Si Chuck Gumbert përdor teknikat e pilotëve luftarak për të pasur sukses në biznes dhe në jetë

Fitimi në biznes kërkon një grup aftësish shumë specifike që sipërmarrësit mund të mësojnë dhe zhvillojnë me kalimin e kohës.


Sidoqoftë, të kuptosh se sa duhet të jesh i aftë për të drejtuar një biznes, qoftë online apo jashtë, mund të jetë i shtrenjtë dhe zhgënjyes.

Për fat të mirë, ne patëm një mundësi për të biseduar me trajnerin e biznesit dhe ish pilotin luftëtar Chuck Gumbert (http://chuckgumbert.com) për teknikat e tij që ndihmojnë bizneset të fitojnë.

uebfaqja e ekranit chuck gumbertFaqja e internetit e Chuck Gumbert. Chuck është një trajner i performancës së biznesit dhe specialist i kthesës.

Chuck Gumbert është një ish-pilot luftarak ushtarak. Të jesh në atë pozicion kërkon disiplinë, përqendrim dhe tru. Ai ka marrë teknikat që ushtria i mësoi në mënyrë që të mund të ishte një pilot i suksesshëm luftëtar dhe i paramiljoi në këshilla për të drejtuar një biznes të lulëzuar.

Chuck u pajtua të bisedojë me WHSR për mënyrën sesi bizneset mund të ndryshojnë mendimin e tyre në atë të një piloti luftëtar dhe të kapërcejnë pengesat e ndryshme në rrugën e suksesit.

Rreth Chuck Gumbert

Uckak me një T-2 Buckeye. Ky stil aeroplan ishte një aeroplan trajnimi i ndërmjetëm për Marinën.

Chuck Gumbert me F-14 në sfond.

Chuck Gumbert është një ish pilot i F-14 Tomcat. Uckuk nuk është i huaj për fatkeqësinë, megjithatë ai e kapërcen gjithçka që i hodhi dhe shkëlqeu. Kur ishte dy vjeç, ai kontraktoi poliomielit, që mund të jetë një sëmundje e gjymtuar. Sidoqoftë, ai ishte në gjendje të kapërcejë përfundimisht efektet dhe të vazhdojë të marrë pjesë në sportet e shkollës së mesme. Përfundimisht, ai u bë një pilot luftarak në Marinën e Shteteve të Bashkuara, madje arriti të diplomohej në krye të klasës së tij.

Me kalimin e viteve, Chuck ka vendosur synime dhe i ka realizuar ato, siç është ngjitja në Mt. Kilimanjaro. Mt. Kilimanjaro ndodhet në Tanzania, Afrikë dhe është mali më i lartë në kontinent. Ajo 16.100 metra nga baza në majë. Ngjitja mund të zgjasë nga pesë deri në nëntë ditë, pasi alpinistët duhet të zgjedhin rrugën më të mirë dhe pauzën për t’i lënë të përshtaten me ndryshimet në lartësi.

Unë e pyeta uckuk se çfarë e tërhoqi atë për t’u bërë një pilot luftarak.

Unë gjithmonë kam pasur një dashuri për të fluturuar. Kishte disa avionë ushtarakë që fluturuan poshtë shtëpisë kur isha 5 ose 6 vjeç dhe që më morën në grep. Qëllimi im ishte të fluturoja për linjat ajrore, por gjysma e kolegjit ishte e qartë se nuk do të kisha orët e nevojshme për të fluturuar për linjat ajrore. Kështu që unë u bashkova me Marinën për të krijuar ato orë fluturimi.

Si ushtria ju stërvit për jetën

Pjesa më e madhe e karrierës së hershme të Chuck hapi rrugën për suksesin e tij më vonë në jetë dhe aftësinë e tij për të ndihmuar të tjerët të mësojnë se si të kenë sukses. Të qenit pilot luftarak nuk është e lehtë. Pilotët duhet të krijojnë një mentalitet të fortë për të kaluar kohë të vështira. Një nga gjërat më të vështira që Chuck u përball si pilot luftarak ishte thjesht largimi nga shtëpia për periudha të zgjatura kohe.

Të qenit larg shtëpisë për muaj me radhë në një kohë ishte e vështirë. Një tjetër ishte duke zbritur në bordin e transportuesit natën. Shtë e frikshme si gjithëpërfshirëse, por përmes praktikës dhe një qëndrimi pozitiv mendor, e zotërova.

Ushtria shërben si një terren i fortë trajnimi për të drejtuar një biznes. Chuck u shpreh, “Kjo ju ndihmon të kuptoni rëndësinë dhe nevojën për një plan. Dhe nuk po flas vetëm në përgjithësi, por edhe në jetë. Kam takuar mjaft njerëz që kanë kaluar një pjesë të jetës së tyre dhe nuk kam asnjë ide se si arritën atje ku janë ose ku janë drejtuar. “

Libri i Chuck, Pushing Envelope nxjerr në pah çështjen e njerëzve që nuk dinë se si kanë arritur ku janë ose ku janë drejtuar tjetër. Në prezantimin e tij për librin, Chuck ndan:

Si një ish pilot i F-14 Tomcat, unë do të ndaj me ju atë që kam mësuar gjatë secilës fazë të këtij udhëtimi. Mësimet janë të shumta, por themeli është i njëjtë. Ju do të merrni sa më shumë, siç futni.

Si të menduarit pilot luftëtar mund të ndihmojë pronarët e biznesit

duke shtyrë mbulesën e zarfit

Siç u përmend më parë Chuck, një nga gabimet më të mëdha që bëjnë pronarët e bizneseve është të mos kesh një plan për rritjen e tyre dhe se si do të ecin përpara.

“[Ndonjëherë, pronarët e bizneseve] nuk kanë një plan për biznesin e tyre. Ata nuk e dinë se ku po shkojnë apo pse. Biznesi i tyre po i drejton ata në vend të anasjelltas. “

Në librin e tij Pushing the Zarvel, Chuck shkon në detaje rreth asaj se si pronarët e bizneseve mund të marrin kontrollin e rrugës së tyre të biznesit ose trajektores, të kuptojnë se ku duan ta marrin atë, dhe pastaj të zhvillojnë dhe zbatojnë më vonë një plan për të arritur atje.

“Ashtu si një pilot luftëtar.”

Këtu është një fragment i shkurtër nga libri:

Po sikur kapaciteti juaj i vërtetë të jetë përtej stilit të jetesës suaj aktuale? Pse do ta pyesja? Sepse kështu jeton shumica prej nesh. Ne e luajmë atë të sigurt duke menduar se jemi të paaftë të shtyhemi më shpejt, më shpejt dhe më lart se sa jemi tani. Për shembull, sa orë në javë kaloni duke parë TV? Sa kohë harxhoni në mediat sociale ose pa menduar duke klikuar rreth në internet? Sa ushqim të shpejtë ju bezdisni? Siç thashë, aftësia juaj e vërtetë është shumë larg asaj se si po jetoni; por kjo nuk është dënuese, është emocionuese.

Chuck vazhdon të shpjegojë mënyrat për të maksimizuar përgjegjshmërinë dhe të bëhet gjithnjë e më efikas në biznes dhe në jetë.

Në mënyrë që të keni sukses të vërtetë në biznes (dhe jetën), ju duhet të ndryshoni mënyrën tuaj të të menduarit. Shqyrtoni mënyrën se si ushtria stërvit ushtarët e saj. Ata janë hedhur në një rutinë të re përmes trajnimeve themelore dhe shtyhen në kufijtë e tyre fizikisht, emocionalisht dhe mendërisht. Mësimi për të luftuar në rrugën tuaj përmes biznesit është një peizazh i ngjashëm.

Po sikur të dështoj?

Ndoshta biznesi juaj po dështon ose nuk po rritet. Ju mund të dëgjoni këtë zë të brendshëm që ju thotë se nuk do të fitoni kurrë. Së pari duhet të mësoni ta kapërceni atë negativitet nëse doni të keni sukses.

“Mos u dorëzo. Siç tha GS Patton, ourage Guximi ka frikë të mbajë një moment më gjatë. Gjeni një trainer ose mentor të suksesshëm dhe punoni me të për të ndihmuar që gjërat të rreshtohen. Unë gjithmonë i kam klientët e mi të përqëndrohen në vetëm 1-2 gjëra që do të bëjnë një përmirësim të konsiderueshëm, “shtoi Chuck.

Rreth 20% e bizneseve dështojnë në vitin një dhe 50% nga viti i pestë. Deri në vitin 10 goditje, nivelet e dështimit janë deri në 80-90%. Këto statistika mund të duken shqetësuese, por Chuck me të vërtetë beson se arsyeja kryesore për këto dështime të gjitha kthehet në mungesë të planifikimit.

Përsëri, është nevoja për një plan. Dhe ai plan fillon me një vizion të fortë për të ardhmen dhe një strategji se si të arrihet atje.

Për shembull, për biznesin e tij të këshillimit, Chuck ka një plan 1 vjeç, 3 vjeç dhe 5 vjet. Ai i azhurnon këto plane dy herë në vit. Ai gjithashtu gjurmon përparimin e tij drejt atyre planeve dhe bën rregullime taktike gjatë rrugës.

Mos u frikësoni për të Deleguar

Unë pyeta chuck për një shembull të një biznesi që ai ndihmoi dhe çfarë u bë për t’i kthyer gjërat. Ai tregoi një fushë me të cilën shumë pronarë të bizneseve të vogla luftojnë me – delegimin. Shtë mjaft e vështirë të rritet një biznes nga toka lart dhe pastaj të kthehet disa nga operacioni tek një person tjetër. Askush nuk e bën punën në të njëjtën mënyrë siç dëshironi.

Sidoqoftë, delegacioni është një nga çelësat për të marrë biznesin tuaj nga madhësia e vogël në mes ose më e madhe. Chuck e ndan këtë histori në lidhje me një pronar biznesi që u këshillua me të dhe po luftonte me këtë problem të saktë (emri i biznesit i redaktuar për privatësi).

Ai donte t’i bënte të gjitha vetë, sepse ndjeu se askush nuk mund ta bënte më mirë sesa mund, dhe kjo po e mban aftësinë e tij për tu rritur. Ai erdhi në një udhëkryq, ishte koha që ose të linte të linte të besonte njerëzit e tij, ose të qëndronte i mbërthyer në numrin e tanishëm vjetor të të ardhurave. Ai zgjodhi opsionin 1 dhe biznesi i tij pothuajse është dyfishuar.

Ku jeni ngecur si pronar biznesi? Keni nevojë të delegoni? Keni nevojë për një plan? A duhet të besoni në veten tuaj dhe aftësitë tuaja?

Sido që të jetë, ne shpresojmë që kjo këshillë e trajnerit të biznesit Chuck Gumbert ju ka dhënë një pasqyrë dhe disa hapa për të ecur përpara. WHSR do të dëshirojë të marrë një minutë të mendojë z. Gumbert për ndarjen e pasqyrës së tij të paçmueshme se si të drejtoni biznesin tuaj si një pilot luftarak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map