Трябва ли да деактивирате проследяване и Pingbacks в WordPress публикации?

Преди да се спра на как можете да деактивирате обратни и пингбакове, може би трябва да разгледаме какви са обратни и пингбакове и дали наистина са необходими.


Какво всъщност прави Trackback / Pingback?

 1. Ивон пише нещо в блога си.
 2. Кетлин иска да коментира блога на Ивон, но иска собствените й читатели да видят какво трябва да каже и да могат да коментират собствения си блог.
 3. Катлийн публикува в своя блог и изпраща обратна връзка към блога на Ивон.
 4. Блогът на Yvone получава проследяването и го показва като коментар към оригиналната публикация. Този коментар съдържа връзка към публикацията на Катлийн.

Очевидно това увеличава взаимодействието и Ивон е в състояние да предаде мнението си за поста на Катлийн. Това въвежда както блоговете с нова аудитория, така и различни читателски публики. Публикуването на Катлийн в нейния блог не съдържа цялата статия на Ивон, а само откъс. Можете да го смятате за подобен на трейлър / тийзър за филм.

Pingbacks са много сходни, единствената разлика е, че са автоматизирани. Те са проектирани да решат проблем с обратни връзки, които липсват на автентичност. Трябва да запомните, че независимо какво казва Катлийн за поста на Ивон; в блога на Yvone тя получава последната дума и може да редактира trackback, както сметне за добре.

Pingbacks показват извадки, както правят обратните. Разликата се състои във факта, че много малко WordPress теми всъщност показват тези откъси.

Доброто и грозното

Споменаването на вашия уебсайт на други уебсайтове почти винаги е полезно за класирането на вашата търсачка. Освен това, наличието на високо класиран блог спомена вашия уебсайт и коментиране на нещо, което сте публикували, определено ще изпрати известен трафик по вашия начин. Те помагат да се добави взаимодействие и насърчават дебатите относно мненията, които изразявате на вашия уебсайт.

Ще знаете и за всеки уебсайт, свързващ с вашето съдържание, може би уебсайт, който събира заедно съдържание от различни уебсайтове и поставя мишмаш от съдържание, за да печелите пари.

Най-големият проблем както с обратните, така и с пингбаковете е нечестивото количество спам. Хората, които искат да избутат своите собствени уебсайтове нагоре по отношение на оптимизацията на търсачките, ще се опитат да използват вашия уебсайт като катапулта за техните собствени уебсайтове, като непрекъснато добавят URL адреса на своя сайт към други уебсайтове..

Много хора наистина добавят вашите връзки с добри намерения, но много по-често спам ботът изпраща URL адреси за доста егоистични цели на хиляди сайтове.

Ако е спам и ще свърши заедно с вашите коментари, тогава ще трябва да ги модерирате. Този процес е огромно начинание и загуба на вашето време.

Докато спамът засяга както обратните, така и пингбака в по-малка степен, с pingbacks ще трябва да се справите и с self pings. Всеки, който управлява уебсайт или пише редовно, знае един добър начин да задържите вниманието на вашата аудитория е да свързвате различни статии чрез вътрешна връзка.

Проблемът е, че вашата WordPress не прави разлика между ping-ове от други уебсайтове и pings, които възникват поради вътрешни практики за свързване. В резултат на това ще трябва да модерирате и себе си.

Използването на средства за анти-спам като Akismet или други инструменти, споменати в предишната публикация, озаглавена „Как да спрем спамерите на вашия WordPress сайт“, ще ви помогне да се борите със спама в папката с коментари.

Имате ли нужда от песни и Pingbacks?

Отговорът на този въпрос се крие в друг въпрос: „Кога за последен път беше изпратен вашият блог легитимен trackback или pingback?“

Най-малкото, обратните връзки почти сигурно са досада и пингбакове, макар и истински, много рядко добавят стойност към вашия уебсайт. Ако смятате, че прекарването на цялото това време в сортиране чрез спам коментари, дори и с помощта на инструменти за сортиране на спам, е изчерпателно и в крайна сметка безплодно упражнение, може би е в ваш интерес да се отървете от тях напълно.

Изключването им

От менюто си WordPress отворете Настройки > Настройки за дискусия. Премахнете отметката от „Разрешаване на известия за връзки от други блогове (pingbacks и trackbacks).“ И сте готови.

DiscSettings

Сега за самостоятелно ping, можете да ги предотвратите, като премахнете отметката от „Опит за уведомяване за всички блогове, свързани с статията.“

Успешно се справихме с обратните и пингбакове за бъдещи статии. За да деактивирате обратните и пингбакове за съществуващи публикации, можете да използвате Simple Trackback Disabler.

Ако ви е приятно да изпълнявате SQL заявка, прочетете тази публикация на WPBeginner, която предоставя необходимия фрагмент от код, който трябва да стартирате от пространството на вашия уеб сървър, използвайки phyMyAdmin.

Заключителни мисли

Анти-спам инструментите могат значително да подобрят способността ви да се справяте със спам от проследяване и пингбакове. Но като се има предвид, че 99% от обратните и пингбакове са спам, защо дори да се притесняваме? Ако се чувствате по този начин, вероятно е най-добре да се отървете от тях напълно.

Кредити за примера: WordPress.org

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map