Me gjasë keni filluar blogun tuaj sepse keni disa njohuri brenda që keni dashur të ndani me njerëzit e tjerë. Postimet në blog janë një vend i shkëlqyeshëm për të filluar ndarjen e copave dhe pjesëve të asaj njohuri, por edhe postimet më të thella nuk kanë nivelin e trajnimit që një punëtori e mirë në internet mund të sigurojë.


Michael Dunlop në Ditarin e të Ardhurave kishte për të thënë në lidhje me përdorimin e seminareve për të fituar para në internet:

“Njerëzit lexojnë blogun tuaj, por unë nuk do të befasohem nëse mbi 80% nuk ​​veprojnë në ato që thoni. Pasja e një punëtori do të thotë që ata mësojnë nga ju dhe zbatojnë me ju, kjo është një ofertë shumë tërheqëse për disa njerëz dhe ata janë të gatshëm të paguajnë çmime të larta për ta bërë atë. “

Hartoni një Strategji

Sipas Dorie Clark në Forbes, “Ju nuk mund thjesht të prisni që të vini diçka në internet dhe të shikoni dollarët që rrokullisen, por me përpjekje dhe strategji, kurset në internet mund të bëhen një motor i të ardhurave dhe gjenerator i fuqishëm i plumbit.”

Kjo eshte e vertetë. Ju duhet të dini:

  • Kush është demografia juaj e synuar?
  • Farë janë të uritur të dinë?
  • A e keni atë njohuri ose si mund ta merrni atë?
  • Si mund t’i bësh interesante informacionet?
  • A ka ndonjë kurse të ngjashme atje? Si mund ta bëni tuajin të ndryshëm? më mirë?
  • Si do të tregtoni kursin tuaj? Kujt? Sa shpesh?
  • Cili është qëllimi juaj përfundimtar për krijimin e kësaj përmbajtje?

Paraja e faqes tuaj

Ka të ngjarë të keni lexuar disa nga artikujt tonë këtu për shumë mënyra të ndryshme për të cilat mund të fitoni para në faqen tuaj, si p.sh. Librat Kindle mund të sigurojë një tjetër rrjedhë të qëndrueshme të të ardhurave për blogerët? dhe 23 Mënyra të zgjuara për të fituar para Blog-un tuaj.

Shtimi i punëtorive thjesht krijon një rrjedhë tjetër të të ardhurave që ju mund t’i shesni pa pushim. Sipas Forbes, mësimi elektronik është vërtet një treg fitimprurës, që pritet të arrijë në shitje 107 miliardë dollarë deri në fund të këtij viti. Sigurisht, ai numër përfshin të gjitha llojet e programeve të trajnimit në internet, kështu që kamare juaj mund ose nuk mund të bjerë në skajin më të lartë të këtij spektri. Ende industria pritet të rritet, kështu që nuk është kurrë vonë për të fituar të ardhurat, veçanërisht nëse keni diçka me rëndësi për të thënë.

Si të krijoni një punëtori

Ju mund të zgjidhni të pritni punëtorinë në faqen tuaj të internetit përmes një platforme të tillë si Moodle. Moodle është një platformë me burim të hapur që është në dispozicion përmes shumicës së kompanive të mbajtjes në internet ose mund të instalohet në pjesën e prapme të faqes tuaj. Mund të vendosni mbrojtje me fjalëkalim, të shtoni dhe fshini studentët, të krijoni prezantime në stilin e bordit të bardhë dhe madje edhe të bëni biseda të drejtpërdrejta. Reallyshtë me të vërtetë një platformë e gjithanshme që mund të funksionojë mirë për pothuajse çdo lloj klase ose punëtorie.

Sidoqoftë, ekzistojnë edhe disa mundësi të tjera që jo vetëm që ju lejojnë të krijoni një punëtori, por mund t’ju ofrojnë një audiencë që mund të jetë e interesuar në atë punëtori. Nëse faqja juaj nuk ka shumë trafik vetëm, kjo mund të jetë një mundësi e vlefshme që do të marrë idetë tuaja përpara njerëzve.

Udemy

Udemy është ndoshta një nga platformat më të njohura krijojnë dhe shesin për kurse online. Ju mund të vendosni çmimin për kursin tuaj, në varësi të veçantisë së tij dhe kërkesës për të. Ata kanë më shumë se 9 milion studentë të regjistruar dhe rreth 4 milion vizitorë në muaj. Për studentët që Udemy ju referohet për shkak të marketingut të tyre, ata mbajnë gjysmën e kostos së kursit.

Platforma është mjaft e lehtë për t’u përdorur dhe gjithashtu mund të shtoni përmbajtje video në përzierje. Avantazhi më i madh është në trafikun dhe shfletuesit që vizitojnë sitin. Ju ende mund t’i sillni studentët në veten tuaj dhe do të mbani 100% të këtyre shitjeve, kështu që është plotësisht i pajtueshëm me përpjekjet tuaja të internetit. Sidoqoftë, do të përfitoni, edhe nëse vetëm pak, nga përpjekjet e marketingut të Udemy.

CourseCraft

CourseCraft është platforma e përsosur nëse doni t’i mësoni të tjerët se si të bëjnë vepra artizanale. Kjo platformë funksionon me blogun tuaj WordPress dhe ato marrin vetëm 5% ose ju mund të paguani një tarifë të vogël për kurs. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur kontrollin dhe për të mbajtur gjithçka në faqen tuaj të internetit.

Platforma është shumë e lehtë për t’u përdorur dhe ato ofrojnë vitrinat e asaj që kanë bërë të tjerët, në mënyrë që të merrni ide për krijimin e kursit tuaj dhe si duhet të vendoset.

i aftë për shkollë

Teachable ofron mundësi të ngjashme me Udemy por ju gjithashtu mund të organizoni kurse në faqen tuaj të internetit. Kjo do të thotë që marka juaj mbetet e paprekur sesa ta detyroni markën Udemy. Mund të paguani një tarifë për student ose mund të paguani një tarifë mujore.

Ju mund të organizoni kurse nën emrin tuaj të domain ose të përdorni fushën e mësueshme. Platforma gjithashtu ofron mbështetje shumë-gjuhëshe dhe aftësinë për të krijuar faqe në internet në platformën e tyre.

Cilat lloje të punëtorive janë të njohura?

UdemyPamja e faqes Udemy të faqes së Zhvillimit në Internet Online

Kjo mund të ndryshojë nga industria në industri. Për shembull, nëse shikoni disa nga kurset e kolegjit falas atje, kurset në psikologji dhe biznes i mprehtë kryesojnë listën, madje edhe në mesin e atyre që punojnë në gradë pasuniversitare. Sidoqoftë, faqja juaj e internetit mund të jetë në lidhje me diçka krejtësisht të kundërt me atë temë, siç është mënyra për të filluar faqen tuaj të internetit.

Taktikat e mira të SEO funksionojnë gjithashtu me punëtori. Bëni disa punë të mira, të modës së vjetër duke zbuluar duke parë fjalë kyçe, termat e kërkimit që njerëzit po shikojnë, dhe tema të trendit në zonën tuaj të ngrohtë. Pastaj, drejtohuni disa prej platformave të punëtorive në internet dhe shikoni se çfarë punëtorish janë ofruar tashmë. Me gjasë do të shihni një vend ose dy, për të shtuar vlerën.

Një tjetër mundësi është të sondazhoni audiencën tuaj. Thjesht kontaktoni listën tuaj të postave dhe pyesni ata se cilat lloje të punëtorive do të interesohen ose çfarë pyetje kanë ato që nuk janë përgjigjur. Ju me siguri do të habiteni me rezultatet dhe madje mund të dilni me një ide për një kurs të ri.

Punëtori të suksesshme

Jen Conner, një shoqe dhe një sipërmarrëse arti, dikur ofronte punëtori online arti përmes faqes së saj të internetit. Ajo e kishte këtë për të thënë rreth drejtimit të një punëtorie të suksesshme:

“Reallyshtë vërtet duke u dhënë atyre më shumë sesa mund të marrin kudo tjetër. Një nga punëtoritë e mia ishte krijimi i muraleve në shtëpinë tuaj. Ka kaq shumë mësime të ndryshme për këtë temë, si dhe shabllone që mund të blini dhe libra që mund të lexoni. Më është dashur të mendoj vërtet jashtë kutisë për t’i bërë kurset e mia të kenë vlerë. Një gjë që bëra ishte zbatimi i disa shembujve video që përshkruanin murale. Pastaj, shtova në shembuj të teknikave të ndryshme për të krijuar cilësi dhe efekte. Askush tjetër nuk e bënte atë në atë kohë dhe kjo e bëri kursin tim shumë të suksesshëm. “

Disa nga kurset më të mira të fotografisë dixhitale në Udemy mësohen nga John Pullos. Pullos ka një vlerësim 4,8 nga 5 yje nga 191 vlerësime dhe ka dhënë mësim mbi 7233 studentë në klasën e tij fillestar Nikon Digital SLR vetëm. Disa gjëra që ai bën që duket se krijojnë sukses për të:

  • Garanci për kthimin e parave
  • Skicë e qartë e asaj që studenti do të mësojë
  • Përshkrimi i qartë i sfondit të tij të fotografisë dhe njohurive që ai ka për të ofruar

Edhe nëse industria juaj nuk është fotografi dixhitale, mund të mësoni duke studiuar instruktorë të suksesshëm dhe çfarë i bën ata të dallohen nga pjesa tjetër e kurseve të ofruara në platforma të ndryshme.

Krijimi i një punëtorie në internet kërkon pak kohë dhe përpjekje. Sidoqoftë, gjëja më e mirë në lidhje me këto punëtori është që pasi të keni krijuar ato, ata mund t’ju fitojnë para për shumë vite për të ardhur me vetëm disa rregullime dhe ndryshime të vogla.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me