Set de les funcions d’allotjament web més importants

És una de les regles principals per a una sòlida estratègia de màrqueting i publicitat: definir amb claredat la vostra proposta de venda única: feu que els consumidors sàpiguen exactament què és el que us distingeix dels vostres competidors. Aquesta regla s’estén a gairebé tots els negocis que hi ha, independentment de la indústria, però, perquè funcioni amb èxit, la proposició única o la declaració de beneficis ha de ser clara, concisa, valuosa i (important) precisa..


Les empreses d’acollida estan en lluita contra la dura competència en un espai creixent en el mercat i amb demandes del consumidor que s’amplien. Segons la regla, realment reclamen grans demandes per tal de distingir els seus serveis i separar-se de la competència. El problema rau en el fet que moltes de les afirmacions que les diverses empreses d’allotjament fan actualment van des de flexionar la veritat fins a completament desmesurades.

Tot i que algunes de les extravagants afirmacions són bastant fàcils d’exigir (és a dir, pagar un mes, obtenir mesos de servei d’allotjament gratuït), moltes es fan d’una manera que podria enganyar fàcilment a un novell o fins i tot una mica experimentat. Eviteu rebre una reclamació amb paraules complicades, sabent què heu de buscar a les empreses d’allotjament i, encara millor, per tenir consciència d’algunes de les reclamacions complicades que es fan..

A continuació, es mostren set de les funcions més clares que actualment exploten les empreses d’allotjament web.

1. Amplada de banda i / o emmagatzematge il·limitats

allotjament il·limitat

Anem a parar-ho: res a la vida que val la pena tenir és realment gratuït i en cap cas això és més cert que amb allotjament web. CPU, cables de xarxa, RAM de l’ordinador: es tracta de tots els elements necessaris per executar un servidor d’allotjament i cadascun d’aquests articles té un cost propi. A mesura que les necessitats d’emmagatzematge i l’escala d’ús, els components també han de créixer per adaptar-se a les noves necessitats: llegiu, l’empresa d’allotjament ha de comprar més – i això costa diners. Qui creieu que cobrirà el cost d’aquests nous articles tècnics: l’empresa d’allotjament? Vostè només desitja …

L’empresa d’allotjament només necessita l’equipament addicional a causa dels requisits dels seus clients, de manera que aquests costos es tornen a cobrar a aquells clients. Dit això, com més ample de banda i espai d’emmagatzematge necessiteu, més elevats seran els vostres costos.

En veritat, fins i tot si us subscriviu a un dels plans d’allotjament il·limitats, el vostre servei d’alguna manera serà limitat. Per exemple, algunes empreses de hosting ofeguen l’ús de la vostra CPU una vegada que arribeu a un determinat llindar establert per cada empresa. Uns altres tanquen els llocs junts, normalment fins que accepteu un acord de cost més elevat. Cada empresa té les seves pròpies regles, llindars i definicions d ‘”ús normal”: depèn de vostès el que determineu exactament..

2. Google Analytics gratuït

Per descomptat, ofereixen Google Analytics gratuït. Google Analytics és un servei gratuït proporcionat per Google; no l’empresa d’allotjament. De fet, podeu subscriure’s i accedir a dades de Google Analytics independentment de quin host web utilitzeu.

Subscriviu-vos i configureu el vostre servei d’Analytics si visiteu Google.com/analytics. Més o menys, implica crear un compte de Google, instal·lar algun script senzill al vostre lloc web i enllaçar els dos junts a través de la interfície de Google Analytics. L’amfitrió web no hi té res a veure.

3. Suport de fitxers Javascript i DHTML

Funcions dhtml i javascript

Molts dels compradors d’allotjament s’han deixat enganyats per això, al cap i a la fi, comença a limitar-se en el terreny tecnològic que tants venedors i propietaris de llocs web individuals no són familiars i incòmodes per apropar-se o aprofundir-se. No us deixeu enganyar amb les sigles o les paraules de tecnologia; Dit d’una altra manera, aquest tipus de fitxers s’executen al costat del client. Dit això, no hi ha cap requisit especial al servidor d’allotjament web per suportar aquests fitxers, pràcticament s’allotgen.

4. Suport per correu electrònic 24 x 7

Assistència per correu electrònic 24x7

Penseu en aquest: A quina hora del dia no podeu enviar ni rebre un correu electrònic? Per descomptat, és “24 x 7!” Abans de fer suposicions, confirmeu amb l’empresa d’acollida tenint en compte el seu temps garantit de resposta del client. Quin és l’horari de funcionament de l’equip d’atenció al client?

5. Garantia del 99% en el temps

Això sona molt bé, al cap i a la fi, el 99% de qualsevol servei orientat és bastant bo, no? Mal! Feu les matemàtiques: si hi ha 365 dies a l’any i cadascun té 24 hores, això vol dir que hi ha 8760 hores de funcionament cada any. Amb un 99% de temps de funcionament, això vol dir que el vostre lloc web estarà en funcionament durant 8672.4 hores; o des del punt de vista del consumidor, podríeu tenir 87,6 hores d’aturada. Gairebé quatre dies complets d’aturada. En els llocs de comerç electrònic, hi ha una quantitat d’ingressos potencialment perduts.

Només per al rècord, heu d’acompanyar el vostre host amb un 99,9% aproximat. És probable que tots els llocs baixin en algun moment, però això hauria de ser mínim.

Exemple

Les imatges següents són dades de funcionament del 2013 a 2016 de InMotion Hosting.

* Feu clic per ampliar la imatge. 

Juliol de 2016: 99,95%

Horari de reclutament 072016

Març de 2016: 99,99%

reclutament - 201603

Febrer 2016: 99,97%

Immotion hosting 19 de febrer de febrer del 2016

Set 2015: 99,83%

inmotion set hores de funcionament

Agost de 2015: 100%

Registre de temps de funcionament de InMotion Hosting de juliol / agost de 2015. El lloc no ha baixat durant les últimes 934 hores.

Mar 2015: 100%

InMotion Hosting en temps de funcionament

Abr 2014: 100%

Puntuació d'activitat del servei d'allotjament InMotion (30 dies passats, març - abril 2014)

Mar 2014: 99,99%

Puntuació de temps d'operació d'allotjament amb InMotion (darrers 30 dies de febrer - març de 2014)

Des. 2013: 100%

inmotion vps uptime des de gener

Trobeu més informació i informació més recent a la revisió d’allotjament InMotion.

6. Suport de WordPress, Joomla i Drupal

Aquesta és bastant similar a la declaració de Google Analytics, ja que WordPress, Joomla i Drupal poden funcionar a gairebé qualsevol plataforma; no té res a veure amb l’amfitrió web que utilitzeu. Els tres són sistemes populars de gestió de continguts pre-construïts (CMS) que permeten als usuaris organitzar, construir i gestionar convenientment un lloc web, normalment fins i tot sense conèixer HTML intensiu ni llenguatges de programació..

La captura aquí és que es pot beneficiar una instal·lació d’un clic d’aquestes opcions CMS tal com es proporciona a través de l’organització d’allotjament. Aquesta instal·lació d’un clic us estalviarà temps i maldecaps associats a la instal·lació tradicional..

Dit això, aclareix el nivell exacte de suport: el proveïdor vol dir que els seus serveis d’allotjament físicament seran capaços d’allotjar llocs que es facin servir d’aquests sistemes? Vol dir que proporcionen suport tècnic per als llocs d’aquestes plataformes? Instal·lació d’un sol clic? Informeu-vos abans de comprometre-vos.

7. Assistència a Awstats i Webalizer

AwStats & Webalizer

La conclusió aquí és que tant Awstats com Webalizer estan molt desactualitzats i, amb la tecnologia que es mou ràpidament actualment, no han mantingut el seu ritme, i per tant, ja no poden proporcionar dades ni dades significatives. Google Analytics és realment el millor i és gratuït. Esborra Awstats i Webalizer del teu vocabulari; els proveïdors d’allotjament farien bé el mateix.

Hi ha infinites afirmacions ximples que les empreses d’allotjament web estan fent un esforç per “bombejar” el seu servei contra els competidors. Per regla general, recordeu que la qualitat de les característiques sempre és millor que la quantitat de funcions. Si l’organització d’acollida amb la qual està pensant treballar amb compta amb una llista promesa de cinc funcions cridades o 50, assegureu-vos que sabeu exactament què signifiquen les promeses i que confirmeu el nivell de servei exacte per a cada reclamació..

Quan es tracta de suport a programari o a programes de tercers (com Google Analytics), trigueu uns quants moments a visitar el lloc de l’empresa per confirmar si es tracta d’una plataforma autònoma en la qual l’organització d’acollida està garantint o si hi ha veritablement mèrits. i beneficiar-se de la reclamació de l’empresa d’acollida.

No us deixeu intimidar amb la tecnologia parlada: aprengueu els fonaments bàsics sobre què signifiquen els termes. Finalment, no tingueu por de fer preguntes. Si l’empresa d’allotjament ofereix respostes llargues i confuses, no tingueu por de preguntar-ne més. Vostè és el millor defensor i, encara que és probable que arribi a casa amb una gran empresa d’allotjament, és més probable que ho faci si feu les preguntes correctes i entengueu exactament el que esteu introduint..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map