Maya wasta Network (VPN): ‘n gids Pohara wincikan pikeun Newbies

Maya Network wasta (VPN) is ‘n nuwe weergawe van ‘n top-Kas-saprak-privaat-internet wat deur die internet beskikbaar is. Pausahaan nyobiese pikeun ngumpulkeun deui data dina pamaké maranéhna pikeun omvang yen eta anu jadi te indringend (Hayang conto? Tempo ieu, ieu, ieu, sarta ieu) Bari nagara dibagi kana cara ngatur kaayaan.


* Peta panas lokasi dimana NSA aanlyn data maak ‘n euuu watesna informan, alat analisis data mislei in Badan Amerika Nasional Kaamanan (NSA). somber: nu Guardian

Kry sagteware vir die vervaardiging van sagteware op Facebook, Google, Microsoft en die ontwikkeling van die geografiese ontwikkeling van die geokoskoba-pesahaan, wat ek kan druk op die pamaké, en die ongelyke inligting sal wees..

Sarta bari pamaréntah bisa bajoang ngadalikeun situasie, din sababaraha kasus en maranéhna sorangan anu kaliru ngeunaan dosa sarua yén korporasies lalaki di kasulitan pikeun – indringing pribadina tur kempelan ilegal data pribadi.

Ku kituna, naon anu tiasa urang salaku individu do online privaat kami? jawaban nu jadi marga urang deui topik kami tina VPN.

Contents

wenke ahli

Sababaraha panyadia dina pasaran anu tiasa waé henteu jujur ​​sareng kurban layanan. Aranjeunna ngaku nawiskeun bediener fisik di lokasi-tempat anu beda, tapi sawatara di antarana sabenerna virtuele. Kalayan kecap sanésna, anjeun tiasa nyambung ka server is anu aya di salah sahiji nagara, tapi nampi alamat IP anu ditugaskeun ka nagara anu sanés. Contona, pangladén di Cina saleresna tiasa janten ti AS.

Hal ieu parah sabab ieu hartosna data anjeun ngaliwat sababaraha pangladen di bagean nu sejen di dunya sateuacan ngahontale tujuan akhir. Teu aya garansi yén kuberkriminele, agénsi kecerdasan rusiah atanapi hak cipta anu ngalanggar hak cipta gaduh panangan di salah sahiji pangladén panengah.

Pikeun nyingkahan masalah ieu, pangguna kedah uji coba pikeun leres pikeun parantos leres lokasi VPN. Ieu opat pakakas anu tiasa dianggo ku –

  1. Alat Ping-toets met CA-app-skerms
  2. Alat Traceroute ku CA App-skerm monitor
  3. BGP Toolkit ku orkaan Layanan Electric
  4. Paréntah Prompt Tool alias CMD jou Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

kaamanan

Loba jasa VPN kiwari ogé dimimitian pikeun nerapkeun ukuran komanan gede kauntungan pamaké maranéhanana. Ieu dimimitian kaluar utamana mah pikeun ngabantu meungpeuk pendataan aanlyn tur nyukcruk tapi kiwari geus dimekarkeun pikeun ngawengku ad-meungpeuk jouung din sababaraha kasus malah solusi anti virus.

Kumaha VPN werk

Ieu mangrupakeun saeutik hésé ngajelaskeun kumaha hiji VPN gawéna iwal hiji jéntré teknis saeutik anu aub. Najan kitu, pikeun jalma anu ngan hayang konsép dasar, hiji VPN-nuwe funksie torowongan aman tina alat Anjeun ka server VPN lajeng ti dinya kaluar ka web lega dunya.

Dina gede jéntré, Skynprivaatnetwerk het sy protokolkomunikasi protokol teen Anjeun. protokol ieu bakal nangtukeun wates van kumaha data bakal ngarambat ti alat Anjeun ka server VPN. Aya sababaraha protokol VPN utama nu umum, sanajan masing-masing boga kaunggulan jeung nadeel sorangan.

VPN Protokol-protokol umum

Sanajan aya sababaraha protokol komunikasi, aya sababaraha leuwih mainstream nu ilahar dirojong ongeag die VPN jasa-handelsmerk. Sababaraha nu gancang, sababaraha nu laun, sababaraha leuwih aman, batur kirang kitu. pilihan kasebut Hormat gumantung sasuai ka nu Anjeun, jadi ieu bisa jadi hiji bagian alus keur anjeun nengetan lamun nuju bade ngagunakeun VPN a.

Ringkesanana –

  • OpenVPN: Buka protokol somber nu tina speed rata acan nawarkeun rojongan enkripsi kuat.
  • L2TP / IPSec: Ieu rada umum ené sarta nawarkeun spoed santun tapi gampang diblokir ku sababaraha loka nou teu migawe kahadean pamaké VPN.
  • SSTP: Teu kitu ilaharna disadiakeun jeung kumisan ti enkripsi alus teu boga loba nyarankeun sorangan pikeun.
  • IKEv2: Sambungan Pohara saum sareng utamina alus keur alat nu bagerak sanajan maturan standar enkripsi lemah.
  • PPTP: Pohara gancang tapi geus poked pinuh ku skuiwergate komanan leuwih taun.

Protokol VPN ngabandingkeun –

1- OpenVPN

OpenVPN mangrupa open source protokol VPN jeung nu duanana kakuatan na ogé kelemahan mungkin anak. bahan Buka somber tiasa diakses ku saha, Nu hartina teu ngan bisa pamaké sah maak jeung ningkatkeun ka dinya, tapi maranéhanana jeung karsa teu jadi pinunjul ene bisa kyk na en pikeun kelemahan sarta mangpaatkeun maranéhanana.

Leungit, OpenVPN geus jadi pisan hoofstroom jeung tetep salah sahiji protokol paling aman aya. Ieu ngarojong tingkat enkripsi pisan luhur kaasup naon dianggap paling sakumaha enkripsi konci ‘onbreekbaar’ 256-bit merlukeun 2048-bit persà auténtikasi, sarta algoritma SHA160 Hash 1-bit.

Hatur nuhun ka eta open source source, éta ogé geus diadaptasi pikeun pamakéan din ampir kabé platform dinten, ti Windows sarta ios kana platform langkung aheng sapertos routers jeung alat mikro kawas buah prambus Pi.

Conto – Sababaraha alat dirojong ku NordVPN – Catetan kumaha unggal alat ngarojong set sorangan tina protokol

Hanjakal, komanan tinggi boga downsides sarta OpenVPN mindeng katempo salaku mahluk pisan stadig. Ieu kitu anu leuwih ti hiji trade-off, saprak éta normal yén luhur ongkos enkripsi dipake, beuki waktu eta bakal butuh pikeun ngolah data aliran.

2- Lapisan 2 Torowongan-protokol (L2TP)

Lapisan 2 Torowongan Protocol (L2TP) Neake Panerus de facto tina Titik mun Tuduhkeun Tunneling Protocol (PPTP) is die Lapisan 2 Neraskeun Protocol (L2F). Hanjakal, saprak éta teu datang dilengkepan pikeun nanganan enkripsi dinya ieu mindeng disebarkeun babarengan jeung protokol verskyn as IPSec. Pikeun tanggal, kombinasi ieu geus katempona paling aman tur teu mibanda kwesbaarhede acan.

Hiji hal pikeun nuduhkeun éta protokol ieu migunakeun UDP op hawe 500, nu hartina situs nu teu ngameunangkeun lalulintas VPN bisa ngadeteksi na meungpeuk dinya gampang.

3- aman stop kontak Tunneling Protocol (SSTP)

Ngamankeun stop kontak Tunneling Protocol (SSTP) nyaeta salah sahiji nu geus Mindere dipikawanoh diantara jalma biasa, tapi ieu pohara kapaké saukur sabab geus pinuh diusahakeun, dites jeung dihijikeun kana unggal titisan Windows saprak poe Vista.

Maak ‘n pisan aman, maak kenop SSL 256-bis na 2048-bit SSL sertifikaat / TLS. Eta ogé hanjakalna eie Microsoft, jadi ayeuna teh muu kana kanum umum – deui, duanana alus sarta goréng.

Vérsi 4- Internet Key Exchange 2 (IKEv2)

Internet Key Exchange vérsi 2 (IKEv2) deur middel van Microsoft sareng Cisco sareng awalna dimaksudkeun as u ‘n protokol tonnel vir minangka. Ku sabab éta andé nyababkeun IPSec kanggo enkripsi. Agilitasna pikeun nyambungkeun deui sambungan anu leungit janten pisan populer di kalangan anu ngungkabkeunnana pikeun nyebarkeun VPN mobiele.

5- punt-tot-punt-tonnelprotokol (PPTP)

Titik-ka-titik Tunneling Protocol (PPTP) nuweeta salah sahiji dinosaurus antarana protokol VPN. nu protokol VPN pangkolotna. Sanajan aya kénéh sababaraha instansi pamakean, protokol ieu geus sakitu legana wat geval is langs alatan badag, sela glinsterende woorde wat na.

Cai mibanda sababaraha kwesbaarhede dipikawanoh tur geus dieksploitasi ku boh ouens alus jeung goréng lila pisan, sahingga teu aya wenslik. Kanyataanna, ayeuna teh ukur nyimpen kurnia anu speed na. Salaku I disebutkeun tadi, beuki aman sambungan hiji, anu leuwih gampang spoed nyaeta ningali turunna hiji.

Métode enkripsi jeung Kakuatan

Cara pangbasajanna pikeun ngajelaskeun enkripsi yen abdi tiasa mikir ieu sugan bemoei informasi sahingga ngan hiji jalma anu boga pituduh kana kumaha anjeun gemors en tiasa narjamahkeun eta deui harti aslina.

Candak contona kecap tunggal – Cat.

Mun kuring nerapkeun enkripsi 256-bit pikeun nu salah kecap, éta bakal jadi lengkep krummelrig na onkiesbaar. Komo supercomputer pangkuatna di bumi bakal nyandak jutaan taun nyoba ngadekrip yén kecap tunggal kalawan enkripsi 256-bit dilarapkeun ka eta.

Ogé, anu tingkatan enkripsi anu eksponensial, jadi enkripsi 128-bit henteu nawiskeun satengah komanan enkripsi 256-bit. Sanajan is formidabel, para ahli yakin yén enkripsi 128-bis Baris Geura-Giru Jadi Pegat.

Métode jeung kaunggulan enkripsi ieu kasebar normale dilarapkeun otomatis, gumantung kana anu aplikasi ieu kami nganggo, kajane e-pos, panyungsi, atawa program lianna. VPN di sisi séjén ngawenangkeun kami ka milih naon rupa enkripsi kami hayang, ti jenis kami milih bakal mangaruhan kinerja VPN urang.

Ku cara kieu urang tiasa ‘nyaluyukeun’ kinerja layanan VPN urang. Contona, sababaraha bisa resep enkripsi ekstrim na jadi rela berkorban snelheid. Batur bisa resep spoed na sangkan nampa hiji tingkat handap enkripsi.

Kabéh ieu perlu tur kapangaruhan ku enkripsi sabab lamun nu nuju asup ka layanan VPN, data nu dikirim lamun nyobian pikeun ngotektak Internet mana ngaliwatan sambungan VPN énkripsi.

Abdi Garapan Persoonlike VPN

Kuring ayeuna geus nalungtik, uji coba jeung eksperimenteer op VPN keur bagian hadé tina sataun. Bari kuring teu janten ahli teknis di VPN acan, abdi geus pasti kapanggih kaluar leuwih ti Kuring geus kantos bener hayang ngeunaan jasa ieu.

Experkspérimén kuring dilebetkeun pamakéan VPN dina sagala rupa platform, kaasup aplikasi mobile android maranéhanana, plugins browser browser sareng sareng model pamakean béda. Sababaraha Abdi gumbira pas, tapi sababaraha rongkah.

Kuring kudu disebutkeun yen di ahir poé, euweuh urusan kamampuhan sahiji produk a, aya kacida euweuh alesan keur naon pausahaan ieu geus layanan palanggan goréng. Na enya, meeding teen onbevoegdheid na luiaard salaku ‘layanan palanggan goréng’.

Toerusting nu

Keur bagian paling, tés abdi anu dilumangsungkeun ngagunakeun boh mangrupa open source VPN-kliënt en gebruik die VPN-basis vir die basis van Windows. Ieu biasana rupa, tur kuring geus kapanggih yén éta téh biasana kasus waardeur hardeware kami kudu di imah watesan VPN urang leuwih ti nu jasa sorangan.

Hal pangpentingna kuring diajar ngeunaan alat-alat éta lamun diniatkeun newebarkeun VPN nu langs kana router, anjeun kudu jadi sadar salah faktor pohara penting – Anjeun VPN kudu boga verwerker tajongan-burit. Ieu téh biasana dugi ka ‘dzat-abdi-Gusti’ rentang harga routers nirkabel konsumen, jeung malah lajeng, nu rada diwatesan.

Salaku conto, abdi diusahakeun sababaraha VPN op ‘n lae Asus RT-1300UHP nu lamun rupa pikeun kalolobaan imah. Pasti tiasa ngadamel malah versnel deur gigabit (via LAN) jeung nepi ka 400 + Mbps op WiFi. Acan eta ngan junun a throughput ngeunaan 10 Mbps sakali VPN ieu nyetél. Dina laju nu, prosésor ieu geus straining di 100% terus.

Jenis router nu peryogi we nuju ngawangkong ngeunaan anu dina rentang ti ROG Suka bungah GT-AC5300 of Netgear Nighthawk X10 – Mahal teu norma pikeun paling rumahtangga. Malah teras, upami snelhede Internet Anjeun téh gancang – bottelnek bakal tetep anjeun router.

Die internetverbinding

Kuring ngamimitian kaluar nguji Skynprivaatnetwerk 50 gps per sekonde, nou is ek vinnig besig om die snelheid van hierdie toerusting te beëindig – ek het ‘n voorspelling van 40-45 Mbps. Ahirna kure bergeser ka garis 500 Mbps vir dimana atuh meunang sabudeureun 80% tina-snelhede ditmbarkeun – ilaharna 400-410 Mbps.

Ieu ngan lamun kuring bergeser ka garis speed luhur yén kuring sadar loba VPN bajoang pikeun ngatur di snelhede misalna alatan kombinasi faktor. Ieu ngawengku mesin maneh ngajalankeun eta on, jarak antara anjeun jeung server VPN anjeun milih, naon ongkos enkripsi Anjeun hoyong, sareng nu sanesna.

Naon geus I Dipaké en VPN Pikeun

1- Stroomop

Awalna ieu lolobana nguji spoed, ngan tetep rékaman lagu ogé percobaan. Sakali I tos ngadegkeun dasar hiji, abdi mimiti nguji séjén download loka atawa video streaming. Keur bagian paling, abdi kapanggih yén ampir sakabéh VPN nu bisa ngalirkeun video 4k UHD.

2- Verskrikwekkend

Torrenting diuji ogé, tangtu, sarta kuring manggihan yén hiji nguciwakeun saeutik. Jigana nu sakali snelhede Internet asal anjeun ngahontal hiji titik nu tangtu, anjeun nimu yén kinerja layanan VPN Anjeun pakait nyirorot iwal mun investasi nyata kana infrastructuur hadé.

kaulinan 3-

Kuring teu bener Game teuing (sahenteuna teu kaulinan nu masalah keur pagelaran VPN) tapi tuh butuh catetan tina kali ping. Mun anjeun anu kesel hoop ngagunakeun VPN ngakses kaulinan éta kaluar tina nagara, anjeun bisa jadi kuciwa. Ping kali ngaronjatkeun pisan nu salajengna en server server VPN, sanajan versnel anu gancang sarta stabil.

VPN Patarosan Remen tanya (FAQ)

Naha kuring peryogi sambungan internét pikeun nganggo VPN?

‘N Skynprivaatnetwerk-direkteur van topaktiwiteit, sarta ngajaga lokasi, data en data van die Sarta, kan jy op die internet gebruik maak van die internet..

Sabaraha harga VPN?

Sapertos sadayana panyadia jasa, perusahaan VPN hoyong anjeun tetep sareng aranjeunna salami, saprak éta aliran pendapatan. Kaseueuran panyadia ladénan VPN nawiskeun sababaraha istilah pamayaran sapertos bulanan, saparapat jeung saterusna. Seringna langkung lami rencanana, langkung murah tingkat bulanan anjeun bakal, tapi anjeun kedah mayar sadayana kontrak sateuacanna. Nieu-Amerikaanse burgemeester is $ 9 dollar $ 12 per bul rata-rata kanggo kontrak bulanan, kalayan diskon dugi en 75% kanggo kontrak jangka panjang.

Ieu daptar ladenan VPN pangalusna dimana urang ngabandingkeun harga sareng fitur.

Bakal VPNNgalambatkeun kacepetan internét kuring?

VPN-bestuurder heula sareng pangpayunna pikeun ngajagi idéntitas anjeun sareng jaga data anjeun aman. Hanjakalna, salah sahiji efek samping énkripsi anu dianggo pikeun ngajagi data anjeun nyaéta ngalambatkeun konéksi Internét anjeun. Salaku aturan jempol, harepan ngahontal henteu langkung ti 70% tina kacepetan garis anjeun saleresna nalika nganggo VPN. Faktor anu sanés sapertos jarak tina server VPN, beban bediener sareng sateuacana en bakal mangaruhan kacepetan Internasionale nalika en VPN VPN.

Sakumaha gancang sambungan VPN tiasa angkat?

Kaseueuran panyadia ladénan VPN bakal nyarios yén anjeun moal ngawates laju anjeun. Sanajan kitu, aya kaayaan sanésna ogé ditimbang. Sakumaha anu kasebut di luhur, ngarepkeun moal nyandak langkung ti hiji tina jalur anjeun saleresna.

Sabaraha hésé pikeun nyetél sambungan VPN?

Ku leresna kedah sapertos saderhana masang aplikasi sareng ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap konci anjeun. Teras sadaya anuun aneun kedah lakukeun newéta klik tombol sareng anjeun bakal new server of VPN. Hanjakalna, ieu sanés mangrupikeun solusi anu pangsaéna sareng sababaraha koneksi kedah dibutuhkeun kanggo pagelaran optimaal. Seueur panyadia layanan VPN sapertos kitu NordVPN, Surfshark jeung ExpressVPN bakal gaduh tutoriaal ngeunaan cara ngalakukeun ieu, gagal anu waktuna pikeun berhubung sareng staf layanan palanggan na.

Aln naon anu kuring tiasa ngajalankeun VPN?

Ieu gumantung kana panyadia ladénan VPN anjeun ngadaptarkeun. Ampir sadaya panyadia bakal ngadukung Windows, MacOS, sareng Linux sareng platform mobiele hoofstroom. Seueur bakal ené ngadukung penyebaran router () samentawis sababaraha cater pikeun alat anu langkung aheng sapertos Framboos Pi.

Kusabab enkripsi 256-bis bakal ngalambatkeun sambungan kuring jauh, en aman pikeun kuring ngagunakeun énkripsi 128-bit?

Ieu mangrupikeun sakedik, saprak cukup kuat. Patarosan anu anjeun kedah naroskeun ka diri anjeun kedah janten, ‘Sabaraha privasi kuring sareng comanan online pikeun kuring?’

Naha aya anu terang yén kure maké VPN?

Sababaraha jaba coba tetep kaluar pamaké VPN tur gaduh cara pikeun ngadeteksi lamun hiji sambungan asup téh ti server VPN. Gelukkig het VPN sadar ieu sareng tos datang nepi ka teenmaatreëls nou mantuan. Tingali kaluar pikeun panyadia ladenan nu nawiskeun Stealthing, atawa Server verduistering.

Naha kuring ngan ukur nganggo penyambungan browser VPN?

Kuring geus diusahakeun kaluar hiji uitbreiding sababaraha panyungsi VPN sarta geus kapanggih yén pikeun bagian paling, ieu digolongkeun kana dua kategori utama. Aya jalma nu meta salaku proxies tur saukur bounce sambungan anjeun kaluar server, sarta sababaraha nu meta salaku kontroleer die browser om die VPN te gebruik. dimungkinkeun hartina anjeun masih gé perlu aplikasi VPN dipasang dina urutan nganggo uitbreiding nu. VPN ekstensi blaaier anu biasana moal jasa VPN pinuh.

Naha VPN dianggo sacara sah?

Sanaos sareng henteu. Sanajan kalolobaan nagara henteu gaduh undang-undang anu ngalawan VPN dianggo, sababaraha anu leres-leres nyaram. Dina kasus anu ekstrim, sababaraha nagara henteu ngan ukur nyaram panggunaan VPN tapi ené berpotensi ngabui pangguna VPN. Hatur nuhun, ngan ukur sababaraha nagara anu VPN parantos dilarang dugi ka ayeuna.

Naha kuring leres-leres teu tiasa dipercaya sareng VPN?

Ieu gumantung kana sabaraha aman anjeun ngagunakeun sambungan VPN sareng panyayun anu anjeun pilih. Aya seueur kasus dimana para pangguna Skynprivaatnetwerk saatos imanna dina panyadia layanan anu pamustunganana ngancik log pamaké ka penguasa.

Kacindekan: Naha anjeun ngabutuhkeun Skynprivaatnetwerk a?

privaat aanlyn pribadi sahandapeun ngepung ti kitu loba arah na sigana geus kajadian sapeuting. Isro anu poé nalika urang ngan kungsi salempang ngeunaan penjahat cyber, tapi ayeuna urang ogé kedah salempang ngeunaan pausahaan jeung pamaréntah anu hoyong maok data kami keur alesan nu sami – mangpaatkeun pikeun tujuan sorangan.

Alami, kabutuhan pikeun VPN umumna gumantung kana nagara mana anjeun dina, saprak masing-masing ngagaduhan tingkat ancaman anu béda. Pertanyaanana sanés mangrupikeun anu tiasa dijawab ku enya basajan atanapi henteu.

nilai globale VPN pasar (miljoen, USD) – Sumber: statista

Sanajan kitu, Tina laju kanaékan nilai pasar VPN global, Abdi moal disebutkeun yen ena pisan dipikaresep anjeun gé butuh salah gouer atanapi engké. Geus waktuna geus kaliwat nu pamaké individu dimimitian nyokot privasi sarta komanan maranéhanana aanlyn vir teu dibales jeung néangan cara pikeun ngamankeun informasi maranéhanana.

Simkuring van geus op selfvoldaanheid deur internet teuing cara sarua nu urang salawasna koedoe, ngan ngotektak sakumaha seneng sakumaha tiasa. Leres, virus jeung Malware geus dijieun kami leuwih versigtig, tapi teu pira geus robah.

Pribadi, kuring ngarasa yén nyoko layanan VPN kedah lengkah saterusna unggal pamaké Internet onderneem. Aya anu peryogi mencét megatkeun kaluar ti mindset yen kami teu kaancam ku naon kami ngalakukeun aanlyn.

Candak contona jalma anu ngan ukur hoyong aanlyn sareng milari sababaraha gambar tina ucing lucu. Nalika ngalakukeun éta, inpormasi sapertos kabiasaan blaai na, resep / henteu resep, lokasi, sareng seueur deui anu dimaksud dikumpulkeun ku otoritas atanapi organisasi. Naha éta henteu nyangka picationuneun pikeun ngadorong sababaraha jinis tindakan?

Ku kituna, abdi nyebutkeun enya, malah lamun dipikir anjeun teu butuh VPN a – Anjeun bener ngalakukeun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map