Botimi i përmbajtjes në një blog me shumë autorë nuk është aspak i thjeshtë. Së pari ka pronarin e faqes në internet i cili nganjëherë punon edhe si redaktor (personi i fundit që miraton një postim para se të botojë). Pastaj, me faqet e internetit më të mëdha, ka redaktorët dhe nganjëherë më shumë se një redaktues. Më në fund, janë shkrimtarët.


Ndërsa faqja juaj në internet rritet më e madhe dhe tërheq më shumë audiencë, do t’ju duhet të punësoni shkrimtarët dhe redaktorët për të vazhduar prodhimin e përmbajtjeve të shkëlqyera. Ekziston një kufi se sa ju mund të shkruani në blogun tuaj tërësisht në tuaj.

Ju mund të keni parë shumë shkrimtarë të botojnë 50 artikuj të shkëlqyeshëm në baza mujore dhe të pyesni veten pse nuk mund ta bëj këtë? Mos u mashtroni, shanset janë që ata përdorin shumë njerëz për t’i ndihmuar ata të krijojnë përmbajtje.

Punësimi i shkrimtarëve është një detyrë mjaft e vështirë, gjetja e njerëzve të duhur për të prodhuar përmbajtjen e duhur me çmimin e duhur është më e vështirë. Pasi të keni gjetur shkrimtarët e duhur për faqen tuaj të internetit, do t’ju duhet një mekanizëm për të ndihmuar në trajtimin e tyre. Si pyet? Për faqet e internetit të WordPress ka një çift shtojcash për të ndihmuar në trajtimin e autorëve të shumtë.

Unë kam parë shumicën, nëse jo të gjitha, plugins WordPress që merren me proceset editoriale të rrjedhës së punës. Shumica e tyre duket se janë në shënjestër të trajtimit të problemeve specifike që mashtrojnë faqet me shumë autorë të WordPress, si Kalendari Redaksional i cili ndihmon në caktimin e më shumë se gjithçka tjetër, ose Programi i Co që ndihmon në marketingun social një sit me shumë autorë.

Redaktoni rrjedhën

Redaktoni Flow nga ana tjetër, trajton të gjitha problemet që lidhen me prodhimin dhe botimin e përmbajtjes në një blog me shumë autorë WordPress. Nuk ndihmon me marketingun shoqëror, por, përveç kësaj, ai zgjidh problemet që shoqërohen normalisht me bashkëpunimin midis njerëzve në bloge me shumë autorë dhe merret me planifikimin në mënyrë efektive.

Le të hedhim një vështrim se çfarë ofron shtojca në më shumë thellësi. Pasi të keni instaluar dhe aktivizuar shtojcën, do të vini re “Ndryshimi i rrjedhës” në menunë tuaj të WordPress. Ju mund të shihni më poshtë një fotografi të asaj që plugin ka për të ofruar.

Redaktoni rrjedhën Sc1

Ju mund të planifikoni vetëm postimet në faqen tuaj pasi të jenë krijuar. Për të krijuar një artikull në një faqe interneti me shumë autorë nuk është aq e thjeshtë sa do të ishte me faqet e autorit të vetëm.

Në një blog të vetëm autori, vetëm një person duhet të stuhisë për ide, të zgjedhë më të mirën midis zgjedhjeve të ndryshme, të krijojë artikullin dhe ta botojë atë. Por me një sit shumë-autorësh, autori duhet të hartojë ide, t’i aprovojë / caktojë ato, të krijojë një draft dhe ta dorëzojë atë, dhe pastaj të presë miratimin për botimin e rishikimit në pritje.

CS

Redaktimi i Fluksit thjeshton shumë gjithë procesin nga hedhja e ideve, deri në botim.

EdMeta

Të dhënat meta editoriale, të cilat mund të regjistrohen lehtë, bëjnë të mundur që redaktori të ndjekë me lehtësi punën e shkrimtarëve të ndryshëm. Shtojca gjithashtu lejon redaktorin të shtojë komente, gjë që bën të mundur sigurimin e një feedback të lehtë për shkrimtarët që kërkojnë ndryshime dhe redaktime në punën e tyre.

Redaktimi i Fluksit vë në dispozicion disa elementë widget në dashun tuaj WP për të monitoruar artikujt dhe për të ndjekur me lehtësi rrjedhën e punës editoriale. Nëse doni të qëndroni të azhurnuar në të gjitha ndryshimet në faqen tuaj të internetit, mund të vendosni në njoftime me email të cilat do t’ju paralajmërojnë kur dhe kur janë bërë ndryshimet.

Kalendari është sigurisht një nga mjetet më të rëndësishme që do të gjeni në këtë shtojcë ose ndonjë plugin tjetër të mirë editorial të punës. Kalendari lejon redaktorin të marrë kontrollin e numrit të postimeve / faqeve / formularëve që publikohen. Ju mund të tërhiqni me lehtësi postimet për të ndryshuar datat e tyre të publikimit.

kalendar

E gjithë kjo funksionalitet është e mrekullueshme, por si bëjmë dallimin midis redaktorit, shkrimtarit, administratorit dhe mund të jemi madje edhe nën redaktorë? Rrjedha e punës ndërlikohet lehtësisht. Për të trajtuar komplikime shtesë, ju keni Grupet e Përdoruesve të cilat mund të përdoren për të trajtuar njerëzit ndryshe duke u bazuar në përgjegjësitë e tyre.

UG

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me