Si të rregulloni çështjet e limitit të kujtesës PHP në WordPress

WordPress është sistemi më i mirë i menaxhimit të përmbajtjes për blogerët, sipërmarrësit dhe pronarët e bizneseve të vogla pa asnjë prapavijë teknike. Me ndihmën e shtojcave, temave dhe një tabelë miqësore për përdoruesit, çdokush mund të ndërtojë faqen e ëndrrave të tyre pa prekur kurrë kodin.


Por ndërsa përdoruesit fillojnë të shtyjnë zonën e tyre të rehatisë dhe të eksplorojnë aftësitë e vërteta të WordPress, ata mund të hasin gabime të ndryshme që mund t’i bllokojnë nga pulti i tyre.

Nëse jeni si unë që vazhdimisht përkulni me përbërësit e platformave që unë përdor, atëherë do të takoni “ekranin e bardhë të vdekjes” të frikshëm – të paktën një herë gjatë kohës tuaj me WordPress.

Një dukuri e zakonshme do të ishte gabimi i rraskapitur i memorjes PHP, i cili mund të shkaktohet nga diçka aq e thjeshtë sa instalimi i një shtojce të re. Megjithatë, shkaku i saj është kur një komponent i caktuar i faqes tuaj WordPress përdor më shumë memorje sesa lejon PHP-ja juaj.

Kjo ka më shumë të ngjarë të ndodhë në faqet e internetit që shtyjnë shpërndarjen e burimeve të tyre me pamjet e zbukuruara, përmbajtjen e pasur dhe shtojcat. Një shembull është një sit i tregtisë elektronike, i cili harxhon një ton të të dhënave dhe memorjes për të operuar.

Për fat të mirë, rritja e kufirit të kujtesës është një zgjidhje e drejtpërdrejtë që mund të rregullojë shumicën, nëse jo të gjitha, gabimet e ezauruara nga memorja PHP. Ja se si ta bëni atë:

Hyni në llogarinë tuaj të strehimit

Para së gjithash, ka mënyra të shumta për të hyrë në cPanel të llogarisë tuaj të pritjes. Disa kompani kanë nevojë që ju të regjistroheni në një portal zyrtar, ndërsa të tjerët kërkojnë vetëm që ju të shtoni “/ cpanel” në URL-në e faqes suaj të internetit.

Pasi të keni mbërritur në faqen e hyrjes cPanel të llogarisë suaj të pritjes, shkoni përpara dhe jepni letrat kredenciale.

Kredencialet tuaja cPanel ju dërgohen me email nga ofruesi juaj i hostit gjatë procesit fillestar të konfigurimit. Nëse e humbni këtë, mund të kontaktoni shërbimin e tyre të klientit për ndihmë.

Pas regjistrimit, duhet të shihni një ekran me seksione për skedarët, fushat, softuerin e serverit tuaj të internetit etj. Shikoni për ikonën “File Manager” për të vazhduar më tej.

Shumica e platformave moderne cPanel kanë dy fusha të përgjithshme në menaxherin e skedarëve: një shfletues dosje dhe zona kryesore e eksploruesit. Nëse llogaria juaj e pritjes ka shumë faqe në internet, duhet të jeni në gjendje të gjeni dosjet e tyre përkatëse në shfletuesin e dosjeve në të majtë. Shikoni për uebfaqen që ka problemin e kujtesës PHP për të parë përmbajtjen e saj.

Në dosjen rrënjësore të faqes tuaj WordPress, kërkoni një skedar të quajtur ‘wp-config.php. ‘ Kjo është ajo ku ju mund të rritni manualisht madhësinë e kufirit tuaj të kujtesës PHP.

Merrni parasysh që – në varësi të kompanisë suaj pritëse – ka mënyra të ndryshme për të redaktuar skedarët në cPanel tuaj.

Në këtë shembull të veçantë, mund të zgjidhni ose “Ndryshoni Kodin” nga menyja me klik të djathtë ose të zgjidhni skedarin dhe të klikoni ‘Redaktorin e Kodit nga shiriti kryesor i mjeteve.Kjo duhet të sjellë redaktorin e kodit në një skedë të re. Për të filluar me rregullimin, krijoni një rresht të ri pikërisht nën<?etiketa php, e cila duhet të jetë në majën e kodit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map