Fa uns tres anys Boris Sokolov i Peter Ivanov van llançar Microweber (www.microweber.com). Van començar amb tres empleats, però avui en dia han fet créixer el concepte fins a més de 12.000 usuaris registrats i han anat creixent aiguals. Estimen que les instal·lacions de Microweber són d’uns 40.000 i en els pròxims cinc anys esperen que arribin als 5-10 milions.


Captura de pantalla de la pàgina principal de Microweber.

Els cofundadors Boris Sokolov i Peter Ivanov van aprofitar el temps per conversar amb nosaltres sobre els primers dies de Microweber i com van créixer la plataforma en un període de temps tan curt..

La idea de Microweber va néixer en realitat fa molt de temps – en els temps en què encara eren una empresa de disseny web, en algun moment del 2006. El sistema que aleshores tenia bàsicament funcionava com l’actual, però la seva interfície no era tan usuària. amable i tenia menys funcionalitats.

Quan vam veure que els nostres clients no tenien cap problema a l’hora de treballar amb aquest CMS, actualitzar el contingut per si mateix, carregar els seus productes i fer el seguiment de les seves comandes –que era un gran repte en el passat– vam decidir que faria un bon producte. Per què no desenvolupar-lo i millorar-lo i alliberar-lo com a producte de codi obert? – Peter Ivanov, cofundadors de Microweber.

Els primers dies del micro-ordinador

Abans de fundar Microweber, Boris Sokolov i Peter Ivanov eren propietaris d’una empresa de disseny web.

Han estat una de les primeres empreses de disseny web a Bulgària i ja han treballat en diversos projectes. Els antecedents de Boris eren de serigrafia i disseny web.

Avui, continua sent dissenyador, però també és un expert en usabilitat de l’empresa. Peter és autodidacta en PHP i fa aproximadament 10 anys que programa. És un desenvolupador d’última generació de Microweber.

Boris Sokolov

Microweber va ser desenvolupat inicialment per només tres persones i va trigar diversos anys a viure en viu. El CMS es va reescriure una vegada i actualment el tornem a reescriure com a part de la nova versió. Pot semblar molt treballar per a un equip tan reduït, però ens va motivar fortament que, en els temps que vam començar, no hi hagués un sol sistema estable amb el qual poguéssim comptar com a programadors web i dissenyadors web..

No volíem utilitzar WordPress, Joomla o Drupal, perquè eren massa pesats i maldestres; no teníem cap control sobre ells. Havíem de fer actualitzacions cada vegada que feien actualitzacions.

Peter va afegir: “Érem bàsicament una gran quantitat d’entusiastes, simplement frustrats amb el que havien d’oferir els constructors de programari existents en aquell moment. Estàvem malalts i cansats d’ensopegar amb els mateixos reptes: algunes de les funcions els van tornar bojos, la manca d’altres encara més. De mica en mica vam començar a crear confiança perquè podrien fer-ho millor, en molts aspectes. I vam tenir l’energia, l’entusiasme i la determinació de fer-ho. ”

Captura de pantalla del mercat de micro-xarxesCaptura de pantalla de Microweber Marketplace proporcionada per Microweber.

Signes d’èxit

La companyia encara té la seu a Bulgària, que és el país d’origen de Peter i Boris. “Tenim un nivell de familiaritat amb l’entorn on treballem i tot el negoci en el nostre camp”, va dir Boris.

Peter va afegir: “El més important de Bulgària és que, primer, hi ha experts informàtics excepcionalment bons aquí i, en segon lloc, som membres de la UE. Un dels inconvenients és que molts inversors consideren que el nostre petit país sud-est d’Europa és una destinació d’inversions “exòtica” i una mica vacil·lant per posar els diners aquí. Després de tot, Bulgària ja fa només 11 anys que forma part de la UE i els inversors probablement encara esperen més reformes. I probablement tenen raó ”.

Opinió dels usuaris de Microweber a Twitter

Dóna suport al que potser sigui el lloc web més bonic que mai s’ha creat amb #microweber a @awwwards https://t.co/1dMhpfvFuj

– Ash (@ ash2rain) 26 de maig de 2015

Acabo de visitar nous #CMS #procceswire i @Microweber tenen una gran funció. Desitgem crear un lloc web amb them.https: //t.co/A04fMDySxs pic.twitter.com/ngn5rBLx65

– Kurniawan (@ainpoenya) 4 d’abril de 2018

Creixement en 3 anys curts

Malgrat uns quants reptes, la companyia ha passat de tres treballadors el 2015 a sis o set persones principals, més desenes de treballadors remots. La seva esperança és continuar ampliant l’equip a mesura que augmenten les seves comandes. També volen continuar l’expansió de la seva comunitat: els que utilitzen i contribueixen a la plataforma CMS oberta.

“Confiem que amb el llançament de la nostra nova versió a mitjans de maig, reforçarem la nostra posició com a producte que pugui competir amb els gegants del mercat”, va dir Boris.

Superació dels reptes

En algun moment, tota startup té reptes que han de fer front si volen triomfar realment. El microweber no és diferent. Van prendre moltes decisions difícils per superar els reptes, com ara els problemes de fluxos d’efectiu, cosa que és habitual per a moltes empreses noves ja que comencen a tenir èxit.

En termes de negoci, cada negoci té els mateixos problemes, i tenen a veure principalment amb les finances. Hem pogut superar aquests reptes amb molta feina, entusiasme i privacions.

En un moment donat, per estalviar diners, vam deixar la capital de Sofia, on vam haver de pagar lloguers i on el nivell de vida és bàsicament més elevat i ens vam traslladar a la nostra ciutat natal durant dos anys. Vam treballar remotament en projectes de disseny web per a diversos clients per guanyar diners, que després vam invertir en Microweber.

Trobada d’èxit

Microweber es classifica com una de les 10 principals startups de Bulgària.

Els vaig preguntar com aconseguien l’èxit tan ràpidament, però Boris va compartir que no creia que fos tan ràpid i que tres anys no fos un període fenomenal per aconseguir el que han aconseguit. “Si tinguéssim 50 persones treballant en el nostre projecte, ho hauríem fet en sis mesos”. Creu que part de la raó per la qual van ser reconeguts com a startup és que Bulgària és un país petit i no hi ha moltes startups tecnològiques búlgares realment. “Quan surt un jugador nou, serà difícil que aquest nou jugador passi desapercebut.”

Tanmateix, té alguns consells sàvias per a altres que vulguin iniciar els seus propis negocis.

L’únic consell que donaré als propietaris d’inici és “Mai et rendeixis, nois”.

Estimeu el que feu, us apassionen. Si creieu que sou millors que la vostra competició, confieu en això i treballau per demostrar-ho.

Finançament del vostre començament

La decisió de prendre Microweber Open Source significava que es necessitaven diners per a l’inici. Microweber va pensar en iniciar un Kickstarter, però no estaven prou llestos per tal de deixar-lo. Kickstarter pot ser un recurs valuós per a petites empreses emergents, per descomptat, però van trobar el seu finançament mitjançant altres plataformes.

Boris va compartir que es va donar la idea d’un vídeo de YouTube. En el moment en què el van fer, el vídeo era més una manera de motivar-se. Tanmateix, després d’un mes o dos d’haver publicat el vídeo a la pàgina principal, van recaptar diversos milers de dòlars americans. Simplement van demanar donatius, que van atraure patrocinadors, i un patrocinador va donar 1.000 dòlars. “Això ens va motivar realment a continuar”.

El que vaig aprendre

Un agraïment especial a Boris Sokolov i Peter Ivanov. Aquests dos eren càlids, amables i oberts, però també empresaris experimentats amb més coneixements tècnics entre ells que molts departaments informàtics sencers. Els apassiona oferir el seu producte com a codi obert, per la qual cosa està a l’abast de qualsevol persona del món que vulgui utilitzar-lo i aquesta actitud impregna tot el que fan.

Aquí teniu les claus que he après d’aquestes dues coses:

  1. No heu d’esperar fins que tingueu el finançament ni tot perfecte per començar. Treballeu de valent, feu la vostra idea per aquí i arribareu la resta.
  2. Contracteu a les millors persones per treballar amb vosaltres, encara que estiguin a mig camí del món.
  3. Estigueu oberts a noves idees i deixeu que els altres desenvolupin la vostra idea.
  4. Busqueu maneres úniques per recaptar diners. No es tracta només de Kickstarter.
  5. Sigues útil i amable amb tots els que coneguis. Això els ajuda i també us poden ajudar en el futur. El món empresarial realment tracta de treballar en xarxa.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me