Shumë raste të përdorimit të VPN: Si mund të jetë e dobishme një VPN

Rrjetet Virtuale Private (VPN) janë krijuar kryesisht për të përmirësuar privatësinë dhe sigurinë. Sidoqoftë, disa karakteristika se si funksionojnë, i bëjnë ato të përshtatshme edhe për përdorime të tjera. Në fakt, ka shumë mënyra në të cilat një VPN mund të jetë e dobishme.


Në rast se nuk e keni lexuar Udhëzuesin tonë VPN, këto shërbime të gjithanshme na ndihmojnë të mbrojmë të dhënat dhe identitetet tona. Duke lejuar lidhjet për të siguruar serverë dhe duke aplikuar nivele të larta të kriptimit ato aplikojnë për të dhënat tona, VPN ndihmojnë të na mbajnë të sigurt.

Sidoqoftë, VPN shpesh kushtojnë para për t’u pajtuar, kështu që le të shohim se çfarë tjetër mund të bëjmë me ta për të korrur përfitimin maksimal.

Kur të përdorni një VPN?

1. Ndaloni goditjen e ISP-së

Kjo përdorim i parë që kam listuar është një nga më të rëndësishmet për shumë njerëz. Ofruesit e Shërbimit të Internetit (ISP) janë vendet ku shumica prej nesh marrin nga Interneti. Kjo do të thotë që ata kontrollojnë se sa shpejtësi kemi – në thelb, e gjithë cilësia e shërbimit tonë varet prej tyre.

Fatkeqësisht, të qenit kaq i mbështetur në një burim të vetëm na vë në mëshirën e tyre. Shpesh, ISP-të kanë zbatuar politika që do t’u lejojnë atyre të ngacmojnë ose kufizojnë shpejtësinë e Internetit kur dëshirojnë të.

Duke përdorur një VPN, ju po maskoni të gjithë trafikun tuaj të Internetit nga ISP-ja juaj dhe ata do ta kenë të vështirë të gjejnë një arsye për të ngrënë lidhjen tuaj.

2. Bllokoni malware

VPN sot shpesh ndihmojnë në bllokimin e Malware

Një numër në rritje i ofruesve të shërbimeve VPN si NordVPN (përmes CyberSec) dhe Surfshark (përmes CleanWeb) ndihmojnë në bllokimin e Malware. Edhe pse mënyra sesi këto shërbime mund të ndryshojnë, qëllimi është i qartë – ata duan t’ju mbajnë të sigurt në çfarëdo mënyre që munden.

Zakonisht nuk ka asnjë tarifë shtesë për këto shërbime, kështu që nuk do të duhet të mbledhni para për një aplikim të dedikuar kundër malware për t’u përdorur.

3. Anashkaloni censurimin e mandatuar nga qeveria

Në shumë vende, qeveritë janë përpjekur të kontrollojnë popullatën për arsye të ndryshme. Disa nga këto mund të jenë po aq të pafajshme sa censura për arsye morale, ndërsa të tjerët përpiqen të censurojnë arsye të tjera siç është politika.

Përsëri, VPN ndihmojnë në mënyrë efektive të kapërcyer censurën duke fshehur natyrën e kërkesave të bëra nga pajisjet tuaja. Nëse kontrollet e vendosura për të bllokuar hyrjen në disa shërbime nuk e dinë se çfarë jeni duke bërë, ata do të kenë një kohë më të vështirë për të kufizuar hyrjen tuaj në internet.

4. Qasuni në llogaritë bankare në internet nga jashtë

Nëse udhëtoni, mund të zbuloni se disa banka kufizojnë hyrjen e jashtme në llogarinë tuaj për arsye sigurie. Ata e bëjnë këtë duke ndjekur adresën IP të vendit prej nga jeni lidhur, kështu që zakonisht është automatike dhe e pashmangshme.

Kjo mund të jetë shumë e pakëndshme, veçanërisht nëse udhëtoni për një periudhë të zgjatur. Për të mos përballuar këtë situatë, përdorni një VPN dhe lidheni me një server VPN në vendin tuaj para se të përpiqeni të përdorni llogarinë tuaj bankare.

Përveç lejimit të aksesit që më parë ishte i bllokuar, VPN gjithashtu ndihmon në sigurimin e lidhjes tuaj ndërsa e bëni këtë. Kjo është gjithashtu e rëndësishme pasi kur udhëtoni, shpesh nuk do të keni akses në një rrjet të sigurt.

5. P2P sigurt

Ndarja e skedarëve, përrua, ose P2P është e njohur për shumë njerëz në mbarë botën. Fatkeqësisht, ajo ka rënë në qendër të vëmendjes për të gjitha arsyet e gabuara. Shkeljet e të drejtave të autorit kanë bërë që P2P të monitorohet shumë në vende të caktuara siç janë Shtetet e Bashkuara, e gjithë Europa, dhe madje edhe disa vende aziatike si Singapori.

Të kapesh duke u përplasur mund të të marr ndonjë gjë nga një paralajmërim i shuplakës në dore deri në kohën e burgut dhe gjobat serioze, në varësi të ashpërsisë së veprës. Për të shmangur çështje të tilla si këto, përdorni një VPN që lejon ndarjen e skedarëve në rrjetet e saj.

Jo të gjithë bëjnë, prandaj tregohuni kujdes për ta kur vlerësoni një VPN për pajtim. Disa VPN si Surfshark lejojnë torrentimin në të gjithë serverët e tyre, ndërsa të tjerët si NordVPN kanë serverë të veçantë të optimizuar për P2P për përdorim.

6. Përdorni Whatsapp në Kinë

Kina është një nga vendet më të shtypura në botë. Pavarësisht nga rritja e jashtëzakonshme e tij e ditës së sotme, qytetarët e vendit kanë pak ose aspak rrugë në politikë jashtë Partisë Komuniste Kineze (CCP).

Njerëzit gjithashtu monitorohen fort për shenja mosmarrëveshjeje, me Firewall të Madh që vepron si një pengesë masive për botën e jashtme. Fatkeqësisht, shumë aplikacione kapen në atë bllok dhe madje Whatsapp nuk do të funksionojë atje.

Meqenëse Whatsapp punon në lidhje të të dhënave, përdorimi i një VPN mund t’ju ndihmojë të zhbllokoni Whatsapp në Kinë – nëse zgjidhni atë të duhurin.

7. Shfletimi i Sigurt

VPN kodojnë të dhënat tuaja për mbrojtje shtesë.

Kur shfletojmë Internetin, të gjithë trafiku (të dhënat që vijnë dhe dalin nga pajisjet tona) është i ndjeshëm gjatë tranzitit. Entirelyshtë plotësisht e mundur për hakerat që të Ndjekin trafikun e të dhënave dhe ta vjedhin atë, edhe pa dijeninë tuaj.

Kur përdorim VPN, të gjitha të dhënat brenda dhe jashtë pajisjeve tona zakonisht mbrohen nga kriptimi i siguruar prej tyre. Pothuajse të gjithë ofruesit e shërbimeve VPN do të përdorin shifrimin 256-bit – nivele aq të larta sa ato që shumë forca të armatosura sot në botë përdorin.

8. Ndaloni mbledhjen e të dhënave të padëshiruar

Vizitimi në uebfaqe për informacion, për të blerë gjëra ose edhe thjesht nga mërzia mund të ketë pasoja të paqëllimta. Për shumë biznese sot, Big Data është një fjalë kyçe kryesore. Ata përpiqen të mbledhin sa më shumë informacione të jetë e mundur nga përdoruesit e uebit.

Kjo i ndihmon ata të shërbejnë deri në reklamat që janë në përputhje me dëshirat dhe nevojat e përdoruesve. Fatkeqësisht, kjo metodë e të bërit gjëra është një lloj intruzive. Dëshiron vërtet që një kompani e panjohur të jetë e vetëdijshme që po kërkon për shembull prezervativin? Edhe më keq – do të suvatoheni me reklama të prezervativit në të gjitha vendet vijuese që mund të vizitoni.

VPN ndihmojnë me këtë në një numër nivelesh. Duke maskuar identitetin tuaj, VPN e bëjnë më të vështirë për faqet e internetit për të ndjekur zakonet tuaja të shfletimit. Në fakt, shumë VPN sot ndihmojnë në bllokimin e faqeve të internetit nga ndjekja e informacionit të përdoruesve fare.

9. Zhbllokimi i YouTube

Ndërsa shumë prej nesh thjesht e duan Youtube-in për gjithçka, nga videot e maceve deri tek udhëzuesit-si, disa vende nuk ndjehen në të njëjtën mënyrë. Në fakt, ekziston një listë e gjatë e vendeve ku qytetarët nuk mund të kenë qasje në përmbajtje në këtë platformë të shkëlqyer. Përsëri, përdorimi i një VPN në situata si këto mund të ndihmojë në anashkalimin e blloqeve që janë disi të çmendur.

Përveç kësaj, tani ekziston edhe TV YouTube – i cili nuk është i disponueshëm jashtë Shteteve të Bashkuara. Përdorimi i një VPN mund t’ju lejojë të shikoni TV Youtube nga kudo në botë, për aq kohë sa ai ofrues i shërbimit ka një server në SH.B.A..

10. Zhbllokimi i përmbajtjes rajonale të Netflix

Unë e dua Netflix, nëna ime e do Netflix, dhe madje qeni im e do Netflix. Mjerisht, për shkak të klauzolave ​​të licencimit dhe kufizimeve të tjera, Netflix kufizon përmbajtjen e saj në varësi të vendit në të cilin mund të jetoni.

Ata në Shtetet e Bashkuara kanë më shumë fat pasi Netflix ka një bibliotekë të përulur të mediave atje, por vendet e tjera nuk i marrin ato beneficione pavarësisht se paguajnë tarifa të krahasueshme. Nëse doni të nxirrni fuqinë e plotë të Netflix, regjistrohuni me një ofrues të VPN që thotë qartë se punon me shërbimet.

Unë rekomandoj shumë të përdorni një nga ofruesit e shërbimeve më me reputacion për këtë qëllim, siç është ExpressVPN.

11. Shikoni NBA

Basketbolli është një hit i madh në kaq shumë vende, veçanërisht duke parë ekipe nga loja e NBA. Megjithatë, jo të gjithë mund ta shikojnë NBA drejtpërdrejt, çfarë mund të bëjmë? Ju e keni atë – përdorni një VPN! Mos harroni se VPN mund të përdoren në shumë pajisje.

Kjo do të thotë që ju mund ta përdorni atë në ruterat tuaj, pajisjet e lëvizshme ose madje edhe në shumë TV të zgjuar. Instalimi i një dhe përdorimi i tij mund t’ju japë qasje NBA Live nga pothuajse kudo.

12. Qasja në Disney Plus (Disney +)

Disney Plus është për momentin i disponueshëm vetëm në një pjesë të vogël të vendeve, me një pjesë të vogël të vogël që pret së shpejti. Përpjekja për t’ua shpjeguar këtë fëmijëve tuaj nëse nuk jeni në një nga ato vende mund të jetë e pamundur.

Në vend që të provoni të pamundurën, bëni atë që është e mundur duke u abonuar në një VPN dhe duke e përdorur atë për t’i lënë fëmijët të shikojnë Disney Plus. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të përdorni VPN për t’u lidhur me një server në një prej vendeve ku është në dispozicion Disney Plus – zgjidhet problemi dhe shmangur dhimbjen e kokës.

Duke përdorur një VPN, në fakt mund të keni qasje në një tërësi transmetimesh mediatike në internet, të cilat përndryshe do të kufizoheshin. Shikoni UFC, Hulu, iBBC, dhe shumë më tepër si një shef!

Përfundim: VPN e duhur mund të jetë një minierë ari

Siç mund ta shihni deri tani, ka kaq shumë mënyra që mund të përdorni një VPN, që madje nuk mund të keni menduar edhe për disa prej tyre. Megjithatë, në fund të ditës, ashtu si me gjithçka tjetër, gjetja e VPN e duhur për një partneritet afatgjatë është thelbësore.

Shumica e ofruesve të shërbimeve VPN ofrojnë zbritje të jashtëzakonshme për kushte më të gjata të pajtimit. Kjo do të thotë që nëse zgjidhni një të gabuar dhe nuk e kuptoni atë më vonë – në thelb jeni i kyçur në një partneritet të pakënaqur.

Kur zgjidhni një VPN, sigurohuni që të dini se çfarë po kërkoni. Pastaj, bëni pak hulumtime për t’u siguruar që VPN që po shikoni do t’u përshtatet atyre nevojave. Disa VPN të niveleve të larta si NordVPN dhe ExpressVPN mund të bëjnë gjithçka pothuajse, ndërsa të tjerët janë më të përshtatshëm për raste të përdorimit specifik.

Kur është e mundur, referojuni disa shqyrtimeve të pavarura me rezultatet aktuale të testit në vend që thjesht të pranoni pretendime si të vërteta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map