Guia per a principiants: què és l’allotjament web? Què és un domini? Diferència entre un nom de domini i un allotjament web

Per posseir un lloc web, necessiteu tres coses: nom de domini, allotjament web i lloc web desenvolupat. Però, què és un nom de domini? Què és un allotjament web? No són el mateix? És important que tingueu clar les diferències abans de continuar creant i allotjant el vostre primer lloc web.


Exemple d’empreses d’allotjament: Hostatge InMotion, SiteGround, A2 Hosting.

Com funciona l’allotjament web?

Penseu en això com una casa on emmagatzeneu totes les vostres coses; però, en lloc d’emmagatzemar la roba i el mobiliari, emmagatzemeu fitxers digitals (HTML, documents, imatges, vídeos, etc.) en un allotjament web.

Sovint, el terme “allotjament web” fa referència a l’empresa que lloga els seus ordinadors / servidors per emmagatzemar el vostre lloc web i proporcionar connectivitat a Internet perquè altres usuaris puguin accedir als fitxers del vostre lloc web..

Normalment, una empresa d’allotjament web fa més que emmagatzemar el vostre lloc web. A continuació, es detallen alguns serveis i funcions de valor afegit que el vostre proveïdor d’allotjament espera:

 • Registre de dominis: de manera que podeu comprar i gestionar el domini i l’allotjament del mateix proveïdor
 • Constructor de llocs web: eina d’edició web per arrossegar i deixar anar per crear un lloc web
 • Allotjament per correu electrònic: Per enviar i rebre correus electrònics de
 • Suport bàsic de maquinari (configuració del servidor) i programari (CMS, sistema operatiu del servidor, etc.)

Servei d’allotjament web vs Data Center

El terme “allotjament web” es refereix generalment al servidor que allotja el vostre lloc web o a l’empresa d’allotjament que us lloga l’espai del servidor.

El centre de dades es refereix generalment a la instal·lació que s’utilitza per allotjar els servidors.

Un centre de dades pot ser una habitació, una casa o un edifici molt gran equipat amb fonts d’alimentació redundants o de seguretat, connexions de comunicacions de dades redundants, controls ambientals, és a dir. aparells de climatització, extinció d’incendis i seguretat.

Exemple de servidorAquest és un servidor. El nom d’aquest model: servidor DELL 463-6080. Sembla i funciona com l’escriptori de casa vostra: només una mica més gran i més potent.Exemple de centre de dadesAixí sembla un centre de dades des de dins, bàsicament és només una habitació freda plena de grans ordinadors. Vaig fer aquesta foto durant la meva visita al centre de dades d’Interserver Agost de 2016.

Diferents tipus d’amfitrió web

Hi ha quatre tipus diferents de servidors d’allotjament: servidor privat privat (VPS) compartit, dedicat i allotjament en núvol.

Si bé tot tipus de servidors actuaran com a centre d’emmagatzematge del vostre lloc web, difereixen en quant a la capacitat d’emmagatzematge, el control, el requisit de coneixement tècnic, la velocitat del servidor i la fiabilitat. Us mostraré les diferències entre un allotjament compartit, un VPS, un dedicat i un allotjament en núvol a la secció següent.

Hosting compartit

Què és l’allotjament compartit?

A l’allotjament compartit, el lloc web d’un es col·loca al mateix servidor que molts altres llocs, que van des d’uns quants fins a centenars o milers. Típicament, tots els dominis poden compartir un conjunt comú de recursos del servidor, com ara la RAM i la CPU.

Com que el seu cost és extremadament baix, la majoria de llocs web amb nivells de trànsit moderats amb programari estàndard s’allotgen en aquest tipus de servidors. L’allotjament compartit també és àmpliament acceptat com a opció d’allotjament a nivell d’entrada ja que requereix coneixements tècnics mínims.

 • Desavantatges – Cap accés al root, una capacitat limitada de manejar nivells alts de trànsit o pics, el rendiment del lloc pot veure’s afectat per altres llocs del mateix servidor.
 • Quant gastar – No més de 10 dòlars a la inscripció.

On obtenir serveis d’allotjament VPS: Hosting InMotion, Interserver, SiteGround

Servidor dedicat d’allotjament

Què és Hosting Dedicat?

Un servidor dedicat ofereix el màxim control sobre el servidor web en què s’emmagatzema el vostre lloc web. Només es lloga un servidor complet. El vostre lloc web és l’únic lloc web emmagatzemat al servidor.

 • Desavantatges – Amb una gran potència arriba … bé, major cost. Els servidors dedicats són molt cars i només es recomana als que necessiten el màxim control i un millor rendiment del servidor.
 • Quant gastar – 80 dòlars per mes i superior; preu basat en especificacions del servidor i serveis addicionals.

On obtenir serveis d’allotjament en núvol: Digital Ocean, Hostgator, Cloudways

Nom de domini explicat

Què és un nom de domini?

Aquest és un nom de domini.

Un domini és l’adreça del vostre lloc web. Abans de configurar un lloc web, necessitareu un domini.

Per posseir el vostre propi domini, haureu de registrar el vostre domini en un registre del domini.

El nom de domini no és una cosa física que puguis tocar o veure. És una cadena de caràcters que donen identitat al vostre lloc web (sí, un nom, com és el cas de l’empresa i de les empreses). Exemples de nom de domini: Google.com, Alexa.com, Linux.org, eLearningEuropa.info, així com Yahoo.co.uk.

Tots els noms de domini són únics. Això vol dir que només hi pot haver un alexa.com al món. No podeu registrar un nom un cop registrat per altres (governat per ICANN).

Consell: InMotion Hosting i GreenGeeks proporcionen dominis gratuïts als seus primers clients.

Si heu de comprar allotjament de dominis i web de la mateixa empresa?

Si heu de comprar noms de domini i serveis d’allotjament al mateix lloc?

Opinió # 1: no registreu mai els vostres dominis importants al vostre host web

Personalment, normalment registro els meus dominis amb Name Cheap i els acull amb un proveïdor d’allotjament diferent. Per exemple, aquest lloc que esteu llegint, es troba allotjat a InMotion Hosting.

Si ho fa, garanteix que el meu domini resti a les meves mans en cas que qualsevol cosa vagi malament amb el meu proveïdor d’allotjament.

És molt més fàcil passar a una nova empresa d’allotjament quan registreu el vostre domini amb un tercer. En cas contrari, no haureu d’esperar que la vostra empresa de hosting alliberi el vostre domini. Això pot resultar complicat, ja que també estan perdent el vostre negoci de hosting.

Opinió # 2: Però no tothom està d’acord …

Però espera … sóc jo (sóc un dinosaure). Molts administradors web compren el seu domini i l’allotgen al mateix lloc. I està bé, sobretot si resideix en un proveïdor de solucions respectable i amb una trajectòria empresarial bona. Aquí hi ha una opinió diferent citada de Twitter:

@WebHostingJerry ha vist la teva publicació recent: hosting. gràcies poques notes: namecheap manté en realitat entitats d’allotjament i nom de domini separades, de manera que res no resultaria malament per afectar el vostre allotjament o domini o viceversa. que efectivament era una autèntica mentalitat (contrada)

– Tamar Weinberg (@tamar) 11 d’octubre de 2018

@WebHostingJerry de tornada, però això ha canviat des de llavors. nosaltres a namecheap ho hem escrit pràcticament extensament quan vam crear una empresa d’allotjament independent, gairebé, sota el nostre nom. són diferents. diferents persones. vegeu https://t.co/vNM0toRuIg

– Tamar Weinberg (@tamar) 11 d’octubre de 2018

Què passa si ja heu registrat el vostre domini a l’empresa d’allotjament?

Doncs tens dues opcions.

 1. Només conviu amb ella i no feu res.
 2. Transferiu el vostre nom de domini a un registre de tercers.

Per al número 2, aquí teniu les instruccions detallades sobre com transferir el vostre nom de domini a Name Cheap. I aquí com ho podeu fer per GoDaddy. Bàsicament només cal fer-ho

 1. Obteniu el codi Auth / EPP del vostre registre actual (en aquest cas – la vostra empresa de hosting)
 2. Envieu una sol·licitud de transferència al nou registre del domini

Tingueu en compte que, segons la política de transferència de registres d’ICANN, no es poden transferir dominis amb menys de 60 dies o transferits en els darrers 60 dies. Haureu d’esperar almenys 60 dies abans de la transferència.

Servei d’allotjament web i nom de domini FAQ

Què és un amfitrió web?

Un amfitrió web és un ordinador on les persones emmagatzemen els seus llocs web. Penseu en això com una casa on emmagatzeneu totes les vostres coses; però, en lloc d’emmagatzemar la roba i el mobiliari, emmagatzeneu fitxers d’ordinador (HTML, documents, imatges, vídeos, etc.) en un allotjament web.

Sovint, el terme “allotjament web” fa referència a l’empresa que lloga els seus ordinadors / servidors per emmagatzemar el vostre lloc web i proporcionar connectivitat a Internet perquè altres usuaris puguin accedir als fitxers del vostre lloc web..

Com puc trobar el pla d’allotjament més adequat?

Temps de funcionament del servidor, opcions d’actualització d’allotjament, preus, funcions de còpia de seguretat, taulers de control i facilitat ambiental són algunes de les característiques clau a l’hora de triar un amfitrió web. Abans d’escollir, primer comprendreu les necessitats del vostre lloc web: aquí teniu les preguntes que us heu de fer si no sabeu per on començar.

Quin servei d’allotjament web és millor?

Cada host web normalment tindrà els seus propis avantatges i avantatges en termes de funcions, per la qual cosa haureu de triar el que millor s’adapti a les vostres necessitats. Tot i això, alguns solen comportar-se millor que altres. Hem creat un sistema de monitorització anomenat “HostScore”, que us permet comprovar la velocitat i la fiabilitat de l’allotjament web, així que assegureu-vos que feu referència a aquest lloc abans de pagar l’allotjament.

GoDaddy és un amfitrió web?

GoDaddy és un proveïdor de serveis web. Ofereix més que allotjament web i també inclou serveis de noms de domini, seguretat web, allotjament de correu electrònic, aplicacions web i molt més.

WordPress és un amfitrió web?

WordPress és un sistema de gestió de continguts. Podeu obtenir allotjament web basat en WordPress a gairebé qualsevol proveïdor de serveis d’allotjament web.

Puc allotjar el meu propi lloc web?

En resum, sí, és possible. Tot i això, allotjar el vostre propi lloc web requereix una inversió important en equipaments i infraestructures. Com millor i més fiable desitgeu que sigui el vostre propi hosting, més elevat serà el cost.

Quant costa allotjar un lloc web?

Alguns dels costos que comporta l’allotjament d’un lloc web inclouen el propi host web, nom de domini, creació de contingut, disseny gràfic, desenvolupament web i màrqueting. Tot i això, per als allotjaments web esperen pagar entre 3 i 10 dòlars al mes per allotjament compartit estàndard. L’allotjament VPS costarà molt més.

Per llegir més

En cas de ser nou, hem publicat diverses guies i tutorials útils per ajudar-vos a establir el vostre primer lloc web en línia.

En crear un lloc web

 • Com comprar un nom de domini (de registradors o propietaris existents)
 • Com podeu crear el vostre primer lloc web (3 maneres fàcils)
 • Com començar un bloc mitjançant WordPress
 • Quant costa construir un lloc web

En la gestió del vostre lloc web

 • Com moure el lloc web a un altre host web
 • Com canviar d’HTPTP a HTTPS: La guia A a Z a SSL

Quan escolliu l’amfitrió web adequat

 • Ressenyes d’allotjament web WHSR (taula d’índexs grans)
 • Compareu els serveis d’allotjament web mitjançant la nostra eina de comparació gratuïta
 • Les millors empreses d’allotjament barates per a cercadors de pressupost
 • Les nostres 10 millors opcions d’allotjament web el 2020
 • Els millors proveïdors d’allotjament per a petites empreses
 • Els millors proveïdors d’allotjament per als usuaris de WordPress
 • Els millors proveïdors d’allotjament que accepten el pagament PayPal

Divulgació: en aquest article s’utilitzen enllaços d’afiliació. Si compres a través dels meus enllaços, podria fer una comissió.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map