Rritja e një biznesi nga toka lart nuk është një lehtësi e lehtë për këdo. Në fakt, është një sfidë e madhe të kuptosh se si të tregtosh biznesin tënd të ri, ku të gjesh klientë dhe si ta bësh atë një përpjekje fitimprurëse.


Kjo është arsyeja pse ne u entuziazmuam të bisedonim me Aparg (http://aparg.com), i cili është i përbërë nga një ekip i zhvilluesve të rinj të njohur për aplikacione të ndryshme për të ndihmuar zhvilluesit e internetit dhe entuziastët e Internetit.

apargFaqe Hyrëse e Aparg. Kompania ofron gjithçka, nga zhvillimi i faqes në internet deri tek aplikacionet për celular.

Arsen Pyuskyulyan mori kohën për të biseduar me ne se si kompania fitoi një klient të mrekullueshëm 400+ në pesë vjet të shkurtër. Arsen shprehu që ata përqendrohen në aplikacione celularë dhe plugins WordPress dhe zhvillimin e temave. Aktualisht, zhvillimi i produkteve të WordPress ka përparësinë më të lartë për kompaninë.

Një nga arsyet që Aparg përqendrohet në WordPress më shumë sesa në fushat e tjera është sepse Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes WordPress (CMS) aktualisht është CMS më i përdorur në botë. “Ne kemi përvojë të madhe në zhvillim në këtë fushë dhe vlerësojmë vërtet fleksibilitetin dhe arkitekturën e saj. Ne merremi me zhvillimin e WordPress-it si një rosë merr ujë ”, tha Arsen.

Statistikat e përdorimit të CMS dhe aksionet e tregut (burimi: W3 Tech, merrni grafikun e plotë këtu).

Shtë interesante, zhvillimi i WordPress nuk është zona më fitimprurëse për kompaninë. Sidoqoftë, ata investojnë në këtë fushë dhe janë të sigurt se është vendosur të bëhet dega kryesore e Aparg.

Një histori e shkurtër e Aparg

Arsen Pyuskyulyan

Për të kuptuar plotësisht se si Aparg pa rritje, duhet të dini se ku filluan. Kompania është themeluar në vitin 2011 nga ish-punonjës të një kompanie informatike dhe miq të ngushtë Arsen Pyuskyulyan dhe Arshak Aleksanyan. Ata tregojnë për faktin se ata vlerësojnë miqësinë dhe përkushtimin dhe se ata mendojnë se këta janë përbërësit kryesorë të suksesit të tyre.

Arsyeja kryesore që të dy themeluan një kompani informatike në krahasim me disa lloj tjetër të biznesit të vogël ishte sepse Arsen ishte një zhvillues i faqes së internetit nga okupimi. Kishte kuptim të formonim një kompani IT dhe ishte një gjendje e mirë.

Unë jam i interesuar për gjithçka që lidhet me teknologjitë e reja dhe inovacionin. Unë jam goxha i sigurt se gjithçka që ju bëni me dashuri është e vendosur për sukses.

Përveç kësaj, Arsen tregon se mënyra e tij e jetesës është e lidhur fort me IT. “Në ditët e sotme, nëse i tregoni një disku të hapur një adoleshenti dhe pyesni se çfarë është, ajo / ai do t’i përgjigjet se është një ikonë” e kursimit “të një programi. Përvoja ime në IT filloi që kur floppy disk ishte ruajtja kryesore e të dhënave [në dispozicion]. ”

Kur Arsen ishte në shkollë të mesme, ai mori mësime shtesë për programimin. Shokët e tij të klasës ishin 30 vjeç dhe ai ishte më i ri. Dashuria e tij për IT mund të burojë nga fakti se ai beson se TI tashmë ka ndryshuar botën dhe do të vazhdojë të kontribuojë shumë në zhvillimin e njerëzimit në shumë fusha.

“Unë me të vërtetë motivohem kur marr reagime pozitive për produktet tona. Pastaj, unë e di se kjo ka ndihmuar dikë për të zgjidhur problemet e tij / saj. Ky motiv me të vërtetë na detyron të punojmë shumë çdo ditë dhe të bëjmë çmos që klientëve tanë t’u ofrojmë zgjidhje më të mira, të cilat do t’i bëjnë produktet tona më të mira. “

Një tjetër çelës për suksesin e tyre ishte përkushtimi i tyre që nga fillimi. Arsen dhe Arshak jo vetëm që u lodhin me Aparg në kohën e lirë. Ata u larguan nga punët e tjera dhe kushtuan vëmendjen e tyre të plotë në ndërtimin e kompanisë. Ky lloj angazhimi është diçka që shumë pronarë të suksesshëm të biznesit ndajnë. Duke e ditur që nuk keni asgjë tjetër për të rënë në prapa ju detyron të merrni krijues dhe t’i jepni 110% biznesit në fjalë.

Ndryshimi nga fillimi në sukses

Edhe pse Arsen dhe Arshak po i kushtonin tërë kohën ndërtimit të Aparg, suksesi nuk ishte i menjëhershëm.

Në fillim, ne ishim vetëm burime të jashtme pasi nuk kishim burime të mjaftueshme financiare. Pas disa vitesh punë të vështirë, ne kuptuam se ishim të gatshëm të bënim rrugën tonë në zhvillimin e IT.

Sot, Arseni krediton suksesin e një kompanie të mesme me anëtar të shkëlqyer të stafit në dy komponentë: dëshirë të madhe dhe punë prapa.

“Nga përvoja ime, unë kuptoj një gjë nëse jeni fillestar dhe keni një ide të shkëlqyeshme, nuk duhet të mendoni për fitimin në fillim. Këshilla është të mendoni vetëm për produktin tuaj të ardhshëm: të punoni në të, të rrisni produktivitetin, ta bëni atë më të mirë dhe të rritni fansat tuaj. Më besoni një ditë fitimet do të rriten, “shtoi Arsen.

smartadSmartAD është një shtojcë e menaxhimit të reklamave në WordPress e zhvilluar nga Aparg (demo dhe shkarkim).

Produkti i parë në internet Aparg i lëshuar ishte një shkurtues URL parg.co. Eshte falas. “Mijëra njerëz e përdorin atë çdo ditë. Sigurisht, ne nuk po qëndrojmë në të njëjtin vend sot, dhe tani drejtimi kryesor i punës sonë është zhvillimi i produkteve të WordPress. “

Zgjerimi i ofertave

Produkte shtesë që Aparg ka lëshuar përfshijnë një Slider (shtojcën e tyre të parë). Isshtë një shirit imazh dhe video që punon me YouTube dhe Vimeo. Do rrëshqitje ka mundësinë të shtojë përshkrime. Shtojcë Aparg Watermark dhe Resize lejon pronarët e faqeve të internetit të ndryshojnë përmasat e imazheve dhe të vendosin një filigran në momente të thjeshta. Shtë gjithashtu falas. SmartAd është një shtojcë e menaxhimit të reklamave në WordPress.

Tani, ne jemi duke punuar në dy shtojcat më të mrekullueshme. E para është një tipar i pasur me plugin shoqëror dhe shtojcë gazetash për WordPress.

Deri më tani:

  • Aparg Slider ka 4253 shkarkime.
  • Shtojca Aparg Watermark dhe Resize ka 1097 shkarkime.
  • Shtojca Aparg SmartAd WordPress Ad Management ka 41 blerje.

Inspirimi për këto produkte erdhi nga puna që ata po bënin tashmë. “Para se të zhvillojmë produktet tona, kompania jonë ishte kontraktuese për kompani të tjera. Ndërsa punuam për detyrat e tyre, duke u përballur me disa vështirësi dhe duke mos gjetur shtojcat e duhura, ne ishim në listën e shkurtër të ideve, “tha Arsen.

Aplikacione celulare

Aparg gjithashtu ka tërhequr vëmendjen për zhvillimin e aplikacionit celular për të zgjeruar produktet e tyre edhe më tej. Ata ofrojnë një gamë të plotë të shërbimeve të zhvillimit celular dhe të internetit. Arsen ndau një histori suksesi prapa shërbimeve të tyre të zhvillimit të internetit.

“Për zhvillimin e celularit, ne përdorim teknologjinë PhoneGap, e cila është më e mira nga pikëpamja e shpenzimeve të vlerësuara dhe rezultateve. Për shembull, filluam të punojmë me një qendër të madhe mjekësore me qendër në Armeni para hapjes së tyre. Së pari, kemi krijuar një faqe në internet për këtë kompani të madhe. Më vonë filluam të punojmë në aplikacionin celular për ta. Ne kemi marrë reagime të mëdha nga ata. “

Një gjë që mund të mësoni nga Aparg është të zgjeroni ato që keni për të ofruar për të përmbushur kërkesat e klientëve. Nëse ka nevojë dhe mund të kuptoni se si ta plotësoni atë, atëherë do të gjeni suksesin ashtu si Aparg ka.

Zgjidhja e problemeve për klientët

Një mënyrë tjetër që Aparg është rritur që nga fillimi i saj është përqëndrimi tek klienti.

Disa nga klientët (burimi) i Aparg:

Dizajni i faqes në internet për biznesin e furrave buke (hac.am).Dizajni i faqes së internetit për uebfaqen AWI (awi.am).

“Asnjëherë nuk i trajtojmë klientët tanë si një thes parash, përkundrazi përpiqemi t’i zgjidhim problemet e tyre. Kjo është ajo që njerëzit vlerësojnë më shumë: ndjenjën se një kompani kujdeset për interesat tuaja. Kështu klientët të cilët ishin të kënaqur me detyrat tona të vogla, vendosën të na japin më shumë detyra, pastaj të përfshihen në projekte më të mëdha. Kjo funksionon si një mbledhje. ”

Arsen është absolutisht i saktë në lidhje me efektin e mbledhjes së borës në reklamimin e fjalëve në gojë. Rreth 84% e konsumatorëve deklarojnë se të paktën disi i besojnë një kompanie të rekomanduar nga familja ose miqtë dhe e identifikojnë fjalën e gojës si një nga faktorët kryesorë në blerjen e vendimeve.

Në fakt, Aparg nuk bën shumë reklama, kështu që nuk mund të jetë arsyeja për numrat e tyre të suksesshëm.

Njerëzit i pëlqejnë produktet tona për shkak të funksionalitetit të tyre të lartë dhe çmimit të arsyeshëm. ” Ai më tej thekson se blogerët shpesh rishikojnë ofertat e tyre, gjë që u jep atyre reklama shtesë për gojë.

Një element tjetër kryesor është se ato ofrojnë kaq shumë produkte falas mahnitëse, përfshirë dy aplikacione: Velopark për adhuruesit e biçikletave dhe Carpark për përdoruesit e makinave. Këto aplikacione janë pa pagesë. Pjesa më e madhe e të ardhurave të Aparg vjen nga zhvillimi i faqes në internet dhe shitja e shtojcave.

Velopark – një nga aplikacionet falas për celularë të zhvilluar nga Aparg.

Tejkalimi i dhembjeve në rritje dhe hapat e ardhshëm

Companydo kompani e vogël do të përjetojë dhimbje në rritje në një pikë.

Në mënyrë tipike, fluksi i parave nuk do të vazhdojë me rritjen.

Një zgjidhje është të gjesh një investitor që të hedh ca para dhe të të ndihmojë të tejkalosh këtë problem. Siç shprehet Arsen, “” Nëse do të mund të krijonim bashkëpunim me një investitor, kjo do të rritte kompaninë tonë. Everydo fillestar ka ide inovative, por mungesa e burimeve i pengon ata të realizojnë zbatimin e këtyre ideve. Issuesështjet e zhvillimit dhe nevojat për reklamim mund të zgjidhen me investime. “

Arsen përfundoi intervistën tonë me një nga citimet e tij të preferuara motivuese me shpresën se mund të frymëzonte pronarë të tjerë të biznesit.

Bëni atë që doni dhe e doni atë që bëni.

Një falënderim i veçantë për Arsen Pyuskyulyan që ndau me ne se si të fillojmë një kompani me asgjë dhe ta rritim atë në një shtojcë, aplikacion dhe kompani zhvillimi të lulëzuara në disa vite. Shpresojmë që historia e tij do t’ju frymëzojë të hedhni gjithçka që mundeni në ndërtimin e biznesit tuaj dhe të ndiqni pasionet tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me