La pantalla blanca de la mort: què fer quan el vostre lloc de WordPress s’ha esgotat

És el pitjor malson de cada propietari del lloc web i és més habitual del que podríeu pensar.


Visiteu el vostre lloc web, però no hi falta tot el contingut que heu treballat tant. En el seu lloc, us heu de trobar amb missatges d’error obscurs, plens d’argot, o pitjor: una pantalla blanca en blanc i sense pistes que cal seguir.

Fa poc, m’ha passat. De sobte, tots els meus llocs web no es carregarien; es mostraven errors de “connexió temporalitzada”. Reconec que em vaig entomar una mica! Però he pogut prendre mesures per recuperar-me i continuo fent passos per evitar que torni a passar.

El vostre lloc al final baixa, sobretot si confieu en ell per obtenir els vostres ingressos. Cada moment que es baixa pot costar-vos vendes, vendes i ingressos.

Esteu davant d’una pantalla blanca de la mort o us preocupa què fer quan us passi? Aleshores, aquesta publicació és per a vosaltres.

Pas 0: Feu un anunci

Aquest és el “pas 0”, ja que no és realment un pas de resolució de problemes, però sí necessari.

Quan el vostre lloc s’ha desactivat, és crucial mantenir la vostra audiència al cap.

Quan un visitant acudeix al vostre lloc i és inaccessible, es frustra. És la vostra opció optar per alleujar aquesta frustració o deixar-la enutjar.

Si manteniu contacte i expliqueu al vostre públic què passa i quan poden esperar que el vostre lloc web torni, tindreu molta més paciència i comprensió.

Si no els manteniu al cap, poden enfadar-se per la vostra marca o decidir visitar un competidor.

Una bona notícia és que és fàcil evitar-ho. Només cal mantenir-los al bucle:

 • Fer un anunci a les xarxes socials. Manteniu-lo breu, però doneu a la vostra audiència una idea clara de què passa i quan poden esperar-vos.
 • Envia un correu electrònic ràpid a la vostra llista si creieu que el vostre lloc estarà reduït durant més d’un dia.
 • Iniciar un missatge al vostre lloc web (si ho podeu fer). Si el vostre lloc segueix en funcionament i podeu fer canvis al tauler de control de WordPress, utilitzeu un complement com la pàgina Ultimate Coming Soon per mostrar una pàgina de manteniment per als vostres visitants perquè no vegin un lloc trencat..

Pas 1: analitzeu l’error

Tingueu en compte quins missatges d’error (si n’hi ha) esteu rebent i feu captures de pantalla. Aquests seran crucials per al procés de resolució de problemes, tant si ho feu un mateix com si busqueu ajuda d’un expert.

Els errors comuns que podríeu veure inclouen:

 • Temps de connexió esgotat: És un error que us podria donar el vostre navegador si espera massa temps per connectar-vos i obtenir les dades necessàries per mostrar el vostre lloc web. És possible que es produeixi un problema amb la vostra connexió a Internet, la configuració del dispositiu (com un tallafoc), la vostra empresa d’allotjament web o el lloc web en si. Això va passar al meu lloc web i va resultar ser un problema temporal amb la meva empresa d’allotjament, Bluehost.
 • 404 No trobat: Això va passar a un dels meus llocs web després de l’interrupció. La pàgina principal va funcionar bé, però sembla que faltaven les publicacions del bloc. Va resultar que d’alguna manera el meu fitxer .htaccess s’havia suprimit durant l’interrupció del lloc.
 • Servidor no trobat: Aquest error pot ser causat per la vostra connexió a Internet o per un problema amb el vostre allotjament web o servei de domini. Rarament és causat per un error de WordPress als vostres temes o fitxers de complements.
 • Pantalla blanca en blanc: Una pantalla blanca en blanc és difícil de solucionar problemes perquè no hi ha informació òbvia per desactivar-la. Sovint és causat per un problema amb el codi del vostre lloc, ja sigui a WordPress o a un tema o a un fitxer de complements.
 • Error en establir una connexió de base de dades: Es tracta d’un error de WordPress molt comú que sovint és causat per un problema amb la configuració del fitxer wp-config, com ara un nom o una contrasenya errònia de la base de dades. També es pot provocar si el servidor de bases de dades no respon per algun motiu (un problema amb el vostre host web) o si la vostra base de dades ha estat malmesa.
 • Errors de codi aleatori al vostre lloc web: El vostre lloc web pot mostrar bé, excepte que mostra codis d’error en algunes pàgines o en el vostre tauler de control, com ara “funció no trobada” o “final inesperat”. Això pot ser causat per un complement o tema, o per una corrupció dels fitxers principals de WordPress.

Assegureu-vos que no sigueu només vosaltres

Tant de bo sigui el cas que tothom pugui veure bé el vostre lloc web.

Assegureu-vos que no sigui només el vostre navegador, l’ordinador o la vostra connexió a Internet:

 1. Netegeu la memòria cau del navegador
 2. Comproveu el lloc a DownForEveryoneOrJustMe.com
 3. Visiteu el vostre lloc mitjançant un altre navegador
 4. Proveu d’utilitzar un dispositiu diferent (el vostre telèfon intel·ligent, tauleta, ordinador portàtil)
 5. Feu servir una altra connexió a Internet (wifi) o demaneu a un amic que la faci una ullada

Si el vostre lloc web es mostra bé en un altre navegador, dispositiu o connexió a Internet, heu identificat on es troba el problema. És possible que hagueu d’ajudar a arreglar el vostre dispositiu o connexió, però almenys el vostre lloc encara no funciona!

Pas 2: Resolució de problemes de WordPress

Si el problema no es troba amb els vostres dispositius o connexió a Internet, podria ser amb el vostre lloc de WordPress.

Penseu en els canvis que heu fet recentment. Fa poc:

 • S’ha actualitzat la versió principal de WordPress
 • Ha canviat qualsevol configuració
 • Heu modificat el fitxer funcions.php o qualsevol altre
 • S’han instal·lat, desinstal·lat o actualitzat qualsevol tema o complement

Si podeu, intenteu invertir els canvis recents o restaurar-los des d’una còpia de seguretat recent per veure si resol el problema.

Com solucionar problemes de WordPress

Per resoldre problemes generals de WordPress, primer intenteu iniciar la sessió al tauler de control de WordPress. Si no ho podeu fer, pot ser que sigui un problema de hosting, i no un problema amb el vostre lloc. Tanmateix, encara heu de provar els passos següents per solucionar problemes mitjançant el vostre compte d’allotjament o un client FTP. Si esteu bloquejat, mireu la publicació de Vishnu sobre les possibles raons per ser bloquejat del vostre administrador WP..

A continuació, intenteu canviar al tema de WordPress predeterminat per veure si això resol el problema.

Si no és així, proveu de desactivar tots els vostres complements per veure si resol el problema. Si ho fa, podeu tornar a habilitar els vostres complements un per un per indicar quin és el que causa el problema.

Si un tema o un complement provoca el problema, podeu contactar amb el desenvolupador per obtenir assistència i, al mateix temps, utilitzar un tema o complement alternatiu..

Com solucionar la corrupció de bases de dades

Alguns problemes de WordPress són causats per una base de dades corrompuda. Si obteniu un error de connexió de base de dades i esteu segur que la informació d’inici de sessió del fitxer wp-config és correcta, podeu utilitzar una funció de WordPress integrada per intentar reparar la base de dades. Consulteu la publicació de Lori sobre Resolució de problemes quan la vostra migració de WordPress cap a un nou host esdevé un malson per a una guia pas a pas per reparar la vostra base de dades.

Pas 3: comproveu el vostre allotjament web

Si heu registrat la sessió al vostre compte d’allotjament i no trobeu cap problema, però el vostre lloc continua desactivat, o si no podeu accedir al vostre compte d’allotjament, el problema és que el vostre host web..

Podeu consultar el lloc web i els comptes de les xarxes socials per veure si han anunciat cap dificultat. Potser esbrineu que estan pendents del manteniment programat i pot haver-hi informació sobre quan podeu esperar que es faci una còpia de seguretat del vostre lloc..

Si no, el següent pas és contactar amb l’assistència. Segons el tipus de suport que ofereix el vostre amfitrió web, pot ser que puguis trucar-los o iniciar un xat en viu per obtenir assistència immediata, o bé hauràs de presentar un bitllet d’assistència..

Quan el lloc va baixar, vaig intentar obtenir assistència immediata a través d’un xat en viu, però els temps d’espera es van bloquejar als 30 minuts, de manera que vaig haver de presentar un bitllet d’assistència. Quan les meves entrades d’assistència no van respondre durant diverses setmanes, sabia que era hora de canviar d’amfitrió. Mentre que Bluehost solia proporcionar un servei excel·lent, també m’he adonat que les velocitats del meu lloc havien estat molt més lentes del que abans. Com que de totes maneres tenia intenció d’actualitzar el meu allotjament, he decidit obtenir allotjament VPS amb InMotion.

Una unitat de prevenció …

Per recuperar-se ràpidament d’una interrupció del lloc, cal estar preparat abans que passi. Assegureu-vos que disposeu d’una bona empresa d’allotjament web fiable i que feu una còpia de seguretat regular del vostre lloc. Familiaritzeu-vos amb les vostres opcions d’assistència d’allotjament web per saber on heu d’anar si necessiteu ajuda sense pressa.

Quan arribi el moment, estareu preparats i podreu recuperar-lo ràpidament quan el vostre lloc es faci fora.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map