Как да добавите Google Календар към уебсайта си WordPress

Календарите са полезни инструменти за предоставяне на информация в общността, за координиране на дейностите на екипа, за информиране на всички за събитията. Те са едно от най-използваните приложения на всички устройства.


Можете да добавите календар към всяка страница на вашия уебсайт. Можете да въведете в този календар важни събития, които искате да следите – футболни мачове, рождени дни, срещи с клиенти, срокове за подаване на проекти. Ако календарът е споделен с екип или общност, можете да го актуализирате със събития, които представляват интерес за екипа или общността – продажба на гараж, офис парти, ориентация за нов член на екипа и подобни събития. Календарът ще помогне на членовете на общността или запалените ви читатели да бъдат запознати с предстоящите събития.

Един от методите за добавяне на календар е чрез използване на приставки. Този метод също ще ви помогне да персонализирате външния вид на календара до известна степен. Друг метод за включване на календар е чрез добавяне на календар на Google към вашия уебсайт и актуализиране на него със собствените ви събития. Тъй като повечето потребители на интернет вече използват Google Календар и са запознати с интерфейса, ние ще възприемем този подход за нашата цел.

Можете да разградите тази инсталация на календара на Google на два етапа,

  1. Генериране на вграден код
  2. Добавяне на вашия вграден код към вашия WordPress сайт

Генериране на код за вграждане в Google Календар

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да интегрирате Google Календар с вашия уебсайт. Можете да направите това чрез достъп до календара на Google във вашия браузър. Трябва да получите екран като този по-долу.

1 Интерфейс на Google Календар

2. След това, достъп до обществен календар. Отворете падащото меню, посочено в „Други календари“ и след това изберете Преглед на интересните календари от менюто.

2 Разгледайте интересни календари

На вашия екран ще се появи списък с интересни календари. Изберете всеки интересен календар, като се абонирате за него. По прищявка избрах „Православни празници“. Можете да прегледате календара, преди да се абонирате. Можете да изберете колкото искате и всички те ще бъдат вградени в календара ви. Но за този урок, нека започнем с един.

5 Абониране за православни календари

3. След като сте избрали календар за вграждане, щракнете върху Назад към календара в горната част на екрана. Ще видите свой собствен календар с вградения в него календар „Православни празници“.

11 Вграден календар

Добавяне на вграден код към вашия WordPress сайт

Сега преминаваме към втория етап, където действието се измества към вашия сайт WordPress. Трябва да вградите календара на вашия уебсайт. Ако вече имате Google Календар, показващ дати и часове, най-лесният начин да го споделите с членовете на екипа е да го вградите в сайта си.

1. За целта отворете нова страница от вашия WordPress администратор. Кликнете върху Редактиране и изберете текстовата версия на страницата.

Сега се върнете към календара си и кликнете върху Настройки на календара отляво.

9 Поставете екранен код

Забележете низ от код в малката кутия вдясно? (вижте червените стрелки в графиката по-горе)

2. Копирайте този код, върнете се на новата страница, която сте отворили и я поставете там.

Също така забележете, че има опция за персонализиране на календара. Можете да кликнете върху него и да изберете настройки, колкото искате. Опциите за персонализиране са доста основни и не толкова широки, колкото предлаганите от плъгини или до степента, изисквана от големите уебсайтове.

10 Заглавна страница с код

3. Запазете страницата, като кликнете върху Запазване, актуализиране или публикуване. Ако приемем, че темата ви е отзивчива, всичко трябва да работи добре.

Можете да добавите един и същ код към текстова джаджа на различни страници и заставки на приспособления в зависимост от вашата тема.

12 (1)

Сега вашият уебсайт ще показва вашия календар с всички важни дати и събития, вградени в него.

Събития в Google Календар

Друг метод за вграждане на календара ви е да изтеглите приставки и да ги използвате за персонализиране на вашите календари. Събитията в Google Календар са един такъв плъгин. Този плъгин е отзивчив и можете да преглеждате събития в месечен формат на мрежата или списък, дори от мобилното си устройство. Множество календари могат да се комбинират в един дисплей. Показването на съдържанието на събитията може да бъде персонализирано с прости маркери и без използването на код.

Можете да получите достъп до обществени календари с помощта на приставката. Повтарящи се събития, поле за търсене за събития, формати за дата и час и специални събития могат да бъдат персонализирани.

Този плъгин ще премахне необходимостта от отделна функция за управление на събития.

13

Предлага се и премиум версия от Google. Тази версия използва защитена връзка между Google и вашия уебсайт. Много формати на дисплея могат да се използват за включване на прикачени файлове, информация за гостите или организация на събития. Актуализациите са автоматични.

Наличието на вграден календар на вашия уебсайт е най-лесният и бърз начин да информирате членовете на екипа или общността за важни или предстоящи събития. Това ще помогне да се управляват събития от едно място. Опитайте и вижте сами как вградения календар улеснява нещата, като синхронизирате всичките си събития на един екран.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map