Consulteu la web prèviament coneguda per WordPress nije raketna nauka.


Kao i kako svaki vlasnik sajta ima jedinstveni skup ciljeva, WordPress sajtovi imaju beskonačne moguće konfiguracije. I kao korisnik WordPress-a, vlav glavni cilj je da identificujete savršenu kombinaciju plugina, sadržaja i mogućnosti stila za stvarno upečatljivo korisničko iskustvo.

U ovom postu ćemo pogledati najbolje načine per začinjavanje vaših postova sa galerijama slika.

Idi na:

Hajde da Pucamo!

Metod # 1: FooGallery de Koristeći

Ako postoji jedna stvar za koju WordPress zajednica treba zahvaliti, to je besplatan spremnik spremišta što olakšava integraciju korisnih functionja na njihovu lokaciju.

FooGallery es pot veure al voltant de les vostres posicions en relació amb la creació d’un grup de galerijskih. Omogućava vam da crear prekrasne, mobilie odzivne i galerije koje su spremne za mrežu bez pisanja jedne linije koda.

Najbrži način in instalsranje FooGallery: a taula prèvia de control WordPress-a. Idite na Plugins> Afegeix Nou, otkucajte u "FooGallery" cliqueu sobre la instal·lació del dugme.

Nakon instalacije i activivacije, mozete započeti stveranje prve galerije click on FooGallery> Dodaj galeriju.

Ubacite naslov koji će vam pomoći da identifikujete o čemu se galerija nalazi. Ovo neće biti vidljivo korisnicima, zato slobodno koristite bilo koji naslov koji želite.

Feu clic a la fotografia i feu clic a la galeria de dades "Elements de la galeria".

Ovo bi trebalo da prikaže poznati interfejs and kojem možete da izaberete sliku iz isvoje medijske biblioteke ili from otpremite new click on karticu Carregar fitxers.

Kada dodate slike u vašu galeriju, obratite pažnju na naslov i naslov teksta slike, jer možete da odaberete da biste prikazali bilo koja dva kada korisnici lebde nad njima.

Izbor šablona

Kada jednom postavite sve slike koje su vam potrebne, nastavite i podesite postavke onako kako vam se sviđa. Počnite tako što ćete izabrati šablon za svoju galeriju.

Šablon i osnovi diktira kako će se vaša galerija pojaviti.

Na primer, šablon galerije odgovara slika prikazuje sve slike kao mrežu koja se automatski prilagođava na osnovu veličine ekrana:

Un gruix druge, que es pot veure la imatge Viewera prikazuje jednu sliku istovremeno dok korisnicima pruža navigacione tastere:

Imajte na umu da ostala raspoloživa podenšavanja zavise od vašeg šablona. Neka od podešavanja koja možete da pronađete su poravnanje galerije, veličina sličica, efekti hovera, rastojanje mreža, dodatak lightbox i tako dalje.

Slobodno se igrajte s ovim postavkama dok ne postignete izgled koji želite. Estratègia de Dobra je da se galerije otvore na jednom jezičku i test estranger na drugom.

To vodi ka sledećem koraku – dodavanjem slika galerija u postove.

Ubacivanje galerija i poruke

Postoje u osnovi dva načina za dodavanje galerija slika u vaš sadržaj: podem kratkog koda i podem WordPressa post urednika.

Da biste pronašli kratki code zaređenu galeriju, idite na FooGallery> Galeria per controlar la taula. Kliknite na kratak broj da biste ga automatski kopirali i vašu klipbord.

Zatim, jednostavno zalepite kratki koth unutar oblasti sadržaja bilo kojeg post postal estrany. Ako to funkcioniše, trebalo bi da vidite praznu galeriju sa kratkim kôdom prikazanim na dnu.

Ne brinite – mesto čuvara ne predstavlja kako će izgledati galerija kada se učita stvarna stranica.

Druga alternativa je da umetnete galerije directori i post ili stranicu. Aquesta taula de control de WordPress pot ser obtinguda fora de la llista per fer-ho i fer clic a la galeria Dodaj FooGallery i uređivaču.

Ovo će prikazati prozor "Izbor galerije" gde možete pronaći sve dostupne galerije koje možete koristiti. Tako moe možete createrati new galeriju od ogrebotine do ovde.

S’ha de fer una galeria que hauria de fer clic a la part superior de la imatge, que és a la part de fer clic en la galeria d’inserir.

Ako ne možete pronaći galeriju koju želite koristiti, možda ste ga upravo stvorili to karts. Utilitzeu un fitxer, podeu fer clic a la càrrega i tornar a instal·lar.

Poboljšanje FooGallery

Proširivost je jedna od najvećih prednosti FooGallery. Odlazak na FooGallery> Arranjament, configuració promenada nekoliko aspekata per ampliar la configuració del plugin i u.

Na primjer, a kartici Slike, pot disposar de certificats qualitatius de galerija do najviše 100.

Konačno, FooGallery podržava niz različitih lakih proširenja koje dodaju funkcionalnost. Možete pretraživati ​​prodavnicu exteriors a l’agència de posicionament FooGallery> Extensions.

Metoda # 2: Kreiranje galerija bez dodataka

Ako vas ne zanima zamisao da koristite dodatke zave sve, onda možete razmisliti o korištenju ugrađene functionje WordPress-a to Umjesto toga.

S’ha creat una creació creativa i posterior a l’utilitzat, a l’editor de publicacions de WordPress i a la llista de fitxers Afegeix un missatge.

Odavde izaberite opciju "Kreiraj galeriju" jo izaberite slike koje želite koristiti.

Per a imitar-ho, podeu fer clic en la llista per fer una nova galeriaju.

Ovo će vas odvesti do prozora Edita la galeria gde možete odrediti redoslijed slika, broj kolona koje želite koristiti i veličinu galerije.

No es pot treballar per napišete odgovarajući naslov za svaku sliku kako biste korisnicima dali malo konteksta. Takođe možete izmeniti ponašanje povezivanja svake slike.

Postavite ovo na "Nijedno" ako ne želite da vaša galerija bude na bilo koji način interaktivna.

Metoda # 3: Complement Ostale alate za

Sada smo istražili dve od najpopularnijih opcija za dodavanje galerija and WordPress postovima.

Da biste dobili još veću fleksibilnost, evo nekoliko drugih alternativa FooGallery-u koje možete razmotriti:

Galerija portala od strane Velike IT

Lloc: www.imagely.com/nextgen-gallery/; Cijena: Besplatno / 69 $

Podeu instal·lar-vos a la instal·lació de la galeria NextGEN, que es pot fer amb un milió de mil milions de persones. Jedini razlog zbog kojeg je FooGallery prikazan i ovom postu je njegova strma cena. Takođe ima i detalljniji odeljak za potšavanja koji može biti malo zbunjujući novim korisnicima. Ipak, to je čvrst dodatak koji vam može pomoći da créer lijepe i odgovarajuće galerije.

Instagram Feed WD

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me