Com fer una còpia de seguretat del vostre bloc de WordPress amb facilitat

Les hores de mà d’obra necessàries perquè el teu bloc de WordPress sembli exactament de la manera que vols no és una cosa que probablement vulguis repetir, perquè no has pogut fer una còpia de seguretat del teu bloc o has de moure’l i no saps com fer-ho. Afortunadament, hi ha algunes maneres senzilles de crear una còpia de seguretat del vostre bloc i traslladar-lo perfectament a un altre lloc o restaurar-lo quan el vostre lloc es bloqueja..


WordPress.org ho diu tot amb aquestes dues frases:

La base de dades de WordPress conté totes les publicacions, tots els comentaris i tots els enllaços que teniu al vostre bloc. Si la vostra base de dades esborra o es corromp, perdreu tot el que heu escrit.

Còpia de seguretat de fitxers i base de dades

El vostre bloc és una de les vostres propietats més precioses. Mantenir una còpia de seguretat de la mateixa és vital. Fins i tot si la vostra empresa d’hosting web manté còpies de seguretat, feu un favor i feu una còpia de seguretat nova del vostre lloc cada vegada que l’actualitzeu. Només triguen uns minuts i us pot estalviar molt mal de cap i mal de cap.

Pas 1: Fa una còpia de seguretat de la base de dades amb PHPMyAdmin

El vostre lloc de WordPress funciona de la mateixa manera que té dues parts. Una part consisteix en fitxers que tenen codificació i creen fonamentalment l’estructura i l’aspecte del vostre lloc. L’altra part és una base de dades MySQL que emmagatzema publicacions, comentaris, pàgines i el contingut que apareix al vostre lloc. Darren Rowse, a ProBlogger, ho va explicar bé quan va dir:

Sense aquesta base de dades, el teu bloc seria essencialment un forat negre que no tenia contingut.

La base de dades no es troba als fitxers habituals de la carpeta arrel. Heu d’anar a PHPMyAdmin per fer una còpia de seguretat de la base de dades.

 • Desplaceu-vos a la secció de bases de dades etiquetades.

phpmyadminLa vostra selecció pot variar en funció del programa del vostre tauler de control.

 • A la barra lateral esquerra, veureu una llista de les vostres bases de dades. Feu clic a la de WordPress. És probable que es tituli una cosa com yourite_wrdp1.
 • A la part superior de la pantalla, podreu veure el text que diu “Exportar”. Feu clic a sobre.

exportació mitjançant phpadmin

 • Trieu el mètode d’exportació “Ràpid” i el format “SQL”
 • Feu clic al botó gris amb l’etiqueta “Vés” i deseu el fitxer en un lloc on podreu trobar-lo fàcilment més endavant.

exportació via phpmyadminPas 2: Fes una còpia de seguretat de fitxers WordPress de carpeta d’arrel

Ara que teniu una còpia de seguretat de les vostres dades, heu de fer una còpia de seguretat de l’estructura del lloc. Inclou el tema, els canvis al mateix, els canvis que hàgiu fet als fitxers CSS i així successivament. Tècnicament, podeu restaurar el contingut d’un lloc amb la base de dades i una nova instal·lació de WordPress, però perdreu imatges i el vostre tema i possiblement una altra funcionalitat..

Desplaceu-vos al programa que escolliu. Les revisions de còpia de seguretat en línia recomanen Transmetre per a ordinadors Mac i Filezilla per a ordinadors Windows. Jo mateix faig servir Filezilla, però hi ha nombrosos programes FTP per fora. Trieu el que sigui assequible (les dues esmentades anteriorment són gratuïtes) i fàcil d’utilitzar.

ftp en mac

Un cop connectat al vostre lloc web amb un programa FTP, seguiu aquests passos:

 • Desplaceu-vos a la carpeta on resideix el vostre WordPress. Aquesta pot ser la carpeta arrel i podria ser una altra. És possible que hàgiu d’anar a la vostra carpeta “public_html” per trobar aquests fitxers. Reconeixeràs les carpetes WP, perquè començaran amb “WP-”. Cerqueu “wp-admin”, “wp-content” i “wp-include”.
 • A més, a les carpetes, veureu diversos fitxers PHP que han de descarregar. Començaran cadascun amb “wp”. És possible que vulgueu avançar i fer una còpia de seguretat de la carpeta d’imatges en cas que hàgiu apuntat alguna imatge directament a aquesta carpeta en lloc de penjar-les a la taula de comandament WP..

Pas 3: Còpia de seguretat mitjançant Tauler de control de WordPress

exportació mitjançant tauler de control

Finalment, aneu endavant i feu una còpia de seguretat dels fitxers a través del Tauler de control de WordPress.

 • Inicieu la sessió a través de “yoursite.com/wp-admin”.
 • A la barra lateral esquerra, feu clic a “Eines”.
 • A “Eines”, feu clic a “Exporta”.
 • Trieu exportar “tot el contingut”.
 • Feu clic al botó que diu “Descarrega l’exportació de fitxers”.
 • Guardeu-lo en un lloc segur de l’ordinador i de la unitat de còpia de seguretat.

Complements de còpia de seguretat

Què passaria si poguessis fer una còpia de seguretat automàtica del lloc?

Hi ha avantatges i inconvenients d’utilitzar plugins per fer una còpia de seguretat automàtica.

Pros Contres
Si us oblideu de fer una còpia de seguretat després d’una actualització, no perdreu tota la vostra feina dur si el lloc es bloqueja.Es pot convertir en una muleta de manera que us oblideu de fer còpies de seguretat manuals regulars.
Fàcil d’instal·lar. Fixeu-lo i oblideu-lo.Pot ser glitchy i no sempre es fa una còpia de seguretat correctament.
Estalvi de temps.Els complements necessiten actualitzacions periòdiques i poden interferir amb altres aspectes del lloc.

Connectors gratuïts

Probablement heu sentit la dita “obteniu el que pagueu” i això pot ser cert quan es tracta de complements de còpia de seguretat de WordPress. Si teniu previst fer de forma religiosa còpies de seguretat manuals un cop al mes a la part superior de les còpies de seguretat automàtiques, pot ser que un plugin gratuït sigui tot el que necessiteu. Si no us interessa recordar coses com les còpies de seguretat, pot ser que vulgueu desplaçar-vos cap avall i consultar els serveis de pagament disponibles per a la còpia de seguretat de WordPress..

 • BackWPUp: fa una còpia de seguretat d’una còpia de la instal·lació WP i s’emmagatzema al vostre servidor (no recomanat) o al servidor núvol que escolliu. Fa una còpia de seguretat de l’exportació XML, base de dades SQL, connectors instal·lats i fitxers WP. Proveu-lo de franc i si us encanta i voleu més funcions, proveu la versió professional.
 • WPDBBackup: aquest complement realitza una còpia de seguretat de les taules de bases de dades o contingut principal del lloc web de WordPress. També podeu configurar per fer una còpia de seguretat d’altres bases de dades del vostre sistema.
 • A punt Còpia de seguretat: automatitzeu còpies de seguretat de bases de dades i fitxers en un núvol que trieu. Funcionarà amb Amazon S3.

Complements pagats

myRepono: fa una còpia de seguretat automàtica de tot el contingut, incloses les publicacions, comentaris i informació completa sobre bases de dades i llocs web. Els fitxers s’emmagatzemen de manera segura en un núvol. Té un cost mínim de dos cèntims al dia, segons la mida del vostre lloc i les necessitats addicionals. Fes una còpia de seguretat de la freqüència que vulguis i accedeix als fitxers des de qualsevol ordinador.

VaultPress – State of Digital recomana aquest servei per fer còpies de seguretat de llocs web de WordPress:

Aquest complement va aparèixer diverses vegades com a primera. Quan els companys utilitzen la paraula “especial” seguida de prop de la paraula “costosa”, et recorda que de vegades obté el que paga.

Una de les millors funcions de VaultPress és l’opció de restauració fàcil amb un sol clic. El cost bàsic és de 15 dòlars mensuals.

Gestiona WP: aquest servei us permet fer còpies de seguretat en diferents instal·lacions de WordPress per aproximadament 0,70 dòlars al mes per lloc web. És així, només 70 cèntims. Amb el programa de propietari individual del bloc, obteniu una còpia de seguretat d’un clic. El paquet professional permet programar còpies de seguretat en moments específics i s’integra amb Amazon S3, Dropbox i Google Drive per només 2,10 dòlars mensuals per lloc web.

No pànic als gràfics

Torneu només al lloc!

Com va dir Jerod Morris a Copy Blogger:

Qualsevol propietari del lloc juga a jocs innecessaris i negligents amb el futur del seu lloc si no es fa una còpia de seguretat de cada dia, i si no hi ha un pla de recuperació de desastres sòlid..

Tant si decidiu configurar un complement i automatitzeu la major part de les vostres còpies de seguretat, o trieu fer una còpia de seguretat manualment, l’important és recordar la còpia de seguretat. D’aquesta manera, si el pitjor succeeix i tot el vostre lloc es redueix, podreu entrar en pànic per un instant abans d’adonar-vos que teniu el vostre bloc de respostes de WordPress i podeu restaurar-lo fàcilment a la seva antiga glòria amb poc esforç..

Crèdits d’imatge: blakespot i Sarabbit a través de Compfight.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map