Me siguri keni dëgjuar ndërmarrjet e mbajtjes së faqeve në internet mburren për shpejtësinë e shpejtë dhe performancën e shkëlqyer më parë.


A keni menduar ndonjëherë vetëm se çfarë shkon në krijimin e një ndërmarrje web hosting të shpejtë, të besueshme dhe të përballueshme? Për fat të mirë, ne kemi qenë në gjendje të zgjedhim trurin e Chuck Charleston të Kickassd Inc. dhe të marrim disa këshilla brenda që nuk do t’i gjeni askund tjetër.

Trurin Pas Suksesit të Kickassd

Edhe pse Chuck Charlestown është pronar i Kickassd, kompania nuk u fillua në të vërtetë nga ai.

“E mora Kickassd shumë kohë pasi u fillua. Baza dhe ideja e saj ishte tashmë mjaft e mirë dhe nuk kërkonte shumë ndryshim nga ana ime për ta marrë atë në përputhje me atë që kisha parashikuar. “

Rreth katër vjet para se të merrte përsipër Kickassd, Chuck po bënte disa sisteme të pavarura që punojnë dhe këshillojnë. Ai gjithashtu ishte në fushën e naftës dhe industritë e ndërtimit. “Unë vazhdimisht po mendoja për diçka si Kickassd,” tha ai. “Natyrisht, kur mundësia u paraqit, unë u hodh në të.”

Kur mundësia për të blerë Kickassd u paraqit, Chuck u hodh në mundësinë për të përmbushur ëndrrën e tij.

Kompania është ende mjaft e re, kështu që linja kohore nga koncepti deri në përfundim është e shkurtër. Në gusht të vitit 2016, Chuck u prezantua me mundësinë për të marrë përsipër kompaninë. Ai nuk hezitoi, por pranoi menjëherë. “Rritja e kompanisë më parë për mua duke e marrë përsipër atë ishte mjaft e ngadaltë.”

Rritja e një fillimi

Chuck e dinte që kishte disa gjëra shumë specifike që duhej të bënte për të parë rritjen e kompanisë së tij të sapo fituar.

“Ne kemi filluar tani një fushatë reklamuese të organizuar mirë dhe të përqendruar që tashmë e ka rritur ndjeshëm rritjen tonë.”

Chuck ndan se rritja e tanishme e Kickassd është në shënjestër për ato që duan.

“Të rritesh shumë shpejt mund të jetë një gjë e keqe, dhe ne do ta shmangim atë.”

Shërbimi ndaj klientit është thelbësor

Një gjë që e bën Kickassd të dalë nga turma është cilësitë unike dhe shërbimi ndaj klientit. Chuck tregon mjedisin e punës së kompanisë si një nga arsyet e suksesit të tyre.

Ai na thotë se ekipi kalon në përpjekje të gjera për të siguruar mbështetjen më të lartë të cilësisë.

“Në një shikim, Kickassd mund të duket si një tjetër host në internet. Nuk është deri sa të keni një vështrim nën kapuç dhe ta merrni atë për një provë, që të kuptoni se gjërat janë të ndryshme. “

Filozofia e tyre e shërbimit të klientëve i bën ata patjetër të qëndrojnë në një vend të mbushur me internet të pritjes. Kushdo që ka pasur ndonjëherë një kompani pritëse me kohë të ngadaltë të reagimit, ose një qëndrim i paqartë, do të vlerësojë atë që Chuck ka për të thënë për klientët e tij.

“Konsumatorët janë # 1!”

“Konsumatorët janë # 1! Nuk më intereson nëse duhet të shpërthejmë një laptop në mes të një stuhie dëbore 20 milje nga askund për ta bërë atë, ai thjesht bëhet. “

Këtu në WHSR, ne besojmë se ju mund të tregoni shumë për një kompani bazuar në mënyrën se si ata trajtojnë edhe situatat më të vështira.

Unë i bëra Chuck disa pyetje të forta, të tilla si cila ishte një situatë e vështirë me një klient dhe si e zgjidhi atë? Sigurisht, unë nuk kërkova emra specifikë pasi qëllimi ishte thjesht të zhyten në aftësitë e zgjidhjes së problemit, pas ekipit të shërbimit të klientëve Kickassd..

“Unë i bëra ata një video të drejtpërdrejtë të mia duke instaluar të njëjtën plugin dhe më pas duke nxitur rregullin e Mod Security me një orë live log …”

“Kohët e fundit jam marrë me një klient që po nxiste vazhdimisht sigurinë e serverit tonë dhe po ndalohej IP. Ai klient ishte i bindur që shërbimet tona po shkonin jashtë linje dhe ishte irrituar mjaft. Edhe kur kam arritur ta ngushtoj në një shtojcë të caktuar të shfletuesit që ata kishin instaluar ata ende nuk më besuan. Unë i bëra ata një video të drejtpërdrejtë të mia duke instaluar të njëjtën plugin dhe më pas duke nxitur rregullin Mod Security me një orë live në SSH në të njëjtin ekran, kështu që ata në të vërtetë mund të shihnin IP sistemin e me ndalonin dhe referoja plugin-in e shfletuesit. “

“Ata e pranuan atë dhe hoqën shtojcën. Nga ana jonë, ne ndryshuam atë rregull të veçantë për të qenë më pak kufizues. “

Përgjigja e Chuck është mbresëlënëse për disa arsye.

Së pari, asnjë kompani e mbajtjes së faqes në internet nuk do t’ju lejojë të vazhdoni aktivitetin që bën që IP të ndalohet. Sidoqoftë, Chuck ishte i durueshëm me klientin. Ai doli nga rruga e tij për t’i treguar klientit se cili ishte problemi me plugin. Pastaj, ai kërkoi një zgjidhje edhe pasi klienti hiqte shtojcën, në mënyrë që të mos përsëritej në të ardhmen. Kjo tregon përkushtimin e kompanisë së tij për shërbimin ndaj klientit dhe përmirësimin e tij nga ndërveprimet ditore me klientët.

Përgjigja e tij ishte shumë e respektueshme për klientin e tij dhe nuk po e fajësoi askund tjetër përveç cilësimeve dhe shtojcës që bashkëvepron me njëri-tjetrin.

Gëzimet e punës me pronarët e faqeve të internetit

Meqenëse bëra pyetjen e vështirë se si ai trajtoi një situatë të vështirë, mendova se do ta pyesja atë që është pjesa më e dobishme e punës së tij.

“Jo shumë kohë më parë unë migrova një faqe në internet të biznesit për serverët tanë. Ishte për një biznes mjaft të lartë profili që ishte jashtëzakonisht i ndjeshëm për kohën e humbjes, për fat të keq skriptet e tyre ishin shumë të vjetra dhe të ndërlikuara për t’u marrë me të. Kërkonte pak punë PHP dhe Mysql për të punuar në serverët tanë. Gjithçka doli pa ndonjë problem dhe ne patëm një klient jashtëzakonisht të lumtur. Kjo ishte mjaft e dobishme për shkak të vështirësisë së migrimit. “

Përsëri, përqendrimi i tij është në përvojën e klientit dhe duke siguruar që klienti të marrë shërbimin që i nevojitet dhe që ai ka shkuar lart e më tej. Kjo funksionon mirë për këtë kompani të re. Konsumatorët do të falin shumë nëse i trajtoni mirë.

Një tjetër aspekt unik i mbështetjes së klientit të Kickassd qëndron në mbështetjen e tyre të teknologjisë. Aksionet Chuck që burimet e jashtme janë bërë jashtëzakonisht të zakonshme dhe zakonisht çojnë në një ulje të cilësisë së mbështetjes. “Ne nuk pranojmë ta bëjmë këtë dhe përkundrazi mbajmë mbështetje brenda.”

Chuck beson se ekipi i vogël, shumë efikas i ndihmës është shumë më efektiv sesa një ekip më i madh që është më pak efikas. Ata refuzojnë të japin përgjigje të konservuar klientëve.

Pse janë të dobishëm serverët e shpejtë?

Shpejtësia e ngarkimit të një uebfaqeje mund të ketë një ndikim të madh në sa i suksesshëm është në fund të fundit faqja juaj. Në fakt, koha e ngarkimit është një nga faktorët kryesorë që ndikojnë nëse dikush do të braktisë ose jo një faqe. Përdoruesi mesatar do të presë vetëm 6-10 sekonda për një faqe të ngarkohet dhe pastaj ata do të kërcejnë larg.

Kickassd përmban Litespeed. Aksionet Chuck që Litespeed është jashtëzakonisht e shpejtë dhe madje është vërtetuar se është shumë më e shpejtë se Apache, Nginx për HTTP dhe HTTPS.

“Ne gjithashtu ekzekutojmë Litespeeds Lscache në të gjithë serverët tanë, i cili ofron një ngritje të madhe të performancës,” ndau Chuck.

Doesfarë do të thotë kjo për ata që kërkojnë pako përmes Kickassd? Nëse keni një sit të trafikut të lartë, mund ta vendosni atë në një plan të përbashkët pritës. Kjo ka të ngjarë të jetë e pamundur për shumë ofrues të tjerë. Për shembull, shumë ofrues do ta detyronin një faqe të tillë të lartë trafiku të azhurnohet në një VPS, e cila mund të jetë shumë më e kushtueshme. Chuck tregon Litespeed si një nga arsyet kryesore që ata mund të ofrojnë performancën që ata bëjnë me një çmim kaq të ulët.

Planet e strehimit

Burimi: Planet e hostimit të KickassdBurimi: Planet e hostimit të Kickassd

Në këtë kohë, fokusi kryesor i Kickassd është në shërbimin e tyre të përbashkët të pritjes. Përfundimisht, ata planifikojnë të ofrojnë Docker si një shërbim me vlerë të shtuar në pritjen e tyre të përbashkët. Ata aktualisht nuk ofrojnë hosting VPS përveç nëse një klient ekzistues ka nevojë për të ose e kërkon posaçërisht atë.

“Litespeed tani ka një WordPress Cache Plugin që ofron disa performanca vërtet mahnitëse.”

“Ne kujdesemi për mbajtjen e WordPress dhe kemi bërë disa ndryshime në serverët tanë posaçërisht për WordPress,” tha Chuck. “Litespeed tani ka një WordPress Cache Plugin që ofron disa performanca vërtet mahnitëse. Por për të përdorur këtë shtojcë ajo kërkon konfigurim shtesë në nivelin e serverit që kemi bërë në serverët tanë. “

Shenjat fillestare të plugins WordPress Plugin VS WP Super-Cache. WP Super-Cache është i shpejtë, por Litespeeds Cache WOW pic.twitter.com/eJZxWBsqqm

– ChuckC (@KickassdInc) 21 Mars 2016

“Ne kujdesemi për hostimin e WordPress.” Chuck thekson se ekzistojnë vetëm një pjesë e vogël e ofruesve atje që mbështesin plugin-in në këtë kohë, por ai pret që të ndryshojë pasi kjo plugin tejkalon çdo plugin cache të WordPress atje që ai e di.

Shmangia e Hakerëve

Uebfaqet janë hakuar çdo ditë. Faqet e WordPress duket se janë objektiva të veçantë. Unë personalisht kam pasur një përvojë në të kaluarën ku faqja ime vazhdonte të bëhej e hakuar pavarësisht firewalls, çelësave të sigurisë, etj. Serveri im në atë kohë nuk mund ta kuptoj pse, por unë kam qenë me siguri të sigurt se sulmet po vijnë përmes planit të përbashkët të pritjes pasi do të gjurmoja se nga vinte trafiku dhe shpesh ishte nga serveri rrënjësor gjatë këtyre sulmeve.

Për shkak të asaj rëndimi nga e kaluara ime, gjithmonë më pëlqen të pyes pronarët e ndërmarrjeve pritëse se si trajtojnë ato çështje të sigurisë. Unë e pyeta Chuck në lidhje me problemet me hacking atje dhe se si Kickassd mbron klientët.

“[Hacking] është një çështje e vërtetë dhe diçka që ne kemi qenë mjaft të mirë në zbutjen përmes një grupi të madh rregullash të Mod Mod, të cilat ne vazhdimisht i shtojmë dhe modifikojmë. Këto rregulla së bashku me Firewalls bllokojnë pjesën më të madhe të sulmeve në faqet e internetit, përfshirë WordPress. Sulmet brutale të forcave për shembull kundër faqes së hyrjes dhe xmlrpc.php janë zbuluar dhe bllokuar, si dhe shumë sulme të tjera siç janë sulmet e shkrimit të faqeve kryq, injeksione dhe shumë më tepër. Ne monitorojmë regjistrat e serverëve dhe vëzhgojmë sulme të reja, në mënyrë që të modifikojmë rregullat tona në përputhje me rrethanat. “

Një sy për të ardhmen

Uebfaqja Kickassd thekson se sa shpejt ndryshon uebi. Për shkak të natyrës që ndryshon me shpejtësi në internet, Kickassd e kupton se sa e rëndësishme është të mbash një gisht në pulsin e zhvillimeve të ardhshme.

Siç shprehet Chuck Charleston, teknologjia e përfshirë në pritjen e faqeve në internet si me softuer ashtu edhe me hardware është vazhdimisht evoluon dhe ndryshon.

“Në mënyrë që t’u ofrojmë klientëve tanë shërbimin më të mirë të mundshëm, ne shikojmë shumë nga afër se çfarë po ndodh me teknologjinë në industri.”

Për shembull, Chuck tregon për faktin se ka një lëvizje të dukshme në industri drejt teknologjisë së kontejnerëve siç është Docker.

“Ne aktualisht po eksperimentojmë me integrimin Docker, i cili do t’i lejojë klientët tanë të lëshojnë dhe menaxhojnë kontejnerët Docker direkt nga llogaria e tyre cPanel. Ne vazhdimisht jemi duke kërkuar mënyra të reja për të ofruar teknologji të re si shërbime me vlerë të shtuar. “

Chuck Charleston ndau se qëllimet e tyre për vitin 2017 janë të vazhdojnë në mënyrën si kanë qenë. Fokusi nuk është tek rritja e shpejtë dhe kjo është një gjë e mirë. Një kompani web hosting që rritet ngadalë shpesh ka kohë për të vendosur procese në vend për të trajtuar një listë më të madhe klientësh dhe më shumë kërkesa në server. Kjo do të thotë që shërbimi që merrni sot është shërbimi që mund të prisni në të ardhmen e parashikueshme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me