Jetorbit: Sætter deres mærke i Indonesiens webhosting

Selvom det er cirka fem gange mindre end USA, er det let at blive distraheret fra Indonesien, da det består af tusinder af mindre øer ud over dets vigtigste landmasse. Det er sandsynligvis en grund til, at mange mennesker undervurderer forbrugerbasen der også – i øjeblikket til over 260 millioner.


Alligevel er deres profil inden for teknologisektoren steget, og endda Cloud-tjenesteudbyder Alibaba har anerkendt. Virksomheden lancerede sit andet datacenter i landet i år med det formål at fordoble deres lokale kapacitet til at klare en massiv vækst i digitaliseringen der. Endnu mere imponerende fandt denne lancering sted kun ti måneder efter lanceringen af ​​sit første datacenter i landet.

Denne og andre faktorer indikerer et digitalt landskab, der tydeligvis eksploderer – webhostepladsen er ingen undtagelse. Kæmper mod internationale webhostingfirmaer er kommet frem til lokale tjenesteudbydere, der kæmper hårdt for jorden på dette lukrative marked.

Jeg havde for nylig lejlighed til at tale med repræsentanter for et sådant brand – Jetorbit. De opererer under den juridiske paraply af PT Jetorbit Teknologi Indonesien og er en komplet web hosting-udbyder, der startede i 2012.

At bryde ind i en overfyldt industri

Jetorbit gik ind i en overfyldt industri og så hen imod at udnytte de lokale kilder for at fremskynde væksten. Deres tilgang var at imødekomme brugere, der passer til to hovedkategorier – brugere, der ønskede overkommelige tjenester i landet.

Deres oprindelige freemium-strategimodel, som så dem tilbyde gratis webhosting, som fulgte med ressourcebegrænsninger. Resultaterne var interessante, og virksomheden så over 100 nye tilmeldinger inden for en måned.

Jetorbit tilbyder i dag delt webhosting fra 3 separate placeringer

På det tidspunkt brugte Jetorbit amerikanske baserede datacentre, hvilket var et lille problem på grund af deres afstand fra landet. Selvom det lykkedes dem at tilbyde server-responstider på omkring 190ms via optimerede Los Angeles-servere, krævede brugerne endnu hurtigere hastigheder. Løsningen på dette var at udnytte i Cloudflare Content Distribution Network (CDN).

Takket være forbedret forretning har de nu suppleret deres
U.S.-server med en lokal datacenters tilstedeværelse og søger at udvikle deres
egen sky for at øge den lokale brug. Dette vil også hjælpe med at tappe ind til lokale brugere
der ikke ønsker at være vært for deres data til nogen udenlandsk udbyder, eller hvem der måske er
lovpligtig til at være vært for data lokalt.

Jetorbit stadigt udvidede tjenester

Med en håndfuld klienter under deres bælte vidste Jetorbit, at det var nødvendigt med en meget større brugerbase for at overleve. Da de startede, tilbød virksomheden delt hosting, forhandlerhosting og WordPress-hosting – et ekstremt begrænset omfang, selv overvejende service på internationale og lokale domæneregistreringer.

I 2016 trådte den videre ind i forretningen ved at tilbyde administreret
skytjenester under brandet jetvm.com. Deres mål – at øge deres produkt
tilbud og tryk på den unikke pool af brugere, der krævede hosting af bedre kvalitet
og alligevel ønskede ikke at håndtere serveradministrations- eller vedligeholdelsesproblemer.

Jetorbit har også med succes taget skridt hen imod Cloud Hosting

Takket være dette voksede deres brugerbase til omkring 400 aktive
klienter og over 650 domæner under ledelse, med størstedelen fra
inden for Indonesien. Deres tjenester inkluderer nu forhandlerhosting og VPS-administreret hosting.

Deres succes på denne arena har ansporet dem til at se hen imod flere partnere, der ville udnytte deres VPN-forretning og tilbyde det til deres egne kunder. Til dags dato er de allerede begyndt at arbejde med webstedsagenturer og softwareudviklingshuse til dette formål. Og de er sultne på mere.

Et eksempel på deres succes på dette område har været et partnerskab med PT Corocot, et butikskreativt agentur. Flytningen så Jetorbit overtage som deres leverandør af tekniske løsninger til både webhosting og computersystemer.

Jetorbit sigter nu mod den eftertragtede position som AWS Partner og som en tonehøjde for erhvervskunder tilbyder de at hjælpe dem med at bevæge sig hen imod AWS. De forsøger også at forenkle procedurer, så mindre virksomheder får en lettere tid med at lancere deres egne websteder for at skabe en digital tilstedeværelse.

Fra nu af er Jetorbit bortset fra hosting- og domænevirksomheden også åben for brugerdefineret webstedsudvikling, webapp-projekter samt mobilappudvikling (både iOS og Android). Selvom det ikke var en del af deres kernetjenester, blev flytningen muliggjort takket være deres nære partnerskab med PT Corocot.

Alt dette har resulteret i en solid base af produkter og
tilbud, som de er nødt til at stå på. Resultatet har været en stabil vækst og
de udvides til at opfylde behovene med en tilstrømning af ekstern og på stedet ansættelser.
Deres øjeblikkelige mål – at øge deres brugerbase med op til 200% i løbet af 2019.

Markedsføring af virksomheden

Som med alle spirende forretninger er begyndelsen magre tider
og der var ingen øremærkede, der fik bud på markedsføring. Underholdende, de to
medstiftere søgte potentielle kunder gennem lokale fora og endda Facebook
grupper.

I den periode (ca. 2012) var det lokale forretningslandskab allerede mættet af mere etablerede spillere, der havde været i webhostingbranchen i flere år. På grund af dette fokuserede Jetorbit på klientoplevelsen og overkommelige priser.

De var fast besluttet på at klare det og var meget afhængige af
mund til mund markedsføring sammen med hvilke partnerskaber de kunne mønstre til organisk
multiplicere deres klientnumre. Deres store håb var det gennem tilbud
ekspertise i service, de vil ikke kun være i stand til at tilfredsstille deres gæster
men også opmuntre dem til at bidrage til en vækst i kundebasen.

Deres dedikation blev belønnet, da de så kunderne begynde at bevæge sig hen imod Jetorbit fra konkurrenter, takket være deres støtte den utrættelige indsats, der blev givet for at hjælpe hver enkelt konto, når det var nødvendigt. Fra bunden af ​​gjorde de deres bedste for at imødekomme alle kunders behov.

En stor gevinst var gevinsten af ​​tillid fra det lokale bloggsamfund.
En succeshistorie involverede en blogger, der dækkede rejsepladsen, som besluttede at
gå til VPN-tjenester, der tilbydes på Jetvm. Selv med over 50.000 besøgende pr. Dag,
bloggeren forbliver tilfreds med kvaliteten på service og ydelse af Jetvm.

I dag kører Jetorbit Google- og Facebook-annoncer såvel som arbejder med lokale bloggere og gearing på SEO for at øge deres image footprint.

Konklusion: Hvad vi kan lære af Jetorbit

Som en grundlæggende virksomhed, der har formået at bryde ind i en enormt konkurrencedygtig branche, tror jeg, at der er mange lektioner, der kan læres af Jetorbit-scenariet. Uanset størrelsen af ​​kundebasen ligger en af ​​de primære, ubestridelige aspekter af Jetorbits succes i dens holdning til kunden.

Brugertilfredshed er vigtig, og når deres problemer løses korrekt af det firma, de arbejder med, er det meget sandsynligt, at deres bringer deres venner med sig. Et af Jetorbit’s maksimer er, at de tror på reel support, der fokuserer på at løse brugerproblemer.

En af de kendsgerninger, som jeg altid har fundet underlig
er mange selskabers holdning til eksisterende kunder. De har dette
mærkelig trang til løbende at udvide deres brugerbase til bekostning af alt andet,
endda forsømmer eksisterende kunder.

Dette er i direkte krænkelse af statistikker, der viser, at omkostningerne ved at erhverve en ny kunde kan være op til fem gange højere end at beholde en eksisterende. Det er sandt, at vækst i markedsandele er vigtig, men et stabilt, langvarigt forhold med eksisterende kunder bør helt sikkert danne grundlaget for enhver succesrig virksomhed?

Medstifterne af Jetorbit er muligvis kommet fra en teknisk baggrund, men deres succes med at organisere en virksomhed i et så hårdt miljø er helt sikkert noget, som mange virksomheder – store eller små – bør være opmærksomme på.

Jetorbit-personale i de nye lokaler i Yogyakarta

I år åbner Jetorbit sit første rigtige kontor i Yogyakarta, Indonesien, og de åbner deres døre for alle. Nu er det kundeservice.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map