15 Трябва да знаете приставки за фотографи

Независимо дали сте лекар, адвокат или писател на свободна практика, WordPress разполага с всички необходими инструменти, за да стартирате и работи уебсайта си. Дори не се нуждаете от помощта на професионален уеб разработчик, за да създадете визуално привлекателен сайт. Всичко, което трябва да направите, е правилната идея, блестящата тема и колекция от приставки, които ще ви помогнат да постигнете целите си.


Като нов фотограф може да попитате: защо си правите труда да създавате своя уебсайт?

За начало е един от начините да създадете вашето онлайн портфолио, което може незабавно да повиши вашата видимост и способност за наемане – особено за напредничави клиенти, които виждат стойността в технологичните наклонности.

Освен това може да ви помогне да усъвършенствате занаята си, като събирате отзиви от публика, преглеждате миналите си произведения и изцапате ръцете си в света на онлайн промоциите.

Без допълнително обожание, ето ви 15 от най-добрите WordPress плъгини, от които се нуждаете на вашия фотографски сайт в момента:

1. Галерия NextGEN

С WordPress можете да изберете от безброй теми, фокусирани върху фотографията, които ви позволяват да подчертаете вашите творби с висока разделителна способност. Но с приставка за галерия като NextGEN Gallery, всяка тема може ефективно да подчертае вашите снимки по начин, който е интуитивен и удобен за посетителите ви.

След като инсталирате и активирате NextGEN Gallery, можете да стартирате приставката, като кликнете върху „Галерия“ от таблото за управление на WordPress. Освен това можете да отидете в редактора на публикации и да кликнете върху „Добавяне на галерия“.

Когато създавате нови галерии, можете да избирате от различни типове дисплеи, като основни миниатюри, слайдшоу, компактен албум, браузър за изображения и т.н. Всеки тип дисплей е напълно адаптивен, така че не трябва да имате проблем с търсенето на оформление, което да съответства на текущата ви тема.

2. Фотогалерия от WD

Фотогалерията от WD е отлична алтернатива на NextGEN Gallery. Използва се бързо, лесно и лесно. Просто отворете редактора на публикации в WordPress и кликнете върху бутона „Вмъкване на фотогалерия“ от главната лента с инструменти.

Най-голямото предимство на Photo Gallery от WD пред NextGEN Gallery е прозорецът за създаване на една страница в галерията. Всички опции, от които можете да се нуждаете, са достъпни на едно място – по този начин, правейки целия процес лек.

Някои от функциите за персонализиране на приставката включват лайтбокс ефекти, интеграция на социални медии, бутони за управление и връзки към външна реклама.

3. FooGallery

Ако визуалните характеристики на NextGEN Gallery и Photo Gallery от WD изглеждат твърде твърди или скучни за вашия вкус, следващата приставка, която трябва да опитате, е FooGallery. Външно изглежда, това е един от най-модерните приставки за галерия, които можете да използвате за WordPress. Можете да създадете обикновена галерия за портфолио с описания на изображения с размер на хапки, да компилирате най-добрите си работи с оформлението на зидарията или да използвате творческия анимационен ефект на уникалната галерия „куб“.

FooGallery също ви дава възможност да създавате албуми, които могат да доведат вашите посетители в различни колекции. Това е полезно, ако искате да покажете своята универсалност с различни жанрове или техники за фотография.

За да започнете да създавате своя албум, ще ви трябва разширение, наречено „Албуми на FooGallery“, което трябва да бъде достъпно безплатно, като отидете на „FooGallery“ > “Extensions”.

4. Instagram Feed WD

Instagram е една от най-популярните платформи за социални медии за фотографи, които искат да разпространяват работата си. С Instagram Feed WD можете лесно да импортирате вашите снимки в Instagram в галерия на WordPress. Просто инсталирайте приставката, влезте в акаунта си в Instagram и споделете емисията си директно чрез редактора на WordPress, публикуване.

Instagram Feed WD позволява висока степен на персонализиране на вашите фото емисии. Можете да настроите условни филтри, да променяте ефекта на зареждане, да интегрирате хештеги и други.

Използването на Instagram Feed WD също осигурява многобройни маркетингови предимства на вашата фотографска марка. Благодарение на вградения брояч на последователи и бутона „Следване“, потенциалните клиенти могат да преценят вашето влияние, достоверност и способност да направите влияние върху определена ниша. Разбира се, това може да привлече и повече последователи в акаунта ви в Instagram, тъй като се фокусирате върху промотирането на вашия WordPress сайт.

5. Мета плъзгач

Ако предпочитате плъзгач за изображение в пълна ширина, за да покажете най-добрите си снимки, тогава трябва да проверите Meta Slider. Макар че може да не са толкова интерактивни, колкото пълни галерии, плъзгачите се зареждат по-бързо и предлагат на аудиторията ви чисто, без разсейване изживяване.

Като най-популярният плъгин плъгин по отношение на инсталации и оценки, Meta Slider има всичко, което някога можете да поискате. Той е мобилен отзивчив, предлага се с адаптивни теми и има опростен интерфейс, който всеки може да овладее за няколко минути.

Използвайки Meta Slider, можете лесно да включите всяко слайд изображение с кратко описание, както и основните SEO елементи, а именно текст „alt text“ и „image title“. За общия вид на плъзгача можете да се обърнете към опциите в десния панел, за да коригирате настройки като ефекти на преход, бутони за навигация, подравняване и т.н..

6. Главен плъзгач

В ерата на мобилните устройства трябва да се уверите, че съдържанието ви е оптимизирано за смартфони и таблети. Главният плъзгач ви позволява бързо да създавате отзивчиви плъзгачи, които също са добре пригодени за сензорни контроли. Започвате, като изберете „Starter“, което е предварително изградено оформление.

В главния редактор можете да започнете да импортирате вашите изображения в слайдове и след това да ги допълвате с богати текстови описания. Можете също да променяте свойства като ефекти на преход, размери на плъзгача, навигационни контроли и цветни схеми. За щастие, плъгинът има спретнато и добре организирано оформление, така че трябва да е лесно за вас да знаете пътя си наоколо.

7. Чувствителен плъзгач

Отзивчивият плъзгач от Huge IT е добра алтернатива на Master Slider и Meta Slider. Той предлага течен и спретнато представен интерфейс, който може да ви помогне да изградите красиви плъзгачи за по-малко от минута. Просто щракнете върху „Добавяне на слайд за изображение“, за да започнете да вмъквате снимките си и да попълвате необходимите подробности.

Вдясно от главния редактор можете да редактирате опции като размерите на плъзгача, позицията, скоростта на прехода и иконата за зареждане. Превъртете надолу, за да получите краткия код, който ще ви позволи лесно да вградите плъзгача в която и да е публикация или страница.

Най-доброто нещо при отзивчивия плъзгач обаче идва с про версията. Тя ви позволява да използвате видеоклипове и богато текстово съдържание като слайдове. Това е полезно за фотографи и професионалисти, които искат да подправят своите усилия за самореклама и брандиране.

8. WP Smush

Като фотограф може да искате да споделите снимките си в пълна разделителна способност. За съжаление, добавянето им към вашия WordPress сайт може драстично да увеличи времето за зареждане. Това ще съсипе опита на посетителите и ще отложи потенциални клиенти.

Класически плъгин сред потребителите на WordPress, които ценят производителността – WP Smush е оптимизатор на изображения с едно кликване, който може да компресира размера на вашите изображения, без да влошава качеството. След инсталирането се насочете към „Медия“ > „WP Smush“ от главното ви табло, за да започнете да оптимизирате или „размазвате“ снимките си.

Можете също така да използвате WP Smush, за да оптимизирате ново качените изображения автоматично. Просто превъртете надолу до секцията „Настройки“, за да активирате тази функция. Докато сте в него, можете също да посочите кои типове изображения подлежат на бъдещи оптимизации.

9. EWWW оптимизатор на изображения

Колкото и ефективна да е WP Smush при оптимизиране на изображения, това не е точно най-ефективният вариант. За един той налага „ограничаване на размиването“, което прескача файлове, по-големи от 1 мегабайт. За да премахнете този лимит, можете да платите за професионалната версия или да използвате EWWW Image Optimizer като алтернатива.

Въпреки че е безплатен, EWWW Image Optimizer е изненадващо много лесен за използване. Просто отидете на „Медия“ > „Групово оптимизиране“, за да стартирате помощната програма за оптимизация и кликнете върху „Сканиране за неоптимизирани изображения“. Ако се интересувате как работи приставката, отидете на „Настройки“ > „EWWW Image Optimizer“, за да играе със своите компоненти под капака.

10. W3 Общ кеш

Активирането на кеширането на браузъра е друг начин за ускоряване на скоростта на зареждане на страниците, особено за тежки графични уебсайтове. Той работи, като позволява на браузъра на уеб потребителя да запазва или „кешира“ отговора на даден сайт на HTTP заявки – заедно с всички изпратени данни. Например, ако потребителят дойде във вашия албум за фотография в града и напълно зареди всички изображения, вече няма нужда да зареди същите изображения при следващото си посещение.

W3 Total Cache ви позволява да внедрите кеширане за целия сайт, без да пишете един ред код. Освен това е снабден с още няколко инструмента за оптимизация на производителността, като минизиране на кода, интеграция на CDN, кеширане на база данни и т.н..

Единственият недостатък на този плъгин е, че може да бъде объркващо да се използва за начинаещи, особено за тези, които нямат представа какво прави всяка функция. За повече информация как да настроите W3 Total Cache, можете да се обърнете към това ръководство стъпка по стъпка.

11. Изображение воден знак

Освен ако не желаете безплатно да предлагате вашите снимки на място, тогава трябва да използвате плъгин като Image Watermark, за да предотвратите неразрешено използване. Това може да се направи автоматично или ръчно чрез вашата медийна библиотека WordPress.

Като отидете на „Настройки“ > „Воден знак“, можете да посочите кои изображения да се поставят с воден знак, като поставите отметки в квадратчетата „Общи настройки“. Можете също да промените позицията на водния знак, както и изображението на водния знак. А за по-нататъшна защита можете също да активирате защитата на изображението, за да забраните на посетителите да щракнат с десния бутон или да ги плъзгат и пускат.

12. Подобрена медийна библиотека

Организацията не е една от силните страни на медийната библиотека на WordPress. Ето защо като фотограф се нуждаете от приставка като подобрена медийна библиотека, за да сортирате изображенията си в категории.

Подобрената медийна библиотека работи, като добавя отметките в категорията мултимедия в панела „Подробности за прикачени файлове“ на вашите изображения. За да създадете категории, отидете на „Медия“ > „Медийни категории“. След това можете да използвате тези категории за търсене на съдържание с помощта на падащото меню в медийната библиотека.

13. Yoast SEO

Като фотограф, съдържанието на страницата ви най-вероятно ще бъде изградено около изображения, а не текст. Yoast SEO не само гарантира, че вашите изображения имат подходящи мета данни за индексируемост, но също така изолира всички проблеми на страницата, които засягат достоверността на вашия уебсайт в търсачките.

Нямате представа какво означава SEO? Не се притеснявайте – Yoast SEO ще ви покаже всичко, което трябва да направите, за да оптимизирате всяка отделна страница и публикация на вашия сайт. Просто превъртете докрай надолу в редактора, за да видите препоръките на приставката и SEO оценката на съдържанието ви.

Не забравяйте, че в онлайн света нищо не крещи авторитет повече от това да сте на първата страница на Google. Това ще осигури на вашия сайт постоянен поток от органичен трафик. Освен това, това ще повиши значително вашата доверие във вашата ниша, особено за клиентите на технологични клиенти, които търсят професионалисти онлайн.

14. Pinterest Pin It Button

Освен Instagram, Pinterest е друга популярна мрежа за споделяне на изображения, която фотографите използват. Както подсказва името, бутонът Pinterest Pin It ви позволява да добавите бутон за повторно закрепване към всяка от снимките си. Това е пряк плъгин, който ви позволява да управлявате всичко на една страница.

След като сте настроили всичко, всичките ви публикувани изображения ще бъдат автоматично вградени с бутон с щифт. Обърнете внимание, че един дял от един от посетителите на вашия сайт може да донесе стотици нови кликвания на вашия сайт – в зависимост от обхвата на социалните медии и споделянето на вашите изображения.

15. Форма за контакт 7

Просто казано, добавянето на вашата информация за контакт в заглавката, долния колонтитул или където и да е другаде на вашия сайт не е достатъчно, за да насърчи потенциалните клиенти да се свържат с вас. Ето защо добавянето на формуляр за контакт е един от абсолютните приоритети на всеки сайт на WordPress.

За тази работа един от най-популярните плъгини, който можете да използвате, ще бъде Contact Form 7 – инструмент с гладка крива на обучение, но невероятно висок таван. Разгражда процеса на изграждане на формуляр на два прости стъпки. Първо трябва да отидете на „Контакт“ > „Добавяне на ново“, за да стартирате визуалния контакт за строителя. Това ви позволява да укажете кои полета да включите, имейл адреса, който искате да използвате, съобщенията по подразбиране за известяване и т.н..

След като вашата форма за контакти е запазена, всичко, което ви остава, е да поставите вашата форма за контакт към която и да е публикация или страница чрез кратък код. Това можете да получите от основния формуляр на формуляри или като отидете на „Контакт“ > „Форми за контакт“ от таблото за управление на WordPress.

Вземете мерки, започнете сега!

Като фотограф, фактът, че изображенията могат да забавят вашия уеб сайт, може да бъде обезпокоителен. Въпреки че имате приставки за оптимизация като WP Smush и W3 Total Cache, разполагането с твърде много изображения, заредени на една страница, може да удължи времето за зареждане на страницата и да съсипе потребителското изживяване. Обърнете внимание, че освен съдържанието на страницата, вашият доставчик на хостинг също играе роля в ефективността на сайта.

Уверете се, че сте подкрепени от компетентна хостинг компания, която адаптира услугите си за WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map