A duhet të çaktivizoni lidhjet lidhëse dhe pingbacks në postimet në WordPress?

Para se të shqyrtoj se si mund të çaktivizoni lidhjet dhe pingbacks, ndoshta duhet të shikojmë se cilat janë pengesat dhe pingbacks dhe nëse ato janë vërtet të domosdoshme.


Doesfarë bën në të vërtetë një ndjekëse / pingback?

 1. Yvone shkruan diçka në blogun e saj.
 2. Kathleen dëshiron të komentojë në blogun e Yvone, por dëshiron që lexuesit e saj të shohin atë që ajo kishte për të thënë, dhe të jenë në gjendje të komentojnë në blogun e saj.
 3. Kathleen poston në blogun e saj dhe dërgon një përgjigje në blogun e Yvone.
 4. Blogu i Yvone merr përsëritje, dhe e shfaq atë si një koment në postimin origjinal. Ky koment përmban një lidhje me postimin e Kathleen.

Tani, padyshim që kjo rrit ndërveprimin dhe Yvone është në gjendje të përcjellë mendimin e saj në postimin e Kathleen. Kjo prezanton të dy bloget me audiencën e re dhe lexuesit e ndryshëm. Postimi i Kathleen në blogun e saj nuk përmban tërësinë e artikullit të Yvone, por vetëm një ekstrakt. Mund ta konsideroni si të ngjashëm me rimorkiot / ngacmuesin për një film.

Pingbacks janë shumë të ngjashme, ndryshimi i vetëm është se ato janë të automatizuara. Ato ishin dizajnuar për të zgjidhur një problem të pengesave që mungonin në origjinalitet. Ju duhet të mbani mend se pa marrë parasysh atë që Kathleen thotë për postin e Yvone; në blogun e Yvone ajo merr fjalën e fundit dhe mund të redaktojë reklamën, pasi e sheh të arsyeshme.

Pingbacks bëjnë fragmente të ekranit siç bëjnë lidhjet lidhëse. Dallimi qëndron në faktin se shumë pak tema të WordPress shfaqin në të vërtetë këto fragmente.

E mira dhe e shëmtuara

Duke përmendur faqen tuaj të internetit në faqet e internetit të tjera është pothuajse gjithmonë e mirë për renditjen e motorit tuaj të kërkimit. Përveç kësaj, të kesh një blog të rangut të lartë përmend faqen tënde dhe të komentosh diçka që ke postuar, patjetër që do të dërgosh ndonjë trafik në rrugën tënde. Ato ndihmojnë në shtimin e bashkëveprimit dhe inkurajimin e debatit për mendimet që shprehni në faqen tuaj të internetit.

Do të jeni gjithashtu të vetëdijshëm për çdo uebfaqe që lidhet me përmbajtjen tuaj, mbase një faqe në internet që bashkon përmbajtje nga faqet e internetit të ndryshme dhe vendos një përmbledhje të përmbajtjes për të fituar para.

Problemi më i madh me të dy pasardhësit dhe pingbacks është sasia e pabesueshme e spam-it. Njerëzit që kërkojnë të shtyjnë faqet e tyre të internetit përsa i përket optimizmit të motorit të kërkimit, do të përpiqen të përdorin faqen tuaj të internetit si një katapultë për faqet e tyre të internetit, duke shtuar URL-në e faqes së tyre pa ndërprerje në faqet e internetit të tjera.

Shumë njerëz i shtojnë vërtet lidhjet tuaja me qëllime të mira, por shumë më shpesh një bot spam po dërgon URL për qëllime tepër egoiste në mijëra faqe.

Nëse është spam dhe do të përfundojë së bashku me komentet tuaja, atëherë do t’ju duhet t’i moderoni ato. Ky proces është një ndërmarrje shumë e madhe dhe humbje e kohës suaj.

Ndërsa spam ndikon në të dyja pengesat dhe pingbacks në një masë më të vogël, me pingbacks, ju gjithashtu do të duhet të merreni me ping-et vetë. Kushdo që drejton një faqe në internet ose shkruan rregullisht e di një mënyrë të mirë për të mbajtur vëmendjen e audiencës suaj është që të lidhet me artikuj të ndryshëm përmes lidhjeve të brendshme.

Problemi është që WordPress-i juaj nuk bën diskriminim midis ping-ut nga faqet e internetit të tjera dhe tabelave që vijnë për shkak të praktikave të brendshme të lidhjes. Si rezultat, do të duhet të moderoni ping-et gjithashtu.

Përdorimi i mjeteve kundër spamit si Akismet ose mjeteve të tjera siç u përmend në këtë postim të mëparshëm të titulluar “Si të ndaloni Spammers në faqen tuaj të WordPress” do t’ju ndihmojë të luftoni spamin në dosjen e komenteve.

A keni nevojë për pengesa dhe pengesa?

Përgjigja për këtë pyetje qëndron në një pyetje tjetër, “Kur ishte koha e fundit që blogut tuaj iu dërgua një ndjekëse legjitime ose pingback?”

Për të thënë të paktën, lidhjet lidhëse janë pothuajse pa dyshim një bezdi dhe pingbacks, megjithëse origjinale, shumë rrallë i shtojnë vlerë faqes suaj të internetit. Nëse mendoni se kalimi i gjithë asaj kohe për të zgjidhur përmes komenteve të spamit, madje edhe me ndihmën e mjeteve për klasifikimin e spamit është një ushtrim shterues dhe përfundimisht i pafrytshëm, mbase është në interesin tuaj më të mirë që të shpëtoni të gjitha.

Duke i fikur

Nga menyja juaj në WordPress, hapni Cilësimet > Cilësimet e diskutimit. Fshihni “Lejoni njoftimet e lidhjeve nga blogjet e tjerë (pingbacks dhe ndjekëse)”. Dhe ju keni mbaruar.

DiscSettings

Tani për vetë pings, ju mund t’i parandaloni ata duke kontrolluar “Përpjekja për të njoftuar çdo blog që lidhet me artikullin.”

Ne kemi trajtuar me sukses lidhjet dhe pingbacks për artikujt e ardhshëm. Për të çaktivizuar ndjekjet dhe pingbacks për postimet ekzistuese, mund të përdorni Disabler Simple Trackback Disabler.

Nëse jeni të kënaqur me ekzekutimin e një pyetjeje SQL, lexoni këtë postim në WPBeginner i cili siguron kodin e nevojshëm të kodit që duhet të ekzekutoni nga hapësira e serverit tuaj në internet duke përdorur phyMyAdmin.

Mendimet përfundimtare

Mjetet anti-spam mund të përmirësojnë shumë aftësinë tuaj për t’u marrë me spam nga reklamat dhe pengesat. Por duke pasur parasysh që 99% e prapambetjeve dhe pingbacks janë spam, pse edhe të bezdisni? Nëse ndjeheni në atë mënyrë, është ndoshta më së miri që t’i shpëtoni krejt.

Kredi për shembullin: WordPress.org

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map