Si të krijoni video të mahnitshme të mediave sociale në 5 minuta

Nëse jeni lidhur në çdo kohë në internet kohët e fundit, nuk ka dyshim se do të kuptoni se sot është epoka e multimedia. Përmbajtja është mbret, por jo vetëm çdo lloj përmbajtje; Përmbajtja dinamike.


Kjo mund të marrë formën e shfaqjeve me pamje nga Slideshat ose videot. Nëse jeni duke drejtuar një biznes apo edhe një blog, kjo është një zonë ku mund të kapni pjesën e tregut me vetëm një përpjekje të vogël.

Sidoqoftë, nëse jeni si unë dhe e konsideroni veten të pashpresë në editimin e videos së çfarëdo lloji, si mund ta krijoni këtë përmbajtje të fuqishme pa prishur bankën duke angazhuar një firmë krijuese për t’ju ndihmuar?

Përgjigja është e thjeshtë; Përdorni një mjet në internet animacion!

Cilat janë mjetet e animacionit në internet?

Për ata që njihen me shërbimet e bazuara në Re, mjetet e animacionit në internet janë të ngjashme. Në vend që të instaloni një softuer, futeni në një faqe në internet dhe përdorni shërbimin e tyre. Një nga ato që kam përdorur më parë është Wideo, i cili ju ndihmon të krijoni animacione siç janë shfaqjet e diapozitivave dhe infografikat.

Shumë nga këto mjete në internet vijnë të mbushura me karakteristika të fuqishme që do të krijojnë pulsin maksimal me dhimbjen minimale, edhe nëse nuk keni përvojë fare. Kjo përfshin modele të gatshme për t’u përdorur, të cilat mund të paracaktohen me imazhet tuaja ose nga një bazë e të dhënave të brendshme të imazheve të aksioneve. Ofrues të ndryshëm sigurisht që do të ofrojnë sende të ndryshme.

Hyni në Wideo, Wave dhe Wistia

Tre nga mjetet më të mira të krijimit të animacionit në internet që kam hasur janë Wideo, Wave.video dhe Wistia. Secila prej tyre është jashtëzakonisht e fuqishme dhe do të jetë në gjendje t’ju lejojë të krijoni videot e animacionit në kërkim profesional në një kohë të shkurtër.

Si shembull, le të hedhim një vështrim më të thellë në tiparet e Wideo.

Wideo ju lejon të kërkoni me lehtësi dhe të futni komponentë si imazhe dhe tinguj.

Ndërsa unë mendoj se Wideo është i fuqishëm në thjeshtësinë e tij, disa do të argumentojnë se për çmimin që kushton, ka shumë pak funksionalitet. Kjo ka të ngjarë të jetë një mosmarrëveshje mbrapa dhe me radhë midis përkrahësve dhe nuk ka asnjë anë të vërtetë të fitimit të argumentit përveç preferencës personale. Kryesisht, Wideo ka;

1- Depo e pasur me shabllonë

Baza e shablloneve e përmendur më parë është shumë e rëndësishme për fillestarët e Wideo pasi ofron një shesh lojërash mësimore, të themi. Duke zgjedhur një nga shabllonet dhe duke personalizuar pjesët e tij për të bërë dhe treguar atë që dëshironi, procesi i të mësuarit bëhet më interaktiv dhe argëtues.

Ka pothuajse 100 për të zgjedhur dhe këto shkojnë nga një animacion i thjeshtë i urimit të ditëlindjes, deri në prezantimet e korporatave.

Modelet e integruara të videos në Wideo. Secila vjen me disa paraqitje dhe grafika bazë, në mënyrë që të keni një ide se si duhet të rrjedhë animacioni.

Pasi të keni krijuar ose rregulluar një animacion, madje mund ta ruani atë si modelin tuaj personal nëse dëshironi.

Zëvendësimi i imazheve është aq i lehtë sa mund ta bëni me sy të mbyllur

2- Opsione të shumta imazhi

Vizualet janë një nga pjesët më kritike të videove të animacionit dhe Wideo ka një sistem interesant që përdor kërkimin e imazhit të Google për t’ju ndihmuar të gjeni gjëra. Sidoqoftë, ai kthen imazhet bazuar në kërkimin tuaj që janë domen publik dhe prandaj mund të përdoren pa çështje të së drejtës së autorit.

Nëse ekziston diçka më personale ose specifike që ju dëshironi të përfshihet, thjesht mund të ngarkoni një imazh të tijën dhe ta vendosni atë. Wideo gjithashtu ka sasi të mëdha objektesh 3D të gatshme për përdorim dhe klipe zanore tashmë të disponueshme.

3- Redaktori Visual

Ndoshta pjesa më e rëndësishme e Wideo, dhe ku shkëlqen seriozisht, është në motorin e redaktimit. Siç u përmend më herët, Wideo kërkon që Adobe Flash të ekzekutohet, por atë që e merrni do të gjeni se nuk është ndryshe ose më e vështirë sesa përdorimi i një versioni më të fuqishëm të Microsoft Powerpoint.

Pothuajse gjithçka është zvarritur dhe lëshuar, me kutitë e tekstit që mund t’i shtoni dhe shkruani. Për të mundësuar shtresimin e imazheve të shumta, thjesht shtojini ato dhe mund të zgjidhni që imazhi të mbetet në majë duke dërguar të tjerët në pjesën e prapme, ose duke sjellë atë që ju lart. Thjesht vizualizoni vendosjen e kartave të lojërave mbi njëra-tjetrën dhe do të merrni atë që dua të them.

Veçanërisht, ka edhe efektet e rëndësishme të tranzicionit të cilat mund të ndikojnë në mënyrën se si ekranet tuaja lëvizin formojnë një në tjetrin. Kjo mund të jetë po aq e thjeshtë sa një rrëshqitje nëpër një faqe, apo edhe aq e përsosur sa të keni një gisht të rrëshqitur nëpër ekran në një telefon celular.

4- Ndarja e menjëhershme

Pasi animacioni juaj të jetë krijuar dhe përpunuar, ju mund ta ndani atë në kanale të shumta menjëherë nga pulti. Kjo përfshin në kanalet e mediave sociale apo edhe direkt për klientët tuaj. Në fakt, ajo madje mund të shkojë drejt e në Youtube!

Ngarko direkt në kanalin tënd YouTube në Wideo.

Alternativa për Wideo

Nëse nuk mendoni se Wideo është ai për ju, ekzistojnë edhe mjete të tjera më të rëndësishme, të tilla si Wave.video dhe Wistia që në thelb bëjnë të njëjtën gjë – ju ndihmojnë të krijoni shpejt video efektive të animacionit. Dallimet kryesore janë në shërbimet shtesë dhe natyrisht, marrje të lehtë në ndërfaqe.

valë

Wave.video ju lejon të konfiguroni jo vetëm formatet tuaja të videos dhe raportet e aspekteve, por gjithashtu ju lejon të bashkoni video të shumta përpara se t’i shkarkoni në një nga gjashtë format e disponueshme (ose edhe në të gjashtë format në të njëjtën kohë). Ajo vjen me qasje në një bibliotekë masive të imazheve të aksioneve dhe depo të skedarëve të shëndoshë.

Krijoni një video nga e para në Wave.Demo-1: Krijoni një video nga e para në Wave. Së pari zgjidhni formatin tuaj të videos. Gjë e mirë për Wave është që ju mund të zgjidhni formate të shumta dhe të krijoni video / grafikë të shumëfishtë njëherësh.Demo-2: Shtoni video dhe foto në videon tuaj në Wave.Modelet e përmbajtjes në ValaNdërtoni përmbajtjen tuaj video ose grafike duke përdorur mijëra shabllone të paracaktuar në Wave.

Wistia

Wistia jep video të bukura me rezolucione deri në 4k dhe është perfekt për ata që janë mbështetur shumë drejt tregtisë së përmbajtjes së tyre. Për këtë qëllim, ai përfshin shtesa të dobishme si hartat e nxehtësisë dhe statistikat që do t’ju ndihmojnë të rregulloni fushatat tuaja të marketingut.

Fusha që ka ky mjet është se ka për qëllim direkt t’ju lejojë të përdorni videot tuaja drejt rezultateve shumë të prekshme dhe të konvertueshme siç janë mbledhja e postës elektronike dhe thirrjet për veprim që të çojnë drejt një blerjeje..

Shtoni thirrjen për veprim, lidhjen e shënimeve dhe kthesën e videove tuaja.

Demo: Krijimi i animacionit duke përdorur video

Shënim: Wideo kërkon që plugin Adobe Flash të funksionojë

Për t’ju treguar se sa e thjeshtë është të krijoni një animacion, më lejoni t’ju tregoj atë që krijova duke përdorur një shabllon Wideo. Kjo është bërë në pesë minuta banesë (duke përjashtuar kohën e përpunimit) dhe është e shkurtër dhe e ëmbël.

Këto janë hapat që kam kaluar, kështu që ju mund të shihni se sa e thjeshtë ishte;

 1. Nga depoja e shabllonit zgjodha “Shitet modelin e Shtëpisë suaj Video”.
 2. Ekrani tjetër ka tre fusha kryesore. Në të majtë ishin përbërës (imazhe, tinguj, etj), qendra ishte faqja e parë e shablloneve dhe e djathta kishte një kolonë ikonash të faqeve ashtu si në Powerpoint.
 3. Pas kësaj, ishte thjesht çështje që të përshkoja modelin dhe të zëvendësoja tekstin dhe imazhet me ato që doja.
 4. Jepni një emër animacionit tuaj dhe klikoni ruaj, atëherë Wideo do të bëjë përpunimin dhe do të dërgojë një email kur të përfundojë.

Nga 1 në 3: Komponentët (imazhet, tingulli, etj), faqja e parë e shablloneve, kolona e ikonave të faqeve ashtu si në Powerpoint

Gjatë fazës së përpunimit, Wideo do t’ju tregojë se mund të duhet pak kohë për të përfunduar (kështu e-mail). Po mendoj se kohëzgjatja e kohës që duhet të prisni do të ndryshojë bazuar në kompleksitetin e Wideo tuaj. Ky do të ishte një faktor i madhësive të skedarëve dhe gjatësisë Wideo.

Si notë anësore, kam provuar një video të dytë e cila do të ishte shfaqja e një aplikacioni celular. Edhe modeli për këtë ishte i mirë, për fat të keq për disa arsye nuk isha në gjendje të rregulloja njërën nga ekranet që tregoi gjatë procesit të animacionit. Përndryshe do të kishte qenë edhe më mirë.

Kush i përdor këto mjete animacioni dhe sa kushton?

Duket se ka një përhapje shumë të mirë të klientëve që përdorin mjetet në dispozicion. Një shembull i kësaj mund të merret nga Wideo, i cili ka të gjithë nga sipërmarrësit individualë deri në korporatat e mëdha.

Sidoqoftë, është specifikisht ajo që ata shkruan në dëshmitë që vijnë në mendje dhe duhet të jenë të rëndësishme për ju. Për shembull, sipas Yolanda Verveer-Born, Strategy & Inovacioni i Amp në Randstadt;

Me Wideo ulëm 90% të kostove të prodhimit për videot tona promovuese të brendshme. Wideo na kursen para dhe kohë!

Kjo është e dukshme pasi ajo përfshin një kompani të madhe globale të HR dhe dëshmia tregon kursime të burimeve siç janë koha dhe paratë.

Prmimet janë shumë konkurruese në mesin e ofruesve të mjeteve në internet animacion, por mos e gaboni si të lirë. Këto video marketing mund të krijojnë një vijim të madh për markën ose produktin tuaj dhe ROI nuk duhet të nënvlerësohet.

përfundim

Krijimi i animacioneve video është një mënyrë e shpejtë dhe me kosto efektive për të gjeneruar plumb dhe mund të çojë në kthime jashtëzakonisht të larta. Për shembull, a e dini, sipas këtyre studimeve, që video gjeneron trefish numrin e vizitorëve mujorë në një faqe në internet si përmbajtje tjetër? Vizitorët gjithashtu kalojnë 88% më shumë kohë në një faqe në internet që përfshin video.

Ju mund të përdorni ndonjë nga mjetet në internet animacion video për të përfituar nga bumi i mediave sociale dhe të krijoni një material të fuqishëm, imponues të marketingut shpejt dhe në mënyrë efektive. Në thelb, ju po tregoni shpenzime në një zonë relativisht gri (shpenzime reklamimi) në një format që është shumë tërheqës dhe shumë më i matshëm. Për lehtësinë e përdorimit, thjesht shikoni videon tonë demo më lart dhe shihni se sa shpejt mund të bëhet një video e thjeshtë.

Shumica e mjeteve kanë një periudhë provë falas, kështu që regjistrohuni dhe merrni dorën tuaj sot!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map