12 Punts a pas per escriure el primer curs en línia – Primera part

Al 1996 vaig començar a oferir cursos d’escriptura en línia a través de sales de xat a un bon grapat d’estudiants. Aleshores, no hi havia tantes opcions de curs en línia, i el que jo i els altres feiem era innovador. Avui podeu trobar cursos en diverses plataformes, vendre’ls al vostre propi lloc web o oferir-los a través d’un entorn com ara Udemy.


El que més m’agrada dels cursos en línia avui és que teniu un munt d’opcions per obtenir el material als vostres estudiants. El que odio sobre els cursos en línia és que hi ha tants tipus d’opcions diferents que poden resultar realment confuses. Afortunadament, estic aquí per ajudar-vos a navegar per les vostres opcions i també per ajudar-vos a destacar entre la multitud.

Aquest article es divideix en dues parts. La primera part d’aquest article tractarà tot el que heu de saber per posar en marxa el vostre primer curs, des de la idea fins a la promoció. La segona part d’aquest article tractarà sobre el que han de dir els altres que han creat cursos. Aprèn dels seus errors i èxits.

Pas 1: escolliu un tema

El vostre primer pas per crear un curs en línia és triar un tema a impartir. Idealment hauria de ser:

# 1: Un tema que enteneu bé

Si aneu a ensenyar als altres, heu d’entendre el tema per dins i per fora. Imagineu-vos si esteu de peu davant d’una habitació plena de gent i us feien preguntes sobre aquest tema. Seríeu capaços de respondre fàcilment a aquestes preguntes o us sentireu perduts?

Va bé si hi ha altres persones que entenguin el tema tan bé, o potser fins i tot millor que tu. El que és important en aquest moment és que ho entengueu bé.

# 2: Millor que altres cursos sobre el mateix tema

Un cop tingueu en compte un tema, consulteu quins altres cursos d’aquest mateix tema ja estan disponibles. Què inclou tot el curs? Ve amb vídeos o materials addicionals? Estudieu a fons els altres cursos que hi ha.

Ara, intenta trobar forats en aquests cursos. Hi ha temes que no s’expliquen ni es salten del tot? Si afegiria un vídeo milloraria el curs? Què més pots oferir?

Si no voleu afegir alguna cosa addicional, proveu de pensar en una manera única d’empaquetar el curs. Per exemple, podeu relacionar el tema amb un programa de televisió o una pel·lícula popular. Ho hem fet aquí algunes vegades amb articles com “Com executar el teu bloc com un dels taurons del tauró de tauró” i “Què pots aprendre dels dietaris vampirs sobre com mantenir els lectors implicats”.

Empaquetant el tema d’una manera única, podeu ajudar els estudiants a comprendre millor el tema.

# 3: Un tema que us apassiona

Tot i que és important triar un tema popular, no escolliu ensenyar un curs sobre com canviar un pneumàtic si creieu que és el més estúpid que algú podria fer i mai canvieu el vostre propi pneumàtic. És possible que en sabeu moltes coses sobre el tema, però si no us apassiona i ensenyeu-ne a altres, el curs no es farà pla.

Alguna vegada has assegut en una classe on podries dir que el professor realment no volia ser-hi? No va ser molt divertit, no? Ara, pensa en professors que han tingut un apassionat per compartir els seus coneixements amb tu. Més que probablement, heu tret molt d’aquestes classes.

# 4: Alguna cosa interessa a la gent

Val a dir que heu de triar un tema que tingui un gran nombre de persones interessades en aprendre més. Si trieu un tema extremadament únic, potser heu reduït massa el vostre lloc per atraure un públic. Per exemple, podeu oferir una classe de cuina sobre com convertir l’anguila en aperitius.

Podeu estar segurs que no molta gent vol menjar anguila i que acabeu de limitar el vostre públic.

D’altra banda, si oferiu un curs sobre com crear aperitius únics i tingueu anguila com a un, però també oferiu opcions més estàndard, us atraureu a un públic més ampli.

Podeu cercar temes mitjançant Google Keyword i SEORush per fer-vos una idea del que la gent més interessa en aprendre més.

Pas 2: seleccioneu una plataforma

Podeu utilitzar moltes plataformes diferents. Podeu triar un que tingui un públic integrat, com ara Udemy o, fins i tot, triar un programari per instal·lar al vostre lloc. Per exemple, Forbes informa que la instructora mitjana Udemy fa uns 7.000 dòlars per curs, però l’abast és ampli. Alguns poden fer 60 dòlars a l’any i d’altres en les sis xifres.

“En general, els que tenen un seguiment molt gran a les xarxes socials que poden mobilitzar la seva pròpia audiència per comprar-los poden generar sis xifres anuals dels cursos”, escriu Dorie Clark, autora de “Com es pot crear un curs en línia de guanyar diners”.

Tot i que seria impossible enumerar totes les opcions, aprofundiré en algunes de les més populars disponibles.

# 1: Udemy

udemy

http://moodle.org

Moodle és un programari d’Open Source que podeu instal·lar al vostre lloc web per oferir cursos en línia. Permet admetre certs estudiants, configurar carpetes protegides amb contrasenya i crear cursos, afegir vídeos i tenir sales de xat totes en una ubicació adequada. Per descomptat, confiareu en el trànsit que podeu generar al vostre lloc per trobar estudiants, però si ja teniu una llista de correu gran, aquesta opció pot ser la més adequada per a vosaltres..

# 3: Taula de taula

ensenyable

 https://www.wiziq.com

Si voleu oferir els vostres cursos com a webinars que els usuaris poden descarregar sota demanda, WizIQ és una opció fantàstica. Podeu afegir diapositives, compartir informació des de l’escriptori i incloure fitxers d’àudio i de vídeo. WizIQ ofereix un mercat en línia que us pot ajudar a guanyar estudiants del seu trànsit. Encara millor, WizIQ s’integra amb Moodle i Blackboard Learn.

# 5: Altres opcions

Per descomptat, hi ha desenes de plataformes de gestió de cursos. Alguns són gratuïts, altres són de pagament. Si no voleu embolicar-vos amb una plataforma de programari, també podeu oferir el vostre curs a través d’una llista de correu on l’usuari envia una nova lliçó cada tants dies. Una altra opció és l’antiga sala de xat en línia on es reuneix amb els estudiants en línia en un dia i hora determinats i presenta la seva classe. A continuació, els estudiants fan qualsevol pregunta que encara necessiten respondre.

Pas 3: escriu el teu curs

Un cop hàgiu triat una plataforma, serà més fàcil escriure el vostre curs, ja que sabreu quin format heu de crear. Per exemple, si teniu previst oferir un curs de vídeo, llavors ho fareu ha d’escriure un guió per seguir i practicar les lliçons d’enregistrament.

Algunes coses a tenir en compte a l’hora d’escriure el curs:

 • La persona que assisteix al curs no sap el que saps. Ell o ella és un principiant, així que comenceu al principi.
 • Feu un glossari de termes i definiu-los. Assegureu-vos que també els definiu en el curs la primera vegada que els mencioneu.
 • Creeu contingut que sigui fàcil desnatar i absorbir. Feu servir les capçaleres, els punts de vinyeta i despareu el contingut sempre que sigui possible.
 • Feu que algú llegeixi el vostre treball per ajudar-vos a agafar lletres i solucionar-los.
 • Inscriviu-vos a un grup beta per visualitzar el vostre curs i us informarà si teniu forats d’informació que cal omplir.

Escriure el curs i, possiblement, enregistrar-lo, és una de les parts que més temps necessita per vendre cursos en línia. Recordeu, però, que creeu alguna cosa que podreu vendre una i altra vegada en el futur. De manera que, mentre esforçeu ara mateix, obtindreu beneficis durant molt de temps.

Pas 4: Edita per a la llegibilitat

En aquest moment, és probable que tingueu un curs molt ben dissenyat. Aquí és on haureu de deixar el vostre projecte durant una setmana més o menys. Aleshores, torna i mira-ho amb ulls frescos i assegureu-vos que tot llegeix fàcilment.

Llegiu tot el curs en veu alta o bé que un programa de lectura us el llegiu. Això us ajudarà a escoltar qualsevol problema amb la redacció i agafar frases incòmodes o tipografies estranyes.

Tot i que la vostra prosa és gramaticalment correcta, és important completar aquest pas. El vostre curs pot llegir de manera que dificulta que l’estudiant entengui el que està passant.

Pas 5: afegiu extres

Ara toca afegir alguns extres. Recordeu que voleu que el vostre curs es distingeixi de la multitud. Si heu triat un tema sobre el qual la gent està interessada en aprendre més, hi ha probablement altres cursos sobre el tema. Què us farà singular? Per què la gent vol inscriure-se al vostre curs sobre els altres?

Penseu en afegir:

 • Fulls de treball
 • Videoclips
 • Entrevistes amb altres experts
 • Material bonificat sobre un tema relacionat
 • Llista de Q&Com a classes o tallers anteriors
 • Enllaços a recursos addicionals, com ara llibres o llocs web que l’usuari els resultarà útil.

Però tingueu cura quan enllaceu amb un altre lloc del vostre curs. No voleu que l’usuari comenci a llegir un altre lloc web i no torni mai al vostre. Sigueu molt selectius i compartiu només el que realment millora el vostre material. Si és una cosa que pots escriure i oferir als lectors, és millor crear el contingut tu mateix i mantenir el trànsit al teu curs.

Pas 6: comercialitzeu el vostre curs

Podeu crear el millor recorregut que algú hagi creat, però si ningú no pren el curs, no us farà gaire bé. Comercialitzar el teu curs en línia és absolutament fonamental. Hi ha moltes maneres de comercialitzar el teu curs en línia.

 • Creeu un lloc web dedicat a explicar què ofereix el vostre curs potencial estudiants.
 • Publica articles al teu bloc relacionats amb el teu curs, però no en donis el contingut al curs.
 • Compartiu contingut a les xarxes socials i connecteu-vos amb el públic objectiu.
 • Llista el teu curs a Courseindex.com.
 • Crea una llista de correu.

També voldreu pensar fora de la caixa.

Per exemple, podeu oferir una publicació convidada en un lloc que no competeixi amb el vostre, però que tingui un públic objectiu similar? Una altra idea és assistir a conferències on es pugui fer xarxa amb estudiants potencials.

Pas 7: interaccionar amb els estudiants

Un cop vengueu un curs als vostres primers estudiants, voldreu proporcionar l’experiència més excel·lent que hagueu trobat en un curs en línia. Això és el que els animarà a comunicar-los la seva família i amics sobre el vostre curs. A més, tindreu un públic captiu en cas que escriviu un altre curs en el futur.

 • Configureu respostes automàtiques de manera que el minut que un estudiant es registri per al curs tingui detalls sobre quan comença i com accedir al curs.
 • Configureu recordatoris al llarg del camí perquè l’estudiant no es distregui i s’oblidi de completar el curs.
 • A menys que tingueu milers d’estudiants, cosa que és poc probable que comenci, toqueu la base a nivell personal i assegureu-vos que l’estudiant gaudeixi del curs. És una bona idea tocar la base un cop finalitzada la primera part del curs, de nou a la meitat i al final del curs demanar una avaluació..
 • Animeu els estudiants a que s’inscriguin a la vostra llista de correu per tal de mantenir-vos en contacte fins i tot després d’haver finalitzat el curs. Això també pot donar-vos l’oportunitat de vendes addicionals futures. Per exemple, si oferiu un curs per iniciar un nou negoci, podeu afegir coaching personal com a complement. A continuació, parlarem més sobre com afegir serveis addicionals per augmentar els vostres ingressos.

Recordeu ser educat, professional i accessible per deixar una impressió duradora als vostres estudiants.

Pas 8: cerca de nous temes a partir de preguntes

També podeu crear cursos més curts que complementin el tema inicial. Una de les millors maneres de trobar aquests temes és mirar les preguntes que els vostres estudiants fan i respondre en profunditat aquestes preguntes.

Per exemple, si el vostre curs és sobre com pintar una habitació i els vostres estudiants continuen preguntant-vos sobre la millor manera de pintar el sostre, potser voldreu afegir un curs de seguiment separat sobre pintar sostres..

De vegades, una pregunta us portarà a una cosa tan en profunditat que podreu afegir un curs complet i buidat per als vostres estudiants. Tanmateix, la majoria de vegades, les preguntes portaran a complements breus per al curs inicial. Aquests materials bonificats poden contribuir a obtenir fons que, d’altra manera, no podríeu haver obtingut.

Pas 9: el poder del ingrés residual

Probablement havíeu sentit a parlar d’ingressos residuals abans. Bàsicament, es fa quan treballes una vegada, però segueixes guanyant diners indefinidament. Per exemple, si escriviu un llibre, el posareu a la venda i obteniu royalties en aquest llibre sempre que l’ofereu a la venda..

Els cursos en línia són una mica similars. Un cop creat el curs, continuarà aportant diners amb el pas del temps.

Tingueu en compte que els ingressos residuals requereixen que continueu comercialitzant el vostre lloc web i productes. En cas contrari, els clients potencials costaran trobar-vos i les vendes s’aniran estancant amb el pas del temps.

Els ingressos residuals són vitals per a la força del vostre negoci. Només podeu escriure cursos tan ràpidament, però com que un curs guanyarà diners fins i tot molt després d’haver acabat d’escriure-ho, podeu augmentar exponencialment els vostres ingressos escrivint un segon curs mentre s’ofereixi el primer i, després, un tercer curs i un quart i així successivament.

Amb el temps, haureu de crear un flux d’ingressos constant sense haver de fer molta feina addicional.

Pas 10: Altres maneres de monetitzar els vostres cursos

També voldreu consultar altres maneres de generar ingressos amb els vostres cursos. Ja he esmentat que podeu oferir cursos de complements i d’activacions extra. També podeu oferir un entrenament individualitzat. Això permetria als estudiants entrenaments privats per ajudar-los a comprendre un concepte.

Per exemple, solia oferir cursos d’escriptura i anglès per a estudiants de casa. Vaig oferir cursos tant en línia com presencial. Al principi, només vaig impartir els cursos, però després vaig començar a oferir alguns serveis addicionals, com ara tutories puntuals, ajuda amb assajos d’admissió a la universitat i entrenament dels estudiants a través d’escriptures novel·les..

Penseu en com podeu afegir valor addicional als vostres cursos. L’entrenament és l’elecció més evident, però penseu fora de la caixa i vegeu amb quina altra cosa podeu trobar.

Pas 11: sol·liciteu comentaris

Si voleu que el vostre curs en línia realment brilli, heu de demanar comentaris. Envieu als estudiants una enquesta un cop realitzin el curs. Si els permeten completar l’enquesta de forma anònima, obtindreu comentaris més honestos la majoria del temps.

Realment atenció a les queixes. Podeu resoldre fàcilment problemes del vostre curs responent a qualsevol problema que plantegin els estudiants. Potser hi ha massa treball fora de l’aula, les lliçons de vídeo no es carreguen ràpidament o algunes parts del curs són confuses. Sigui quin sigui el problema, el feedback que els vostres estudiants ofereixen és inestimable.

L’ideal seria que escriguis el teu curs però després el seguiràs perfeccionant fins que pensis que és perfecte. Aquesta és la millor manera d’assegurar-vos que el vostre contingut és millor que ningú.

Pas 12: sol·liciteu ajuda

Obtenir la informació sobre el vostre curs en línia no serà fàcil ni succeït ràpidament. És una bona idea demanar ajuda. El boca a boca és una de les millors formes de publicitat.

 • Demaneu a familiars i amics que expliquin els altres sobre els vostres cursos.
 • Publica les xarxes socials i demana que els teus seguidors comparteixin informació sobre el teu curs.
 • Construeix un equip de carrer per ajudar-te a promocionar el teu curs. Oferiu-los un curs gratuït si us en parlaran.
 • Comerç amb altres instructors (no competidors) i parla els seus cursos mentre parlen els teus.
 • Pregunteu als influencers de les xarxes socials si es plantejaran provar el vostre curs i recomanar-los si els agrada (assegureu-vos que establiu una relació amb ells primer).

Us sorprendrà quantes persones estaran disposades a ajudar-vos si només demaneu ajuda.

Cursos en línia amb impacte

No és difícil escriure un curs en línia, però escriure un curs en línia que afecti a les persones és difícil. Parant atenció a tots els elements que formen una classe excel·lent, podeu desenvolupar una reputació de bon instructor. No només els vostres estudiants t’estimaran, sinó que els recomanaran a d’altres.

A mesura que es desenvolupa la vostra reputació, vendreu cada vegada més cursos, creant els ingressos residuals dels que ja vam parlar anteriorment. A la segona part d’aquest article, veurem alguns consells d’altres que han creat cursos en línia amb èxit. Aprendràs tant dels seus errors com dels seus èxits.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map