9 Kodet WordPress për të nxitur blogun tuaj dhe për të përmirësuar UX

WordPress është i thjeshtë për tu konfiguruar dhe instaluar, gati për të shkuar sa më shpejt që të publikoni blogun tuaj.


Por duke u mbështetur në opsionet e paracaktuara të WordPress mund të rezultojë në një humbje në emrin tuaj:

 • Funksionalitet më pak
 • Përdoruesit e mërzitur (të cilët shohin të njëjtat sende në çdo faqe WP me të cilën pengohen)
 • Pika në renditjen e motorëve të kërkimit.

Ju keni një mjet fleksibël në duart tuaja, që ju mund të shkulni për ta kthyer atë në diçka të këndshme për t’u përdorur dhe efikas për t’u mbështetur. Pse të mos i bashkoni gjërat për përdoruesit tuaj (dhe veten tuaj)?

Ky artikull dëshiron t’ju ndihmojë të bëni faqen tuaj të internetit të bazuar në WordPress argëtuese dhe të dobishme për përdoruesit tuaj duke shtuar interesante copa kodi kjo gjithashtu do të përmirësojë SEO tuaj.

Keni nevojë për Ndihmë Ndihmoni Blogun tuaj në WordPress?
WHSR tani është partner me Codeable.io për të ndihmuar përdoruesit që kanë nevojë për shërbime profesionale të zhvillimit / personalizimit të WP.

Për të marrë një kuotë falas, ju lutemi plotësoni këtë formular kërkese.

Jepuni atyre një provë dhe më tregoni se si ata punuan për ju! ;)

9 kode për të përmirësuar blogun tuaj në WordPress

Unë do t’ju ofroj dy lloje të copave të kodit në këtë post:

 1. Kodet e kodikut
 2. Copat e kodit dhe widget

Kodet Codex janë copëza PHP që i shkruajta vetë (me ndihmën e të fejuarit tim, Simone) duke përdorur rreptësisht WordPress.org Codex si referencë.

Copat e kodit dhe widget-et e kodit janë pjesë të gatshme të kodit PHP (ose shtojcat WordPress) që janë në dispozicion lirshëm në faqet e internetit të tjera dhe në WordPress.org, por unë gjithashtu përfshiu copa të të fejuarit tim dhe i shkrova nga e para duke përdorur referenca të hapura dhe Codex.

Të dy llojet e kodeve janë të lehta për tu zbatuar dhe instaluar, por mund të dëshironi të filloni me widget dhe plugins nëse nuk jeni të sigurt se si të manipuloni kodin.

Unë e kuptoj që 9 copëza kodesh mund të mos jenë të mjaftueshme për ata prej jush që duan të eksperimentojnë me shumë dhe shumë kode të ndryshme, kështu që jam i sigurt që 25 copëzat e dobishme të Robert Ludrosky-t tona për Zhvilluesit e WordPress do të ngopin urinë tuaj (të paktën për një derisa). ;)

Kodet e Kodikut

1. Dalloni postimet ngjitëse

Për ta bërë WordPress të kontrolloni nëse postimi juaj aktual është një post ngjitës – dhe ta shfaqni atë në përputhje me rrethanat – mund të përdorni funksionin boolean Codex:

<?php is_sticky (); ?>

Funksioni vetëm do të kthejë vlerat e VUERTET or ose FALSE, kështu që çfarë mund të bëni këtu nëse shkruani një konstruksion të kushtëzuar (nëse / tjetër) për të menaxhuar postimet tuaja ngjitëse. Nje shembull:

<?php nëse është_sticky ()
Titulli();
ora (‘M, d, Y’);
the_excerpt ();
}
tjeter {
përfshijnë ‘post-shabllon.php’;
}

Në këtë përdorim të mostrës, unë shfaqa postin ngjitës si një kuti që përmban vetëm titullin, datën e postimit dhe fragmentin (jo të gjithë postimin), ndërsa modeli standard për postimet e tjera përmbahet në post-shabllon.php.

Typedo lloj postimi do të ketë fletën e vet të stilit CSS, por ne nuk po përcaktojmë këtu stilet; vetëm shabllone.

Single.php është modeli juaj i paracaktuar për postime të vetme (do ta gjeni të përfshirë me çdo temë të paracaktuar WP).

Nëse keni zhvilluar temën tuaj WP por nuk keni krijuar asnjë model për postime të vetme, mund të ndiqni udhëzimin e Codex këtu.

2. Afishimi i URL-së së Postimit

Kjo mund të jetë kënaqësi për të shtuar në modelin tuaj. Nëse dëshironi që lexuesit tuaj të marrin URI për secilën nga faqet tuaja (ose postimet), thjesht përdorni etiketën e mëposhtme në modelin tuaj single.php, page.php apo edhe indeksi :php:

"><?php echo get_page_link (); ?>

Në vend që të përdorni the_permalink, kjo është zgjidhja më e dukshme dhe funksionon për të gjitha rastet, WP ju lejon të përdorni dy forma alternative për postime dhe faqe:

<?php echo get_post_permalink (); ?>
<?php echo get_page_link (); ?>

Për shembull, modeli i faqes tuaj mund të përfshijë:

Link: "><?php echo get_page_link (); ?>

3. Marrni dhe shfaqni numrin e identitetit të postës

Edhe kur vendosni strukturën tuaj permalink për të qenë miqësore me përdoruesit dhe SEO, ju prapë mund t’u tregoni vizitorëve tuaj ID e postës duke shtuar këtë funksion të thjeshtë në linjën tuaj të meta:

<?php the_ID (); ?>

Përdorimi i kampionit:

Postuar nga Emri i Autorit. ID e postës është <?php the_ID (); ?>

4. Lista e kategorive me ID

Funksioni standard i WordPress është:

<?get_all_category_ids php () ?>

Këtu është një shembull që kam përdorur në një nga bloget e mia, të shkruara duke përdorur kod nga Codex dhe një temë në StackOverflow:

<?php
$ kategoria_ids = get_all_categ_ids ();
foreach ($ kategoria_ids si $ cat_id) {
$ cat_name = get_cat_name ($ cat_id);
$ kategoria_link = get_categ_link ($ cat_id); // na duhet lidhja e maceve për URL-në që të funksionojë!
jehonë "{$ cat_id: {$ cat_name
";
}
?>

… Dhe si shfaqet:

kodi WP i kategorisë

Shënim: get_all_categor_ids () tani është një funksion i zhvlerësuar, por prapë mund ta përdorni pa probleme, siç bëj në blogun tim (pamje nga lart). Sidoqoftë, nëse dëshironi të përdorni funksionin e ri për këtë copëz, vizitoni faqen get_terms () të Codex.

Doesfarë bën ky kod?

Kodi merr të gjitha ID-të e kategorisë dhe emrin e kategorisë për secilën ID, atëherë ai lidh ID në lidhjen e kategorisë, ndërsa shfaq emrin e kategorisë pas “:” – kështu shprehja echo () expression $ cat_id: {$ cat_name }
.

5. Një faqe e detajuar e përdoruesve / autorëve për blogun tuaj

A keni dashur ndonjëherë të ndërtoni një faqe me porosi, e cila do të shfaqë të gjithë autorët tuaj të blogut ose përdoruesit, pa pasur nevojë të mbështeteni në një shtojcë?

Epo, ju mund të krijoni faqen tuaj të Autoreve / Përdoruesve të personalizuar me vetëm një redaktues teksti, një ngarkues FTP dhe Paneli juaj i dashur i WordPress.

Para së gjithash, ju duhet të krijoni një kopje të skedarit tuaj page.php. Riemëroni kopjen tuaj në çdo emër – Unë i emërova përdoruesit e minave.php.

Shtoni etiketën e shabllonit në krye të këtij shablloni për WordPress për ta njohur atë si një shabllon, pastaj shkoni te Paneli juaj -> Faqet -> Shtoni të Re dhe krijoni një faqe për listën tuaj të Përdoruesve / Autorëve. Kthehuni te lista e faqeve, klikoni në Redaktimin e Shpejtë nën titullin e faqes tuaj të re dhe zgjidhni modelin tuaj të ri nga menyja drop-down. Ruani ndryshimet tuaja.

Tani hapni skedarin tuaj të përdoruesve.php (ose çfarëdo që e keni emëruar) dhe zbatoni kodin e mëposhtëm:

<?php
$ rezultat = count_users ();
echo ‘Ka’, $ rezultati [ ‘total_users’], ‘Përdorues të shkëputur Total’;
foreach ($ rezultat [ ‘avail_roles’] si $ rolin => $ Numërimin)
echo ‘,’, $ numërimin, ‘janë’, $ rol, ‘s’;
echo. ”;
?>

Ky kod përdor funksionin count_users është renditur si “përdorim i paracaktuar” në Codex. Ju mund të shikoni një shembull të drejtpërdrejtë të këtij kodi në http://robocity.in/users/.

Pas këtij kodi, le të shtojmë diçka në lidhje me administratorin e blogut:

<?php printf (__ (‘Numri i postimeve të publikuara nga përdoruesi "udhëheqësit":% d ‘,’ text-dom-here ‘), count_user_posts (1)); ?>

Kam përdorur funksionin count_user_posts këtu, duke ndjekur formatin e përdorimit të sugjeruar nga Codex.

Funksioni get_userdata është i mirë për të treguar lidhjen midis një emri të caktuar të përdoruesit dhe emrit të vërtetë të personit që e përdor atë. Shikoni më poshtë:

<?php $ user_info = get_userdata (1);
$ username = $ user_info->user_login;
$ first_name = $ user_info->Emri;
$ last_name = $ user_info->mbiemri;
jehonë "$ first_name $ last_name regjistrohet në faqen e tyre të WordPress me emrin e përdoruesit të $ username.";
?>

Tani, ky është funksioni më interesant që mund të përdorni në faqen tuaj Autorët / Përdoruesit – funksioni get_users:

<?php
$ blogusers = get_users (‘blog_id = 1&orderby = nicename&roli = administratori ‘);
// Renditja e objekteve WP_User.
foreach ($ blogusers si $ user) {
jehonë ”. esc_html (përdoruesi $->user_login). ‘-‘. esc_html (përdoruesi $->user_email). ‘
‘;
}
?>

Ky funksion do të rikthejë një listë të përdoruesve sipas disa parametrave që mund t’i konfiguroni në kod. Në shembullin e mësipërm (marrë nga faqja Codex dhe redaktuar për t’iu përshtatur faqes time të Përdoruesve në Robocity.in), unë dua të marr një listë të administratorëve për ID-në e blog 1 (blogu aktual) i urdhëruar nga ‘nicename’, dhe për secilin përdorues, Dua të shfaq emrin e përdoruesit dhe postën elektronike në një fjali të tipit “Emri i përdoruesit -“.

Nëse ju pëlqen të tregoni përdoruesit e regjistruar diçka për veten e tyre, mund të përdorni funksionin get_currentuserinfo për të tërhequr, thënë, emrin dhe adresën e përdoruesit. Unë nuk e kam përdorur këtë funksion në shembullin tim, por krijimtaria nuk njeh kufij, apo jo? ;)

Copa kodi & Widgets

6. Alternativa… Arkivi!

arkivat më të mira të blogutImagjinoni nëse mund të zëvendësoni listën tuaj të vjetër të Arkivave të sidebar – që vazhdon të rritet ndërsa blogu juaj rritet dhe i detyron përdoruesit të lëvizin – me një copëz si ai që mund të shihni këtu në të djathtë.

A nuk do t’i bënte gjërat më të lehta për lexuesit tuaj që të kapin moshën tuaj në blog dhe në thellësinë e arkivave? :)

I fejuari im dhe unë shkruajtëm këtë copëz të thjeshtë duke përdorur get_post nga Codex dhe një menu të thjeshtë dropdown për listën e arkivave. Ne krijuam funksionet tona për ta bërë idenë të funksionojë mirë.

<?php
formati i funksionitPostDate ($ postId, $ format = ‘% F’) {
$ post = get_post ($ postId);
$ dalja = koha e largimit (format $, strtotime ($ post)->Data e postimit));
kthimi i rezultatit $;
}

funksioni getLastPostID ()
lista ($ post) = get_posts (varg (‘posts_per_page’ =)> 1));
kthimi $ post->ID;
}
?>

Ky blog ka postime që nga ajo kohë <?php echo formatPostDate (1, ‘% B% e,% Y’); ?>.
Postimi i fundit u botua në <?php echo formatPostDate (getLastPostID (), ‘% B% e,% Y’); ?>.

Dëshiron të vizitosh një arkiv specifik?

<?php echo esc_attr (__ (‘Zgjidh Arkivin’)); ?>
<?php wp_get_archives (grupi (‘lloji’ =))> ‘mujore’, ‘format’ => ‘opsion’, ‘show_post_count’ => 1)); ?>

Doesfarë bën ky kod?

Formati i funksionitPostDate merr formularin e datës së identitetit dhe datës dhe kthen një datë në një format të zgjedhjes suaj. Funksioni i dytë, getLastPostID, merr një varg postimesh që përmbajnë vetëm një postim dhe kthen identitetin e tij.

Për të marrë postimin e parë të blogut – përgjithësisht me ID = 1, ne shkruajmë echo formatPostDate (1, ‘% B% e,% Y’) në paragrafin e parë: ky kod përdor funksionin formatPostDate dhe merr si parametra ID e postës # 1 dhe një format standard anglisht për datën, dhe kthen datën.

Për të marrë postimin e fundit të blogut, ne përdorim formatPostDate (getLastPostID (), ‘% B% e,% Y’) për të marrë ID-në e postit të fundit dhe një format data (përsëri, në anglisht) dhe të shtypim datën në ekran.

7. Kontrolloni nëse vizitori përdor një pajisje të lëvizshme

Muneeb në WP-Snippets.com ndau një copë interesante të kodit (një funksion) për të parë nëse një vizitor në faqen tuaj po përdor një pajisje celulare.

Kodi është në dispozicion këtu.

Ky funksion ndihmon në optimizimin e celularit, pasi është i dobishëm nëse doni të tregoni një funksion të caktuar vetëm për përdoruesit e celularit ose për të përjashtuar përdoruesit e lëvizshëm nga veçori të caktuara të faqes në internet.

8. Përdorni konstruktin if / other për të manipuluar përmbajtjen e faqes tuaj anësore

Ky copë kodi bazohet në Codex të WordPress, por unë e vendosa atë në këtë seksion sepse lejon shumë kreativitet dhe ju mund të jeni në gjendje të gjeni copëza të gatshme në Web.

Supozoni se dëshironi të përdorni shirita anësore të shumta në faqen tuaj. Ju mund të mbushni shiritin anësor me diva dhe seksione, por sa më shumë që skedari rritet (edhe nëse përdorni widget) aq më e rëndë bëhet.

Codex ju vjen në ndihmë të funksionit get_sidebar (emri $). Përdorimi është i thjeshtë:

 1. Krijoni (thoni) një shirit anësor për copat tuaja Kuotat. Emërtojeni atë-citime anësore.php
 2. Në skedarin kryesor sidebar.php (ose kokën ose skedarin e indeksit, sipas strukturës tuaj të temave WP) shkruaj get_sidebar (“citate”); të përfshijë skedarin “sidebar-quotes.php”.

Do të merrni një shirit anësor më të zbehtë me thirrje drejtuar në kutitë e tjera nën-anësore, që mund të zgjedhni me ndërtime nëse / ndonjë tjetër nëse dini pak kodim PHP për WordPress.

Ju mund të mos e dini këtë, por kur përdorni kodin gjenerik get_sidebar (), ai do të përfshijë “sidebar.php” sepse nuk keni shtuar një argument me emrin $. Ky është përdorimi i paracaktuar. Kur shtoni një “-name” pas “sidebar * .php”, mund ta quani shtesën e këtij emri me emrin $ $ arg.

Nëse keni reklama, oferta speciale ose funksione të shiritit anësor që dëshironi të shfaqni në faqe të caktuara të blogut tuaj ose kodit që do të mbingarkojnë shiritin anësor standard tuaj, do të gjeni këtë copë kodi një kursimtar të jetës për UX.

9. Një mjet për integrimin e copave të kodit në faqen tuaj të WordPress

pamja e kodeve të kodeve

Code Snippets është një plugin falas WordPress krijuar nga Shea Bange që ju lejon të shtoni me lehtësi copa kodi në blogun tuaj.

Gjëja e bukur për këtë shtojcë është se nuk keni më nevojë të modifikoni skedarin tuaj të funksioneve.php, por mund të shtoni kodin personal duke u drejtuar direkt nga Paneli i WordPress-it tuaj. Në thelb, ju mund të shtoni copa kodesh si të shtoni një postim ose faqe të re.

Tom Ewer në WPMUDev.org shkroi një hyrje interesante për këtë shtojcë, por burimi më i dobishëm që gjeta deri tani për Code Snippets është forumi i mbështetjes së shtojcave në WordPress.org.

Mbi ty!

Ndani eksperimentet tuaja të kodimit të WordPress në komentet më poshtë! Dhe mos ngurroni të bëni pyetje në lidhje me copëzat e prezantuara në këtë postim.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map