Shumica e Temave të WordPress të publikuara këto ditë kanë mundësinë të shtojnë një imazh të paraqitur në secilin post. Në këtë tutorial, unë do t’ju tregoj se si mund të shtoni një imazh të paraqitur të paracaktuar dhe si të vendosni imazhin e parë të një postimi si imazhin e paraqitur nga parazgjedhja.


Imazhet e preferuara janë mjaft të rëndësishme

Imazhet e veçuara shtojnë tërheqjen vizuale të secilit post dhe ndihmojnë vizitorin të identifikojë temën e bisedës me një shikim të përkulur. Sa herë keni klikuar në një postim me një imazh të shfaqur të pa zhdukur ?

Unë jam i gatshëm të bëj bast jo shumë shpesh. Blog-et më të mirë në ueb përdorin grafika me porosi, për shembull Blog Elements Temat ka imazhe të mrekullueshme. Këto pamje prodhohen nga një ekip i stilistëve në shtëpi. Do të vini re se ato janë të gjitha unike dhe të krijuara në mënyrë të jashtëzakonshme.

Por kjo nuk është tema e këtij postimi. Nëse ndonjëherë duhet të dështoni të shtoni një imazh të paraqitur në një postim, duket shumë keq në blogun ose faqen tuaj. Pra, nëse ndonjëherë duhet të harroni këtë, mund të shtojmë një imazh të paraqitur të paracaktuar që mund të lehtësojë pasojat.

Keni nevojë për Ndihmë Tweaking Site juaj WordPress?
WHSR tani është partner me Codeable.io për të ndihmuar përdoruesit që kanë nevojë për shërbime profesionale të zhvillimit / personalizimit të WP.

Për të marrë një kuotë falas, ju lutemi plotësoni këtë formular kërkese.

Vendosja e një imazhi të ri të paracaktuar me porosi

Ju mund ta bëni këtë, duke instaluar & aktivizimin e shtojcës së parazgjedhur të figurës së paracaktuar.

Para se të hyj në shtojcë, le të hedhim një vështrim në një sit provë pa ndonjë imazh të paraqitur të paracaktuar.

Kjo është se si duket faqja e internetit e provës përpara se të shtohet një imazh i paraqitur i paracaktuar. Me këtë temë të veçantë (Solon), nuk është aq e keqe sa mund të jetë. Me disa tema të WordPress, do të keni imazhe boshe në vend që të mos keni imazhe me secilën postim, gjë që ka potencialin t’i bëjë gjërat edhe më keq.

WithoutDefaultImage

Shtojca e parazgjedhur e figurës së paracaktuar

1. Shkoni te Parametrat > Media.
2. Nën Cilësimet e Media, mund të zgjidhni një imazh të paraqitur të paracaktuar nga galeria ose mund të ngarkoni një.

DefaltFeatImgMediaSettings

Dhe, ju jeni vendosur. Me të vërtetë është kaq e thjeshtë.

Tani me imazhin e paracaktuar të paraqitur në vend, kjo është se si duket faqja:

WithDefaultImage

Ju mund të zgjidhni një imazh që do të dukej mirë në pothuajse çdo lloj postimi.

Për shembull, nëse blogu juaj rrotullohet rreth ngrohtë në WordPress, mund të krijoni një imazh të personalizuar me tekstin, “Këshilla të WordPress & Tutorials “.

Tani diçka e tillë do të dukej mirë në vitin tuaj në blog, nëse ndonjëherë harroni të shtoni një imazh të paraqitur në postimin tuaj.

Vendosja e figurës së parë të postit tuaj si imazh i veçuar i paracaktuar

Kjo mund të bëhet me dy pjesë të kodit.

E para, do të duhet të shtoni në function.php në skedarin tuaj WordPress.

// funksion për të thirrur imazhin e ngarkuar për herë të parë në skedarin e funksioneve
funksioni main_image ()
$ skedarë = get_children (‘post_parent =’. get_the_ID (). ‘&post_type = lidhja
&post_mime_type = image&rendi = desc ‘);
nëse ($ skedarë):
$ çelësat = array_reverse (array_keys ($ skedarë));
$ J = 0;
$ num = $ çelësa [$ j];
$ image = wp_get_attachment_image ($ num, ‘i madh’, i vërtetë);
$ imagepieces = shpërthejnë (‘"’, imazhi $);
$ imagepath = $ imagepieces [1];
$ = Wp_get_attachment_url kryesor ($ num);
$ Template = get_template_directory ();
$ The_title = get_the_title ();
të shtypura "$ the_title";
endif;
}

Kodi i mësipërm ndihmon për të marrë imazhin tuaj të parë nga secili postim.

Tani duhet të kontrollojmë nëse ka ndonjë imazh të paraqitur të zgjedhur për postimet në fjalë.

Ju mund ta bëni atë duke shtuar kodin e mëposhtëm në skedarin tuaj të temave. Ju lutemi shtoni kodin në vendin ku dëshironi të shfaqni imazhin si shtëpia juaj.php, single.php, arkiv.php ose kudo tjetër ku ju e shihni të nevojshme.

<?php if ((function_exists (‘has_post_thumbnail’))) && (ka_post_thumbnail ())) {
jehonë get_the_post_thumbnail ($ post)->ID);
} tjeter
echo main_image ();
} ?>

Pjesa e dytë e kodit kontrollon postimet për imazhet e paraqitura dhe nëse nuk ka imazh të paraqitur, atëherë ai përdor imazhin e paraqitur të paracaktuar i cili është krijuar nga kodi i parë.

Kështu që sa herë që harroni të shtoni një imazh të paraqitur, imazhi i parë i të njëjtit postim vendoset si imazhi i paraqitur.

Ide të tjera për imazhet e preferuara

Tani ka edhe diçka tjetër që mund të provoni gjithashtu, nëse jeni të kënaqur me trajtimin e kodit WP. Mund të krijoni imazhe të paraqitura me kusht. Angage WP ka një mësim të shkëlqyeshëm për këtë temë.

Më tregoni se si shkoi me blogun tuaj, a keni arritur të gjeni imazhin e duhur të paraqitur të paracaktuar ?

Nëse keni përdorur një skenar të ndryshëm me porosi për të shtuar një imazh të paraqitur të paracaktuar, unë do të doja të dëgjoja rreth tij në komente.

Burimi (Kodi Për Vendosjen): Snipplr

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me