[Vëzhgimi i Tregut] Kostoja e Ndërtimit të një Uebfaqe: Vlerësimi bazuar në Freelancer më të Lartë 400 UpWork

Shtë pyetja e vetme më e rëndësishme kur filloni faqen tuaj të internetit. Dhe sinqerisht, përgjigjja do të varet nga sa dëshiron të jetë.


Ekzistojnë një sërë faktorësh që duhet të merrni parasysh kur llogaritni koston e një faqe në internet, dhe të gjithë ata mund të ndryshojnë në mënyrë të egër, në varësi të sa komplekse apo të thjeshta janë nevojat tuaja (d.m.th. faqja personale, forumi ose dyqani i plotë i e-commerce).

Në këtë artikull, ne përpiqemi të sigurojmë sa më shumë vlera dhe çmime të botës reale, bazuar në studimin tonë, në mënyrë që të keni një kuptim më të mirë të kostove të ndryshme të një faqe në internet dhe se si duhet të planifikoni buxhetin tuaj.

Lexoni gjithashtu – Tre mënyra të thjeshta për të krijuar një faqe në internet (buxheti i vlerësuar < $ 500).

Ku mund të merrni: NameCheap, GoDaddy

Në thelb është adresa e faqes suaj të internetit në internet dhe kostoja e një domeni të personalizuar zakonisht do të jetë rreth $ 10 – 15 dollarë në vit. Këto janë për emrat e domain që përfundojnë me një .com, .net., .Org, ose .info.

Ju madje mund të shkoni për emra unikë të domain që përfundojnë me një .tv ose .store por do të kushtojë pak më shumë. Megjithëse, nëse sapo po filloni, ju rekomandojmë t’i përmbaheni .com pasi që përdoret shumë më shpesh.

Nëse emri i domain që ju dëshironi është i ri, ju lehtë mund ta regjistroni atë në faqet e regjistrave të domain, të tilla si NameCheap dhe GoDaddy. Sidoqoftë, nëse emri që dëshironi është marrë tashmë, atëherë do të duhet ta blini atë nga pronari aktual.

Këto mund të jenë shumë të shtrenjta pasi emrat e parave në pronësi mund të kushtojnë deri në 10,000 dollarë ose më shumë. Në qoftë se nuk është e rëndësishme për markën tuaj, ne nuk ju rekomandojmë të blini emrat e domain që janë marrë tashmë.

Raporti i shitjeve të domenit publikuar në DN Journal (maj 2018).

Webmimet e Web Hosting

Këshillë pro

Kur kam menduar të drejtoj blogun tim me kohë të plotë, atëherë kam investuar 3000 dollarë për një periudhë 4 muaj. Nga ai investim 40% ishte në ekipin e marrjes në punë (përmbajtje) dhe 50% ishte në mjete të ndryshme.

Nëse duhet të filloj një uebfaqe të re për para, atëherë do të shpenzoja më shumë para në krijimin e përmbajtjes sesa gjithçka tjetër sepse përmbajtja është elementi më kritik në biznesin e bazuar në bloge.

– Pardeep Besnik, Blogging Si Business

Sidoqoftë, kjo vjen në sakrificën për të shtuar më shumë punë në pjatën tuaj. Ju mund të punësoni përkthyes të pavarur ose një agjenci për të ndihmuar në krijimin e përmbajtjes dhe kostoja mund të shkojë kudo ndërmjet 10 deri në 100 dollarë në orë për gjenerimin e përmbajtjes.

Në përgjithësi, nëse sapo filloni, është më mirë të ruani vetë krijimin e përmbajtjes. Sapo faqja juaj e internetit të bëhet më e madhe, mund të merrni në konsideratë punësimin e pavarur për të shtuar më shumë përmbajtje. Për një ide më të mirë të kostos së freelancer, ju mund t’i shikoni vlerësimet tona më poshtë.

Kostoja e shkrimit të kopjeve bazuar në 100 profile të pavarur Upwork Top 100. Shkalla mesatare për orë = 30 $ / orë; më e larta = 200 $ / orë, më e ulta = 9 $ / muaj.

4- Kostoja e zhvillimit

** Vlerësimi **

Kostoja e zhvillimit të uebit (bazuar në hulumtimin tonë të tregut)
Mesatarja: 31.64 $ / orë
Median: $ 25 / orë
Më e larta: 160 dollarë në orë

Mbrapa ditës, shtimi i funksioneve në faqen tuaj të internetit ishte kontribuesi më i madh i kostove të përgjithshme për ndërtimin e faqes suaj të internetit. Arsyeja ishte se, nëse doni të keni një veçori në faqen tuaj, ajo duhej të blihej veçmas si një skenar i bërë nga paratë ose të ndërtohej nga e para nga një zhvillues në internet, i cili priren të jetë i shtrenjtë.

Në ditët e sotme, ju mund të përdorni një Sistem të Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS) për të ndërtuar dhe shtuar karakteristikat në faqen e internetit vetë pa pasur nevojë të punësoni një zhvillues. Në fakt, shumë nga këto CMS ofrojnë të gjitha tiparet standarde që ju nevojiten për një faqe në internet, menjëherë jashtë portës.

Këshilla Pro

Devesh

Nëse keni vetëm 1.000 dollarë për të filluar një biznes në internet, në cilën zonë do të shpenzonit pjesën më të madhe të këtij buxheti?

Do të filloja me përmbajtje dhe marketing (& mbase në një mjet SEO). Sa për krijimin e faqes, mjetet, & sende të tjera, ju lehtë mund të gjeni alternativa falas.

Për shembull, nëse po kërkoni një temë, mund të gjeni një koleksion të mirë me tema falas në WordPress.org. Dhe nëse jeni duke kërkuar një mjet për kërkimin e fjalëve, mund të shikoni në opsione falas si SEM Rush dhe KW Finder.

Po në lidhje me buxhetin prej 5,000 dollarë – a bën kjo ndryshim?

Nëse do të kisha buxhet 5000 $, do të shpenzoja 20% të asaj për krijimin e përmbajtjes së shtyllës, 5% në një temë premium & shtojcat, dhe pjesa tjetër në marketing të paguar.

Ju nuk keni nevojë për një dizajn personal kur sapo jeni duke filluar. Fokusi juaj duhet të jetë në përmbajtje & marketing.

Një uebfaqe më e shtrenjtë nuk përkthehet gjithmonë në një faqe interneti më të mirë.

Gjithçka ka të bëjë me vendosjen e parave në fushat që duhet të përmirësosh, në mënyrë që ta bëjmë faqen tënde të performojë më mirë.

Nëse faqet e ngadalta të ngarkimit po ndikojnë në përvojën tuaj të përdoruesit, investoni në kode të shkruara më mirë ose plane më të mira të mbajtjes në internet. Integroni më shumë mundësi pagese për ta bërë më të lehtë procesin e arka për klientët tuaj. Punoni shkrimtarët që janë ekspert në industrinë tuaj për të siguruar përmbajtje cilësore.

Ashtu si çdo biznes, për të qenë i suksesshëm, ju duhet të përqëndroheni në përdoruesit tuaj dhe të kuptoni nevojat e audiencës tuaj të synuar. Pasi ta keni kuptuar këtë, atëherë do të dini koston e vërtetë të fillimit dhe krijimit të faqes tuaj të internetit.

Nuk ka përgjigje të lehtë kur bëhet fjalë për koston e një uebsajti.

Me këtë artikull, ju duhet të keni një kuptim më të mirë të të gjitha kostove të ndryshme që përbëjnë një faqe në internet dhe si mund të përshtatet për nevojat tuaja.

Artikulli i bashkë-shkruar nga Azreen Azmi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map