë kohore me porosi (që nga blerja) për kthimin e produkteve, sigurohuni që çdo cilësim në aplikacionin tuaj të pasqyrohet në politikën tuaj të kthimit të publikuar. Ju gjithashtu mund të specifikoni se cilat produkte janë në dispozicion për kthim dhe cilat jo. Si pronar i dyqanit, ju mund të krijoni arsye të kthimit me porosi siç janë: prishja, cilësia e dobët, etj. Në menutë tuaj të poshtëm për llojet e kthimeve.

Drejtoni të ardhura shtesë me një proces kthimi

Ballafaqimi me kthimet është diçka që shumica e shitësve do ta tolerojë, por krijimi i një procesi logjistik të kundërt plotësisht funksionues do të rrisë në masë të madhe vijën tuaj fundore.

Shoqata Amerikane e marketingut kreu një studim të 26,000 klientëve për gjatësinë e 6 muajve. Këta 26,000 klientë u testuan dhe u ndanë në grupe kontrolli: grupi që nuk mori asnjë marketing, grup që morri marketing tradicional dhe grupi përfundimtar që mori informacion të plotë mbi procesin dhe kthimin e kompanisë. Grupi i fundit që mori informacionin e procesit të kthimit bëri ndjeshëm më shumë në shitje.

Cilin aplikacion duhet të zgjidhni?

Të dyja këto aplikacione mund t’ju ndihmojnë të menaxhoni kthimet për Dyqanin tuaj Shopify. Karakteristikat janë shumë të ngjashme midis 2 aplikacioneve, por klientët tanë dhe ne preferojmë pamjen dhe paraqitjen e aplikacionit Returns Management nga Bold.

Rreth autorit: Chad Fisher

Chad Fisher është pronar i BTown Web, një agjenci e plotë e projektimit dhe zhvillimit të shërbimit. BTown në internet ndihmon bizneset e vogla dhe të mesme që dyqanet e tyre të funksionojnë në Shopify dhe WooCommerce. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map