30 най-популярни приставки за WordPress въз основа на броя на изтеглянията през 2016 г.

Статистиката за употребата показва, че WordPress е най-популярната система за управление на съдържанието (CMS) днес. Захранвайки над 26% от цялата мрежа, тя очевидно е любима сред блогърите, уеб дизайнерите и онлайн предприемачите.


Въпреки че има достатъчно причини да изберем WordPress да напишем книга, ще се съсредоточим само върху един компонент, който прави CMS специален – безброй плъгини, които правят лесното и забавно изграждане на сайт.

По-долу са тридесет от най-изтеглените и високо оценени приставки, които трябва да имате предвид при изграждането и хостинга на вашия уебсайт WordPress:

1. JetPack

Посетете онлайн: WP-PageNavi

WP-PageNavi ви позволява да персонализирате връзките си за страници на сайта на WordPress. Това обаче изисква да замените няколко бита код чрез Appearance > Редактор при настройка.

WP-pagenavi

3. Защита на WordFence

Посетете онлайн: Форма за контакт 7

Контакт формуляр 7 е прост и гъвкав плъгин, който ви позволява да създавате бързи форми за контакт с помощта на HTML. След това можете да поставите тези формуляри на всяка страница чрез кратък код.

контакт форма-7

5. WooCommerce

Посетете онлайн: Google XML Sitemap

Google XML Sitemaps е основен плъгин за SEO, който помага на уеб браузърите да навигират в сайта ви и да индексират страниците му.

XML

7. WP Супер кеш

Посетете онлайн: Yoast SEO

Yoast SEO е популярен плъгин, който може да ви помогне при оптимизация на страницата. Той помага за откриване на проблеми, генериране на Sitemap и предоставя препоръки, които могат да подобрят класирането на вашия сайт.

Yoast

9. Наистина проста CAPTCHA

Посетете онлайн: Akismet

Akismet е друг плъгин, който може да помогне за предотвратяване на спам. Той автоматично сканира и филтрира всички сенчести коментари за ръчен преглед.

Akismet

11. Google Analytics от MonsterInsights

Посетете онлайн: SiteOrigin Page Builder

Думите за плъгин на SiteOrigin Page Builder чрез добавяне на интерфейс за плъзгане и пускане в редактора на страниците. Можете да изградите нова страница от основата или да използвате предварително изградено оформление, за да спестите време.

страница-строител

13. Дублиращ пост

Посетете онлайн: Възстановете миниатюри

Regenerate Thumbnails е удобен инструмент, който може да пресъздаде всички миниатюри за вашите качвания в медиите. Това е полезно, ако наскоро сте променили настройките за миниатюри от Настройки > средства.

новороденият

15. Clef двуфакторно удостоверяване

Посетете онлайн: UpdraftPlus

Като неуспех се уверете, че имате резервни копия, които ще ви помогнат да се възстановите от неочаквани проблеми. С UpdraftPlus можете лесно да създавате или планирате автоматизирани архиви за допълнителна сигурност.

Възходящият поток

17. Деактивиране на коментарите

Посетете онлайн: Black Studio TinyMCE Widget

С Black Studio TinyMCE Widget можете лесно да добавяте богат текст, прикачени файлове и други елементи на съдържание в страничните ленти.

черно

19. Мета плъзгач

Посетете онлайн: Форми за нинджа

Ninja Forms инсталира редактор на формуляри за плъзгане и пускане във вашата WordPress инсталация. Това е удобен за потребителя плъгин, който може да ви ориентира във всяка стъпка.

нинджа-форми

21. Кратки кодове Ultimate

Посетете онлайн: Breadcrumb NavXT

С Breadcrumb NavXT можете да предоставите на посетителите си навигационни връзки, за да им помогнете да определят къде се намират. След като го инсталирате, трябва да поставите обикновен код „div“ на мястото, където искате да се покаже пътеката „хляб“.

галета

23. WP Smush

Посетете онлайн: WP Mail SMTP

WP Mail SMTP ви позволява да използвате SMTP и да получите достъп до разширени опции за функцията на вашия сайт за електронна поща. За да използвате приставката, отидете на Настройки > Имейл от таблото ви за управление. Можете също да изпратите пробен имейл, за да проверите дали конфигурацията ви работи.

електронна поща

25. WP-оптимизиране

Посетете онлайн: Image Widget

Този прост плъгин ви позволява да създавате и използвате графични джаджи на вашия сайт. Тези джаджи автоматично подравняват и преоразмеряват дори на мобилни устройства. Можете също така да добавите заглавие, описание и връзка, за да ги направите по-интерактивни.

образ-джаджа 27. TablePress

Посетете онлайн: Календарът на събитията

Приставката за Календар на събитията ви позволява да създавате интерактивни страници за събития като промоции, партита и семинари. Просто използвайте визуалния интерфейс, за да попълните детайлите и да публикувате вашето събитие.

събития календар

29. Режим на поддръжка на WP

Посетете онлайн: Редактор на ролеви потребители

По подразбиране WordPress има пет потребителски роли – администратор, редактор, автор, сътрудник и абонат. User Role Editor ви позволява да променяте разрешенията на всеки потребителски тип. Освен това сте свободни да създавате нови роли с уникални разрешения.

потребителя роля-редактор

заключение

С WordPress приставки има безкрайни възможности за вида на уебсайтовете, които можете да създадете. Не забравяйте да планирате предварително, така че компонентите на вашия сайт да формират едно цяло, сплотено изживяване. Можете да се обърнете към тази публикация за още приставки, които могат да ви помогнат да оптимизирате реализациите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map