Com Carol Tice es guanya la vida del seu bloc d’escriptura independent

Carol Tice va iniciar el seu bloc, Make a Living Writing, el 2008.


Es va trigar uns quants anys a deixar el seu bloc fora del terreny, però el 2011 ja estava aconseguint uns ingressos de sis xifres … Amb una llista de correu electrònic de 2.000 subscriptors!

Avui, fa més de 500.000 dòlars l’any amb menys de 20.000 subscriptors.

“Espera, com és això fins i tot possible?” podríeu pensar. “No cal tenir centenars de milers de subscriptors de correu electrònic i obtenir milions de visualitzacions de pàgines per guanyar aquest tipus de diners?”

Doncs bé, segons sembla, no.

Com va començar Carol per primera vegada

Pàgina inicial de MakeALivingWriting.com.

Carol Tice va començar la seva segona etapa com a escriptora autònoma des del 2005, després de ser autònoma durant cinc anys més o menys als anys 90. La majoria de les persones que baixen per aquesta carretera acaben amb massa treball i sense pagar. Tanmateix, Carol es va posar seriós i no va arreglar cap ximpleria (al capdavall, tenia factures per pagar!).

Aviat, estava guanyant ingressos decents i augmentant-la cada any.

Ella no va iniciar el seu bloc pels diners, però la va començar perquè estava enfuriada per l’explotació d’escriptors que va veure al seu voltant..

“El meu bloc va començar perquè em van enutjar simplement les baixes tarifes que els escriptors cobraven de moltes fàbriques de contingut en línia.

He estat un escriptor autònom i estava guanyant bé. Vaig pensar que potser podria ajudar a altres escriptors, no, això no va malament. Em vaig sentir obligat a parlar contra alguna cosa que veia com un mal complet i a ajudar els escriptors a pagar millor ”, explica Carol en el seu article Escriviu per a fer.

Les seves obligacions familiars i la seva carrera d’autònoms ja la mantenien molt ocupada, però estava tan despullada que només va haver de fer-ho. “Estava molt emocionat que, literalment, no podia dormir a la nit pensant en totes les publicacions que volia escriure”, diu a la mateixa publicació..

I així, el 2008, va néixer Make a Living Writing. Qui hauria pogut predir que un bloc en un nínxol ja competitiu passaria a ser un negoci de 500.000 dòlars + / any? Certament no Carol.

Lliçons apreses

Preneu-vos el vostre bloc seriosament

Dabbling no us portarà enlloc. “És important comprendre que estàs construint un negoci i, igual que amb qualsevol altre negoci, deixar que el teu bloc sigui necessari necessitarà molt de temps i energia”, explica Carol en la seva entrevista Writers in Charge. “Així que diria que si teniu problemes amb això, hauríeu de veure-ho com un treball a temps parcial i invertir almenys 15 (preferiblement 20-25) hores a la setmana al vostre bloc.”

Educa’t contínuament

No n’hi ha prou amb escriure bé. Heu de saber escriure per a la web i com comercialitzar la vostra redacció. També heu d’entendre com executar campanyes de màrqueting per correu electrònic i com crear i llançar els vostres productes. Voleu entrar a la llista A? Després comprometeu-vos a estudiar redacció i màrqueting en línia.

Trobeu mentors

Carol va estudiar la redacció del seu bloc, va treballar molt en les seves publicacions i aviat va atraure l’interès de l’editor associat llavors de Copyblogger, Jon Morrow, i de Derek Halpern, de Social Triggers. Aquests i altres mentors la van dirigir a les millors pràctiques en blocs, la van introduir al voltant i la van ajudar a publicar els seus millors blocs. Li van salvar anys d’assaig i error.

El Tweet que ho va canviar tot

Al maig de 2010, Carol va rebre un tuit de l’editor associat de Copyblogger, Jon Morrow, i aquest va ser el punt fort per al seu blog.

Després d’una conversa per telèfon, Jon va oferir a Carol l’oportunitat d’escriure una publicació convidada per a Copyblogger. De seguida va reconèixer la increïble oportunitat i va acceptar l’oferta.

Escriure una publicació de convidats per a un lloc web de la llista A com Copyblogger va resultar ser tot un repte. L’esforç inicial de Carol va desaprofitar la marca, així que va haver de rebutjar-la i començar de nou. Tot i això, estava disposada a esforçar-se per crear un lloc de convidats excepcionals, de manera que va treballar amb Jon fins que estigués satisfet amb el resultat..

Les 50 tècniques que no poden fallar per trobar temes de blocs fantàstics van ser excel·lents, es van incloure a la col·lecció Best of Copyblogger 2010 i van portar tones de trànsit al lloc web de Carol..

Tanmateix, només un bon grapat d’aquells visitants convertits en subscriptors, la qual cosa la va fer buscar ajuda.

Ella es va incorporar al que aleshores era el curs de blocs A-List (ara A-List Blogging Masterclass) que li va donar accés a recursos educatius i també a un fòrum on podia fer preguntes. Carol es va convertir ràpidament en un membre actiu d’aquesta comunitat, formulant gairebé 400 preguntes al propi fòrum i compartint els seus coneixements amb els altres.

Aleshores, un dia, Mary de l’A-List Blogging la va enviar per correu electrònic i li va suggerir que entrés a Escriure al concurs Top 10 Blogs for Writers. Carol no esperava gaire cosa, però va pensar que no faria mal intentar-ho. I endevina què? Ella va guanyar.

Lliçons apreses

Superar la seva reticència a la venda

Molta gent té por de vendre, ja que associen les vendes a ser latents (i qui pot culpar-les, realment?). Cal superar-ho si voleu guanyar diners decents amb el vostre bloc. El que va ajudar a Carol a fer-ho va ser una llista de blocs. Teniu el mateix problema? Aleshores, heu de trobar alguna cosa o algú que us ajudarà a dir-vos la idea. Pot ser contingut gratuït, pot ser material excel·lent, pot ser un consell d’un amic emprenedor … Tot el que funcioni per a vostè!

Escolteu el vostre públic

Podríeu pensar que sabeu el que volen els vostres lectors, però és probable que no ho feu.

Deixeu de fer suposicions: comenceu a fer-vos preguntes i fixeu-vos en el comentari que esteu rebent. Aleshores, vendre els vostres productes serà molt més fàcil, ja que oferireu a la gent quelcom que ja volen.

Fent 500.000 dòlars + per any

Llavors, com va passar de passar aquesta marca de sis xifres el 2011 a superar 500.000 dòlars el 2016?

Amb els anys, ha publicat llibres d’ebooks, seminaris i cursos d’escriptura assequibles, però el més important era convertir el seu lloc d’adhesió en una pròspera comunitat. Actualment, la membresía de The Den té un cost de 25 dòlars al mes i té més d’1, 100 membres que paguen. Feu les matemàtiques.

Quin és el consell de Carol per a altres blocaires nínxols que vulguin obtenir ingressos monetaris amb èxit?

A la seva entrevista Writers in Charge, recomana començar per un producte fàcil de crear, val-lo a 0,99 dòlars – 2,99 dòlars i aporteu el to a la vostra audiència. A continuació, creeu un segon producte que sigui una mica més valuós i que sigui més car. Aleshores, creeu-ne el tercer, que és encara més valuós i fins i tot més car, etc..

Creeu el vostre embut des del primer moment, començant pel producte de preu d’entrada fins arribar al vostre material premium. D’aquesta manera tindreu un munt de productes a diversos punts de preu que us agradarà a diferents persones.

Segons Carol, això funcionarà molt millor per a un blogger nínxol amb una petita llista de correu electrònic que llançar un producte car a la sortida del bat..

En definitiva, tot es redueix a escoltar a la vostra audiència i donar-los el que volen. Quan es va preguntar a Carol “Què creus que és la diferència clau entre els bloggers que fan prou diners per cobrir les seves factures i els blocaires com tu mateix, que fan sis xifres?” això és el que va dir:

“Relacions més estretes amb els nostres lectors. Tot torna a construir relacions amb els vostres lectors, escoltar-los i donar-los el que volen. “

Actualitzacions: Referència de pagaments dels escriptors

Salari dels escriptors als Estats Units (juliol del 2017). Els escriptors dels Estats Units guanyen, de mitjana, 42.042 dòlars segons l’enquesta de Pay Scale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map