Най-лошите грешки в уеб дизайна: 10 примера за лоши уебсайтове

Независимо дали сте ходили на курсове в местния колеж на общността, след като сте създавали уебсайтове от години, или любителски се обучавате, докато ходите, има някои неща, които всеки уеб дизайнер трябва да избягва, ако иска посетителите да се насладят на прекарване на времето в неговия сайт.


Вероятно сте чували термина „лепкав“ във връзка с уебсайт.

Това просто означава сайт, където посетителят иска да се придържа – сайт, който остава в браузъра и който отметки и честота. Има толкова много елементи, които се превръщат в правенето на сайт лепкав, че това е съвсем друга тема.

Определено обаче има някои грешки в уеб дизайна, които могат да направят един сайт, от който посетителите искат да избягат. Ето дизайнерски не-не, които трябва да избягвате.

Грешка №1: Цветове на преливане

Толкова ярки цветове, че те нараняват очите или цветовете, които се сблъскват помежду си, могат да накарат посетителя на сайта да иска да избяга от уеб страница.

Когато планирате темата на вашия уеб сайт, опитайте се да изберете цветове, които се допълват. Жълтото рядко работи като основен цвят, въпреки че може да изглежда добре като акцент. Използването на всеки цвят на дъгата рядко също е добра идея.

Пример за лоши паяжиниite: Морадито

Примери за лош дизайн Този сайт използва почти всеки цвят, който може да се представи във вид на пъзел. Единственият начин да го опишем е грозен.

Грешка №2: Прекалено много графики

Ако затрупате уеб страницата си с графика, се случват две различни неща.

Първо, страницата става толкова заета, че посетителите може да не са сигурни къде да кликнат или какво искат да гледат първо.

Второ, ако потребителят има по-бавна интернет връзка, страницата може да отнеме твърде дълго време, за да се зареди. След 30 секунди повечето хора ще напуснат и ще се преместят на друг сайт. Живеем в епоха, в която всичко е незабавно. Ако не привлечете вниманието на клиента през първите секунди, рискувате да я загубите напълно.

Пример за лоши паяжиниite: Pine-Sol

Примери за лош дизайн Този сайт има толкова много графики, че изглежда просто претрупан. В допълнение към многобройните графики, изображенията се движат по цялата страница, така че дори ако посетителят иска да щракне върху едно от изображенията, тя ще трябва да ги гони с мишката си.

Грешка №3: ​​Време за бавно зареждане

Вашият уеб сайт се зарежда толкова бавно, че посетителят има време да отиде да вземе чаша кафе и поничка, преди да се върне?

Добавянето на твърде много елементи, като светкавица, звук, тонове графика с висока разделителна способност или java скриптове, може да доведе до зареждане на сайта по-бавно и по-бавно. Имайте предвид, че въпреки че повечето от посетителите ви ще имат високоскоростни скорости, все още има клиенти от селските райони, които ще бъдат набирани и няма да имат достъп до вашия сайт, ако се зарежда твърде бавно.

Бакшиш: Използвайте безплатни инструменти за редактиране на изображения онлайн: Canva, Pic Monkey

Пример за лоши паяжиниite: Автобуси на Петър

Примери за лош дизайн Има няколко проблема с графиката на тази страница. Първо, там е шината с бял, вместо прозрачен фон, който просто е свален на страницата и изглежда аматьорски. Двете снимки вдясно също са проблематични, тъй като са разтегнати и оразмерени, без да се поддържат съотношения. Снимките гледат и хората в тази вдясно изглеждат толкова изпънати, че могат да бъдат гиганти в земята на Лилипут.

Грешка №6: Проекти на тригодишна възраст може да създаде

Ако вашият уебсайт изглежда, че сте отворили Microsoft Word, създали парче от Word Art и хвърлихте сайта в Интернет, тогава може да искате да преосмислите дизайнерските си елементи. Въпреки че простотата е добре дошли от някои от най-натоварените сайтове, ако отидете твърде просто, рискувате вашия сайт да изглежда млад и евтин.

Пример за лоши паяжиниite: Cyber ​​D-Sign Clan

Примери за лош дизайн Дизайнерът дори не е променил цветовете на думите от стандартния дизайн, с който MS започва. Този дизайн е толкова прост, че веднага ще бъде разпознаваем като основен фон на модел на Microsoft и Word Art.Примери за лош дизайн На всичкото отгоре изскачаща страница се опитва да се зареди. Това може да се пренебрегне, ако дизайнът е по-добър, след като пропуснете интрото и кликнете на главната страница. Въпреки това, дизайнът на свързаната страница (по-долу) е също толкова разочароващ.

Грешка №7: Лоша навигация

Дори ако уебсайтът има визуално привлекателен дизайн, посетителите могат да се разстроят и да оставят на лоша навигация.

Например сайтове без ясна връзка или с толкова много елементи, че е трудно да решите къде да отидете. Един от проблемите, с които се сблъскват много собственици на уебсайтове, е малък сайт, който изведнъж става по-голям. Навигацията, работеща, когато сайтът има пет страници, просто няма да работи, когато той има 500 страници. Погледнете как сайтът може да бъде преработен и преструктуриран в категории и подкатегории, така че посетителите да разберат къде точно да отидат за това, което искат. Умно е също да добавите поле за търсене.

Пример за лоши паяжиниITE: LawnSignDirectory.com

Примери за лош дизайн Посетителят очаква посока за търсене за района им, но вместо това има десетки връзки, изброени в лявата част на страницата, реклами от дясната страна и няколко представени фирми. Този сайт може да се възползва от обновяване на организационната структура, така че посетителите да могат лесно да намерят ресурсите, за които ловуват.

Грешка № 8: Текстови проблеми

Уеб дизайнерите, които използват зает фон и след това избират цвят на текста, който не предлага достатъчно контраст, правят уеб страниците им нечетливи. Ако очите на посетителя го болят след като прочетете една статия, защо би се придържала, за да прочете повече страници на вашия сайт? Ако трябва да изберете зает фон, поне поставете кутия, слой или таблица със съдържание с плътен фон и изберете цвят на текста, който е противоположен. Опитайте се да избегнете сиво на сиво, но изберете бяло на тъмно червено, черно на светло розово и т.н..

Думите, които се припокриват една с друга, също са трудни за четене, тъй като това са абзаци, които частично се наслагват на графики и отчасти на твърд фон.

Пример за лоши паяжиниite: Бермудски триъгълник

Примери за лош дизайн На този сайт има не само проблеми с контраста, но и текстът се припокрива с други текстове, което прави почти невъзможно четенето.

Грешка №9: Погрешни грешки

Нищо не крещи непрофесионално повече от плачевни грешки и грешки. Въпреки че никой не е перфектен, можете да опитате да се приближите. Помолете приятели и семейство да прегледат вашите страници и да ви помогнат да намерите тези грешки или наемете професионален редактор, който да провери вашите страници. Примерът по-долу е само за забавление. Това не е истинска компания за уеб дизайн, а поглед на езика колко непрофесионално изглеждат някои компании.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map