15 Must-Know plugins til fotografer

Uanset om du er en læge, advokat eller freelance skribent, har WordPress alle de værktøjer, du har brug for for at få dit websted i gang. Du har ikke engang brug for hjælp fra en professionel webudvikler til at oprette et visuelt tiltalende sted. Alt hvad du skal gøre er den rigtige idé, et strålende tema og en samling af plugins, der hjælper dig med at nå dine mål.


Som en ny fotograf kan du spørge: hvorfor gider oprette dit websted?

For det første er det en måde at oprette din online portefølje på, som øjeblikkeligt kan øge din synlighed og lejeevne – især til fremadstormende klienter, der ser værdien i teknologisk hældning.

Det kan også hjælpe dig med at finpudse dit håndværk ved at samle feedback fra et publikum, gennemgå dine tidligere værker og gøre dine hænder beskidte i en verden af ​​online-kampagner.

Uden videre, her er 15 af de bedste WordPress-plugins, du har brug for til dit fotograferingssted lige nu:

1. NextGEN Galleri

Med WordPress kan du vælge et utal af fotograferingscentrede temaer, der lader dig fremhæve dine værker i high definition. Men med et gallery-plugin som NextGEN Gallery, kan ethvert tema effektivt fremhæve dine fotos på en måde, der er intuitiv og praktisk for dine besøgende.

Efter installation og aktivering af NextGEN Gallery kan du starte plugin ved at klikke på ‘Galleri’ fra WordPress-instrumentbrættet. Alternativt kan du gå til indlægseditoren og klikke på ‘Tilføj galleri’.

Når du opretter nye gallerier, kan du vælge mellem forskellige displaytyper, såsom grundlæggende miniaturebilleder, lysbilledshow, kompakt album, billedbrowser og så videre. Hver skærmtype kan tilpasses fuldt ud, så du skal ikke have noget problem med at lede efter et layout, der matcher dit aktuelle tema.

2. Fotogalleri af WD

Photo Gallery af WD er et fremragende alternativ til NextGEN Gallery. Det er hurtigt, enkelt og ligetil at bruge. Bare gå til WordPress-indlægseditoren og klik på knappen ‘Indsæt fotogalleri’ fra hovedværktøjslinjen.

Den største fordel ved Photo Gallery af WD i forhold til NextGEN Gallery er oprettelsesvinduet med én side til galleri. Alle de muligheder, du kan få brug for, er tilgængelige på et enkelt sted – hvilket gør hele processen til en leg.

Nogle af plugins tilpasningsfunktioner inkluderer lightbox-effekter, integration af sociale medier, kontrolknapper og eksterne reklamelink.

3. FooGallery

Hvis de visuelle funktioner i NextGEN Gallery og Photo Gallery af WD ser for stive eller kedelige ud til din smag, er det næste plugin, du skal prøve, FooGallery. Udseendemæssigt er det et af de mest avancerede galleriplugins, du kan bruge til WordPress. Du kan oprette et simpelt porteføljegalleri med billedbeskrivelser i bite-størrelse, kompilere dine bedste værker med murlayoutet eller udnytte det unikke “terning” -galleriets kreative animationseffekt.

FooGallery giver dig også mulighed for at oprette albums, der kan føre dine besøgende til forskellige samlinger. Dette er nyttigt, hvis du vil vise din alsidighed med forskellige fotografier eller teknikker.

For at begynde at opbygge dit album skal du bruge en udvidelse kaldet “FooGallery Albums”, som skal være tilgængelig gratis ved at gå til ‘FooGallery’ > ’Udvidelser’.

4. Instagram Feed WD

Instagram er en af ​​gå til sociale medieplatforme for fotografer, der ønsker at sprede deres arbejde. Med Instagram Feed WD kan du nemt importere dine Instagram-fotos i et WordPress-galleri. Bare installer plugin, log ind på din Instagram-konto, og del dit feed direkte gennem WordPress, posteditor.

Instagram Feed WD tillader en høj grad af tilpasning til dine fotofeeds. Du kan indstille betingede filtre, ændre indlæsningseffekten, integrere hashtags og mere.

Brug af Instagram Feed WD giver også adskillige markedsføringsfordele for dit fotograferingsmærke. Takket være den indbyggede følgetæller og knappen ‘Følg’, kan potentielle klienter måle din indflydelse, troværdighed og evne til at påvirke en bestemt niche. Selvfølgelig kan dette også tiltrække flere følgere til din Instagram-konto, når du fokuserer på at promovere dit WordPress-sted.

5. Meta-skyderen

Hvis du foretrækker en billedskyder i fuld bredde til at vise dine bedste fotos, skal du tjekke Meta Slider. Selvom de muligvis ikke er så interaktive som fulde gallerier, er skyderne hurtigere at indlæse og tilbyder en ren, distraktionsfri seeroplevelse til dit publikum.

Som det mest populære glider-plugin vedrørende installationer og klassificeringer, har Meta Slider alt hvad du nogensinde kan bede om. Det er mobilt responsivt, leveres med tilpassede temaer og har en forenklet grænseflade, som enhver kan mestre i løbet af få minutter.

Ved hjælp af Meta Slider kan du nemt integrere hvert diasbillede med en kortfattet beskrivelse samt de væsentlige SEO-elementer, nemlig en “alt tekst” og “image title” tekst. For din generelle udseende på din skyder kan du henvise til indstillingerne i højre panel for at justere indstillinger, såsom overgangseffekter, navigationsknapper, justering og så videre.

6. Master glider

I mobilenheders alder skal du sørge for, at dit indhold er optimeret til smartphones og tablets. Master Slider gør det muligt for dig at hurtigt oprette responsive skyder, der også er velegnet til berøringskontroller. Du starter med at vælge en “Starter”, som er et forudbygget layout.

I hovededitoren kan du begynde at importere dine billeder i dias og derefter toppe dem ud med rich text-beskrivelser. Du kan også ændre egenskaber såsom overgangseffekter, skyderedimensioner, navigationskontroller og farveskemaer. Heldigvis har plugin’en et pænt og velorganiseret layout, så det skal være let for dig at kende din vej rundt.

7. Responsiv skyderen

Responsive Slider fra Huge IT er et godt alternativ til Master Slider og Meta Slider. Det tilbyder en flydende og pænt præsenteret grænseflade, der kan hjælpe dig med at bygge smukke glider på mindre end et minut. Klik bare på “Tilføj billedbillede” for at begynde at indsætte dine fotograferede værker og udfylde de nødvendige detaljer.

Til højre for hovededitoren kan du redigere indstillinger som gliderens dimensioner, placering, overgangshastighed og indlæsningsikon. Rul længere ned for at modtage kortkoden, som giver dig mulighed for let at integrere din skyderen i ethvert indlæg eller side.

Den bedste ting ved Responsive Slider kommer dog med pro-versionen. Det giver dig mulighed for at bruge videoer og rich text-indhold som dias. Dette er nyttigt for fotografer og fagfolk, der ønsker at krydre deres egen markedsføring og branding-indsats.

8. WP Smush

Som fotograf ønsker du måske at dele dine fotos i fuld opløsning. Desværre kan tilføjelse af dem til dit WordPress-sted dramatisk øge dens indlæsningstid. Dette vil ødelægge oplevelsen hos besøgende og fratage potentielle kunder.

En klassisk plugin blandt WordPress-brugere, der værdsætter ydelse – WP Smush er en billedoptimeringsværktøj med ét klik, der kan komprimere størrelsen på dine billeder uden at gå på kompromis med kvaliteten. Når det er installeret, skal du gå til ‘Media’ > ‘WP Smush’ fra dit hovedpanel for at begynde at optimere eller “smush” dine fotos.

Du kan også bruge WP Smush til automatisk at optimere nyligt uploadede billeder. Bare rul ned til afsnittet “Indstillinger” for at aktivere denne funktion. Mens du er ved det, kan du også specificere, hvilke billedtyper der er underlagt fremtidige optimeringer.

9. EWWW Image Optimizer

Så effektiv som WP Smush er med at optimere billeder, er det ikke nøjagtigt den mest omkostningseffektive mulighed. For det første indfører det en “smushing limit”, der springer over filer, der er større end 1 megabyte. For at fjerne denne grænse kan du enten betale for pro-versionen eller bruge EWWW Image Optimizer som et alternativ.

På trods af at den er fri, er EWWW Image Optimizer overraskende meget let at bruge. Gå bare til ‘Media’ > ‘Bulk Optimize’ for at starte optimeringsværktøjet og klikke på ‘Scan for unoptimized images’. Hvis du er nysgerrig efter, hvordan plugin fungerer, skal du gå til ‘Indstillinger’ > ‘EWWW Image Optimizer’ for at lege med dets komponenter under hætten.

10. W3 samlet cache

Aktivering af browsercache er en anden måde at fremskynde sidehastighedshastigheden, især til grafiske tunge websteder. Det fungerer ved at lade en webbrugers browser gemme eller “cache” et websteds svar på HTTP-anmodninger – sammen med alle de sendte data. Hvis en bruger f.eks. Kommer til dit byfotografialbum og indlæser alle billederne fuldstændigt, behøver de ikke længere at indlæse de samme billeder igen ved deres næste besøg.

W3 Total Cache giver dig mulighed for at implementere cache i hele websitet uden at skrive en enkelt kodelinje. Det er også udstyret med flere andre værktøjer til ydeevneoptimering, såsom kodeminificering, CDN-integration, database cache, og så videre.

Den eneste ulempe ved dette plugin er, at det kan være forvirrende at bruge for begyndere, især dem, der ikke har nogen anelse om, hvad hver funktion gør. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer W3 Total Cache, i denne trin-for-trin-guide.

11. Billede vandmærke

Medmindre du villigt tilbyder gratis billeder på stedet, skal du bruge et plugin som Image Watermark for at forhindre dem i uautoriseret brug. Dette kan gøres automatisk eller manuelt gennem dit WordPress mediebibliotek.

Ved at gå til ‘Indstillinger’ > ‘Vandmærke’, kan du angive, hvilke billeder der skal vandmærkes, ved at afkrydsningsfeltet under “Generelle indstillinger.” Du kan også ændre vandmærkeets placering såvel som vandmærke-billedet. Og for den yderligere beskyttelse kan du også aktivere billedbeskyttelse for at forbyde besøgende at højreklikke eller trække og slippe dem.

12. Udvidet mediebibliotek

Organisation er ikke et af WordPress mediebibliotekets stærke punkter. Derfor har du som fotograf brug for et plugin som Enhanced Media Library for at sortere dine billeder i kategorier.

Forbedret mediebibliotek fungerer ved at tilføje afkrydsningsfelter mediekategori i panelet “Vedhæftningsoplysninger” på dine billeder. Gå til ‘Media’ for at oprette kategorier > ‘Mediekategorier’. Du kan derefter bruge disse kategorier til at søge efter indhold ved hjælp af rullemenuen i mediebiblioteket.

13. Yoast SEO

Som fotograf vil dit indhold på siden sandsynligvis være bygget omkring billeder snarere end tekst. Yoast SEO sikrer ikke kun, at dine billeder har rigtige metadata til indekserbarhed, men det isolerer også alle on-side-problemer, der påvirker dit websteds rangeringsværdighed i søgemaskiner..

Har du ikke en anelse om, hvad SEO betyder? Bare rolig – Yoast SEO viser dig alt hvad du skal gøre for at optimere hver eneste side og indlæg på dit websted. Rul bare helt ned i editoren for at se plugins anbefalinger og dit indholds SEO-score.

Husk, at i onlineverdenen skriker intet mere autoritet end at være på Google første side. Dette vil give dit websted en konstant strøm af organisk trafik. Desuden vil det øge din troværdighed i din niche markant, især for teknisk-dygtige klienter, der leder efter professionelle online.

14. Pinterest Pin It Button

Bortset fra Instagram er Pinterest et andet populært billeddelingsnetværk, som fotografer udnytter. Som navnet antyder, giver Pinterest Pin It-knap dig mulighed for at tilføje en “re-pin” -knap på et af dine billeder. Det er en ligetil plugin, der giver dig mulighed for at styre alt på en enkelt side.

Når du har sat alt ind, integreres alle dine in-post-billeder automatisk med en pin it-knap. Vær opmærksom på, at en enkelt andel fra en af ​​dine besøgende på webstedet kan bringe hundreder af nye klik til dit websted – afhængigt af deres sociale mediers rækkevidde og dine billeders delbarhed.

15. Kontaktformular 7

Kort sagt er det ikke nok at tilføje dine kontaktoplysninger til din sidehoved, sidefod eller andre steder på dit websted til at opmuntre kundeemner til at kontakte dig. Derfor er tilføjelse af en kontaktformular en af ​​de absolutte prioriteringer på ethvert WordPress-sted.

Til dette job ville en af ​​de mest populære plugins, du kan bruge, være Kontaktformular 7 – et værktøj med en jævn indlæringskurve, men et utroligt højt loft. Det opdeler formopbygningsprocessen i to enkle trin. Først skal du gå til ‘Kontakt’ > ‘Tilføj nyt’ for at starte den visuelle kontakt til builder. Dette giver dig mulighed for at specificere, hvilke felter der skal inkluderes, den e-mail-adresse, du vil bruge, standard-meddelelsesmeddelelser osv.

Når din kontaktformular er gemt, er det eneste, der er at gøre, at indsætte din kontaktformular til ethvert indlæg eller side via kortkode. Dette kan fås fra hovedformularbyggeren eller ved at gå til ‘Kontakt’ > ‘Kontaktformularer’ fra WordPress-betjeningspanelet.

Gå i gang, kom i gang nu!

Som fotograf kan det faktum, at billeder kan bremse dit websted ned, vedrøre. Selvom du har optimeringsplugins som WP Smush og W3 Total Cache, kan det at for mange billeder indlæst på en enkelt side forlænge sideindlæsningstider og ødelægge brugeroplevelsen. Vær opmærksom på, at bortset fra indhold på siden, spiller din hosting-udbyder også en rolle i stedets ydeevne.

Sørg for, at du støttes af et kompetent hostingfirma, der skræddersyr deres tjenester til WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map