Suksesi i AccuWebHosting përmes Përgjegjësisë së Klientit

Në një industri ku dhjetë kompanitë e mira pritëse kontrollojnë rreth 21% të tregut, konkurrenca është e ashpër për të fituar klientë dhe për të mbajtur një avantazh. Ka qindra ndërmarrje pritëse, kështu që nëse doni të parandaloni zhurmën e klientit, duhet të keni një plan. AccuWebHosting (accuwebhosting.com) ka qenë në gjendje të rritet biznesi i tyre në 16 vitet e fundit deri në pikën e suksesit, kështu që është një studim i mirë në mënyra për të zvogëluar zhurmën dhe për të përmirësuar marrëdhëniet me klientët.


Fotografia e faqes së uljes të akuitimitFotografi e AccuWebHosting.com

Rahul Vaghasia, Presidenti i Grupit Vaghasia, Inc. & Themeluesi AccuWebHosting

AccuWebHosting u themelua nga Rahul Vaghasia në 2002.

Ai u frymëzua për të filluar një paketë të nivelit të lartë të Windows pritës sepse kërkonte diçka të ngjashme për faqen e tij të internetit dhe duke mos pasur shumë fat të gjente diçka që i përshtatet nevojave të tij. Vaghasia mori pak kohë nga orari i tij i ngjeshur për t’iu përgjigjur pyetjeve tona provuese se si ai gjeti sukses me kompaninë e tij dhe e mori atë nga fillimi në atë që është sot.

Shpejt u zhgënjeva ngaqë nuk arrita të gjeja një ndeshje të mirë për kërkesat e mia në faqen e internetit dhe kuptova se kishte një nevojë të madhe për një host në internet që specializohet në Windows hosting, dhe që u pajtua me nevojat dhe buxhetet e klientit.

Nuk kishte kaluar shumë kohë para se Vaghasia të krijonte AccuWebHosting.com. Ai ndau, “Fillimisht, unë doja të krijoja një uebfaqe që ofronte zgjidhjet më të mira të Windows hosting për hapësirën në disk, bandën e gjerësisë, panelet e kontrollit miqësore me përdoruesit, serverët e fuqishëm të postës dhe bazat e të dhënave MSSQL.”

Vaghasia krediton shumë nga jetëgjatësia e kompanisë së tij dhe suksesi i tij për ekipin e tij. Ai thekson se skuadra e tij nuk është vetëm e talentuar, por e përkushtuar dhe e mirë për të punuar së bashku. “Unë mund të kreditoj shumë për suksesin tonë që nga fillimi për të dëgjuar nevojat e klientëve tanë dhe duke u përqëndruar në krijimin e zgjidhjeve të duhura për nevojat e tyre në faqen e internetit.”

Kapërcimi i sfidave për të gjetur sukses

Ashtu si çdo biznes, AccuWebHosting është përballur me shumë sfida që nga ditët e para të tij, përpara se të rritet në suksesin që është sot me mbi 55,000 llogari në web hosting, me më shumë se 15,000 prej atyre klientëve që përdorin VPS hosting. Shumica e rritjes së tyre ka qenë në dhjetë vitet e fundit.

Një sfidë që bie në sy është migrimi HELM në Panelin e Uebfaqeve, një proces që përfshinte një numër të madh të klientëve të Windows Server 2003.

Vaghasia thekson se bërja e një migracioni manual do të kishte qenë një opsion i mundimshëm, i kushtueshëm dhe i papërshtatshëm për ta, kështu që AccuWebHosting duhej të dilte me një zgjidhje për ta bërë këtë proces të automatizuar. Ai tregoi se sa i përkushtuar ishte skuadra për ta bërë atë të ndodhte. “U deshën muaj pune, por ekspertët tanë të programimit brenda shtëpisë dolën me një mjet migrimi plotësisht funksional, të automatizuar.”

Jo vetëm që ekipi i tyre teknik hulumtoi me përpikëri dhe testoi çdo papajtueshmëri të mundshme për azhurnimin, por ata pastaj punuan një-më-një për të komunikuar informacionin përkatës për secilin klient. “Ky proces u përfundua brenda një afati kohor që u lejonte klientëve tanë kohën e mjaftueshme të udhëheqjes për të azhurnuar kodin e tyre dhe për të adresuar çdo çështje në lidhje me papajtueshmërinë ose funksionet e vjetëruara, si ato që mund të shkaktohen nga ndërprerja e FrontPage Server Extensions dhe ASP.Net 1.1 aplikacione. “

Si u rrit AccuWebHosting gjatë 15 viteve të fundit.

Si sfidat e tyre u bënë forcës së tyre më të madhe

Siç ndodh shpesh, të kuptosh një mënyrë për të kapërcyer këtë sfidë përfundimisht çoi në suksesin e AccuWebHosting si një kompani pritëse. Një nga gjërat që ata bënë ishte krijimi i një ekipi të përkushtuar mbështetës për të ndihmuar klientët posaçërisht me procesin e migracionit.

Pas disa muajsh pune, mjeti i automatizuar i shkrimit u implementua dhe u përdor për të shpërngulur të gjithë përmbajtjen në internet, bazat e të dhënave, llogaritë FTP dhe llogaritë e postës elektronike, duke përfshirë edhe fjalëkalimet e panelit të kontrollit. Ekipi special teknik më pas mori përsipër punën e përfundimit të verifikimit për të siguruar që migracioni ishte përfunduar me sukses dhe të ofronte ndonjë problem të nevojshëm për të gjuajtur probleme me klientët.

Sot, Vaghasia tregon për faktin se komunikimi dhe koordinimi midis ekipeve është një forcë kryesore e kompanisë. “Ne kemi punonjës të shkëlqyeshëm që janë në gjendje të qëndrojnë optimistë dhe entuziastë edhe kur përballen me sfida. Ne punojmë mirë së bashku dhe kjo tregon në rekordin tonë të rritjes dhe suksesit. “

Përgjegjësia e klientit është gjithashtu një nga thelbësore për mënyrën sesi ata kanë ndërtuar bazën e tyre të klientit, siç është duke analizuar nevojat e tanishme të klientëve, dhe zhvillimin e zgjidhjeve të reja për kërkesat e parashikuara. “Ekipi ynë për hulumtime dhe zhvillim po zhvillon vazhdimisht zgjidhje të reja krijuese të teknologjisë për t’i shërbyer më mirë klientëve.”

Karakteristika për bizneset e të gjitha madhësive

Edhe pse kompania filloi me një përqendrim në pritjen e Windows të përbashkët, sot ajo është rritur për të siguruar shumë lloje të ndryshme të paketave të pritjes në mënyrë që të plotësojë nevojat e një larmi të gjerë të klientëve, si dhe mundësinë për bizneset të shkallëzojnë faqet e tyre të internetit si ato shiko rritjen.

Ne jemi rritur me kërkesat dhe kërkesat e klientëve tanë në shumë raste; duke shtuar partneritete si familja Handy Networks, gjatë rrugës.

Vaghasia shton se shumë prej ofertave të tyre janë një rezultat i drejtpërdrejtë i kërkesave të klientëve dhe përpjekjeve të kompanisë për të zbuluar teknologjitë e fundit për të shërbyer nevojat aktuale dhe të ardhshme. “Klientët tanë mund të punojnë në projekte të bazuara në Windows dhe Linux njëkohësisht, për shembull, kështu që ne i ofrojmë të dyve – nëse një klient kërkon një zgjidhje, ne do të ndërtojmë ose ta gjejmë atë për ta,” tha ai.

Ai gjithashtu shprehu se ata kohët e fundit lançuan hostet MEAN.JS (MongoDB, ExpressJS, AngularJS dhe Node). Këto module do të rrisin opsionet që klientët e tyre dëshirojnë dhe kanë nevojë, si dhe sigurojnë një përmirësim të lehtë.

Ekipi teknik i AccuWebHosting aktualisht është duke punuar në modernizimin e shablloneve të Windows Virtual Private Server që ofrojnë përmirësime në cilësinë dhe efikasitetin e veçorive të disponueshme për sistemet më të fundit të operimit dhe mjediset e pritjes.

Detajet e Paketave AccuWebHosting.com Paketimi i Windows të Ndarë në Windows

Ndërmarrja PersonalShall e Ndërmarrjes
Ruajtja e SSD
IIS 8 Hosting
Kostoja mujore2.99 $ / muaj para-paguar5.59 $ / muaj para-paguar10.59 dollarë / muaj para-paguar

Selia e AccuWebHosting është në New Jersey në Shtetet e Bashkuara, por serverët e tyre janë të vendosur në të gjithë botën. “Për t’iu përgjigjur kërkesave individuale, ne ofrojmë mbështetje 24/7 të klientit duke përdorur biseda në internet dhe përfaqësues të telefonit që mund t’i përgjigjen pyetjeve tuaja shpejt – dhe ju do të flisni me një person të VRTET kur të telefononi.”

Këshilla për fillesat e tjera

Gjithmonë më pëlqen të marr një minutë për të marrë trurin e të intervistuarve dhe të zbuloj se cilat këshilla do të donin t’i ofrojnë lexuesve tanë. Vaglasia nuk e zhgënjeu, duke ofruar disa këshilla të qëndrueshme për pronarët e startupeve.

Ndaloni të humbni kohën tuaj të menaxhimit duke punuar në SEO! Në vend të kësaj përqëndrohuni në nevojat e klientëve tuaj dhe qëllimet e përfitimit të ndërmarrjes; përmirësimi i shërbimit dhe efikasitetit të brendshëm.

Vaglasia ndau atë që personalisht për të në AccuWebHosting. Ai theksoi se durimi dhe këmbëngulja janë të rëndësishme për një fillim. “Bizneset e vogla që janë të reja ose që duan të rriten duhet të mbajnë kohën dhe përpjekjet e tyre të drejtuara për të përmirësuar produktet dhe shërbimet e tyre duke dëgjuar ato që klientët duan dhe kanë nevojë”, tha ai.

Ai gjithashtu këshilloi që bizneset duhet të analizojnë vazhdimisht tendencat dhe të studiojnë kërkesat e klientëve për të kuptuar se çfarë duhet të drejtojë biznesin tuaj. “Përdorni faqen tuaj të internetit për t’iu përgjigjur nevojave dhe kërkesave të klientëve, në vend që të përqendroheni në SEO. Kjo është ajo që ne po bëjmë. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map