Kan du bruge det foto? Forståelse af fair brug, og hvilke fotos der kan og ikke kan bruges lovligt på din blog

Ifølge MDG Advertising, engagerer 37% af Facebook-brugere sig mere med et indlæg, der har et foto inkluderet; og 67% af kunderne oplyser, at kvaliteten af ​​et produkts billede hjælper dem med at beslutte, om de vil købe produktet eller ej. En af grundene til, at sider som Pinterest er blevet så populære, er, at folk finder billederne engagerende. Du har sandsynligvis hørt det sagde, at et billede er “værd 1000 ord”. Dette er sandt, fordi mennesker er visuelt drevet.


Betydningen af ​​imageBetydningen af ​​image – 67% af kunderne oplyser, at kvaliteten af ​​et produkts image hjælper dem med at beslutte, om de vil købe produktet eller ej. Fuld infographic her.

Hvorfor du bør inkludere fotos på din blog

I henhold til eMarketer’s marts 2014-undersøgelse af de typer indhold, der er lagt ud på Facebook, udgør fotos ca. 75% af indholdet, der er lagt ud og deles på Facebook-sider. De samme fotos har omkring 87% interaktionsrate fra Facebook-brugere.

Selvom dine besøgende på webstedet bestemt ikke forventer at se kun fotos, når de besøger din blog, viser succesen med fotobaserede indlæg på Facebook, Twitter og Pinterest, at du skal engagere dine læsere med fotos, der forbedrer teksten på dit websted.

Forståelse af ophavsret og fair brug

De mange, du opretter noget, betragtes det som ophavsretligt beskyttet. Sikker på, du kan registrere varen hos US Copyright Office for yderligere beskyttelse og for muligheden for at inddrive enhver mistet værdi, men når du først har oprettet den, er varen din.

Dette inkluderer, men er ikke begrænset til:

 • Skriftligt arbejde
 • Billeder
 • Kunstværk
 • Film
 • musik

Hvor nogle webstedsejere får problemer

Nogle mennesker mener ikke at krænke ophavsretten. De forstår simpelthen ikke, hvordan det fungerer, krediteres ordentligt, får tilladelse og hvad der kan og ikke kan bruges. Der er også en masse grå områder under reglerne.

Hvor nogle webstedsejere får problemer med fotos, er at de simpelthen søger efter ”fotos af søde hunde” og kopierer det første foto, de ser, at de elsker. Imidlertid kan billedet muligvis være et, som fotografen ikke ønsker at dele på andre websteder. Hans ophavsret er netop blevet krænket.

MorguefileHvor finder man fotos, der er okay at bruge

Heldigvis er der fotografer, der ønsker at give dig fotos, du kan bruge på dit websted (forudsat at du krediterer dem korrekt). Der er ganske mange steder, hvor du kan finde disse fotos, der er gratis at bruge, så længe du krediterer dem. Disse sider inkluderer:

 • Morguefile
 • CompFight
 • PhotoPin
 • Public Domain-billeder (såsom mange i de amerikanske regeringsarkiver, men dobbeltkontrol altid, at du kan bruge)
 • Skærmbilleder af dit browservindue

Der er også fotografer, der deler deres fotos på bestandswebsteder. Dette er fotos, hvor du kan købe retten til at bruge billedet til et bestemt formål og placering.

For eksempel køber du muligvis kun rettighederne til at bruge billedet på dit websted. Hvis du ønskede at udgive en bog og bruge det samme foto, skulle du gå tilbage og købe yderligere rettigheder.

Lagerfotos har tendens til at være ekstremt høj kvalitet. Her er nogle sider, der tilbyder lagerbilleder til salg:

 • iStockphoto
 • Dreamstime
 • 123 RF

For endnu flere ideer, se Jerry Lows artikel om 20+ gratis billedkilder til din blog.

Kontakt den originale fotograf

Hvis du ikke kan finde det ønskede billede på nogen af ​​de ovennævnte steder, fordi det er ekstremt specifikt, skal du kontakte ejeren af ​​billedet og få tilladelse til at bruge billedet på dit websted. Nogle fotografer giver dig mulighed for at bruge det med et link tilbage og give dem en kredit. Nogle vil sige nej.

Hvis fotografen siger, at du kan bruge billedet, skal du gemme e-mailen på et sikkert sted, hvis der nogensinde er et spørgsmål om, hvorvidt du fik lov til at bruge det.

Hvad er fair brug?

Rettferdig brug falder ind under copyright-loven (afsnit 17 i USA-koden) og har en lakmus-test af fire faktorer for at afgøre, om det er rimeligt at bruge en del af et ophavsretligt beskyttet værk. Grundlæggende, hvis værket er kendt, og personen bruger det i en historisk kontekst, kan det være passende at bruge en del af det. Det er imidlertid vanskeligt, og du kan tage fejl i, om brugen er fair eller ikke, og afvikle i juridiske problemer.

Ifølge Copyright Office er de fire faktorer:

 1. Formålet og karakteren af ​​brugen, herunder om en sådan brug er af kommerciel art eller er til nonprofit-uddannelsesmæssige formål
 2. arten af ​​det ophavsretligt beskyttede værk
 3. mængde og væsentlighed af den del, der bruges i forhold til det ophavsretligt beskyttede værk som helhed
 4. virkningen af ​​brugen på det potentielle marked for eller værdien af ​​det ophavsretligt beskyttede værk

Rigtig brug har en tendens til at spille mere med skrevet tekst. Hvis du f.eks. Ville citere fra denne artikel, kan du medtage et kort tilbud og kreditere det. Her er et eksempel:

I WHSR-artiklen med titlen “Kan du bruge det foto? Forståelse af fair brug og hvilke fotos der kan og ikke kan bruges lovligt på din blog ”af Lori Soard, hun rådgiver,“ Hvis fotografen siger, at du kan bruge billedet, skal du gemme e-mailen på et sikkert sted, hvis der nogensinde er et spørgsmål om du fik lov til at bruge det. ”

Det er et kort citat, det er krediteret den originale kilde, og det forbedrer din artikel. Mere end sandsynligt vil ingen klage over, at den lille smule af en større artikel bliver brugt, så længe den er krediteret på denne eller lignende måde.

Når der er et spørgsmål om ophavsret, og om brugen er i den oprindelige skabers eller offentlighedens interesse, synes omfanget at afbalancere lidt mere mod offentlighedens interesse, dog.

Når det kommer til billeder, er det sandsynligvis bedst at holde sig til royaltyfrie og offentlige domæne-fotos. Du kan ikke rigtig bruge en lille del af et foto, og det er svært at vide, hvad der ville være fair brug, og hvad ikke. Det er virkelig ikke værd at risikere en lang, uddraget juridisk kamp, ​​når der er så mange fotos tilgængelige, der kan bruges uden bekymring.

Ifølge Professional Photographers of America er en ophavsret en ejendomsret. Derudover siger webstedet, “krænkelse af ophavsret – gengivelse af fotos uden tilladelse – kan resultere i civile og strafferetlige sanktioner.”

Regler kan ændres

Du kan gøre alting rigtigt og kun bruge websteder, der viser Creative Commons-fotos, attribut som copyright-indehaveren anmoder om og stadig få en note fra en fotograf en dag om, at du bruger deres foto uden tilladelse.

Hvad der kan ske, er, at fotografen oprindeligt kan tilbyde fotografiet med en simpel attribution, men senere ændre reglerne og kræve betaling for billedets brug.

For det første er det vigtigt at holde notater om, hvor du oprindeligt downloadede billedet, og hvad erklæringen drejede sig om rettigheder.

For det andet, hvis fotografen anmoder om det, skal du straks fjerne billedet. E-mail hende tilbage og forklar, at du downloadede billedet på X-dato og tilskrives som nævnt, men har fjernet billedet.

Vær høflig. Det er muligt, at nogen stjal sit foto i første omgang, eller at hun simpelthen glemte, at hun tilbød det til tilskrivning. En enkelt fotograf kan tage tusinder af billeder om året, og det er svært at følge med dem alle.

Hvis du følger disse enkle regler, skal du finde masser af fotos i høj kvalitet til din blog og ikke støde på problemer. Ha det sjovt med at finde de billeder, der taler med 1000 ord og forbedre dine artikler.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map