8 Gabimet më të zakonshme të WordPress dhe si t’i rregulloni ato

A keni një uebfaqe të mundësuar me WordPress?


Mund të jetë pikërisht ajo që duhet biznesi juaj për të arritur masat, të rrisë ROI-in tuaj dhe të forcojë identitetin tuaj të markës. Vendosja e një sipërmarrje në internet është me të vërtetë e thjeshtë me WordPress, falë ndërfaqes dhe fleksibilitetit të saj miqësor për përdoruesit. Ndërsa WordPress është jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur, ekzistojnë disa gabime të zakonshme që mund ta bëjnë atë të bezdisshëm. Sidoqoftë, pjesa më e mirë është se gabimi me të cilin mund të hasni në faqen tuaj të internetit ka shumë të ngjarë që është raportuar dhe zgjidhur nga dikush para jush.

Ju duhet ndihmë për rregullimin e faqes suaj të WordPress?
WHSR tani është partner me Codeable.io për të ndihmuar përdoruesit që kanë nevojë për shërbime profesionale të zhvillimit / personalizimit të WP.

Për të marrë një kuotë falas, ju lutemi plotësoni këtë formular kërkese.

Këtu janë mësime se si të rregulloni këto gabime të zakonshme të WordPress:

1. Gabim në vendosjen e lidhjes së bazës së të dhënave

Gabim në vendosjen e lidhjes së bazës së të dhënave

Gabimi në vendosjen e lidhjes së bazës së të dhënave është goxha sqaruese dhe ju tregon se lidhja me bazën e të dhënave është prishur.

 • Shkaqet e krijimit të gabimit në bazën e të dhënave
 • Problemi me serverin tuaj të pritjes
 • Gabim në skedarin wp-config.php
 • Faqja juaj mund të jetë hackuar

Zgjidhja #1. Fix problemet me serverin tuaj të pritjes

Shtë një ide e mirë të bisedoni me ofruesin tuaj të pritjes së WordPress në lidhje me problemin.

Ofruesi juaj i pritjes do të jetë në gjendje t’ju tregojë nëse baza e të dhënave mbyllet për tejkalimin e kuotës së saj ose ka ndonjë problem me serverin. Nëse ju thuhet se gjithçka është në rregull në fund të serverit, është koha të kontrolloni skedarin tuaj wp-config.php.

Zgjidhja #2. Gabim skedari wp-config.php

Hapni skedarin tuaj wp-config.php duke përdorur FTP ose menaxherin e skedarëve. Tani, kontrolloni nëse emri i bazës së të dhënave, hosti, emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi janë të sakta. Nëse gjeni ndonjë ndryshim në këto detaje, korrigjoni ato menjëherë. Nëse nuk dini sesi të redaktoni skedarët PHP, është më mirë që së pari të njiheni me bazat.

Zgjidhja #3. Skanojeni atë për të parë nëse është hakuar

WordPress është platforma më e preferuar për burim të hapur, por është jashtëzakonisht e ndjeshme ndaj kërcënimeve të sigurisë. Pra, nuk është për t’u habitur të shohësh WordPress si objektivin kryesor për hakimin. Përdorni një mjet sigurie për të skanuar plotësisht faqen tuaj të internetit dhe të kontrolloni nëse faqja juaj e internetit është e komprometuar. Nëse zbuloni se faqja juaj është hakuar, mos u frikësoni. Ndryshoni menjëherë detajet tuaja të hyrjes dhe rivendosni faqen tuaj të internetit nga rezervimi.

2. Ekrani i Bardhë i Vdekjes

Ekrani i Bardhë i Vdekjes

Ky gabim zakonisht shkakton një ekran të thjeshtë të vdekjes pa mesazhe gabimi, duke e bërë atë më irrituese për ju pasi nuk keni ide se çfarë të kërkoni dhe çfarë të rregulloni.

shkaqet:

 • Shpesh shkaktohet nga një kufi i lodhur i kujtesës
 • Tema ose shtojcë e koduar dobët

Zgjidhja # 1: Rritni kufirin e kujtesës

Meqenëse kufiri i rraskapitur i kujtesës është një arsye popullore e këtij gabimi, rekomandohet të rritet kufiri i kujtesës. Për të rritur kufirin, hapni skedarin tuaj wp-config.php dhe shtoni rreshtin e mëposhtëm të kodit brenda etiketave kryesore të PHP.

përcaktoni (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

Kodi i mësipërm rrit kufirin e kujtesës suaj në 64M.

Zgjidhja # 2. Zëvendësoni temën tuaj me temën e paracaktuar dhe çaktivizoni të gjitha shtojcat

Nëse problemi vazhdon ende, çaktivizoni të gjitha shtojcat tuaja dhe zëvendësoni temën tuaj aktualisht aktive me temën e parazgjedhur të WordPress dhe kontrolloni nëse ajo tregon ende një ekran të bardhë të vdekjes. Nëse problemi zgjidhet, tema juaj ose një prej shtojcave tuaja po shkaktojnë një ekran të bardhë. Aktivizoni një shtojcë në një kohë, ndërsa mbani një sy në faqen e internetit. Nëse kjo zgjidh problemin, kontrolloni funksionet e temës suaj.php dhe hiqni çdo hapësirë ​​shtesë në fund të skedarit.

3. 500 Gabim i brendshëm i serverit

500 Gabim i brendshëm i serverit

Ky është një problem tjetër i zakonshëm që pothuajse çdo uebfaqe e WordPress takon të paktën një herë. Ka disa shkaqe të mundshme.

shkaqet:

 • Kufiri i ezauruar i kujtesës PHP
 • Funksionet e pluginit të korruptuar
 • Funksionet e temave të korruptuara
 • Korruptuar

Zgjidhja # 1. Rritni kufirin e kujtesës

Ndiqni të njëjtat hapa për të rritur kufirin e kujtesës siç u përmend në hapin e mëparshëm.

Zgjidhja #2. Redaktoni skedarin .htaccess

Meqenëse problemi zakonisht shkaktohet nga një skedar i korruptuar .htaccess, do t’ju duhet të ndryshoni skedarin tuaj .htaccess. Hapni skedarin tuaj .htaccess nga FTP ose menaxher i skedarëve dhe riemëroni atë me .htaccess vjetër. Rinovoni faqen tuaj të internetit dhe shihni nëse problemi vazhdon. Nëse kjo rregullon problemin, klikoni në cilësimet > permalink dhe goditi ruaj ndryshimet për rivendosjen e .htacjes.

Zgjidhja # 3. Actaktivizoni të gjitha shtojcat

Nëse ndryshimi i skedarit tuaj .htaccess nuk ka pasur ndonjë ndikim në problem, ju mund të dëshironi të kontrolloni shtojcat tuaja. Deaktivizoni të gjitha shtojcat tuaja duke klikuar në shtojcat? shtojca të instaluara. Zgjidhni “çaktivizoni” nga “pjesa më e madhe” veprim poshtë dhe goditni aplikoni. Do të çaktivizojë automatikisht të gjitha shtojcat tuaja. Tani shkoni në faqen tuaj të internetit, rifreskoni atë dhe kontrolloni nëse gabimi është zhdukur. Nëse po, aktivizoni shtojcat tuaja një nga një dhe shikoni se cila shtojcë ka shkaktuar problemin.

Zgjidhja #4. Zëvendësoni dosjet wp-admin dhe wp-përfshin

Nëse asgjë nuk funksionoi, provoni të zëvendësoni dosjet tuaja wp-përfshin dhe wp-admin me kopje të freskëta nga një instalim i WordPress. Ruani ato dhe ngarkoni. Rifreskoni shfletuesin dhe shihni nëse problemi është zgjidhur.

4. Marrja e humbur e emailit dhe fjalëkalimi i administratorit nuk funksionon

Marrja e humbur e emailit dhe fjalëkalimi i administratorit nuk po funksionon

Shtë e zakonshme të harroni email-in ose fjalëkalimin tuaj, veçanërisht kur keni shumë prej tyre për t’i kujtuar. Në një skenar të tillë, ju ndoshta keni klikuar në lidhjen e humbur të fjalëkalimit për të rikuperuar detajet. Por për fat të keq, ju kurrë nuk keni marrë lidhjen e rivendosur në kutinë tuaj.

Shkak:

Shkaku aktual i këtij problemi është ende një mister, por zgjidhja nuk është. Ka disa gjëra që mund të bëni për të ndryshuar postën elektronike dhe fjalëkalimin tuaj pa pasur nevojë për lidhjen e rivendosjes.

Zgjidhja #1. Redaktoni skedarin tuaj të funksioneve.php

Për të bërë ndryshime në skedarin e funksioneve.php të një teme, lundroni tek ../wp-content/themes/your_current_theme përmes FTP ose menaxherit të skedarëve. Hapni skedarin tuaj të funksioneve.php dhe shtoni rreshtin e mëposhtëm të kodit.

wp_set_password (‘DëshiruarNewPassword’, 1);

Vendosni fjalëkalimin tuaj të dëshiruar në vendin ku thotë “DesiredNewPassword”. Ruani skedarin dhe ngarkoni përsëri. Pasi të keni hyrë në faqen tuaj të internetit, hiqni kodin nga skedari dhe ngarkoni përsëri.

Zgjidhja #2. Rivendosni emailin dhe fjalëkalimin tuaj përmes phpMyAdmin

Hyni në cpanel tuaj. Klikoni në phpMyAdmin dhe zgjidhni bazën e të dhënave të faqes suaj të internetit. Klikoni në tabelën wp_users dhe modifikoni rekordin tuaj. Vendosni një vlerë të re për user_pass. Mos harroni phpMyAdmin përdor enkriptim MD5, kështu që ju duhet ta shndërroni fjalëkalimin tuaj në MD5.

Zgjidhni opsionin MD5 nga menyja rënëse në Funksione. Hit ruaj dhe rifreskoni faqen tuaj te internetit.

5. Koha e lidhjes

Lidhja përfundoi

Ky gabim zakonisht shkaktohet nga një server i përbashkët i mbingarkuar. Arsyet e mëposhtme zakonisht shkaktojnë këtë problem.

shkaqet:

 • Shtojca të rënda
 • Gabimet e funksionit të temës
 • Kufiri i ezauruar i kujtesës PHP

Zgjidhjet

 1. Rritni kufirin tuaj të kujtesës PHP
 2. Actaktivizoni të gjitha shtojcat dhe hiqni atë që po shkakton problemin
 3. Kaloni në një temë të paracaktuar të WordPress për të parë nëse tema juaj po shkakton problemin

6. 404 Gabim në faqe

Gabim në faqe 404

Ky gabim zakonisht ndodh kur faqja në internet nuk gjen faqen që keni specifikuar.

shkak

Vendosja e lidhjes së përhershme është shkaku kryesor i gabimit 404 Faqe.

zgjidhja:

Rikonfiguroni permalinjet tuaja duke klikuar në cilësimet > permalink. Ju gjithashtu mund të rishkruani me dorë rregullat për të prishur cilësimet e parafabrikuara të permalink-ut.

7. Gabim i rraskapitur i kujtesës

Gabim i rraskapitur i kujtesës

Një gabim i rraskapitur i kujtesës shkakton ose një ekran të bardhë vdekjeje ose gabimin e mëposhtëm

Gabim fatal: Madhësia e lejuar e kujtesës prej 33554432 bytes të rraskapitur (u përpoq të ndajë 2348617 byte) në /home/username/public_html/site1/wp-includes/plugin.php në linjë xxx

shkak

Shkaku kryesor është kur një plugin WordPress ose një skenar shter limitin e kujtesës parazgjedhore.

zgjidhje

Ju duhet të rritni kufirin tuaj të kujtesës PHP. Edhe pse kemi përmendur të gjitha hapat e rritjes së kufirit të kujtesës në pikën e parë, unë ende po e shkruaj atë këtu.

Për të rritur kufirin, hapni skedarin tuaj wp-config.php dhe shtoni rreshtin e mëposhtëm të kodit brenda etiketave kryesore të PHP.

përcaktoni (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

Kodi i mësipërm rrit kufirin e kujtesës suaj në 64M.

Zëvendësoni temën tuaj me temën e paracaktuar dhe çaktivizoni të gjitha shtojcat

8. I padisponueshëm për gabim të planifikuar të mirëmbajtjes

I padisponueshëm për gabim të planifikuar të mirëmbajtjes

Ju mund të hasni në këtë gabim për shkak të një azhurnimi të ndërprerë ose të papërfunduar të WordPress.

Shkak:

Kur WordPress azhurnon një shtojcë ose një temë, ajo e vendos faqen tuaj në internet në modalitetin e mirëmbajtjes. Nëse azhurnimi është ndërprerë, ai mban faqen tuaj në gjendje të mirëmbajtjes.

Zgjidhjet

 1. Azhurnoni manualisht instalimin tuaj në WordPress
 2. Fshini skedarin tuaj të mirëmbajtjes duke shkuar në direktorinë tuaj përmes FTP ose menaxher skedari.

Përfundoni

WordPress është një softuer i fuqishëm, por si platformat e tjera, ai ka të metat e tij. Në postimin e sotëm, ne kemi zbuluar disa gabime të zakonshme me shkaqet dhe zgjidhjet e tyre. Shpresoj ta gjeni të dobishëm dhe të shpëtoni përgjithmonë nga këto gabime.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map