12 trin-for-trin-point for at skrive dit første onlinekursus – del I

Tilbage i 1996 begyndte jeg at tilbyde online skrivekurser gennem chatrum til en håndfuld studerende. På det tidspunkt var der ikke så mange online kursusmuligheder derude, og hvad jeg og andre gjorde var stadig banebrydende. I dag kan du finde kurser på flere platforme, sælge dem på dit eget websted eller tilbyde dem gennem en indstilling som Udemy.


Det, jeg elsker ved onlinekurser i dag, er, at du har masser af muligheder for, hvordan du får materialet ud til dine studerende. Det, jeg hader ved onlinekurser i dag, er, at der er så mange forskellige typer muligheder, at det kan være virkelig forvirrende. Heldigvis er jeg her for at hjælpe dig med at navigere gennem dine muligheder og også for at hjælpe dig med at skille sig ud fra mængden.

Denne artikel er i to dele. Den første del af denne artikel vil gennemgå alt hvad du har brug for at vide for at få dit første kursus i gang, fra idé til forfremmelse. Den anden del af denne artikel vil undersøge, hvad andre, der har oprettet kurser, har at sige. Lær af deres fejl og succeser.

Trin 1: Vælg et emne

Dit første skridt i oprettelsen af ​​et onlinekursus er at vælge et emne, der skal undervises. Dette bør ideelt set være:

# 1: Et emne, du forstår godt

Hvis du skal undervise andre, er du nødt til at forstå emnet indefra og ud. Forestil dig, hvis du stod foran et rum fyldt med mennesker, og de stillede dig spørgsmål om dette emne. Ville du være i stand til let at besvare disse spørgsmål, eller ville du føle dig tabt?

Det er fint, hvis der er andre mennesker, der forstår emnet lige så godt eller måske endda bedre end du gør. Det, der er vigtigt på dette tidspunkt, er, at du forstår det godt.

# 2: Bedre end andre kurser på samme emne

Når du har et emne i tankerne, skal du tjekke, hvilke andre kurser om det samme emne der allerede er tilgængelige. Hvad dækker alt kurset? Kommer det med videoer eller ekstra materialer? Undersøg grundigt de andre kurser derude.

Prøv nu at finde huller i disse baner. Er der emner, der ikke er helt forklaret eller sprunget over? Ville tilføjelse af en video forbedre kurset? Hvilket ekstra kan du tilbyde?

Hvis du ikke har noget ekstra at tilføje, så prøv at tænke på en unik måde at pakke kurset på. For eksempel kan du relatere emnet til et tv-show eller en populær film. Vi har gjort det her et par gange med artikler som “Sådan køres din blog som en af ​​hajer fra hajstank” og “Hvad du kan lære af vampyrdagbøgerne om at holde læsere engagerede”.

Ved at pakke emnet på en unik måde kan du hjælpe studerende med at forstå emnet bedre.

# 3: Et emne, du brænder for

Selvom det er vigtigt at vælge et populært emne, skal du ikke vælge at undervise i et kursus i, hvordan du skifter et dæk, hvis du synes, det er det dummeste, nogen nogensinde kunne gøre, og du aldrig ville ændre dit eget dæk. Du ved måske meget om emnet, men hvis du ikke brænder for det og lærer andre om det, vil kurset falde fladt.

Har du nogensinde siddet i en klasse, hvor du kunne fortælle, at professoren virkelig ikke ville være der? Det var ikke meget sjovt, var det? Tænk nu på lærere, du har haft, som brænder for at dele deres viden med dig. Mere end sandsynligt kom du meget ud af disse klasser.

# 4: Noget, som folk er interesseret i

Det siger sig selv, at du skal vælge et emne, der har et stort antal mennesker, der er interesseret i at lære mere. Hvis du vælger et emne, der er ekstremt unikt, har du måske indsnævret din niche for meget til at tiltrække et publikum. For eksempel kan du tilbyde en madlavningskursus for, hvordan du gør ål til forretter.

Du kan være sikker på, at ikke mange mennesker vil spise ål, og at du lige har begrænset dit publikum.

På den anden side, hvis du tilbyder et kursus i, hvordan man skaber unikke appetitvækkere og har ål som en af ​​dem, men også tilbyder nogle mere standardvalg, så tiltrækker du et bredere publikum.

Du kan undersøge emner gennem Google Nøgleord og SEORush for at få en idé om, hvad folk er mest interesseret i at lære mere om.

Trin 2: Vælg en platform

Der er mange forskellige platforme, du kan bruge. Du kan vælge en, der har et indbygget publikum, såsom Udemy eller endda vælge software, der skal installeres på dit websted. Forbes rapporterer for eksempel, at den gennemsnitlige Udemy-instruktør tjener omkring $ 7.000 pr. Kursus, men rækkevidden er bred. Nogle tjener muligvis $ 60 om året og andre i de seks tal.

“Generelt kan personer med meget store opfølgninger på sociale medier, som kan mobilisere deres eget publikum til at købe – generere seks tal årligt fra deres kurser,” skriver Dorie Clark, forfatter til “Sådan oprettes et penge-tjent online-kursus.”

Selvom det ville være umuligt at liste alle muligheder, vil jeg udforske nogle af de mere populære tilgængelige.

# 1: Udemy

udemy

http://moodle.org

Moodle er en Open Source-software, som du kan installere på dit websted for at tilbyde onlinekurser gennem. Det giver dig mulighed for at indtaste bestemte studerende, opsætte adgangskodebeskyttede mapper og oprette kurser, tilføje videoer og have chatrum alt sammen på et praktisk sted. Naturligvis er du afhængig af den trafik, du kan generere til dit eget sted for at finde studerende, men hvis du allerede har en stor mailingliste, kan denne indstilling muligvis være den perfekte til dig.

# 3: Underviselig

lærevillige

 https://www.wiziq.com

Hvis du vil tilbyde dine kurser som webinarer, som brugere kan downloade efter behov, er WizIQ en fantastisk mulighed. Du kan tilføje dias, dele information fra dit skrivebord og inkludere lyd- og videofiler. WizIQ tilbyder en online markedsplads, der kan hjælpe dig med at få studerende fra deres trafik. Endnu bedre integreres WizIQ med Moodle og Blackboard Learn.

# 5: Andre muligheder

Der er selvfølgelig snesevis af kursusstyringsplatforme. Nogle er gratis, andre betales. Hvis du ikke ønsker at rodet med en softwareplatform, kan du også tilbyde dit kursus via en mailingliste, hvor brugeren får en ny lektion hver så mange dag. En anden mulighed er det gammeldags online chatrum, hvor du mødes med studerende online på en bestemt dag og tid og præsenterer din klasse. Studerende stiller derefter alle spørgsmål, som de stadig har brug for besvaret.

Trin 3: Skriv dit kursus

Når du har valgt en platform, vil det være lettere at skrive dit kursus, fordi du ved, hvilket format du har brug for at oprette kurset i. Hvis du f.eks. Planlægger at tilbyde et videokursus, vil du har brug for at skrive et script for at følge og øve indspilningslektioner.

Nogle ting du skal huske på, når du skriver kurset:

 • Den person, der tager kurset, ved ikke, hvad du ved. Han eller hun er en begynder, så start i begyndelsen.
 • Lav en ordliste over udtryk og definer dem. Sørg for, at du også definerer dem på kurset, første gang du nævner dem.
 • Opret indhold, der er let at skumme og absorbere. Brug overskrifter, kuglepunkter og nedbryd indholdet, når det er muligt.
 • Få nogen til at læse dit arbejde for at hjælpe dig med at fange skrivefejl og ordne dem.
 • Tilmeld dig en betagruppe for at se dit kursus og fortælle dig, om du har nogle huller med information, der skal udfyldes.

At skrive kurset og muligvis optage det er en af ​​de mest tidskrævende dele ved at sælge onlinekurser. Husk dog, at du opretter noget, du kan sælge igen og igen i fremtiden. Så mens du lægger en stor indsats lige nu, får du overskud fra det i lang tid fremover.

Trin 4: Rediger for læsbarhed

På nuværende tidspunkt har du sandsynligvis et virkelig flot kursus designet. Det er her du skal afsætte dit projekt til en uges tid. Så kom tilbage og kig på det med friske øjne, og sørg for, at alt læser let.

Læs hele kurset højt, eller lad et læseprogram læse det for dig. Dette vil hjælpe dig med at høre eventuelle problemer med ordlyden og fange ubehagelige sætninger eller underlige skrivefejl.

Selv hvis din prosa er grammatisk korrekt, er det vigtigt at gennemføre dette trin. Dit kursus kan læse på en måde, der gør det svært for den studerende at forstå, hvad der foregår.

Trin # 5: Tilføj ekstramateriale

Nu er det tid til at tilføje nogle ekstramateriale. Husk, at du vil have, at dit kursus skiller sig ud fra mængden. Hvis du har valgt et emne, som folk er interesseret i at lære mere om, er der sandsynligvis allerede andre kurser om dit emne derude. Hvad vil gøre din unik? Hvorfor vil folk tilmelde dig dit kursus over de andre?

Overvej at tilføje:

 • regneark
 • Videoklip
 • Interviews med andre eksperter
 • Bonusmateriale om et beslægtet emne
 • Liste over Q&Fra tidligere klasser eller workshops
 • Links til yderligere ressourcer såsom bøger eller websteder, som brugeren finder nyttige.

Vær dog forsigtig, når du forbinder et andet sted fra dit kursus. Du ønsker ikke, at brugeren skal begynde at læse et andet websted og aldrig vende tilbage til dit. Vær meget selektiv og del kun det, der virkelig forbedrer dit materiale. Hvis det er noget, du kan skrive selv og tilbyde læsere, er det bedre at oprette indholdet selv og holde trafikken på dit kursus.

Trin 6: Marker dit kursus

Du kan opbygge det bedste kursus, nogen nogensinde er skabt, men hvis ingen tager kurset, vil det ikke gøre dig meget godt. Markedsføring af dit onlinekursus er absolut vigtigt. Der er mange måder at markedsføre dit onlinekursus på.

 • Opret et websted dedikeret til at forklare, hvad dit kursus tilbyder potentielle studerende.
 • Indsæt artikler på din blog, der er relateret til dit kursus, men giv ikke indholdet i kurset væk.
 • Del indhold på sociale medier og opret forbindelser med din målgruppe.
 • Liste dit kursus i Courseindex.com.
 • Lav en adresseliste.

Du vil også tænke uden for boksen.

Kan du for eksempel tilbyde et gæstepost på et websted, der ikke konkurrerer med dit, men har en lignende målgruppe? En anden idé er at deltage i konferencer, hvor du kan netværk med potentiel studerende.

Trin 7: Interaktion med studerende

Når du har solgt et kursus til dine første studerende, vil du give den mest fremragende oplevelse, de nogensinde er stødt på i et online-kursus. Dette er, hvad der vil tilskynde dem til at fortælle deres familie og venner om dit kursus. Derudover har du et fangenskab, hvis du skriver et andet kursus i fremtiden.

 • Indstil autosvar, så det øjeblik en studerende tilmelder sig kurset, får han detaljer om, hvornår det starter, og hvordan man får adgang til kurset.
 • Opsæt påmindelser undervejs, så den studerende ikke bliver distraheret og glemmer at gennemføre kurset.
 • Medmindre du har tusinder af studerende, hvilket usandsynligt starter, skal du berøre basen på et personligt niveau og sørge for, at den studerende nyder kurset. Det er en god ide at berøre basen, efter at den første del af kurset er afsluttet, igen halvvejs igennem, og ved afslutningen af ​​kurset for at bede om en evaluering.
 • Opmuntr eleverne til at tilmelde dig din mailingliste, så du kan holde kontakten, selv efter at de har afsluttet kurset. Dette kan også give dig muligheden for fremtidig add-on salg. For eksempel, hvis du tilbyder et kursus i at starte en ny virksomhed, kan du tilføje personlig coaching som add-on. Vi vil tale mere om at tilføje yderligere tjenester til at øge din indkomst nedenfor.

Husk at være høflig, professionel og tilgængelig for at gøre et varigt indtryk på dine studerende.

Trin 8: Find nye emner fra spørgsmål

Du kan også oprette kortere kurser, der supplerer dit oprindelige emne. En af de bedste måder at finde disse emner er ved at se på de spørgsmål, dine studerende stiller og besvare disse spørgsmål indgående.

For eksempel, hvis dit kursus handler om at male et rum, og dine studerende fortsat spørger om den bedste måde at male loftet på, kan du eventuelt tilføje et separat opfølgningskursus for maling af lofter.

Nogle gange vil et spørgsmål føre til noget så dybtgående, at du kan tilføje et fuldt sprængt kursus og have et andet kursus til dine studerende. Men det meste af tiden vil spørgsmål føre til korte tilføjelser til dit indledende kursus. Disse bonusmaterialer kan holde penge ind, som du ellers måske ikke har fået.

Trin # 9: Kraften ved resterende indkomst

Du har sandsynligvis hørt om den resterende indkomst før. Dette er dybest set, når du udfører arbejdet én gang, men du fortsætter med at tjene penge på ubestemt tid. For eksempel, hvis du skriver en bog, lægger du den ud til salg, og du optjener royalties på den bog, så længe du tilbyder den til salg.

Onlinekurser er noget ens. Når du har oprettet kurset, fortsætter det med at indbringe penge over tid.

Husk, at restindkomst kræver, at du fortsætter med at markedsføre dit websted og produkter. Ellers har potentielle kunder svært ved at finde dig, og dit salg vil stagnere over tid.

Restindkomst er afgørende for styrken i din virksomhed. Du kan kun skrive kurser så hurtigt, men fordi et kursus vil tjene penge, selv længe efter at du er færdig med at skrive det, kan du eksponentielt øge din indkomst ved at skrive et andet kursus, mens det første tilbydes, og derefter et tredje kursus, og en fjerde og så videre.

Over tid bør du opbygge en stabil strøm af indkomst uden at skulle udføre meget ekstra arbejde.

Trin # 10: Andre måder at tjene penge på dine kurser

Du ønsker også at se på andre måder at tjene penge på dine kurser. Jeg har allerede nævnt, at du kan tilbyde add-ons og spin off-kurser. Du kan også tilbyde en-til-en-coaching. Dette vil give de studerende private coachingsessioner for at hjælpe dem med virkelig at forstå et koncept.

For eksempel tilbød jeg tidligere kurser i skrivning og engelsk til studerende på hjemmeskolen. Jeg tilbød kurser både online og personligt. Til at begynde med lærte jeg bare kurserne, men så begyndte jeg at tilbyde nogle ekstra add-on-tjenester, såsom en-til-en-vejledning, hjælp med essays til universitetsoptagelser og coaching af studerende gennem romanskrivning.

Tænk på, hvordan du kan tilføje yderligere værdi til dine kurser. Coaching er det mest indlysende valg, men tænk uden for boksen og se hvad du ellers kan komme på.

Trin # 11: Spørg om feedback

Hvis du ønsker, at dit onlinekursus virkelig skal glitre, skal du bede om feedback. Send dine studerende en undersøgelse, når de har afsluttet kurset. Hvis du tillader dem at gennemføre undersøgelsen anonymt, får du mere ærlig feedback det meste af tiden.

Vær virkelig opmærksom på klager. Du kan nemt løse problemer på dit kursus ved at tackle eventuelle problemer, som studerende bringer op. Måske er der for meget arbejde uden for klasseværelset, videotimerne indlæses ikke hurtigt, eller dele af kurset er forvirrende. Uanset hvilket problem der er, er dine feedbacks studerende uvurderlige.

Ideelt set vil du skrive dit kursus, men så fortsætter du med at forfine det, indtil du føler, at det er perfekt. Dette er den bedste måde at sikre dig, at dit indhold er bedre end nogen andens derude.

Trin # 12: Spørg om hjælp

At få ordet om dit onlinekurs vil ikke være let eller ske hurtigt. Det er en god ide at bede om hjælp. Ordsprog er en af ​​de bedste og billigste former for reklame.

 • Bed familie og venner om at fortælle andre om dine kurser.
 • Send på sociale medier og bede dine følgere om at dele information om dit kursus.
 • Byg et street-team, så du kan fremme dit kursus. Tilby dem et gratis kursus, hvis de taler det op.
 • Handel med andre instruktører (ikke konkurrenter) og snak deres kurser, mens de taler dit.
 • Spørg influencere på sociale medier, hvis de vil overveje at prøve dit kursus og anbefale, om de kan lide det (sørg for at oprette et forhold til dem først).

Du vil blive overrasket over, hvor mange mennesker der er villige til at hjælpe dig, hvis du bare beder om hjælp.

Onlinekurser med indvirkning

At skrive et onlinekursus er ikke svært, men det er udfordrende at skrive et onlinekursus, der påvirker folk. Ved at være opmærksom på alle de elementer, der udgør en fremragende klasse, kan du udvikle et ry som en god instruktør. Ikke kun vil dine studerende elske dig, men de vil anbefale dig til andre.

Når dit omdømme er udviklet, sælger du flere og flere kurser, hvilket skaber den resterende indkomst, vi talte om ovenfor. I den anden del af denne artikel skal vi se på nogle tip fra andre, der har oprettet succesrige onlinekurser. Du lærer af deres fejl såvel som deres succeser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map