9 основни WordPress приставки за всички начинаещи

Система за управление на съдържанието (CMS) като WordPress е като магазин за бонбони за начинаещи. Има асортимент от елементи, които лесно можете да смесвате и съчетавате заедно – от теми, които придават на сайта ви красив външен вид, до приставки, които бързо интегрират различни функции. Просто трябва да откриете правилните парчета, които ще постигнат вашите онлайн цели и ще осигурят ценно изживяване на вашата целева аудитория.


Основни приставки за WordPress

Когато става въпрос за плъгини, има над 47 000 възможности на разположение от библиотеката на WordPress. Тези плъгини могат да ви помогнат да интегрирате функционалности като онлайн пазаруване, резервации и възможности за достъп. Можете дори да подправите дизайна на уебсайта си, като използвате конструктори на целеви страници, плъзгачи на въртележки и видео фонове.

Но преди да се развълнувате, трябва да инсталирате няколко приставки, които могат да гарантират ефективността, сигурността, продаваемостта и персонализацията на вашия уебсайт. Обърнете внимание, че изграждането на уебсайт на WordPress идва с рискове, особено след като трябва да свържете заедно много подвижни части.

Без допълнително обобщение, по-долу са девет задължителни WP плъгини, които трябва да инсталирате веднага.

1. Защита на Wordfence

WordPress може да е за начинаещи, лесен за учене, гъвкав и лесен за използване, но далеч не е перфектен. От една страна, това не е непременно най-сигурната платформа там.

В миналото някои уебсайтове на WordPress станаха жертва на сериозни нарушения на сигурността. Разбира се, проблемите със сигурността не са голяма работа за случайни блогъри, които не искат да осигурят приходи от работата си. Но за тези, които изкарват прехраната чрез своите начинания онлайн, сигурността на уебсайта трябва да бъде основният им приоритет.

С Wordfence Security можете да имате всичко необходимо, за да защитите уебсайта си, без да плащате и стотинка. След инсталирането, всичко, което трябва да направите, е да отидете на WordPress > Сканирайте от таблото за управление и кликнете върху „Стартиране на сканиране на Wordfence“. Плъгинът върши своята работа автоматично и ще ви осигури препоръчаните корекции за няколко секунди.

wordfence

Wordfence Security работи, като сканира за известни проблеми и атакува вектори като слаби пароли, дефектни плъгини и уязвимост „HeartBleed“. Ако бъдат открити такива проблеми, можете да проверите под резюмето на сканирането списък с действия.

преглеждане

Редовното сканиране с безплатната версия може да гарантира сигурността на вашия сайт. Докато в резюмето на сканирането виждате само зелени отчети „Сигурен“, „Успех“ и „Готово“, трябва да сте добре.

Но за предприятия като електронна търговия и корпоративни уебсайтове, трябва да помислите за получаване на платената версия за допълнителна сигурност. Имайте предвид, че никога не можете да бъдете твърде безопасни, що се отнася до данните на вашите клиенти и репутацията на вашия бизнес.

Изтеглете и повече подробности: updraftplus.com

 3. Акисмет

Един от недостатъците на използването на WordPress е разяреният спам за коментари от мръсни търговци. Тази практика обикновено се прави като начин да се промъкнете в връзки към вашия сайт и да откраднете част от трафика си. В някои случаи се прави, за да се очертае уебсайтът на конкурент или като тактика на „отрицателно SEO“.

Разбира се, винаги можете да одобрите или изтриете коментари чрез вградената система за коментари, но преминаването на ръчния маршрут може да отнеме огромно време. Обърнете внимание, че вие ​​също трябва да идентифицирате и да отговорите на законни коментари, ако искате да създадете по-достъпна марка.

Добрата новина е, че трябва само да инсталирате Akismet, за да се отървете от вашите проблеми със спам на коментари веднъж завинаги. След инсталирането, плъгинът автоматично ще филтрира спам коментари и ще предотврати показването им на вашия сайт.

Akismet

В случай че даден коментар е блокиран случайно, винаги можете ръчно да ги прегледате и одобрите чрез Коментари раздел.

Освен защита от спам, платените версии на Akismet предлагат предимства за сигурността, като ежедневно архивиране и сканиране на злонамерен софтуер. Тези функции обаче не си струва да получавате, тъй като вече имате UpdraftPlus и Wordfence Security.

Изтеглете и повече подробности: yoast.com/wordpress/plugins/seo/

5. Жив композитор

Въпреки че редакторът на страници на WordPress е толкова лесен, колкото използването на всяко друго приложение за обработка на текстове, то не е интуитивно по отношение на дизайна – особено за начинаещи, които нямат никакви познания за кодирането. Но с редактор на плъзгане и пускане на страници като Live Composer можете да персонализирате как точно искате да се показва всяка страница, без да пишете нито един ред код.

За да активирате Live Composer, отидете на Страници > Всички страници, изберете страница, която искате да редактирате, след което щракнете върху „Редактиране в Live Composer“. Това ще зареди избраната страница и ще изведе интерфейса на Live Composer.

За да добавите нови елементи или „модули“ на вашата страница, просто щракнете и плъзнете икона от главната лента с инструменти. Можете свободно да добавяте всичко, от битове на HTML код, към бутони за призив към действие (CTA). Ако имате нужда от повече място за модули, плъзнете друг контейнер в областта на съдържанието на страницата.

контейнер

Обърнете внимание, че не можете да активирате Live Composer, когато добавяте нова страница. Трябва първо да изберете съществуваща страница или първо да запазите чернова на нова страница. След като сте запазени, можете да щракнете върху „Open in Live Composer“ до перманентната връзка. Не забравяйте също, че приставката не може да се използва за редактиране на елементи, които са свързани с вашата тема, като област на джаджа на страничната лента, долен колонтитул и заглавка.

Изтеглете и повече подробности: contactform7.com

7. WP Smush

Независимо дали имате онлайн портфолио, блог за фотография или онлайн магазин, имате нужда от изображения, за да засилите фактора на ангажираност на вашия сайт. За съжаление, много начинаещи правят грешката да използват изображения, които са излишно големи. В резултат на това работата на уебсайта им страда и почти половината от аудиторията си оставя от безсилие.

Ето защо се нуждаете от приставка за компресиране на изображение като WP Smush, за да преоразмерите и оптимизирате автоматично изображенията си за скорост. Просто инсталирайте приставката, отидете на средства > WP Smush, и щракнете върху „Bulk Smush Now.“

групово Smush

WP Smush също може да бъде настроен така, че автоматично да се оптимизират новите изображения при качване. Просто превъртете надолу до секцията с настройки и поставете отметка „Автоматично размазвайте снимките ми при качване“. След като се активира, никога повече не трябва да се притеснявате, че изображенията забавят отново сайта си. Плъгинът гарантира, че изображенията не губят качество при компресиране, така че просто се съсредоточете върху създаването на страхотно писмено и визуално съдържание.

групово Smush-2

Изтеглете и повече подробности: gndev.info/shortcodes-ultimate

9. WooSidebars

С плъгини като Live Composer, Shortcodes Ultimate и Contact Form 7 имате всичко необходимо, за да персонализирате областта на съдържанието. С WooSidebars вече можете да имате пълен контрол върху всичко на вашия уебсайт WordPress.

WooSidebars е прост плъгин, който ви позволява да създавате безкраен брой странични ленти за различни страници. в Външен вид > Области на джаджи, можете да дадете име на новата си област на джаджа, както и кратко описание. Можете също да зададете условия за новата област на джаджа, като страниците, на които ще се показват, термините на таксономията и йерархията на шаблоните..

джаджа-област

За да използвате новата си зона с джаджи, не забравяйте да изберете странична лента, която да замените от падащото меню вдясно. Също така, не забравяйте да зададете подходящите условия за това кога и къде ще се показва страничната лента. Например можете да покажете джаджа за Google Maps, която е центрирана върху адреса на вашия офис в страницата „За нас“.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map