“Mantingueu-lo senzill, estúpid”

Això és el que em va dir el meu professor que faria a l’hora d’escriure.


Fins avui, segueixo fent tot el possible per mantenir la meva escriptura senzilla, però hek, sempre és més fàcil dir que fer-ho.

El cert és que els lectors sempre preferiran una escriptura senzilla perquè és més fàcil d’entendre. Si voleu deixar d’espantar els lectors, heu de saber què significa “escriure senzill” i aprendre a fer-ho.

Comprendre quins mitjans senzills

L’escriptura senzilla és més fàcil d’entendre

Si la vostra redacció és complexa i confusa, el públic no podrà entendre quin és el vostre missatge. Quan això passi, acabareu perdent l’atenció.

Cal que sigueu concisos i clars en allò que escriviu per tal que pugueu treure el vostre punt. No distregueu la seva atenció amb argiles innecessàries o frases massa complexes.

L’escriptura senzilla pot transmetre temes complexos

Albert Einstein va dir una vegada:

Si no ho podeu explicar simplement, no ho enteneu prou bé.

Per descomptat, Einstein era un geni que entenia alguns temes força complicats, però també sabia explicar-los en termes més senzills.

Si els temes que escrius són sovint especialitzats o complexos, ser capaç de redir-ho i explicar-ho de manera clara i concisa pot ser una eina potent.

Escriptura simple significa escriptura intel·ligent

Mantenir l’escriptura senzilla no significa “deixar-se caure” per als lectors. El vostre contingut pot ser intel·ligent, fins i tot amb paraules senzilles.

L’últim que voldríeu fer és parlar amb els vostres lectors. Això és simplement maleducat o fins i tot possiblement ofensiu.

L’escriptura simple pot de vegades ser relativa

Diferents persones tenen idees diferents del que significa “simple”. El senzill per a un científic de coets pot no ser tan senzill per a un metge, ni viceversa.

Per exemple, els articles de Secret Hosting Web Revelats poden estar relacionats amb la tècnica quan es tracta d’eines web. A continuació, es mostra un extracte d’un article que parla sobre la plataforma de codificació CodeLobster i si no ets un programador o desenvolupador de programari, pot ser que alguna cosa de l’argot us passi pel cap..

Oracions com la que es posa en relleu a continuació poden ser força tècniques, però tingueu en compte que encara s’escriu d’una manera senzilla de llegir i entendre.

En aquest moment, haureu de tenir una idea general del que significa simplificar la vostra redacció. Per tant, parlem de com simplificar la vostra redacció amb aquests pocs consells útils.

Com simplificar el vostre escrit

1. Escriu com si parlessis amb els lectors

Un article hauria de ser com una conversa, i les converses són un carrer de doble sentit. Quan a la gent li agrada la manera de parlar, és més probable que en parli.

Els millors escriptors són els que et poden fer sentir com si estiguessin a l’habitació, parlant amb tu.

Com ho fan? Utilitzen paraules casuals, emeten algunes anècdotes personals, utilitzen expressions familiars. Bàsicament, fan que la seva escriptura sona humana. Per tant, no tingueu por de mantenir casual els vostres articles per connectar-vos amb els vostres lectors.

2. Utilitzeu il·lustracions al vostre avantatge

Els humans som criatures visuals. De vegades, hem de veure les coses per entendre-ho, i és per això que les il·lustracions o els gràfics poden ser una manera fantàstica d’ajudar a simplificar el punt per a un lector.

Feu un cop d’ull al gràfic següent d’aquest article sobre els diferents creadors de llocs web i podeu entendre immediatament què us intenta dir.

creador de llocs web v wp faceoffLes imatges i els gràfics poden ser una eina poderosa per transmetre el vostre missatge, fer-lo servir de forma sàvia. A més, a la gent els agrada mirar fotos.

3, retalla el greix de la teva redacció

Un dels principals errors que solen fer els escriptors és escriure amb superlatives o d’una manera exagerada.

Llegiu la descripció següent:

“Les restriccions de temps i la reducció de la duració de l’atenció han fet que el lector mitjà sigui exponencialment més ràpid al consumir contingut, de manera que és imprescindible evitar sentències complexes i llargues, ja que dificulten el temps del lector.”

Es tracta només d’una manera complicada de dir “la gent té menys temps per llegir, així que no escriu en frases llargues i complexes”.

No intenteu escriure una obra de Shakespeare ni un llibre de Tolkien, per tant, talleu les paraules innecessàries i decreteu les frases.

Si no l’utilitzeu en una conversa, traieu-lo.

4. Feu que algú llegeixi el vostre escrit

Una bona prova de litmus per comprovar la vostra redacció: demaneu a algú que la llegeixi.

Un parell d’ulls frescos és fantàstic quan necessiteu comentaris sobre la vostra redacció. Demaneu-los (molt bé) que llegiu la vostra redacció i que els editeu. Digues-los que siguin despietats en la seva edició perquè sàpigues on estàs enviant el missatge.

Si poden comprendre el tema, encara que no ho coneguin, ho fareu perfectament.

5. Mantingueu els paràgrafs i les frases breus

Fes-me un favor. Escanegeu aquest article i observeu si hi ha paràgrafs llargs.

T’estalviaré el temps, no n’hi ha.

La majoria dels meus paràgrafs no sobrepassen tres línies i no recomanaria passar sis línies per paràgraf. La raó és que paràgrafs més curts poden ajudar els lectors a processar la seva redacció amb més facilitat.

El mateix passa amb les frases. Mantingueu les frases curtes amb un màxim de 25 paraules per frase. (Tot i que hi ha moments en què la variabilitat de la longitud pot ser bona.)

Quan els paràgrafs i les frases són breus, simples i concises, proporciona al cervell al lector temps per absorbir i comprendre el que està escrivint. És bàsicament similar a donar un alè al cervell abans de saltar al següent trenc de pensament.

Ho deixem simple

En aquests moments i en qualsevol època, estem constantment bombardejats amb text de tot arreu. Fes un favor als lectors de blocs, mantingues la teva escriptura senzilla i fàcil de llegir perquè no els espanti.

Recordeu-vos, si podeu escriure més senzill, escriureu millor.

Així que què et sembla? Prefereixes una escriptura llarga i complexa o t’agrada quan tot estigui ben senzill i senzill?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me