Spam mund të bëhet një problem me të vërtetë i madh kur drejtoni një uebfaqe ose blog të WordPress. Edhe në rrethana normale, madje pa u përpjekur ta bëni blogun tuaj të popullarizuar, faqja juaj e internetit ka të ngjarë të marrë trafik nga bots automatikë, scraper dhe crawlers.


Pothuajse 61.5% e të gjithë trafikut në internet nuk është njerëzor që nga viti 2013. Ky përbërës jo i trafikut njerëzor, si përqindje e trafikut të përgjithshëm në internet, është vetëm në rritje.

Pra, rritja e trafikut jo njerëzor po tejkalon rritjen organike të trafikut nga njerëzit e vërtetë që shfletojnë në internet. Bots në internet janë shumë më të lehta për t’u ndërtuar se kurrë më parë dhe si rezultat spam duket se rritet si një funksion i kohës.

Pa masa efektive të automatizuara të kundërvënies, trajtimi i spamit është kohë, i bezdisshëm dhe i ngadalshëm.

Zgjidhje Falas Anti Spam

WP Spam-Shield Anti Spam

 • Punon me të gjitha shtojcat e formave të kontaktit, abonimet dhe shtojcat WooCommerce.
 • Mbron nga spam bots dhe spam njerëzor
 • Punon me JS / Cookies Anti-Spam Layer dhe Algorithmic Anti Spam Layer
 • Mbron faqen pjesërisht kundër injeksioneve SQL dhe dobësive XSS
 • Premton zero pozitive false
 • Ka radhë spam dhe merret me spam, përpara se të godasë bazën e të dhënave të WordPress-it
 • Ndalon edhe spam regjistrimi

Antispam Bee

 • Dallon IP-të Spam dhe komentuesit e autorizuar
 • Plugin nuk kërkon regjistrim për përdorim dhe nuk ruan asnjë të dhënë personale
 • Regjistrimi është opsional
 • Plugin mbështet fshirjen automatike të bllokimit dhe bllokimit selektiv të vendit
 • Lejon vetëm komente në një gjuhë
 • Falas edhe për projekte tregtare

Akismet

Mbrojtësi i spamit të çdo faqe WordPress si parazgjedhje. Shtojca ofron një zgjidhje të shkëlqyeshme pa asnjë kosto fare.

 • Kontrollon automatikisht të gjitha komentet dhe filtrat spam, megjithëse ju ende duhet të moderoni komentet tuaja herë pas here
 • Historia për secilin koment është në dispozicion, dhe lejon përdoruesin të kontrollojë, nëse komentet janë kapur / pastruar nga Akismet ose janë shënuar spam / pa spam nga moderatori
 • Karakteristikë hidhni për të hequr qafe spam të plotë, efektive për spamin më të dobët
 • Punon në 42 gjuhë

Për një uebfaqe jo komerciale dhe madje edhe faqe interneti komerciale me trafik mesatar, një nga tre zgjidhjet anti-spam të disponueshme lirshëm do të jetë i mjaftueshëm. Për shembull, shumë faqe kanë nevojë vetëm për Akismet për të mbajtur larg spam. Por plani falas i Akismet është i përfshirë në 50,000 kontrolle për spam komenti dhe përtej 50,000 kontrolleve të spam-ve në dispozicion për çdo muaj, do t’ju duhet të regjistroheni për planin Plus që fillon me 5 dollarë në muaj.

Anti-Spam nga Clean Talk

Anti-Spam CT

Aktualisht shumica e faqeve WordPress përdorin Akismet si parazgjedhje, pasi është pjesë e çdo instalimi të WordPress. Ekzistojnë 3 mjete falas për spam që më pëlqejnë dhe më mirë do t’i përdorja sesa një zgjidhje premium anti spam. Por me 8 dollarë në vit për mbrojtje të plotë ndaj spamit, kjo shtojcë ofron vlerë të madhe. Ky shërbim i mbrojtjes ndaj spamit merr 1.5 deri në 2 milion kërkesa për kontrollin e spamit çdo ditë, nga të cilat 99.8% konsiderohen spam.

CleanTalk është një shërbim i bazuar në cloud i krijuar për të ndaluar komentet e spamit, regjistrimet e spamit, postën e spam-it përmes formave të kontaktit dhe spam-it të krijuar nga lidhjet lidhëse. Dhe përveç kësaj, shtojca gjithashtu heq urdhërat e spamit, spam në widget dhe abonimet e postave elektronike të spamit.

Kjo shtojcë e thjeshtë zbulon dhe ndalon spam pa CAPTCHA ose teknika të tjera të testimit të bazuar në matematikë, njerëzorë / bot. E njëjta gjë është e vërtetë edhe për shtojcat anti spam falas, megjithëse ato kërkojnë një shkallë më të madhe të moderimit të administratorit i cili kushton kohë. Këto kontrolle anti-spam i bezdisin vizitorët dhe prishin tërë përvojën e përdoruesit. Njerëzit kanë shumë më tepër gjasa të lënë një koment në faqen tuaj të internetit pa kontrolle të shumta, të mërzitshme dhe të mërzitshme kundër spamit.

Shtojcat Spam duhet të punojnë në të njëjtën kohë me shtojcat e tjera.

Anti-Spam punon me të gjitha shtojcat e formave WordPress. Shtojca funksionon pa probleme me formularin e Kontaktit 7, formularin e kontaktit të Jetpack, formën e shpejtë të kontaktit të sigurt, format Ninja, faqet e uljes, format e gravitetit dhe çdo formë kontakti me porosi të bazuar në temë.

Për faqet e internetit në hapësirën e e-commerce, të cilat specializohen në shitjen e produkteve digjitale përmes WooCommerce, kjo shtojcë filtron regjistrimet e spamit bot dhe komente për spam. Anti-Spam është i pajtueshëm me të gjitha shtojcat popullore të mbajtjes së memorjes gjithashtu.

Si punon ? Karakteristika shtesë

Ju mund të pyesni veten se si funksionon plugin. Epo kjo kërkon për shenja që një spam bot është në punë. Për shembull:

 • Komenti i përdoruesit është regjistruar tashmë në listën e zezë
 • Komentet përmbajnë lidhje të listës së zezë
 • Kërkon të aktivizojë JavaScript
 • Dorëzimi shumë shpejt për të qenë njeri

Komente si “Nice Post”, të cilat jo domosdoshmërisht shtojnë shumë vlerë në faqen tuaj të internetit mund të lejohen nga shtojca pasi nuk konsiderohet spam.

Shtojca gjithashtu vjen me një Panel të Analytics në faqen e tyre të internetit në të cilën mund të qaseni.

SpamAnalytics

Kam arritur tek ata të pyesin për nivelin e tyre pozitiv të rremë. Denis (Autor i Plugin) thotë se shtojca ka një normë pozitive false prej 0.001%. Probabiliteti që komentet legjitime të shënohen si spam është gati zero.

Teste të shumta spam pozitive të rreme sigurojnë që komentet legjitime e bëjnë atë përmes filtrave të spamit. Dhe përveç kësaj, ju keni qasje në shkrimet e sulmit spam për 45 ditët e mëparshme, për të ndihmuar në identifikimin nëse filtri juaj spam bllokoi ndonjë gjë që ju mund të konsideroni të ligjshme.

Ata gjithashtu kanë një vlerësim të jashtëzakonshëm prej 4.9 në një shkallë 5 pikë me 844 shqyrtime të vlerësuara 5/5 për një shtojcë që është shkarkuar vetëm 30,000+ herë.

përfundim

Unë nuk rekomandoj një shërbim premium për një uebfaqe me trafik të ulët të sapo filluar. Por nëse trafiku juaj fillon të rritet, si me siguri do të kalojë me kohën, gjithashtu do të spam. Kur bëhet shumë për të trajtuar një shërbim falas, atëherë ndoshta mund të provoni Anti-Spam nga Clean Talk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me