Entrevista d’allotjament web: Q&A amb el conseller delegat de SiteGround, Tenko Nikolov

Sempre he volgut provar més empreses d’allotjament i revisar-les a Web Hosting Secret Revealed (WHSR). Tot i que ja tinc més d’una dotzena revisada *, encara hi ha una llarga llista d’altres servidors web que vull provar.


SiteGround (http://www.siteground.com) – un nom al qual sovint es troba en diversos fòrums de administradors web – és un dels noms que apareixen a la llista. Amb l’ajuda del personal de màrqueting de Site Ground, Svetla Angova, he pogut participar al conseller delegat de Site Ground, el programa ocupat de Tenko Nikolov per a una entrevista en línia. La companyia acaba de traure una enquesta anual de satisfacció del client la setmana passada, de manera que hi ha molts punts de discussió.

* Actualitzacions: aquí teniu la meva ressenya detallada de SiteGround, publicada per primera vegada el 2014 i actualitzada cada dos mesos. 

Sense perdre més espai de lectura, aquí teniu la pregunta&A.

Introducció: SiteGround, The Company

tenko
Hola Tenko, entenc que al principi vas ser estudiant de dret, però ara dirigeixes una empresa de tecnologia. Quina és la història que hi ha al darrere?

Bé, vinc d’una família amb una llarga tradició en practicar dret.

Tot i això, el meu cor estava en tecnologia des que jo era a l’escola secundària. Tan bon punt vaig començar a treballar a temps parcial a SiteGround durant el meu segon curs a la Facultat de Dret, vaig sentir que el meu futur no es troba en el camp de l’advocacia.

És interessant. Què més ens podeu explicar sobre el negoci de SiteGround en l’actualitat? 

Actualment, alberguem gairebé 250K noms de domini Hi treballen 120 persones per a SiteGround i treballem servidors en 3 centres de dades de tot el món, EUA, Europa i Singapur. Pel que fa al nostre públic objectiu, al principi semblàvem atraure més clients nous al tipus web de clients. Bé, realment hi havia més gent que començava a la xarxa ara fa deu anys.

Tot i això, hem canviat progressivament els nostres esforços cap a usuaris més avançats. Especialment després de la important marca de marca que vam implementar l’any passat, es va produir un creixement seriós en el nombre de professionals de la web que es construeixen i mantenen els llocs web per viure, triant el nostre servei. Vam desenvolupar un servei molt optimitzat per a usuaris de Joomla i WordPress, per la qual cosa molts seguidors d’aquestes dues aplicacions es van convertir en nostres clients.

Allotjament de SiteGround

SiteGround és diferent de la resta de moltes maneres. Per exemple, algunes de les funcions del servidor (és a dir,, SuperCacher i GIT preinstal·lat) ofertes no es veuen gaire sovint en els plans d’altres. Què podem saber més sobre això?

Crec que el que fa que els nostres plans d’allotjament no siguin diferents és un programari o política que introduïm, sinó que la majoria de les coses que fem es basen en una filosofia única. Aquesta filosofia és que sempre intentem inventar solucions noves i úniques, en lloc de confiar en les massivament disponibles.

El SuperCacher (aprendre com funciona) és un bon exemple. És una eina que permet als nostres clients aprofitar múltiples tecnologies d’optimització de velocitat com vernís i Memcached. L’única cosa és que vam ser els primers a implementar Memcached en un entorn de servidor compartit. La integració GIT també es va fer disponible exclusivament als nostres servidors, tenint en compte la seva utilització.

La seguretat és sempre una preocupació principal per als administradors web i els blocaires. Què més pots compartir sobre el teu equip de seguretat? I, com funciona l’equip junts?

Hi ha dos ingredients que fan que el nostre equip de seguretat tingui tant èxit.

Primer, sempre estan de guàrdia. Supervisem múltiples fonts d’informació per a tot tipus de vulnerabilitats i explotacions que puguin afectar els nostres servidors i clients. D’aquesta manera aconseguim estar entre els primers en conèixer les amenaces. En segon lloc, són increïblement creatius a l’hora de resoldre problemes, cosa que significa que tan bon punt descobreixen un problema utilitzen la seva experiència per trobar una solució original de manera independent. Aquest enfocament és molt més ràpid que la pràctica de la indústria, en què l’equip de seguretat espera que algú altre resolgui el problema i després apliqui una solució preparada. A banda de la seva responsabilitat de comprovar constantment els problemes actuals i solucionar-los, l’equip de seguretat treballa contínuament en projectes per augmentar la nostra seguretat, no com a resposta a un problema existent, sinó com a prevenció de futurs..

Satisfaccions del client a SiteGround

Crec que ja teniu a la vostra disposició el resultat de l’enquesta anual de satisfacció de l’empresa. Ens podríeu explicar més sobre això? I segons la vostra opinió, quines són algunes de les àrees que necessiten millorar durant el 2014?

Els resultats de l’enquesta van superar realment les meves expectatives.

Aquest és el segon any que demanem als nostres clients la seva opinió a gran escala. Tenia una mica de por que després dels resultats destacats que vam veure l’any passat, serà difícil obtenir millors comentaris. Tot i això, no només hem aconseguit mantenir les taxes de satisfacció extremadament altes (per sobre del 95% en tots els aspectes, inclosos el suport, la velocitat, la seguretat i el temps de sortida), sinó que també hem aconseguit un canvi en la perspectiva dels nostres clients a través de comunicar millor els nostres punts forts, que va ser un problema que vam identificar l’any passat. Podeu veure els resultats complets al nostre bloc.

Quan es plantegen els reptes de l’any vinent, tenim algunes idees en compte sobre com tornar a llançar el programa de distribuïdors. Per aquesta raó, ens interessava el feedback rebut pels nostres clients revendedors actuals. A més, hem estat contemplant el creixent mercat de serveis al núvol com una zona amb un gran potencial per a nosaltres que preveiem explorar més.

Resultats de les enquestes a clients de SiteGround d’un cop d’ull

enquesta de clients del lloc web 1 enquesta de clients del lloc web 2 enquesta de clients del lloc web 3

SiteGround Plans de futur i més

En els darrers anys, hem vist algunes adquisicions i fusions força importants: milions, si no milers de milions, han estat realitzades per fundadors d’empreses d’allotjament. Què en penses d’això? La venda o la compra d’altres empreses formen part del pla d’expansió del Site Site durant els propers 18 mesos?

SiteGround sempre ha estat una mica diferent de la típica mentalitat inicial.

No hem creat tot això amb l’objectiu de vendre-ho.

Per a mi, personalment, estar implicat en la creació i desenvolupament d’una empresa fresca, innovadora i perfectament autosuficient és un bon lloc per estar. Pel que fa a la compra d’altres empreses, aquesta és definitivament una manera possible de créixer. Les empreses tecnològiques que ja han desenvolupat serveis de qualitat, que considerem útils, són més interessants en aquest moment que les empreses del propi sector de hosting.

Això és tot per a les meves preguntes. Gràcies! 

Voleu més informació a SiteGround?

recinte

Podeu visitar SiteGround en línia aquí: https://www.siteground.com; així com seguir l’empresa a totes les principals plataformes de xarxes socials – Twitter i Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map