Hvorfor det er vigtigt at genopfylde din kreative godt

I 1992 udgav Penguin Group en bog af Julia Cameron med titlen The Artist’s Way: A Spiritual Path to Higher Creativity. Selvhjælpsbogen hjalp med at møde udtrykket “kreativ godt.”


Hvad er der egentlig en “kreativ brønd”? Som bloggere, forfattere, kreative forretningsfolk er de fleste af os meget kreative. Den kreative person kan komme med snesevis af nye ideer på en enkelt dag. Fordi den kreative person altid hælder ting ud i form af nye projekter, skrivning og arbejde, kommer der dog et punkt, hvor den kreative persons indre brønd, hvor al denne kreativitet strømmer, løber tør. Det skal fra tid til anden “genopfyldes” for at holde kreativiteten flydende.

”Seriøs kunst er født af seriøst spil.” – Julia Cameron

Camerons teori i et nøddeskal er simpelthen denne:

 • Du skal tilføje sjove ting for at holde din kreativitet brummende.
 • Du skal have et afsætningsmulighed for al den rod og negativitet, der kommer fra andre og mig selv.
 • Du skal opleve nye ting.
 • Du skal leve i verden for at skrive om verden.

De bedste ting at tage fra kunstnerens måde

Naturligvis er denne bog, der er en selvhjælpsvejledning til at frigøre din kreativitet, meget mere involveret end disse enkle punkter ovenfor. Cameron giver to hovedværktøjer til at hjælpe med at frigøre din kreativitet, men inden for hvert kapitel er der mange andre tip, værktøjer og teknikker, der kan hjælpe med at opbygge din kreativitet.

De to store værktøjer, som Cameron tilbyder, som du kan anvende fra i dag og hjælpe med at udvide din kreative side er:

freewritingMorgen sider

Cameron anbefaler at skrive i et tidsskrift i mindst tre sider hver morgen. Dette gøres i en freewriting-stil, hvor dine tanker flyder, og du skriver dem ud. Du behøver ikke bekymre dig om tegnsætning, stavning eller grammatik. Du skriver simpelthen. Hvis du ikke kan tænke på noget at skrive, skriver du: “Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive.” Du skriver disse ord, indtil noget kommer til dig.

Dette kaldes “at slippe af med rodet” og hjælper med at befri dit sind fra alt det skrammel, der foregår på en given dag, så din hjerne kan fokusere på den opgave, der er til rådighed – skrivning.

Kunstner datoer

kunstner datoEn kunstner-dato er noget, du gør helt selv. Det skal være noget sjovt, anderledes, spændende eller noget du elsker. Ideen er at fylde din kreative godt ud, så du har flere ideer, end du havde før. Nogle eksempler på kunstner datoer:

 • Gå en tur i en nærliggende park og tag dig tid til at observere, hvor mange forskellige blomstertyper der vokser langs stien.
 • Deltag selv på en koncert i parken.

En kunstner-dato behøver ikke at være dyr og skal altid være alene. Jeg gik engang til en park alene og sad på gyngerne og spundet i cirkler. Hvorfor? Jeg elskede at gøre det som barn. Det var noget, der tog mig tilbage til min barndom. Det koste mig intet. Alligevel havde det en stor tilbagebetaling i kreativiteten, der blev løsrevet fra den enkle 20-minutters tur i den lokale park og tilbage.

En kunstner-dato skal simpelthen være noget, der får dit hjerte til at synge. Det kan være noget, du elskede som barn, eller noget, du elsker nu. For nogle mennesker involverer det naturen. For andre er den sidste ting det involverer naturen. Nøglen er at finde ud af, hvad der taler til dit eget hjerte og sjæl.

At få blokeret

Naturligvis er den vigtigste grund til, at kunstnere vil genopfylde deres kreative brønde, fordi de er blokeret og enten ikke er i stand til at komme med gode nye ideer eller overhovedet ikke være i stand til at skrive. Som blogger forventes det, at du leverer indhold i din unikke skrivestemme 52 uger ud af året.

Selv hvis du kun blogger en gang om ugen, er det meget indhold at komme med. Oven i købet er du sandsynligvis også ansvarlig for at tjene penge på dit websted, promovere dit websted og holde webstedet i gang. En blogger skal bære mange forskellige hatte. Fordi den gennemsnitlige blogger er udbrændt og træt, er det næsten vigtigt at kende nogle ting, du kan gøre for at forhindre forfatterblok.

Her er et par ting, du kan prøve, når du blokeres:

 • Brug idéstartere. Idestartere kan sparke i gang med den kreative proces og få idéer, der flyder.
 • Skriv en fabelagtig overskrift. Jerry Low har nogle eksempler fra top bloggere derude. Skriv en overskrift, der ikke kun engagerer læseren, men har god SEO, og resten af ​​artiklen kan muligvis bare flyde let.
 • Tag en tur rundt om blokken. Træning får ilt flyder gennem din krop. Der er også noget ved at gå, der ser ud til at frigøre tankeprocessen.
 • Læs en artikel om forbedring af en skrivefærdighed. Vi har mange her på WHSR for at komme i gang.
 • Arbejd med at forbedre dit websteds design eller stil. Undertiden kan det at fokusere på et andet aspekt af din blog frigøre din kreativitet for de faktiske blogindlæg.
 • Høre musik.
 • Læs lignende artikler som dem, du arbejder på. Du vil aldrig kopiere en anden forfatter eller et websted, men nogle gange viser det at læse din konkurrence, hvor der er huller i deres kopi, og du kan derefter fylde disse huller med unikke egne emner.

Måder at genopfylde din kreative godt

genpåfyldningHvis du er helt udbrændt, og alle de ovenstående ideer simpelthen ikke skærer den ud, er det på tide at gå til nødforanstaltninger for at genopfylde din kreative brønd. Forsøg først ikke at skrive i øjeblikket. Hvis du er nødt til det, ansæt en forfatter for at oprette et par stykker, så du kan give dit sind noget tid til at heles fra al den stress, det er under.

Begynd derefter med at tage Julia Camerons råd. Skriv dine “morgensider” hver dag (nej, du behøver ikke at gøre dem om morgenen, lige så hurtigt som muligt efter at have vågnet op). Tag en kunstner-dato hver uge. Dette er to enkle ting, du kan starte, og som vil betale sig big time.

Prøv derefter at udfylde din annonce godt ved at:

 • Læsning af stor litteratur. Ja, selvom du skriver om golfkugler, skal du gå videre og læse fiktion. Læs hvem du elsker at læse. Læs Stephen King, eller læs John Steinbeck. Det betyder ikke noget, hvem du læser, bare at du læser noget, du nyder.
 • Brug af tid med smarte mennesker. Smarte mennesker har smarte og spændende samtaler. Brug lidt tid i selskab med dem, der interesserer dig, og du vil sandsynligvis finde nogle ideer, der begynder at strømme.
 • Prøv en anden opgave end dem, du normalt gør. Lær dig selv at spille guitar. Tag en yogaklasse. Lær at sy. Nøglen er at få dit sind til at stoppe besættelse over det faktum, at du ikke er i stand til at skrive i øjeblikket.
 • Gå tilbage til det grundlæggende. Brug igen eksemplet på golfbloggen, gå til golfbanen og leg et par golfrunder. Besøg pro shop og chat med fyrene der om nyt udstyr eller gadgets, de har set. Tal med andre golfspillere i klubben om deres spil. Til sidst vil alt dette sammen, og du begynder at komme med nye ideer at skrive om. Gå til kernen i det, du skriver om, hvad enten det betyder at tilberede nogle nye opskrifter i køkkenet til en madblog, eller babysitting af din vens baby til en forældreblog.

Nogle yderligere tanker om kreativitet

Jeg har undersøgt kreativitet, og hvordan man kan hjælpe forfattere med at blokeres siden 2002, da Pamela Johnson og jeg co-skrev, så din muse er gået AWOL? 

Ud over nogle af de mere traditionelle ideer om at gå en tur eller lytte til musik, så vi også på ting som f.eks. Om duft kan knyttes til kreativitet.

Duften er bundet til så mange ting, vi gør. Har du nogensinde fanget duften af ​​snickerdoodle-cookies og blev straks transporteret tilbage til syvårsalderen, da din bedstemor viste dig, hvordan du laver disse cookies? Vores minder og dufte er ofte bundet meget tæt sammen.

Det giver derfor mening, at lugt kan frigøre vores indre kreativitet. Det er kun et eksempel på de mange forskellige ting, du kan prøve at blive blokeret som forfatter.

At komme med nye ideer til din blog og skrive fra et unikt perspektiv sker ikke i et vakuum. Kreativitet er flerlags og kompliceret. Jeg har undervist i seks ugers kurser om dette emne og kun ridset overfladen. Hvis du imidlertid kun kan implementere et par af de ideer, der er beskrevet i denne artikel, vil du se en mærkbar forskel i din evne til at komme med nye ideer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map