Cinc principals maneres d’atrapar els tipus de error i els errors en el vostre propi escrit

Trieu qualsevol novel·la més venuda, llegiu qualsevol blog popular o, fins i tot, mireu un diari i podreu trobar una cosa en comú. Tots els escriptors fan algun tipus d’escriptura i és realment difícil agafar tots els errors de la vostra obra. Tanmateix, hi ha algunes coses que podeu fer que redueixen les dades que no apareixen al costat de res i us ajudaran a crear una còpia gairebé perfectament neta per als vostres lectors..


Segur, podríeu contractar un editor per fer-ho. Tanmateix, potser encara no esteu a un nivell on us podeu permetre el luxe de desenvolupar treballs editorials. Les finances poden dictar que ho realitzeu tot o tots vostès.

En un article sobre Wired, el psicòleg Tom Stafford de la Universitat de Sheffield va explicar que la raó per la qual la gent no pot atrapar el seu propi error és que el cervell es centra en les tasques d’ordre superior..

Quan escrius, estàs tractant de transmetre alguna cosa als teus lectors. El vostre cervell sap exactament què voleu dir, així que també el llegiu així, encara que no sigui 100% correcte. És per això que potser escriviu i editeu profundament una publicació del vostre bloc i no us adoneu que teniu una paraula mal escrita o un connector que falta. Els vostres lectors poden notar-se, perquè no saben el que estàveu intentant dir.

“El motiu pel qual no veiem els nostres propis escrits és perquè el que veiem a la pantalla competeix amb la versió que existeix en els nostres caps”, va dir Nick Stockton, escriptor d’aquest article..

El Diari de Recerca i Lectura va publicar un estudi on es comprovava que la relació que teníeu amb el text estava en relació amb quants errors cometéveu en la correcció de notes. Probablement no és d’estranyar que l’estudi demostrés que si teníeu molt familiaritat amb l’escriptura que teníeu molta més probabilitat de passar per alt els errors que podrien percebre els altres..

Un exemple d’un error d’autoedició

escriptor de tipus

Un exemple d’això seria un llibre de ficció que vaig escriure que personalment vaig editar un mínim de sis vegades. Si m’ho haguéssiu preguntat, us hauria dit que no hi ha cap manera que puguis trobar un tipòleg en aquest llibre.

A continuació, l’he enviat al meu editor, que trobava els tipus d’escriptura. Vam arreglar les tipografies i ella va tornar a llegir el llibre. Ella us hauria jurat que no hi ha més tipologies.

El llibre es va dirigir a un redactor, que va trobar un parell d’ingressos. No m’ho podia creure. El meu editor no s’ho podia creure. Les vam arreglar.

El llibre es va formatar i les proves me les van enviar a mi i al meu editor. Tots els vam passar amb cura. Vaig trobar un lloc on havia escrit “llepar” en lloc de “bloquejar”. Ho he arreglat. El meu editor no va trobar res.

El llibre va ser publicat. Estava segur que era perfecte en tots els sentits. Fins que … Un lector em va enviar una nota i va enumerar els dos errors que havia trobat al meu llibre. Vaig agafar la meva còpia i segur que hi havia dos errors tal i com havia dit.

Sembla gairebé impossible que un llibre pugui passar tantes revisions i encara tingui errors. Probablement l’heu adonat en els llibres que heu llegit. Ho veig sovint a revistes i diaris.

Així que, tot i que l’objectiu és aconseguir que la vostra redacció sigui el més perfecta possible, enteneu que mai sereu perfectament 100%. No ets una màquina. Ets humà i ets fallera.

No us preocupeu, els vostres lectors us avisaran i podreu agrair-los, solucionar l’error i sabran que és una mica millor que abans.

Mentrestant, aquí hi ha algunes coses que podeu fer per limitar al màxim els errors.

1. Imprimeix-lo

En aquesta era digital, és molt fàcil crear en els nostres ordinadors, editar als nostres ordinadors i col·laborar en els nostres equips. Tanmateix, quan imprimiu la paraula escrita, podeu allunyar-vos de tota l’electrònica durant un minut i llegir paraula per paraula, vigilant els escrits.

Us sorprendrà quants errors trobareu en la impressió que mai no vareu a la pantalla. Tot i això, tot i que enumero aquest número com a número 1, aquest hauria de ser un dels teus últims passos en el procés d’edició. Es llista primer, perquè és molt important.

Una de les raons per les quals probablement funciona és que el vostre cervell veu la pàgina impresa una mica diferent, per la qual cosa no és tan familiar com era abans.

2. Utilitzeu corrector ortogràfic i gramatical

És cert que els correctors ortogràfics de gramàtica i d’ortografia no ho aconseguiran tot i que cal conèixer amb claredat la gramàtica (o obtenir ajuda d’algú que ho faci) per detectar tots els errors.

Tot i això, aquests comprovadors no són completament inútils. Tenen el seu lloc. Per exemple, una comprovació ortogràfica agafarà una paraula amb una mala lletra. Diguem que deletreu la paraula “restaurant” incorrectament i que poseu la “u” davant de la “a”. Una simple correcció ortogràfica reconeixerà que “restuarant” no és l’ortografia correcta. Podreu arreglar-lo fàcilment, reduint els errors del vostre text.

Els correctors de gramàtica són útils de la mateixa manera. Si bé de vegades us diran que una frase està malament quan és correcta, us posaran l’atenció sobre possibles problemes. A continuació, podeu mirar-lo amb més deteniment i decidir si necessita o no solucions.

Els corrector ortogràfic i gramatical que es proporcionen amb plataformes com WordPress i MS Word són molt limitats. Si cometeu molts errors d’ortografia i gramàtica, considereu invertir en alguna cosa com Grammarly per ajudar a revisar el vostre treball de manera doble.

3. Cerqueu les vostres paraules preferides

Cada escriptor té unes paraules que fa servir massa sovint i probablement no són tan meravelloses com podríeu pensar. Pot ser qualsevol paraula que pugueu imaginar, des d’un verb a un substantiu. Tanmateix, fer servir la mateixa paraula una vegada i una altra pot fer que el lector pensi que li falta originalitat.

Algunes paraules comunes que la gent utilitza amb excés inclouen:

 • Molt
 • Majoritàriament
 • Va començar
 • a més
 • Mentre
 • En realitat

Les paraules preferides solen ser les paraules de “guarnició”. Aquest és un terme que s’utilitza per descriure les paraules enganyoses que s’utilitzen en la publicitat, però els escriptors també poden deixar que s’enredin. Són paraules que et fan sonar amb autoritat, però en realitat no ho són. Per exemple:

 • Hi ha qui diu
 • Els investigadors argumenten
 • Probablement
 • La majoria

Aquests termes no tenen res per fer-ne una còpia de seguretat. Intenteu no utilitzar-los. En canvi, especifiqueu perquè la vostra redacció sigui creïble:

 • El professor Smith de la Universitat ABC diu que … (i enllaçar a la referència)
 • En un estudi realitzat per We Test Things, el científic John Doe va descobrir …
 • Segons l’Oficina d’Estadístiques del Treball dels Estats Units, hi ha un canvi del 50% que …
 • En una enquesta de 2015, l’Oficina del Cens va descobrir que el 80% de les dones adultes …

Veus com el segon conjunt d’exemples és molt específic amb els recursos? Això és un escrit més fort.

Trobeu les vostres paraules i les vostres paraules preferides i, després, podeu cercar-les en cada escrit i eliminar-les.

4. Feu un descans

Una de les coses més senzilles que podeu fer és permetre el temps al vostre calendari editorial per fer una pausa amb allò que heu escrit. Si la podeu deixar de banda durant un dia o més, podeu tornar-hi amb els ulls frescos.

Recordeu aquest estudi anterior sobre com més familiar us trobeu amb un escrit, més difícil és agafar errors? Si us podeu apartar una mica, ja no us serà tan familiar.

Treballa en altres projectes i deixa de banda aquesta peça en concret. Després, torneu-hi i vegeu quins nous errors trobareu.

De vegades, el tema que estàs escrivint també pot ser alguna cosa que t’apassioni o emocioni. Fent una pausa, us permet treure els vostres sentiments personals i tornar-hi amb més neutralitat.

Quan torneu a l’obra, pregunteu si hi ha un altre costat de l’article. Podeu afegir una altra perspectiva per equilibrar-la millor?

5. Poseu fort

El darrer pas en qualsevol procés d’edició hauria de ser llegir la vostra obra en veu alta. De la mateixa manera que probablement heu notat diferents coses en imprimir el vostre article i llegir-lo en paper, llegir en veu alta us proporciona una altra perspectiva i us elimina fora del coneixement.

Hi ha ritme de paraules. Quan llegiu en veu alta, sentireu aquest ritme. Les frases incòmodes us ressaltaran. És possible que es produeixin errors que no vàreu adonar.

Si utilitzeu la paraula “llepar” en lloc de “bloquejar”, ho agafareu en llegir en veu alta (potser).

També hi ha alguns lectors de text que us llegiran la vostra obra. Aquesta pot ser una bona solució si tens moltes pàgines i la veu està cansada o els ulls estan cansats.

Natural Reader és un lloc on podeu connectar text a una casella de la pàgina web i us el llegirà en veu alta. Fins i tot potser voldreu intentar tancar els ulls i escoltar el flux de les paraules. Atureu-vos si sentiu alguna cosa que sona, arreglar-la i continuar endavant.

Permet triar el tipus de veu que voleu llegir. Podeu triar un home americà anomenat Mike, una dona britànica anomenada Audrey, o veus franceses, alemanyes, italianes i àrabs. També podeu alterar la velocitat amb la qual la veu llegeix, escoltant-se més lent o més ràpidament.

Proveu diferents paràmetres i veus i comproveu si detecteu més errors amb un o amb un altre.

Tasca impossible

És impossible escriure un text absolutament perfecte al 100% del temps. Aprofiteu el temps per editar el millor que pugueu. Feu servir alguns dels trucs que es mostren aquí. A continuació, feu un descans i sabeu que esteu avançant el millor peu amb la vostra redacció i qualsevol altra cosa es pot arreglar perquè un bloc canvia i millora.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map