W3 Плъгин за общ кеш – отвъд общите настройки

В по-ранна статия подчертахме, че е важно да имате уеб сайт за бързо зареждане и че приставката W3 Total Cache може да помогне за намаляване на времето за зареждане и като цяло да ускори уебсайтовете. Разгледахме и Общите настройки за този плъгин в тази статия. Сега, нека погледнем отвъд Общите настройки и да разберем как да настроите този плъгин за оптимална производителност.


Една дума за този плъгин, преди да се задълбочим в разширените функции – за да извлечем максимална полза от W3 Total Cache, са необходими някои разширени скриптове и хостинг конфигурация от страна на сървъра. Но дори и без това можем да постигнем добри резултати.

След като инсталирате и активирате W3 Total Cache плъгин, потърсете производителност на таблото за управление и кликнете върху него. Таблото за управление на приставката ще се отвори и можете да прегледате там, за да имате представа за обхвата на функциите на този плъгин.

5

Допълнителните функции, предлагани с Premium Services, можете да намерите тук. Обратната връзка може да отиде при разработчиците на приставката от връзката обратно в Разпространение на думата. Статистическата информация за ефективността на уебсайта от гледната точка на сървъра може да бъде намерена в New Relic. След като конфигурирате приставката, отчетът за скоростта на страницата на Google ще изведе информация за ефективността на вашия уебсайт.

Сега, нека да конфигурираме приставката.

Кликнете върху производителност > Основни настройки.Погледнете към опции, отварящи се в Общи настройки. Можете да коригирате настройките под всяка опция.

5а

1. Режим на визуализация

За да проверите ефекта на приставката W3 Total Cache, можете да активирате режима за визуализация. Когато този режим е активиран, само администраторът може да види ефекта от промяна. Когато този режим е деактивиран, зрителската публика също може да види ефектите от промените, направени от този плъгин.

5б

В изображението по-горе режимът на визуализация е деактивиран. Трябва да активирате режима на визуализация, докато правите промени в настройките, да наблюдавате, че те имат желания ефект върху уебсайта и след това да ги деактивирате отново след запазване на промените.

2. Кеш на страницата

Всеки път, когато зрителят се обади за страница, WordPress получава достъп до множество PHP скриптове и изпълнява заявки към бази данни, всички от които заемат сървърно пространство и забавят уебсайта. Когато активирате кеширане на страница, този процес се ускорява при многократни заявки.

7в

Под настройките на кеш на страницата ще трябва да изберете и метода на кеш на страницата. Изборът зависи от сървъра, който уебсайтът използва. Настройката по подразбиране за това е Дискът е подобрен. Това е добре за повечето уебсайтове.

5 д

Тъй като ще трябва да правите този избор многократно за всички настройки, нека разгледаме и другите опции освен Disk Enhanced.

Disk Basic и Disk Enhanced е за споделен хостинг. Можете да изберете Disk Enhanced, но ако сайтът ви се забави или ако приемате твърде много сървърни ресурси, можете да се върнете към Disk Basic. Или иначе променете вашия хостинг план или хостинг доставчик.

Специализирани / виртуални сървъри са сървъри от по-висок ред. Специализирани сървъри не се споделят с никой друг уебсайт или лице, докато виртуалните сървъри се споделят от много малко хора или уебсайтове.

Opcode: Алтернативно PHP кеширане (APC) – Тук PHP кодът се кешира с помощта на PHP решения с отворен код.

Opcode: eAccelerator – Това е PHP енкодер и товарач.

Opcode: XCache – Много бърз и стабилен кеш на опкод. Поддържа се изцяло от Windows и Linux.

Opcode: WinCache – PHP решение с отворен код изключително за Windows.

Няколко сървъра: Memecached – Ако сайтът се поддържа от повече от един сървър, тогава опцията memecached трябва да бъде проверена.

3. Минимизирайте

Кодът съдържа неща като коментари, нови символи на реда и празни интервали, които увеличават размера на кода. Минимизацията премахва кода на съкращенията. HTML, Java и CSS скриптът са виновниците тук и подобряването им значително ще подобри скоростта.

Ще трябва да изберете опции в HTML Minifier, JS Minifier и CSS Minifier. Опциите по подразбиране биха работили отлично, но в случай на конфликт можете да изберете другите опции и да видите коя от тях работи за вас. Ако проблемите останат нерешени, можете също да деактивирате опцията за промяна. Това често се случва, когато се инсталира Lite Speed.

8а

Ще трябва да изберете метода Minify cache въз основа на обяснението в (2) по-горе. Препоръчителната опция тук е Disk.

8Ь

4. Кеш на базата данни и кеш на обекти

9

Активирането на опцията кеш на базата данни означава, че кеширате SQL заявките. Намирането на страница на сървъра включва търсене в много голяма база данни. Кеширането намалява времето за това търсене, но консумира сървърни ресурси. Така че, на споделен сървър, това всъщност може да намали скоростта. Начинът да се постигне това е да се даде възможност за кеширане на база данни и след това да се анализира скоростта на сайта. Ако това доведе до забавяне, деактивирането му може да е по-добър вариант. Тази опция работи най-добре на специализиран или виртуален сървър.

9а

Активиране на кеш на обекти помага да се намали времето на процеса на някои операции. Препоръчително е само за специализиран или виртуален сървър.

9б

5. Браузър кеш и мрежа за доставка на съдържание

Браузърът кеш е много важна опция и винаги трябва да бъде активиран, независимо от метода на хостинг, който използвате. Тази настройка използва кеша в уеб браузъра на посетителя, за да намали натоварването на сървъра и времето за реакция. Добавят се заглавки и е възможно компресиране на HTML. Когато се поиска страница за втори път, времето за отговор се подобрява драстично.

10

Понякога съдържанието се съхранява на редица сървъри по целия свят. Мрежа за доставка на съдържание насочва посетителя към най-близкия до него географски сървър. Ако не използвате мрежа за доставка на съдържание, деактивирайте тази опция.

8. Обратен прокси

11

С обратен прокси, статичните ви файлове се кешират на различни сървъри по целия свят и могат да бъдат достъпни чрез облак от посетител. По-добре е да не разрешавате това за сайтове на WordPress

9. Мониторинг

12

Трябва да активирате Мониторинг само ако искате да имате подробна статистика за работата на вашия сайт и сървър и ако сте запознати с New Relic.

10. Разни

13

Придобийте API ключ, като следвате връзката, дадена под полето, и след това го въведете в полето Page Speed ​​API Key Key. Останалите опции са само за напреднали потребители.

11. Настройки за отстраняване на грешки и импортиране и експортиране.

Debug предоставя подробна информация за всеки кеш и може да се гледа публично в изходния код на страницата. Това ще ви помогне да разберете какво работи и кое не. Активирайте само когато е необходимо и деактивирайте скоро след това.

14

Всички настройки могат да бъдат експортирани и след това импортирани впоследствие в един и същ сайт или на различно място и служат като добро архивиране.

Основен фактор за успешното използване на този плъгин са софтуерните и конфигурационни ограничения на доставчика на хостинг услуги. Ако вашата хостинг среда не е подходяща или ако опциите за конфигуриране се доказват твърде много за вас, може да искате да се върнете към по-простия W3 Super Cache, тъй като повечето сървъри могат да работят оптимално с този плъгин при много основна инсталация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map