Как да създадете галерия с изображения след публикуване в WordPress

Изграждането на красив уебсайт на WordPress не е ракетна наука.


Точно както всеки собственик на сайт има уникален набор от цели, WordPress сайтовете имат безкрайни възможни конфигурации. И като потребител на WordPress, вашата основна цел е да идентифицирате перфектната комбинация от плъгини, съдържание и възможности за стилизиране за наистина завладяващо потребителско изживяване.

В тази публикация ще разгледаме най-добрите методи за подправяне на вашите публикации с галерии с изображения.

Направо към:

Нека се напукаме!

Метод №1: Използване на FooGallery

Ако има едно нещо, за което WordPress общността трябва да е благодарна, това е безплатното хранилище на приставки, което улеснява интегрирането на полезни функции в техния сайт.

FooGallery е един от най-популярните плъгини, които можете да използвате за създаване на галерии с изображения след публикуване. Тя ви позволява да създавате красиви, мобилни отзивчиви галерии и готови за ретината галерии, без да пишете един ред код.

Най-бързият начин за инсталиране на FooGallery е чрез таблото за управление на WordPress. Отидете на приставки > Добавете Ново, въведете „FooGallery“ и щракнете върху бутона Инсталиране.

След инсталиране и активиране можете да започнете да създавате първата си галерия, като щракнете върху FooGallery > Добавете Галерия.

Поставете заглавие, което ще ви помогне да идентифицирате за какво е галерията. Това няма да бъде видимо за потребителите, така че не се колебайте да използвате всяко заглавие, което искате.

За да добавите снимки в галерията си, щракнете върху Добавяне на медия под „Елементи от галерията“.

Това трябва да изведе познатия интерфейс, в който можете да изберете изображение от медийната си библиотека или да качите ново, като щракнете върху раздела Качване на файлове.

Когато добавяте изображения във вашата галерия, обърнете внимание на надписа и заглавието на файла с изображение, тъй като можете да изберете да се показват две, когато потребителите задръжте върху тях.

Избор на шаблон

След като качите всички необходими изображения, продължете напред и коригирайте настройките, както сметнете за добре. Започнете с избора на шаблон за вашата галерия.

Шаблонът по същество диктува как ще изглежда вашата галерия.

Например шаблонът на отзивчивата галерия на изображения показва всички изображения като решетка, която автоматично се настройва въз основа на размера на екрана:

От друга страна, шаблонът за преглед на изображения показва едно изображение наведнъж, като предоставя на потребителите навигационни бутони:

Обърнете внимание, че останалите налични настройки зависят от вашия шаблон. Някои от настройките, които можете да намерите са подравняване на галерията, размер на миниатюрата, ефекти на задържане, разстояние между решетките, плъгин за лайтбокс и т.н..

Чувствайте се свободни да играете с тези настройки, докато не постигнете външния вид, който искате. Добра стратегия е галериите да бъдат отворени в един раздел и тестова страница в друг.

Това води до следващата стъпка – добавяне на галерии с изображения в публикации.

Вмъкване на галерии в публикации

По принцип има два начина за добавяне на галерии с изображения във вашето съдържание: чрез кратък код и чрез редактора на WordPress.

За да намерите краткия код за определена галерия, отидете на FooGallery > Галерии от таблото. Кликнете върху краткия код, за да го копирате автоматично в клипборда.

След това просто поставете краткия код в областта на съдържанието на която и да е публикация или страница. Ако тя работи, трябва да видите празен запазено място на галерията с краткия код, показан в долната част.

Не се притеснявайте – заместителят на място не представя как ще изглежда галерията, когато се зареди действителната страница.

Другата алтернатива е да вмъквате галерии направо в публикация или страница. От таблото за управление на WordPress отворете страницата или публикацията, която искате да използвате и щракнете върху бутона Добавяне на FooGallery в редактора.

Това ще покаже прозореца „Изберете галерия“, където можете да намерите всички налични галерии, които можете да използвате. Можете също така да създадете нова галерия от нулата тук.

За да добавите галерия, щракнете върху нейната миниатюра и след това щракнете върху бутона Вмъкване на галерия.

Ако не можете да намерите галерията, която искате да използвате, може би току-що сте я създали от отделен раздел. В такъв случай просто щракнете върху бутона Презареждане, за да опресните прозореца.

Подобряване на FooGallery

Разширяемостта е едно от най-големите предимства на FooGallery. Като отидете до FooGallery > Настройки, можете да промените няколко аспекта как да работи плъгин.

Например в раздела Изображения можете да регулирате качеството на картинките на галерии до максимум 100.

И накрая, FooGallery поддържа множество различни леки разширения, които добавят функционалност. Можете да разглеждате магазина с разширения, като отидете в FooGallery > Разширения.

Метод №2: Създаване на галерии без приставки

Ако не сте привлечени от идеята да използвате плъгини за всичко, тогава можете да помислите дали да използвате вградените функции на WordPress.

За да създадете галерии след публикуване без приставки, отидете в редактора на публикации на WordPress и щракнете върху Добавяне на медия.

Оттам изберете опцията „Създаване на галерия“ и изберете изображенията, които искате да използвате.

След като сте избрали всички изображения, щракнете върху бутона Създаване на нова галерия.

Това ще ви отведе до прозореца Редактиране на галерията, където можете да определите реда на изображенията, броя колони, които искате да използвате и размера на галерията.

Не забравяйте да напишете подходяща надпис за всяко изображение, за да дадете на потребителите малко контекст. Можете също да промените поведението на свързване на всяко изображение.

Задайте това на „Няма“, ако не искате галерията ви да бъде интерактивна по никакъв начин.

Метод №3: Други алтернативи на приставки

Сега сме проучили две от най-популярните опции за добавяне на галерии след публикации към публикации в WordPress.

За да ви осигурим още по-голяма гъвкавост, ето няколко други алтернативи на FooGallery, които можете да разгледате:

Портфолио Галерия от Огромни ИТ

сайт: www.imagely.com/nextgen-gallery/; Цена: безплатно / 69 долара

По отношение на активните инсталации NextGEN Gallery е на самия връх с над 1 милион потребители. Единствената причина, поради която FooGallery се представя в тази публикация, е стръмното й ценообразуване. Освен това има по-сложен раздел за настройки, който може да бъде малко объркващ за новите потребители. Независимо от това, това е солиден плъгин, който може да ви помогне да създадете красиви и отзивчиви галерии.

Instagram Feed WD

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map