Joomla е доста сложна система за управление на съдържанието. Без съмнение, това е добра система, но много собственици на уебсайтове, които не са толкова технологични, могат да искат да преминат към нещо, което е по-лесно. Какъв по-добър вариант от популярната и лесна за управление система за управление на съдържанието WordPress?


Има много причини, поради които може да искате да направите преминаването към WordPress,

  • WordPress е най-популярната система за управление на съдържанието, като Joomla идва в далечна секунда.
  • Това е софтуер с отворен код и има нарастваща общност, която допринася активно. Има много безплатен софтуер под формата на плъгини и теми, които са свободно достъпни и много интуитивни за използване.
  • Почти всяка хостинг услуга предлага инсталиране на WordPress с едно кликване, за да започнете.

Joomla е еднакво богата на функции и високоефективна при доставяне на съдържание през уебсайт и има множество допълнителни софтуерни опции. Тя е много гъвкава, но тази гъвкавост изглежда идва с цената на лекотата на използване. WordPress е невероятно лесен за използване, докато Joomla е по-сложен.

Преминаването от Joomla към WordPress не е толкова трудно, колкото може да се мисли. Имате няколко полезни приставки, за да благодарите за това. И уроци като този също са полезни 🙂 Просто следвайте по-долу посочените прости стъпки.

  1. Изберете хост за вашия уебсайт WordPress. Може да искате да разгледате „Топ 5 на уеб хостинг подбор за 2015 г.“ на Джери. Ако искате да запазите новия си сайт на WordPress на същото място, където се намира сегашната ви Joomla, тогава може да се наложи да създадете нова директория, да инсталирате WordPress в тази директория и по-късно да промените настройките на домейна, за да насочите към новата директория.

На този етап можете да настроите персонализиран URL адрес за WordPress сайт. Ако това стане след миграция, е възможно вътрешните връзки да не работят правилно и навигацията по сайта може да се прекъсне.

2. Инсталирайте WordPress. Процесът на инсталиране е интуитивен, но можете да прочетете малко повече в WordPress.org.

3. Инсталирайте FG Joomla в WordPress плъгини и го активирайте.

1

2а

Налична е безплатна и премиум версия (която има някои функции на SEO и позволява използването на добавки). Този плъгин мигрира категории, секции изображения, медии, публикации и маркери от Joomla към WordPress. Работи с Joomla версии 1.5 до 3.4 и WordPress 4.3. Той е съвместим и с многосайтови инсталации.

Моля, обърнете внимание, че плъгини, теми и модули може да не се прехвърлят поради очевидни възможни усложнения и проблеми със съвместимостта, които по всяка вероятност ще нарушат вашия уебсайт.

Има няколко приставки, които ще свършат работата по прехвърлянето, но ние ще се придържаме към FG Joomla към WordPress за този урок, тъй като е много популярен с над 10 000 активни инсталации и има (заслужено) рейтинг от 4,8 от 5.

4. Сега отидете на Инструменти > внос. Ще се покаже списък на системите за импортиране.

3а

Кликнете върху Joomla. Страницата по-долу ще се отвори и трябва да попълните подробностите за вашия сайт Joomla.

4e

За да попълните данните от базата данни, можете да се насочите към административния панел на вашия уебсайт Joomla и да проверите под Global Configuration > раздела Сървър. Внимавайте да въведете правилните идентификационни данни за вход или може да изхвърли грешки във връзка с база данни.

Или можете да получите достъп до configuration.php в основната си папка Joomla, като се свържете към уебсайта си с помощта на FTP клиент. За целта влезте в контролния панел и щракнете върху Файлов мениджър икона под файлове. В изскачащото поле изберете отвори Web Root, проверка Показване на скрити файлове и щракнете Отивам.

Кликнете върху + подпис срещу обществена html папка и след това папката, съдържаща инсталацията на Joomla и намерете файла config.php. Кликнете върху файла и изберете Редактиране на кода. Копирайте настройките на базата данни от тук.

Някои неща, които трябва да запомните:

  • Импортирането може да не премине, ако вашият уеб хост е деактивирал опцията за разрешаване на URL в php.ini.
  • Внимавайте да кликнете върху Принудително импортиране на медии опция, ако искате да импортирате медийни файлове.
  • Възможно е да получите съобщение, което гласи: „фатална грешка: разрешен размер на паметта от **** байта е изчерпан“. Без причина за паника. Можете да поправите това, като увеличите PHP паметта.

Накрая кликнете върху Импортиране на съдържание от Joomla в WordPress.

4а

Импортирането ще отнеме време в зависимост от количеството данни, които ще бъдат импортирани. След като импортирането приключи, трябва да видите екран като този.

След приключване на процеса на импортиране, преминете към Промяна на вътрешните връзки бутон в долната част на страницата на вносителите на Joomla (FG) и кликнете върху него. Това ще поправи всички разбити вътрешни връзки.

4в

Приставката може да бъде деактивирана след инсталирането.

Сега, когато сте импортирали уебсайта си в WordPress, можете да започнете да го персонализирате с избраната от вас тема и плъгини. И сте готови!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me