Shkarkoni Preferimin e Internetit nga faqja e internetit e WordPress për të parë më shumë informacione.


Kao i kako svaki vlasnik sajta ima jedinstveni skup ciljeva, WordPress sajtovi imaju beskonačne moguće konfiguracije. Unë kamo korisnik WordPress-a, vaš glavni cilj je da identifikujete savršenu kombinaciju plugina, sadržaja i mogućnosti stila za stvarno upečatljivo korisničko iskustvo.

U ovom postu ćemo pogledati najbolje načine za začinjavanje vaših postova sa galerijama slika.

Idi na:

Hajde da pucamo!

Metodi # 1: Koristeć FooGaleria

WordPress zajednica treba zahvaliti, to je besplatan spremnik spremišta olto olakšava integraciju korisnih funkcija na njihovu lokaciju.

FooGallery jedan je od najpopularnijih dodataka koji možete koristiti za kreiranje galerijskih slika u post-u. Omogućava vam da kreirate prekrasne, mobilne odzivne i galerije koje su spremne za mrežu bez pisanja jedne linije koda.

Falas instalimit të instalimeve FooG Galeria – kontrolloni tabelën WordPress-a. Idite na Plugins> Shtoni të Re, otkucajte u "FooGallery" i klikojmë në dugme Instalo.

Nakon installacije i aktivacije, možete započeti stvaranje prve galerije klikom na FooGallery> Dodaj galeriju.

Ubacite naslov koji ve vam pomoći da identifikujete o čemu se nalazi galerija. Ovo neće biti vidljivo korisnicima, zato slobodno koristite bilo koji naslov koji želite.

Fotografitë e fotografive, kliko këtu Shto Media nën "Artikujt e galerisë".

Ju lutemi bëni një njoftim më të mirë në internet dhe kojem možete da izaberete sliku iz svoje medijske biblioteke ili da otpremite novu klikom na karticu Ngarko skedarët.

Kada dodate slike u vašu galeriju, obratite pažnju na naslov i naslov teksta slike, jer možete da odaberete da biste prikazali bilo koja dva kada korisnici lebde nad njima.

Izbor šablona

Kada jednom postavite sve slike koje su vam potrebne, nastavite i podesite postavke onako kako vam se sviđa. Počnite tako što ete izabrati lonablon za svoju galeriju.

Šablon u osnovi diktira kako see se vaša galerija pojaviti.

Na abetare, šablon galerije odgovara slika prikazuje sve slike kao mrežu koja se automatski prilagođava na osnovu veličine ekrana:

Sa druge strane, Shikoni Image Viewera prikazuje jednu sliku istovremeno dok korisnicima pruža navigacione tastier:

Imajte na umu da ostala raspoloživa podešavanja zavise od vašeg šablona. Neka od podešavanja koja možete da pronađete su poravnanje galerije, veličina sličica, efekti hovera, rastojanje mreža, dodatak lightbox i tako dalje.

Slobodno se igrajte s ovim postavkama dok ne postignete izgled koji želite. Dobra strategji je da se galerije otvore na jednom jezičku i test stranici na drogë.

To vodi ka sledećem koraku – dodavanjem slika galerija u postove.

Ubacivanje galerija u poruke

Postoje dhe osnovi dva načina za dodavanje galerija slika u vaš sadržaj: putem kratkog koda i putem WordPressa post urednika.

Da biste pronašli kratki kod za određenu galeriju, idite na FooGallery> Tabela Galerije sa kontrollne. Kliknite na kratak broj da biste ga automatski kopirali u vašu klipbord.

Zatim, jednostavno zalepite kratki kôd unutar oblasti sadržaja bilo kojeg posta ili huaj. Ako to funkcioniše, trebalo bi da vidite praznu galeriju sa kratkim kôdom prikazanim na dnu.

Ne brinite – mesto čuvara ne predstavlja kako ize izgledati galerija kada se učita stvarna stranica.

Alternativa e Drugës je da umetnete galerije direkt u post ili stranicu. Sa WordPress kontrollon tryezën e faqeve të huaja nga postimet e reja për të klikuar dhe klikuar në dugme Dodaj FooGallery dhe uređivaču.

Ovo pre prikazati prozor "Izbor galerije" gde možete pronaći sve dostupne galerije koje možete koristiti. Takođe možete kreirati novu galeriju od ogrebotine do ovde.

Da biste dodali galeriju, kliknite na njegovu sličicu, kliknat zatim na dugme Insert Galeria.

Ako ne možete pronaći galeriju koju želite koristiti, možda ste ga upravo stvorili sa odvojenog kartona. U tom slučaju, samo kliknite na dugme Rifresko këtë (Ponovno učitaj) da biste osvežili prozor.

Poboljšanje FooGallery

Proširivost je jedna od najvećih prednosti FooGallery. Odlazak na FooG Galeria> Cilësimet, ju lutemi zgjidhni një pajisje shtesë për rreziqet.

Na primjer, na kartici Slike, mo pete podesiti kvalitet sličica galerija do najviše 100.

Konačno, FooGallery podržava niz različitih lakih proširenja koje dodaju funkcionalnost. Možete pretraživati ​​prodavnicu ekstenzija tako što ćete posetiti FooGallery> Zgjerime.

Metoda # 2: Kreiranje galerija bez dodataka

Ako vas ne zanima zamisao da koristite dodatke za sve, onda možete razmisliti o korištenju ugrađene funkcije WordPress-a Umjesto toga.

Ju lutemi krijoni galeritë më të mira dhe më të mira, ju lutem redaktoni postuesin e WordPress në Klikoni Shto Media.

Odavde izaberite opciju "Kreiraj galeriju" i izaberite slike koje želite koristiti.

Kada imate sve izabrane slike, kliknite na dugme Kreiraj novu galeriju.

Ovo ase vas odvesti do prozora Redakto Galerinë gde možete odrediti redoslijed slika, broj kolona koje želite koristiti i veličinu galerije.

Ne zaboravite da napišete odgovarajući naslov za svaku sliku kako biste korisnicima dali malo konteksta. Takođe možete izmeniti ponašanje povezivanja svake slike.

Postavite ovo na "Nijedno" ako ne želite da vaša galerija bude na bilo koji način interaktivna.

Metoda # 3: Shtojcë Ostale alate za

Sada smo istražili dve od najpopularnijih opcija za dodavanje galerija u WordPress postovima.

Da biste dobili još veću fleksibilnost, evo nekoliko drugih alternativa FooGallery-u koje možete razmotriti:

Galerija portala od strane Velike IT

site: www.imagely.com/nextgen-gallery/; Cijena: Besplatno / 69 dollarë

Seto se tiace aktivnih installacija, Galeria NextGEN është më shumë se 1 miliona korisnika. Jedini razlog zbog kojeg je FooGallery prikazan u ovom postu je njegova strma cena. Takođe ima i detaljniji odeljak za podešavanja koji može biti malo zbunjujući novim korisnicima. Ipak, to je čvrst dodatak koji vam može pomoći da kreirate lijepe i odgovarajuće galerije.

Feed Feed WD

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me