Si të krijoni një plug të thjeshtë FAQ për WordPress

Ne kemi parë para shumë sugjerimesh dhe mjetesh për Blogim. Epo, sot do të mësojmë se si të krijojmë një mjet të mirë për blogun tuaj – një shtojcë faqesh FAQ. Por gjëja më e rëndësishme nuk është vetëm plugina vetë, por ajo që mund të bëni me këtë parim. Do të mësoni se si të ruani çdo lloj të dhëne në faqen tuaj WP dhe si t’i integroni ato me bibliotekat e jashtme (si UQ jQuery) duke krijuar komponentë të personalizuar për faqen tuaj. Le të fillojmë!


Ideja, Demo & Shkarko

demonstrim

Qëllimi ynë këtu është të krijojmë një shtojcë që mund të përdoret për shumë gjëra, por përshtatet mjaft mirë për faqet FAQ.

Por përveç kësaj arritja jonë kryesore do të jetë kuptimi i llojeve të postave me porosi të WordPress, kodet e shkurtra, bashkëveprimet me shtojcën JS / jQuery të jashtme. Me këtë ide mund të krijoni shumë gjëra të bazuara në shtesa të tjera të çmendura që mund të zbuloni atje, kjo është vetëm pika fillestare për ju, i dashur Padawan.

Kështu që këtu mund të gjeni demo të API jQuery për përbërësin që do të përdorim – por sendi vërtet i lezetshëm është kodi që përdoret për të gjeneruar atë përbërës (PHP).

Ngrohja – Skedari i pluginës dhe Lloji i postës me porosi

Para së gjithash ne kemi nevojë për të krijuar një lloj poste me porosi për të ruajtur të dhënat tona.

Llojet e Postimeve me porosi janë një pjesë e madhe e magjisë së WP, kjo ju lejon të krijoni një lloj të ri të të dhënave (lloj postimesh, faqesh, bashkëngjitje ..) në mënyrë që të mund të quhen dhe manipulohen duke përdorur funksionet e WP. Kjo mund të duket e thjeshtë për fillestarët, por vetëm programuesit PHP të kohës së vjetër (a është kjo akoma një gjë?) E dinë sa e vështirë ishte vetëm lidhja dhe ruajtja e të dhënave në DB-në tuaj. Le të krijojmë dinamikisht lloje të reja të të dhënave, kjo është delikate por lejon një fleksibilitet të madh në kodin tonë.

Për ta pasur këtë ne kemi nevojë për një plugin, por me siguri që ju jeni njohur tashmë me këtë koncept. Shtojcat janë si blloqe Lego për WordPress, ato shtojnë ose shndërrojnë funksionimin aktual duke përdorur disa kod që lehtë mund të futen (duh!) Ose gjithashtu të kyçen nëse dëshironi.

Për të krijuar një plugin në një mënyrë që WP e njeh atë ju duhen 2 gjëra:

 1. Krijoni një skedar brenda përmbajtjes / shtojcave tuaja wp /
 2. Shtoni metadata në fillim të asaj skedari që WP të mund të kuptojë se për çfarë bëhet fjalë

Mbani në mend se emri i skedarit duhet të jetë unik, kështu që kur dikush instalon plugin tuaj (madje edhe veten) nuk do të ketë konflikte me shtojcat aktuale. Në rastin tonë për një organizim më të mirë, ne do të shtojmë një dosje të re me emrin faq-whsr, dhe brenda saj një skedar të quajtur faq-whsr.php.

Tani për metada, thjesht shtoni diçka si kjo në fillim të skedarit tuaj të shtojcave (menjëherë pas <?php):

meta_01

Që do të thotë:

 • Emri i Plugin: Emri i bukur që do të shfaqet në administratorin tuaj wp > ndërfaqja e plugins
 • Plugin URI: Nëse doni të shtoni një lidhje në faqen e shtojcës suaj (dokumente, shembuj, faqja e shitjeve)
 • Përshkrimi: Ky është paragrafi i vogël i paraqitur në wp-admin tuaj > ndërfaqja e plugins. Mbajeni thjesht, në mënyrë që përdoruesit të kujtojnë se për çfarë merren
 • Autori / Autori URI: Personi / ndërmarrja që krijoi shtojcën dhe një lidhje për kreditë
 • Liçensa: Kështu që përdoruesit do të dinë se çfarë mund / nuk mund të bëjnë me shtojcën tuaj

Ok, tani kemi krijuar plugin-in tonë, shtoi disa metadata përkatëse. Sapo të ruani skedarin tuaj të plugin-it, ju duhet të jeni në gjendje ta shihni atë në ndërfaqen tuaj wp-admin

Le ta aktivizojmë dhe të shohim se çfarë ndodh.

Prit, asgjë? Epo, kjo është një gjë e mirë, nëse ndonjë gjë nuk ishte në rregull tani ju do të shihni një gabim. Le të kalojmë te krijimi i tipit tonë postar tani.

Në rastin tonë CPT është artikulli FAQ, por ju mund të krijoni libra, video, dëshmi dhe kështu me radhë. Gjëja e rëndësishme që duhet mbajtur në mend këtu është: emrat e funksioneve duhet të jenë unikë. Përsërite me mua tani: emrat e funksioneve duhet të jenë unikë, emrat e funksioneve duhet të jenë unikë. E kuptova? E mirë kjo do t’ju shpëtojë shumë probleme derisa të mund të përdorim OOP (ndoshta në tutorin tjetër).

Magjistari bëhet me këtë kod:

KPT-ja

Kjo është ajo që nënkupton pjesët përkatëse:

 • etiketat $ – është një grup me etiketat dhe teksti për seksione të ndryshme të zonës suaj wp-admin. Kështu që WP do të dijë mënyrën e duhur për të thirrur artikujt tonë
 • mbështet – kjo tregon atë që ju mund të shihni në wp-admin > FAQ > ekran i ri. Në rastin tonë do të kemi titullin, redaktorin (kutinë kryesore të përmbajtjes), autorin, revizionet dhe fushat e personalizuara (në rast se i dëshironi ato).
 • taksonomitë – këtu ju i thoni WP se cilat taksonomi lejohen (kategori, etiketa ose taksonomi me porosi)
 • Register_post_type (‘faq_whsr ‘, $ argument) – kjo i thotë WP” Hej, krijoni një lloj postimi të ri me porosi me ID si faq_whsr duke përdorur argumentet nga $ argumentet “.

Ruani atë dhe mbajeni frymën. Tani duhet të shihni një pjesë të re në menunë tuaj kryesor wp-admin

Prisni, kjo është ajo? Po. Ai copëz krijon tërë funksionalitetin e CPT. Nëse nuk e gjeni këtë të lezetshme, prisni që të ftohet në seksionin tjetër.

Para se të lëmë administratorin wp, shtoni disa të dhëna dummy (disa faqe me të paktën 2 kategori).

Front-End – bashkëveprim WP x jQuery

Tani është koha më në fund të shohim ndonjë veprim dhe ne do të përdorim elementin jorduit UI Accordion për këtë.

jQuery UI ka pothuajse të njëjtat përparësi si vetë jQuery:

 • Një shumë e zhvilluesve që punojnë në të
 • Kodi ndër-shfletues dhe celular i gatshëm
 • E dokumentuar mire
 • Luan bukur me WP (WP vetë i përdor ato)

Tani shtrohet pyetja: Si ta quajmë?

Ka dy qasje për këtë:

 1. Të pastra / etiketa të këqija në wp_head tuaj
 2. Wp_enqueue bukur

Ne nuk do të humbasim shumë kohë me qasjen e gabuar sot, por e mira është në thelb duke i thënë WP “hej shok, ne do t’ju duhet UQ jQuery në një pikë në kodin tonë, ju lutemi përfshini atë në faqe” Në këtë mënyrë WP mund të kontrollojë nëse dikush tjetër e ka përfshirë atë tashmë ose ka përfshirë një version të ndryshëm të tij dhe të shmangë shumë telashet me bibliotekat e kopjuara. Ok, si ta përkthejmë atë bisedë të këndshme në kod?

Duke përdorur funksionin enqueue:

enqueue_02

Kodi i Shkurtër

Dhe tani ne jemi përsëri në administratorin wp. Kemi artikujt FAQ dhe kemi bibliotekën të stilojë artikujt siç duam, çfarë tjetër mungon? Epo, duhet të thërrasim artikujt!

Kemi shumë mundësi për këtë, por më e lehtë për këtë rast është krijimi i një kode të shkurtër. Kodi i shkurtër është diçka që ju shtoni në fushën tuaj të përmbajtjes (për faqet, postimet, CPTs …) dhe WP në të vërtetë do të kërkojë një funksion për të ekzekutuar atë. Ekzistojnë 2 lloje të kodeve të shkurtra:

 1. [vetë-mbyllur] – Si tags ose
  ky lloj kodi i vetëm e quan një funksion në një pikë – ky është djali ynë
 2. [mbështjellë] Përmbajtja [/ përfunduar] – Kjo është si tags

  ose dhe në të vërtetë mund të transformojë përmbajtjen e tij, ose të përdorë përmbajtjen si argumente.

Le të shohim se si funksionon atëherë. Krijoni një faqe të re në administratorin tuaj wp dhe shtoni këtë kod atje:

[Faq-whsr]

Ruani dhe vizitoni atë faqe dhe shikoni se çfarë ndodh …

Vetëm duke u sharë, nuk do të bëjë diçka ashtu? Epo, kjo është sepse ne nuk kemi krijuar ende një funksion për të.

Shtojeni këtë në skedarin tuaj të shtojcave:

shortcode_02

Tani rifreskoni faqen tuaj dhe unë premtoj se diçka me të vërtetë e lezetshme do të ndodhë.

Ftohtë, a? Tani mund të shihni që po rrjedh dhe qielli është kufiri për ju tani. Ajo që bën ai kod është thjesht t’i thuash WP se ekziston një kod i shkurtër që quhet [faq-whsr] dhe nëse WP e gjen atë, WP duhet të kryejë një funksion në atë pikë të faqes.

Në rastin tonë, ne do të duhet të arrijmë këtë strukturë që paneli UI jQuery të krijohet:

api_02

Dhe për këtë ne do të krijojmë një Query WP, do të ngarkojmë artikujt tonë FAQ dhe përmbajtjen e tyre. Zëvendësoni funksionin e kodit të shkurtër me këtë:

Shortcode-basic_02

Ok, tani artikujt tuaj FAQ do të quhen. Ajo që ne kemi bërë është të thërrasim wp_query për të thirrur llojin tonë të postës me porosi, dhe pastaj ta kalojmë atë në kthimin e kodit të shkurtër në mënyrë që WP t’i shfaq të gjithë ata duke ndjekur strukturën e dëshiruar.

Goodshtë mirë, por diçka mungon, apo jo? Po në lidhje me disa opsione atje? Epo, ne mund të shtojmë opsione për një kod të shkurtër, le të shohim se si të krijojmë disa nga argumentet WP_Query në kodin tonë të shkurtër:

shortcode-final_02

Në këtë mënyrë ju mund të telefononi artikujt duke përdorur argumentet e mëposhtme (mund të kombinoni sa më shumë që dëshironi):

 • ID e kategorisë së maceve (shumëfish i shtuar si grup) [faq-whsr mace = 1]
 • kategoria_name – emri i kategorisë [faq-whsr kategoria_name = “ushqim”]
 • porosia – ASC ose DESC (DESC është e paracaktuar) [faq-whsr qëllim = “ASC”]
 • me porosi – ndryshoni kriteret për porositjen e sendeve [faq-whsr rendby = “titulli”]
 • posts_per_page – ndryshoni numrin e artikujve të ngarkuar [faq-whsr posts_per_page = 5]

Por siç thashë, qielli është kufiri për ju mikun tim. Këtu janë disa opsione për WP_Query që mund të zbatoni dhe përdorni:

 • autor
 • Kategoria (duke shtuar opsione të përjashtuara me jo_in)
 • Kërkoni (cool nëse doni t’u jepni përdoruesve mundësinë për të kërkuar përmes tyre)
 • Fusha me porosi (pasi që artikujt FAQ kanë ato mund t’i përdorni për të ngarkuar sende me fusha dhe vlera specifike me porosi)

Tani është radha juaj

Kjo është vetëm një pikë fillestare për ju, siç mund ta shihni. Të gjithë ne mund të mësojmë shumë gjëra të tjera interesante për të përmirësuar këtë shtojcë të thjeshtë, këtu janë disa sugjerime që ju të gërmoni më thellë:

 • Dizajn të përgjegjshëm
 • Krijimi i widget-it
 • Shtojcat e aktivizoni / çaktivizoni prizat
 • Ndërkombëtarizimi
 • OOP
 • Enqueueing vetëm nëse është e nevojshme (për faqe të caktuara)

Mos harroni të lini mendimet tuaja në komente! Dhe këtu është sfida jonë për ju: A është e mundur që të aplikoni një opsion “artikull të paracaktuar” për kodin e shkurtër (kështu që kur faqja të ngarkohet një artikull tjetër do të jetë i hapur, kjo nuk është e para)? Si do ta realizonit?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map