Si Exabytes u bë një central elektrik në internet në Azinë Jug-Lindore


Ishte përsëri në vitin 2001 kur Chan Kee Siak, CEO dhe themelues i Exabytes (www.exabytes.com) patën vizionin të bëhet faqja e internetit më e mirë dhe zgjidhjet e pritjes së e-commerce për rajonin e Azisë Juglindore.

Që atëherë, Exabytes është rritur në një central elektrik në internet në rajonin e ASEAN me mbi 300 shtab dhe më shumë se 250,000 përdorues.

Ne patëm kënaqësinë të vizitonim shtabin e tyre Penang për një turne të udhëhequr nga COO e tyre aktual, Andy Saw, së bashku me Eric dhe Wei Xin, Drejtorë të Lartë të Internet marketingut; dhe arritën të flasin për rritjen e Exabytes dhe se ku planifikojnë të shkojnë.

Hyrja e Shtabit të Exabytes në Cybercity Suntech Penang, Malajzi.

Më e rëndësishmja, ne kemi dashur të dimë se si ata arritën të marrin Exabytes nga një kompani e vogël me vetëm një pjesë të vogël të njerëzve për të qenë kompania udhëheqëse e web hosting me qendër në Malajzi.

Fillimet e përulura të Exabytes

Exabytes filloi udhëtimin e saj të vajzërisë si një ofrues i web hosting në 2001. Para kësaj, themeluesi dhe CEO Chan Kee Siak ishte vetëm një student në Kolegjin Tunku Abdul Rahman në Malajzi i cili po fitonte para shtesë duke shitur pajisje kompjuterike dhe duke ndihmuar faqet e internetit të projektimit për klientët.

Ai shpejt zbuloi tregun fitimprurës të web hosting dhe vendosi të nisë hostkaki.com, një faqe interneti të shitësit të hosteve, të gjitha vetë..

I pakënaqur me vetëm një shitës në internet të pritjes, hostingani më pas vazhdoi të krijojë Exabytes Malajzi, me vizionin për të ofruar zgjidhjen më të mirë në internet për klientët e tyre.

Edhe vetë emri Exabytes u krijua nga tendencat konkurruese dhe vizionare të Chan. Kur ai gjeti një kompani tjetër të quajtur “Gigabytes”, ai kuptoi se duhej të krijonte një kompani që është më e madhe dhe më e mirë, kështu që emri “Exabytes”.

Sidoqoftë, suksesi nuk erdhi lehtë tek Exabytes. Chan duhej të braktiste kolegjin për t’u përqëndruar në biznesin e tij në internet të mbajtjes në internet dhe përmes punës së palodhur dhe këmbënguljes, kompania vazhdoi të vetë-financohej dhe arriti të shkëputej edhe në vitin e parë të biznesit.

Sigurisht, kjo shënoi kthesën kur Exabytes shkoi nga një sipërmarrje e vlefshme dhe fitimprurëse në një korporatë që komandon një pjesë të madhe të tregut në Malajzi dhe duke shërbyer mbi 250,000 përdorues në 121 vende.

Operacionet e hostimit të ekzabajtëve ekzekutohen në katër lokacione / qendra të të dhënave: Kolorado Shtetet e Bashkuara, Telstra Singapori, Kuala Lumpur Malajzia dhe Jakarta Indonesia.

Duke filluar të rritet

Suksesi i Exabytes filloi të binte në dëborë në 2005, pasi ato zgjeruan gamën e shërbimeve të tyre për të përfshirë Cloud Hosting, Regjistrimin / Rinovimin e Emrave të Domainëve, Hosting me Email të Biznesit, Hosting Reseller, VPS Hosting, Serverë të Dedikuar, Premium Premium Biznes Email me Exchange ActiveSync, Web Builder , Certifikata Ueb SSL, dhe më shumë.

Pritja e përbashkët shkon aq e ulët sa 0.01 $ / muaj në Exabytes.

Ishte një hap drejt diversifikimit të produkteve të tyre, të cilat Chan konsideruan si domosdoshmëri për Exabytes për shkak të ndryshimit në shoqëri dhe përparimeve teknologjike të cilat shkaktuan një ndryshim të kërkesës së konsumatorit.

Gjatë gjithë zgjerimit, ata ende qëndrojnë të qëndrueshëm në vizionin e tyre thelbësor që do të jetë zgjidhja më e mirë në internet për NVM-të që dëshirojnë të zgjerojnë biznesin e tyre.

Exabytes COO, Andy

Andy përsërit fokusin e kompanisë gjatë bisedës sonë në HQ Exabytes:

“Biznesi ynë thelbësor përqendrohet në bizneset e vogla [të mesme], por ne gjithashtu shikojmë në grupe më të vogla [sponsorizues, shitje të shitësve].”

Kjo shlyhet qartë në dividentë pasi çon në Exabytes duke shijuar sukses të madh në Malajzi dhe zonat e saj rajonale.

Pengesat në Azi

Për Exabytes, 6 deri në 7 vitet e para ishte veçanërisht sfiduese pasi përballeshin me një numër pengesash për ndërtimin e kompanisë. Në veçanti, një nga pengesat e tyre ka pasur fuqi të mjaftueshme njerëzore.

Industria e web hosting ishte ende shumë e re kur u krijua Exabytes dhe jo shumë Malajzianë kishin aftësi dhe ekspertizë teknike përkatëse.

“Përpjekja për të kërkuar (njerëz) është shumë e vështirë,” na thotë Andi. “Për punën tonë, për ne, ne po shohim gjithçka, njerëzit më të mirë që mund të bëjnë (atë) të veçantë (aftësi).

Pastaj kishte edhe aspektin financiar të biznesit, një zonë në të cilën Chan nuk ishte veçanërisht i aftë në të. “Isshtë një situatë e zakonshme me të cilën përballen teknopreneurs. Unë thjesht transferova llogaritë e kompanisë time për 6 – 7 vitet e para. ” Chan shënon në një intervistë për The Edge,

Si rezultat, unë nuk kam pasur një ide të mirë për pozicionin e saktë financiar të kompanisë. Pasoja ishte se unë humba nga mundësitë dhe zvogëlova potencialin e kompanisë.

Suksesi në Malajzi dhe Përtej

Pas kapërcimit të pengesave që vijnë për të qenë një kompani e re, Exabytes filloi të gjente bazën e tyre dhe suksesin thelbësor brenda rajonit. Akordet që Exabytes ka grumbulluar ndër vite është një dëshmi për cilësinë e shërbimeve të tyre.

Nga Golden Bull Awards deri në Sin Chew Business Excellence Awards, është e qartë se puna dhe përkushtimi i ndërmarrjes i kanë paguar. Por, tregimi më i madh i suksesit të tyre është numri i përdoruesve që përbëjnë bazën e klientëve për Exabytes.

“Përdorues aktivë? Rreth 250,000 ”vëren Andi,” (ata përbëhen nga) rreth 30 – 40% jo-Malajzian (dhe) 60 – 70% Malajzian. “

Për çdo kompani, me pamje dhe fuqizim të 250,000 përdoruesve (nga individë, biznese të vogla dhe të mesme, deri te qeveritë dhe ndërmarrjet publike të listuara) nuk është një ide e vogël. Ai tregon gjithashtu se si Exabytes po shikon përtej tregut Malajzian kur bëhet fjalë për zgjerimin e mundësive të tyre.

Krijimtaria e stafit Exabytes është në ekspozitë në hyrjen e saj në zyrë.I gjithë ekipi i ndihmës së klientëve Exabytes është i vendosur në selinë Penang.

Zona e tyre qilar dhe pushimi ishte krijuar me kreativitet në mendje ndërsa pushonte.Exabytes punëson një ekip të plotë të projektimit për të mbajtur në internet hartimet e tyre në internet.

* Klikoni për të zmadhuar imazhin. 

Degëzimi jashtë

Me sukses të madh, vjen një potencial më i madh dhe Exabytes harxhon asnjë kohë në zgjerimin e portofolit të kompanisë përtej të qenit një kompani web hosting në Malajzi.

Deri në ditët e sotme, ata kanë përfshirë një numër ofertash të tilla si siguria në internet, web design, marketing dixhital dhe EasyParcel i fituar kohët e fundit, një platformë eCommerce, për t’u bërë një zgjidhje gjithëpërfshirëse në internet për NVM-të..

Sipërmarrja jonë EasyStore [EasyParcel] u ndërtua sepse shumë klientë po na pyetnin se si t’i shesim mallrat e tyre në internet.

Anani përmend në një Intervistë Vulcan Post. “Ndërsa filluan të shisnin produkte në internet, ata gjithashtu na afruan për nevojën e tyre për një zgjidhje më të mirë për t’i dorëzuar produktet e tyre. Kjo është kur ne dolëm me EasyParcel. “

Shtë e qartë se tani që Exabytes nuk do të ishte kompania juaj e parë e mullirit të mbajtjes në internet. Në vend të kësaj, ata planifikojnë të mëdha dhe të shpërndara në shërbime të ndryshme për t’u bërë një zgjidhje gjithëpërfshirëse në internet në Azinë Jug-Lindore.

Përgatitja për Komunitetin

Një nga nismat në Exabytes ishte t’i kthehej komunitetit që ndihmoi në ndërtimin e kompanisë.

Kompania krenohet me shumë krenari për të siguruar një hapësirë ​​për teknikë të rinj dhe sipërmarrës për t’iu mësuar të mësojnë rreth Exabytes duke zhvilluar seminare dhe biseda me studentët në Qendrën e tyre Penang..

“Kohët e fundit jemi rinovuar (dhe) ri-konfirmuar (zyra jonë). Me hapësirën e re, kur studentët e universitetit na vizitojnë, ne zhvillojmë bisedime / seminare (për ta) “. Andy përmend ndërsa ne vizituam zyrën e tyre të re.

Përveç seminareve, Exabytes ka qenë gjithashtu aktiv në organizimin e ngjarjeve për bizneset dhe sipërmarrësit të cilët dëshirojnë të dinë më shumë rreth eCommerce dhe industrisë.

Exabytes Konferenca eCommerce (EE) është një ngjarje vjetore eCommerce që ofron një platformë për ata që duan njohuri të ekspertëve dhe zbulojnë tendencat kryesore në shumë aspekte të tregtisë dixhitale. Konferenca është aktualisht në vitin e tretë dhe vazhdon të jetë një ngjarje kryesore për shitësit dhe bizneset dixhitale.

Ne kemi filluar të vogël me vetëm 100 deri 200 njerëz. Në vitin e parë, ne me të vërtetë kemi luftuar (qesh) por kjo është pjesë e përpjekjes sonë për të mbështetur përdoruesit tanë dhe komunitetin.

Andy na thotë: “(Të pranishmit) ata dëshirojnë të dinë tendencat e fundit të tregut, mjetet që ata mund të përdorin për të rritur biznesin e tyre, (dhe) për të mësuar nga fillimet dhe kompanitë e tjera – për këtë arsye ne ftojmë lojtarë nga fusha të ndryshme – përfshirë Pronarë të suksesshëm të dyqaneve në internet, pronarë të vendeve të tregut si 11 Street and Shopee, ofrues i shërbimit të portës së pagesave siç janë MOL Pay dhe iPay88. “

Duke parë Horizontin për Exabytes

Duke qenë në biznes për 17 vjet, Chan dhe ndërmarrja e dinin se nuk mund të mbështeten vetëm në dafinat e tyre. Pavarësisht se ishte hosti # 1 në Malajzi, ata donin që Exabytes të kishte një prani më të madhe në tregun e Azisë Juglindore.

Vitet e fundit, ata kanë filluar një fushatë agresive zgjerimi brenda industrisë. Bashkimi dhe shtimi i ndërmarrjeve të tjera pritëse, të tilla si Singapori me bazë në USONYX dhe Cybersite, si pjesë e ombrellës Exabytes.

Ne duhet të kalojmë nëpër të gjitha gjërat e vogla … Ata duhet të zbulojnë shumë gjëra (në rast se klienti ankohet). Ne duhet të hyjmë dhe të bëjmë kujdesin e duhur.

Përkundër procesit të çrregullt, është një veprim i domosdoshëm që Exabytes të krijojë një prani më të madhe në Singapor dhe më gjerë. Andi përmend gjithashtu zgjerimin e tyre aktual në tregun indonezisht kryesisht të pashfrytëzuar gjatë bisedave tona:

Po ndërtohemi (në Indonezi). Ne kemi filluar vitin e kaluar (2017) në janar. Ne po përpiqemi të depërtojmë në treg duke ofruar një numër gjërash, të tilla si fusha falas ose të lira.

Ndërtimi i Markës Exabytes

Për publikun e gjerë, zgjerimi agresiv i Exabytes mund të duket i paarsyeshëm, por Andy vëren se është e gjitha pjesë e planit më të madh për të rifokuar dhe ri-reklamuar kompaninë dhe shërbimet e saj.

Ne kemi filluar tashmë me Exabytes (duke qenë zgjidhja kryesore për mbajtjen në internet), por ne po kalojmë ngadalë (markat) e tjera drejt fokusit të tyre. Për shembull, ne po mundohemi ta pozicionojmë USONYX si një zgjidhje VPS pasi që ata janë të fortë në këtë drejtim. Signetique tani, ata janë duke bërë ndërmarrje (web hosting) zgjidhje dhe ne jemi duke u përpjekur t’i rindërtojmë ato për t’u përqëndruar në (atë).

Pasja e të gjitha këtyre kompanive të ndryshme që punojnë së bashku me Exabytes u lejon atyre që të bëjnë zero dhe të përmirësojnë tiparet dhe shërbimet që klientët dëshirojnë. Shtë një veprim që duket se po punon në favor të tyre pasi aktualisht, Exabytes gëzon të ardhura të konsiderueshme nga operacionet e tyre në Singapor, Indonezi dhe Malajzi.

Një qasje nga lart-poshtë

Me bashkimet dhe zgjerimet, forca e stafit të Exabytes tani është rritur në madhësi. “Aktualisht ka rreth 150 plus (në Exabytes). Le të themi se kombinoni EasyParcel dhe EasyStore, atëherë shkon në 300. ” Andi na tregon.

Trajtimi i shumë njerëzve mund të jetë mbizotërues, por Chan beson në përdorimin e një qasje nga lart-poshtë për të dhënë vlerat e kompanisë. Në një intervistë me Vulcan Post, Chan shtjellon nevojën për një komunikim të qartë:

“Për të vlerësuar vlerat, ne i përfshijmë ato në çdo gjë që bëjmë. Inshtë në gjithçka që bëjmë çdo ditë, përfshirë paketimin e produkteve, marketingut dhe markës sonë. Të gjithë ata do të mbajnë të njëjtin mesazh – që do të ndihmojë klientët tanë të krijojnë biznesin e tyre në internet. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map