El cas curiós del nom de domini absolutament gratuït

Amb més de 348 milions de noms de domini registrats a finals de 2018, els noms de domini són productes bàsics per vendre. De fet, hi ha hagut una gran demanda que Internet Corporation per a noms i nombres assignats (ICANN) ha permès registrar nous dominis de primer nivell.


Si es registrava un nombre tan gran de noms de domini, podríeu pensar que ara els noms de domini costen una fortuna (i en alguns casos podríeu tenir raó).

Al cap i a la fi, els preus de les mercaderies solen seguir la demanda, no?

Tanmateix, això no és realment el cas dels noms de domini. En general, els noms de domini van d’entre 10 i 12 dòlars, depenent d’on el compreu. Fins i tot he vist alguns períodes de vendes en què podeu obtenir un nom de domini fins a 0,99 dòlars.

Els noms de domini que són barats per registrar-se solen agafar captura, però les taxes de renovació solen ser molt superiors al que els vau comprar. Prenguem per exemple el cas d’1&1 Ionos que us permet registrar un domini .info per $ 1 però cobra 20 $ per renovacions posteriors.

Cap a on van les taxes de registre de domini?

Els noms de domini tenen un preu diferent depenent exactament del que es tracti TLD. Essencialment, l’import que pagueu es divideix entre tres cossos principals –

 1. Registre de noms de domini,
 2. Registrador de dominis i
 3. ICANN

Registre de noms de domini

El registre de noms de domini és l’organisme autoritzat per l’ICANN per supervisar el TLD en qüestió.

Per exemple, Verisign és responsable de supervisar els dominis .com, mentre que Neustar vetlla per .biz, .us i alguns altres TLD. De les taxes que pagueu pel vostre nom de domini, aproximadament 8 dòlars van al registre.

Registrador de dominis

Els registres de noms de domini no venen directament noms de domini, sinó que permeten a altres empreses anomenades registradores gestionar aquests assumptes. Per exemple, en el cas d’un TLD .com, tot i que Verisign és el registre, compraríeu el nom de domini real d’un registrador com NameCheap. Els registradors obtindran els diners restants per sobre de la quota base pagada al registre de noms de domini.

ICANN

Finalment, arribem a Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), que és el millor gos del negoci de noms de domini. Com que ICANN és ​​una organització sense ànim de lucre, només cobra una quota nominal de 18 cèntims (a l’any) per la venda de cada nom de domini que recaigui en el seu govern.

De vegades, els registradors també permeten transaccions mitjançant tercers que els ajuden a vendre noms de domini. Aquests tercers són venedors i sovint també prendran el seu propi tall de la transacció.

100% de domini gratuït: real?

Tenint en compte la relativament sòlida estructura i organització de noms de domini, és possible que us preguntareu si encara és possible obtenir un nom de domini gratuïtament. La resposta a això és rotund …

SÍ.

Recordeu on he esmentat que ICANN obté una taxa per la venda de dominis sota la seva governança? Bé, ICANN no és l’únic organisme que supervisa els noms de domini.

ICANN va ser fundada el 1998, però hi ha TLDs que precedeixen la seva existència o es troben fora de la seva jurisdicció. D’aquests, els més importants a destacar són els TLD de codi de país (ccTLD) simplement per la qüestió de la sobirania.

L’administració de cadascun d’aquests TLD depèn del país. Per exemple, al Regne Unit, .uk ccTLD és supervisat per Nominet UK, mentre que la petita illa de Tokelau (amb una població que amb prou feines compta amb 1.500 habitants) té Freenom com a administrador dels dominis .tk..

Ubicació de TokelauAquí es troba a Tokelau (veure a Google Map).

Com obtenir un domini gratuït?

Hi ha dues maneres principals d’obtenir un nom de domini gratuït, que és mitjançant Freenom o un proveïdor d’allotjament web que ofereix un nom de domini gratuït amb la compra d’uns paquets específics d’allotjament web que venen.

1. Freenom

Captura de pantalla d’opcions de nom de domini gratuïtes a Freenom.Podeu registrar gratuïtament un domini .tk, .ml, .ga o .cf a Freenom.

Freenom és l’operador de registre responsable de .tk ccTLDs. Aquests ccTLD es lliuren de forma gratuïta, excepte en alguns casos premium. Els casos premium normalment inclouen marques comercials, per exemple coca-cola.tk, que costen al voltant de 1.800 dòlars.

A causa de la renúncia liberal dels ccTLD d’extensió .tk del país, s’han registrat àmpliament i actualment és el cinquè TLD més registrat al món després de .com, .net, .de i .cn respectivament..

El lloc Freenom és extremadament fàcil d’utilitzar i es construeix principalment al voltant del seu motor de cerca de noms de domini. El seu únic altre servei aparent és un sistema DNS públic (similar al que funcionen Google o Cloudflare). Podeu cercar el nom de domini que desitgeu i el sistema Freenom mostrarà una llista de què hi ha disponibles (o no) i per quin preu.

Al fer una cerca cursiva, vaig trobar que el meu nom no estava disponible al domini .tk, però hi havia altres ccTLD on estava disponible (vegeu la foto superior). Si busqueu un lloc alternatiu per motius de cúpula, també hi ha Dot TK, que és una filial de Freenom.

Quina és la captura?

En aquest cas, diria que la captura realment no és captura, ja que necessiteu allotjament web de totes maneres per utilitzar el vostre nom de domini gratuït. Hostinger és una empresa de bona reputació, amb un excel·lent historial i les seves ofertes d’allotjament web tenen un preu raonable.

Preguntes freqüents

Com puc obtenir un nom de domini gratuït?

Hi ha alguns noms de domini que es poden registrar gratuïtament com .tk i .cf. No obstant això, aquests noms de domini tenen alguns termes i condicions inusuals, de manera que assegureu-vos de llegir bé la lletra petita quan sol·liciteu una.

Podeu obtenir un nom de domini gratuït de qualsevol de les dues .

On puc obtenir un nom de domini gratuït i allotjament?

Podeu combinar un nom de domini gratuït com .tk amb allotjament web gratuït com 000Webhost. Tot i això, alguns proveïdors d’allotjament web gratuïts també ofereixen l’ús d’un subdomini del qual us en podeu beneficiar.

Com puc comprar de forma permanent un nom de domini?

El dret a un nom de domini es lloga de forma periòdica. Quan us inscriviu a un, podeu optar per pagar amb antelació durant diversos anys. Per mantenir un nom de domini per sempre, opteu per renovar automàticament el vostre nom de domini i el càrrec que es descomptarà automàticament a cada interval de pagament..

Aquí teniu la guia pas a pas per comprar un nom de domini.

GoDaddy és propietari del meu nom de domini?

Els noms de domini són propietat legal de la persona o empresa que els registra. Tot i que GoDaddy és un lloc popular per registrar noms de domini, hi ha alternatives a GoDaddy que podeu (i hauríeu de) explorar.

Tingueu en compte que un nom de domini és diferent del que ofereix allotjament web, tot i que tots dos són essencials per al vostre lloc web.

Quant costen els noms de domini?

El cost d’un nom de domini pot variar molt depenent de l’extensió (per exemple, com, net, info) i fins i tot quan i on els registreu. 1&1 Ionos, per exemple, sovint té promocions de noms de domini en què podeu obtenir un .com per un preu mínim d’1 $ a l’any.

Conclusió: Freedy Shady o Good Deal Package?

A causa de la fàcil disponibilitat i la naturalesa gratuïta dels dominis .tk, s’han convertit en sinònims de llocs de poca reputació. Respecte al 2007, el gegant McAfee de Internet Security va trobar que un impressionant 10% de tots els dominis .tk contenien programari maliciós. No obstant això, des de llavors, hi ha hagut altres ccTLD que tenen una reputació encara pitjor, per exemple .cm, .cn i .ws. Malauradament, la reputació de .Tk ccTLDs mai s’ha recuperat.

Amb un domini .tk registrat a Freenom, esteu veient zero quotes, però heu de considerar la reputació que podria tenir el vostre lloc. També heu de considerar que el registre del vostre nom de domini podria ser recuperat en qualsevol moment si no compliu els seus termes de servei..

D’altra banda, la compra d’un bon paquet d’allotjament web d’Hostinger pot comportar algun cost per a l’acord d’allotjament, però cal tenir allotjament web, oi? A més, disposeu d’una extensió molt millor de les extensions de noms de domini gratuïtes per triar.

Un que no us donarà la mà al coll com un albatros mort!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map